13/8/11

Η Σκότλαντ Γιαρντ [δεν] καλεί Τσιατούρα


Αν όχι τον Τσιατούρα, έστω τον Προκόπη Παυλόπουλο, φίλοι του Λονδίνου. Το "ντουέτο" κουβαλά την εμπειρία των "Δεκεμβριανών" της Αθήνας!

 Αδιόρθωτοι και ξενέρωτοι αυτοί οι Εγγλέζοι. Αντί να πάρουν για σύμβουλο τους τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Βασίλη Τσιατούρα, πέφτουν στα μάτια των Αμερικανών και ζητούν  τις συμβουλές του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον.
Έτσι πιστεύουν πως θα   δοθεί  τέλος στις ταραχές που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως  ανακοίνωσε χθες το βράδυ το πρωθυπουργικό γραφείο.

    «Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες», δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.
  Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων NBC και ABC News, οι οποίες ανακοίνωσαν τη βρετανική πρωτοβουλία, ο Μπράτον δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα χθες από τον Κάμερον, ο οποίος τού ζήτησε να να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.
  Ο ίδιος ο Μπράτον δήλωσε στο NBC ότι θα ανάλάβει σύντομα τα νέα του καθήκοντα, αλλά διευκρίνισε ότι δε θα εγκατασταθεί στη Βρετανία μόνιμα.