13/8/11

Απέτρεψαν αυτοκτονία

Από αρχές Ιουλίου έχουν αποτραπεί 41 περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη χθες (12-08-2011) το βράδυ, σε περιοχή της Αττικής, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη.  
Ειδικότερα, χθες το βράδυ η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε κατεπείγον μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης facebook, ότι χρήστης του ιστότοπου δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.
Μέσω ειδικού διαύλου άμεσης επικοινωνίας ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά. Κατόπιν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.
Στη συνέχεια κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει.
Την ψυχολογική του υποστήριξη ανέλαβε, σε πρώτη φάση, συνεργαζόμενος ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από τις αρχές του Ιουλίου 2011 μέχρι σήμερα (41) αυτοκτονίες, ενώ ολόκληρο το 2010 απέτρεψε (58) περιπτώσεις.