19/8/11

Ο Βουλευτής είχε "δείξει" τον διεφθαρμένο Αξ/κο



Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

Ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν ενημερωθεί προ πολλών μηνών από βουλευτή του ΠαΣοΚ για ύποπτες ενέργειες και διασυνδέσεις με ανθρώπους της νύκτας, του διοικητή του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος πλέον κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία Τράπεζας.
Χωρίς όμως να υπάρξει καμία αντίδραση! Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Σπύρος Μαργέλης είχε μάλιστα ζητήσει να μην τοποθετηθεί σε νευραλγική θέση στις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού του Ιονίου, χωρίς όμως να εισακουσθεί.
Το άγνωστο παρασκήνιο και τις προεκτάσεις της ληστείας σε χρηματαποστολή της Αγροτικής Τράπεζας στην Λευκάδα αποκαλύπτει «Το Βήμα»


Στις 5 Αυγούστου 2011 δύο άγνωστοι δράστες οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν τον υπάλληλο της χρηματαποστολής την ώρα που επιχειρούσε να βάλει λεφτά στο ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στο Νυδρί. Με σωματική βία κατάφεραν να πάρουν 66.000 ευρώ και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν στην συνέχεια της έρευνας ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας είχε ουσιαστικά αναλάβει την παραμονή και την φιλοξενία των δύο ληστών σε ξενοδοχείο της περιοχής. Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματικός είχε ζητήσει από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να σβήσουν τα βίντεο από τις κάμερες όπου φαίνονται τα πρόσωπα των δύο πελατών-ληστών της χρηματαποστολής! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας -ο οποίος επί σειρά ετών ήταν και διοικητής ασφαλείας στο νησί- τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ήδη κινείται ποινική και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.


Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές του χρόνου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Λευκάδα κ. Σπύρος Μαργέλης φέρεται να είχε ενημερώσει ηγετικά στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ύποπτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου αξιωματικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαργέλης είχε αναφερθεί σε σχέσεις του με ανθρώπους της νύκτας στην Λευκάδα αλλά και ότι ήταν άτυπος ιδιοκτήτης κακόφημου νυκτερινού κέντρου του νησιού! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον βουλευτή του ΠαΣοΚ υπήρξε επίκληση μαρτυριών άλλων αξιωματικών του νησιού ότι «όσες φορές πήγαιναν στο συγκεκριμένο μαγαζί έβλεπαν τον διοικητή του τμήματος Λευκάδας πίσω από την ...ταμειακή μηχανή του κέντρου». Ομως, ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν είχε καμία υπηρεσιακή επίπτωση πέρα από την μετακίνησή του από την διοίκηση του τμήματος Ασφαλείας σε αυτό του τμήματος Λευκάδας που μάλλον σαν ... «αναβάθμιση» μπορεί να θεωρηθεί. Μέχρι τη στιγμή, βέβαια, που διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αξιωματικός εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε ληστεία...


Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον κ Σπύρο Μαργέλη ο οποίος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για την υπόθεση. Ανέφερε μόνο ότι «πράττω πάντα αυτό που επιβάλλει το καθήκον μου».


Πλέον το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν ο διοικητής έχει εμπλοκή και σε άλλες ληστείες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη Λευκάδα ή σε γύρω νομούς, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρεθούν νέα επιβαρυντικά στοιχεία. Επιπλέον εμφανίσθηκε στις δικαστικές αρχές, ενώ τις πρώτες ημέρες αναζητούνταν, ένας 45χρονος, ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομών στο νησί, που θεωρείται ότι είχε συνεργασθεί με τον διοικητή του τμήματος Λευκάδας στην «φιλοξενία» των δύο δραστών της ληστείας της χρηματαποστολής. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ο ιδιώτης αναμένεται να απολογηθούν στις 25 Ιουνίου. Αρνούνται τις κατηγορίες και μιλούν για σκοπιμότητες άλλων αστυνομικών [τοβημα].