5/8/11

Kαι οι 17 σε Βαν

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Αστυνομική Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πέτυχαν τη σύλληψη τεσσάρων (4) μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε συσταθεί με σκοπό την παράνομη είσοδο , διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (05-08-2011) ξημερώματα, σε παράπλευρη της Εγνατίας οδού (κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ»), συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί λαθροδιακινητές, ηλικίας 29, 25, 33 και 28 ετών.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατέφθασαν στο προαναφερόμενο σημείο με δύο (2) ΙΧ αυτοκίνητα και ένα φορτηγό (τύπου VAN ), προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν στην Αθήνα, 17 λαθρομετανάστες (5 άνδρες, 6 γυναίκες, 6 ανήλικα).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά τους από τον Νομό Έβρου ως τη Θεσσαλονίκη, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.