3/8/11

Και οι Βούλγαροι στο κόλπο

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, 26 και 33 ετών κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούμενη σε διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, πλαστογραφία και προώθηση μη νόμιμων μεταναστών.  
Ειδικότερα, στο 15ο χλμ. της Ε.Ο. Σερρών - Βροντούς , αστυνομικοί της (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών εντόπισαν να κινείται ύποπτα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και ο 33χρονος συνοδηγός, μετέφεραν (4) αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι λαθροδιακινητές σε συνεργασία με τρίτο συνεργό τους, ο οποίος μένει στην Αθήνα και αναζητείται, εφοδίαζαν με πλαστά αποδεικτικά και ταξιδιωτικά έγγραφα μη νόμιμους μετανάστες και τους προωθούσαν σε χώρες της Ευρώπης.
Όπως προέκυψε οι τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 400 έως 3.000 ευρώ, με σκοπό την έκδοση και εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επέτρεπαν τον προορισμό τους σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Κατασχέθηκαν:
  • το παραπάνω όχημα,
  • (2) κινητά τηλέφωνα και
  • (4) πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.