12/8/11

Ο διοικητής-κακοποιός


Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο
Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ για να εξετασθεί η τυχόν εμπλοκή του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Λευκάδας και σε άλλες ληστρικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Και αυτό ύστερα από την διαπίστωση ότι είχε συνεργασθεί με τους κακοποιούς που είχαν κλέψει 66.000 ευρώ από χρηματαποστολή της Αγροτικής Τράπεζας στο Νυδρί.
Στις 5 Αυγούστου 2011 δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν τον υπάλληλο χρηματαποστολής την ώρα που επιχειρούσε να βάλει λεφτά στο ΑΤΜ της Αγροτικής στο Νυδρί. Με σωματική βία κατάφεραν να πάρουν 66.000 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολήθηκαν αρχικά με την υπόθεση εστίασαν το ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο οι δράστες της ληστείας γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα και ώρα θα πραγματοποιείτο η συγκεκριμένη χρηματαποστολή η οποία δεν γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σημειώνεται ότι για αυτές τις χρηματαποστολές υπάρχει πάντα ενημέρωση της τοπικής αστυνομίας.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ άρχισαν να ξετυλίγουν το νήμα της υπόθεσης όταν εμφανίσθηκαν οι υπεύθυνοι ξενοδοχείου της περιοχής και ανέφεραν ένα περίεργο περιστατικό. Δηλαδή ότι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδος είχε εμφανισθεί στο ξενοδοχείο τους προ μερικών ημερών και είχε κλείσει δωμάτιο για δύο γνωστούς του, όπως είχε πει. Ο διοικητής είχε ζητήσει να μην γίνει έλεγχος ταυτοτήτων στους δύο ενοίκους του ξενοδοχείου και είχε ζητήσει να οδηγηθούν αμέσως στα δωμάτιά τους. Ο διοικητής πήγε άλλη φορά στο ξενοδοχείο μαζί με ένα ακόμη 45χρονο ιδιώτη από την Λευκάδα, και πλήρωσε το αντίτιμο για την διαμονή των δύο. Μετά την ληστεία μάλιστα ζήτησε από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να "σβήσουν " τις καταγραφές από τις κάμερες τις οποίες, όπως φαίνεται, δεν είχε δει την πρώτη φάση. Ακόμη έσπευσε να παραλάβει ένα ρολόι που άφησαν οι δύο «γνωστοί» του στο δωμάτιο.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερεύνησαν την υπόθεση πήραν το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου και έδειξαν τα πρόσωπα των δύο «φίλων» του διοικητή στους υπαλλήλους της εταιρείας security που έπεσαν θύματα της ληστείας στο Νυδρί. Οι υπάλληλοι αναγνώρισαν στα πρόσωπα των ενοίκων του ξενοδοχείου τους δύο δράστες! Το βίντεο αυτό έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ακολουθηθεί αυτόματη διαδικασία αναγνώρισης των δύο δραστών από το αρχείο φωτογραφιών σεσημασμένων .
Οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας και σε άλλες ύποπτες υποθέσεις με βάση μαρτυρίες υπαλλήλων του ξενοδοχείου ότι είχε και άλλη φορά μεταβεί και έκανε παρόμοιες περίεργες συνεννοήσεις! Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν αν αυτή η παρουσία του διοικητή του αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας -επί σειρά ετών ήταν και διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας- στο ξενοδοχείο συμπίπτει χρονικά με ανεξιχνίαστες ληστρικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Κλειδί σε αυτήν την υπόθεση θεωρείται ο 45χρονος συνοδός του διοικητή στο ξενοδοχείο, ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομών στη Λευκάδα, ο οποίος αμέσως μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφανίστηκε ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.


Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση...
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε μία ληστεία χρηματαποστολής το 2007 και σε μία ληστεία τράπεζας το 2009 στον Αγιο Μηνά Λευκάδας, για την οποία ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του ίδιου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη διερευνάται αν έχει οποιαδήποτε σχέση και με την απόπειρα ληστείας, τον περασμένο Ιούνιο, σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στο νησί. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση».