19/8/11

Με το καριοφίλι του Υποστράτηγος


Από: Filotimia
Θυμάμαι, πριν μερικά χρόνια, όταν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, υπουργός τύπου ήταν ο κ. Ρουσόπουλος, η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση, μαζί με τα φερέφωνά της, τα ίδια που είναι και σήμερα, είχαν προσβληθεί από τον ιό της καλπάζουσας εντιμότητας, που τους προκαλούσε παρατεταμένες κρίσεις δεοντολογίας και ηθικότητας.
Αιτία της «ασθενείας» των θεματοφυλάκων των ιερών και οσίων της πολιτικής ζωής του τόπου, ήταν μια δημοσιογράφος. Η κυρία Μάρα Ζαχαρέα, κάτοχος master δημοσιογραφίας , άρχισε σαν σήμερα, 16 Αυγούστου, το 2007, να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Είχε όμως την «ρετσινιά» της συζύγου του υπουργού τύπου της κυβερνήσεως, και θεωρητικά θα μπορούσε να έχει για το πολιτικό ρεπορτάζ, «πληροφορίες από πρώτο χέρι». Αποτέλεσμα της, εκ πρώτης όψεως δικαιολογημένης, «πανστρατιάς» για την ηθική και έντιμη ζωή του τόπου, ήταν η παραίτηση της κυρίας Ζαχαρέα τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, από τον ALPHA. Για την ιστορία, απλώς υπενθυμίζω ότι στην θέση της κυρίας Ζαχαρέα προσελήφθη η «έγκυρη», «έγκριτη» και «αδέσμευτη» κ. Έλλη Στάη. Αυτά συνέβησαν τότε.
Σήμερα, φαντασθείτε τι θα συνέβαινε αν, λέω αν, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό  εργαζόταν ως αστυνομική συντάκτης, η σύζυγος του υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα έπρεπε οι σταυροφόροι της δεοντολογίας, της ηθικής και της εντιμότητος, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στην πολιτική, να είχαν κηρύξει «ιερό πόλεμο» κατά της διαπλοκής στην δημοσιογραφία. Φαντασθείτε επίσης τι θα συνέβαινε αν ο σύζυγος-αστυνομικός, μέσα σε μια νύκτα, από αστυνομικός διευθυντής ανεβαίνοντας δύο-δύο τα σκαλιά, γινόταν υποστράτηγος. Αλλά ευτυχώς αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν, παρά μόνο στην φαντασία μου. Ἢ μήπως συμβαίνουν στην πραγματικότητα;;