12/8/11

Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο μακελάρης



Ρεπορτάζ: Creta live

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, ο 43χρονος μακελάρης, που το βράδυ της Τρίτης σκόρπισε το θάνατο στο Ηράκλειο, καταφέροντας θανατηφόρο χτύπημα στη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη, και τραυματίζοντας το σύζυγό της, διοικητή του ΤΑΕ Μεσσαράς καθώς και την 35χρονη ενοικιάστρια γειτονικού διαμερίσματος.
"Δε θυμάμαι τίποτα"
- επέμενε να λέει ο 43χρονος μακελάρης της λ. Χρυσοστόμου, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος της Τρίτης.

Ο 43χρονος ναυπηγός στην εξαιρετικά σύντομη απολογία ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη νύχτα κι ότι τον ... τράκαρε αυτοκίνητο!

Ο άνδρας οδηγήθηκε κατόπιν ενώπιον του Εισαγγελέα, παρουσία συνηγόρου που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως. Περνώντας μπροστά από συγκεντρωμένους συγγενείς της νεκρής 48χρονης Ελένης Πανταγάκη επικράτησε ένταση, καθώς τον φώναζαν "φονιά".

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου λίγο μετά τις 10.00 προσήχθη ο 43χρονος μακελάρης, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας της λ. Χρυσοστόμου 66.

Στο Δικαστικό Μέγαρο κατέφθασαν και δύο ξαδέρφες της 48χρονης Ελένης, οι οποίες απαίτησαν να δουν τον 43χρονο, για να τον ρωτήσουν τους λόγους της αποτρόπαιας πράξης του. Οι αστυνομικοί, που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από τον άνδρα, δεν επέτρεψαν στις γυναίκες να τον προσεγγίσουν. Επικράτησε ένταση και η μία εκ των δύο γυναικών λιποθύμησε, ενώ ο 43χρονος, μην έχοντας επαφή με την πραγματικότητα, φώναζε "Βοήθεια, βοήθεια με σκοτώνουνε, φέρτε την αστυνομία"...


Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η ανακρίτρια θα δώσει εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών, που θα "δώσουν" μια σαφή εικόνα της κατάστασης του δράστη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, η οποία διήρκησε μόλις λίγα λεπτά (λιγότερο χρόνο ακόμη κι από τη διαδικαστική συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων) ο 43χρονος είχε απέναντί του ισχυρότατη αστυνομική δύναμή, που ήταν παρούσα για λόγους ασφαλείας. Κι όμως ο μακελάρης φώναζε, έπεσε στο πάτωμα, οι αστυνομικοί τον ξάπλωσαν στον καναπέ κι εκείνος φώναζε ότι τον σκοτώνουν, ζητώντας την παρέμβαση ... της αστυνομίας...!

"Δε θυμάμαι τίποτα, με τράκαρε αυτοκίνητο"