5/8/11

Oι δουλέμποροι χρησιμοποιούσαν 18χρονο οδηγό

Συνελήφθησαν  στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης , τρεις (3) διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
 Έξι (6) από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Παλαιστίνης, δύο (2) υπήκοοι Ρουάντας, ένας (1) υπήκοος Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης (3-08-2011), η Eιδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή των Φερών, μια ομάδα δέκα (10) μη νόμιμων μεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 20 και 21 ετών και τους έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση.
Το πρωί της επόμενης ημέρας (4-8-2011), σε αγροτική περιοχή του Δορίσκου Αλεξανδρούπολης, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, το οποίο οδηγούσε 18χρονος αλλοδαπός. Ακολούθως οι δύο διακινητές, επιβίβασαν στο παραπάνω όχημα, τους δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες και τη στιγμή της αναχώρησής του από το σημείο, κατευθύνθηκαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου και συνελήφθησαν.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 18χρονο, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, ενώ σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης εγκατέλειψε το όχημα προσπαθώντας να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, είχε κλαπεί από την Αγία Παρασκευή Αττικής, καθώς επίσης και η πινακίδα που έφερε αντιστοιχούσε σε άλλο όχημα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού Αττικής.