20/7/11

Tην Δευτέρα η κατάθεση Μπέου

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για κατάθεση υπομνημάτων πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, όπου απολογήθηκε διαδηλώνοντας την αθωότητά του. «Ενας αγώνας μπορεί να στηθεί έπειτα από συννενόηση μεταξύ των προέδρων. Εναν παίκτη να ελέγχουν, είναι αρκετός για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Μπέος και οι συνεργοί του φρόντιζαν να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία οι ομάδες της επιθυμίας τους. Μια ομάδα στη Γ' Εθνική λαμβάνει 30.000 ευρώ, στη Β' Εθνική 800.000 ευρώ και στη Σούπερ Λίγκα 5-7 εκατ. ευρώ! Μπορούν να στήσουν έναν αγώνα μέσω του προπονητή, για αυτόν τον λόγο συγκεκριμένοι προπονητές ανακυκλώνονται στις ίδιες ομάδες. Μπορούν να στήσουν αγώνες ελέγχοντας διαιτητές»
.

Η μαραθώνια διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες και αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) το μεσημέρι στον Ολυμπιακό Βόλου και στον μεγαλομέχοχό του Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα υπομνήματα [tovima].


Από την πλευρά του ο βασικός μάρτυρας της διαδικασίας κ. Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «ο Μπέος μπήκε στο ποδόσφαιρο για να στήσει αγώνες» και συμπλήρωσε ότι «η συμμορία του Μπέου ήλεγχε το ποδόσφαιρο καθορίζοντας ακόμη και την ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια» επαναλαμβάνοντας ανα τακτά διαστήματα τα πορίσματα της UEFA για τα στημένα ματς, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ της Μαγνησίας, όσο και η υπεράσπιση των ερυθρόλευκων του Βόλου, κατέθεσαν ένσταση επιχειρώντας να ακυρώσουν τη νομιμότητα του περιεχομένου που προέκυψε από την άρση απορρήτου, ενώ σημείωσαν ότι «τα αποσπασματικά κομμάτια συνομιλιών αλλοιώνουν το αποτέλεσμα και το νόημα» αμφισβητώντας την πορισματική έκθεση των εισαγγελικών αρχών, στην οποία στηρίχθηκε και η δίωξή τους από τους αθλητικούς εισαγγελείς.

Παράλληλα ο Αχιλλέας Μπέος, o οποίος έφτασε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης - έχοντας μεταφερθεί από τις φυλακές του Ναυπλίου όπου κρατείται, κλείνοντας την απολογία του ζήτησε να διαχωριστεί η υπόθεσή του απ' αυτή του Ολυμπιακού Βόλου. «Εξαντλήστε την αυστηρότητά σας σε εμένα. Τιμωρείστε εμένα, όχι τον Ολυμπιακό Βόλου που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και μαζεύει πολύτιμους βαθμούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κ. Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω κανένα στοιχείο για δωροδοκία ή πρόθεση δωροδοκίας ή δωροληψίας από πλευράς Μπέου ή Ολυμπιακού Βόλου» έριξε στο τραπέζι την υπόθεση του πρώην διαιτητή κ. Γιώργου Δαλούκα και του περυσινού αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Μακάμπι - Ολυμπιακός, ενώ υπογράμμισε ότι η «εγκληματική οργάνωση του κυρίου Μπέου είχε ως βασικό της όπλο την τρομοκρατία».

Ο Κούγιας συμπλήρωσε: «Η πλειοψηφία των αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου ήταν στημένοι» εξηγώντας στο τριμελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας τους τρόπους με τους οποίους στήνονται οι αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα: