8/7/11

Συνταξιούχος αστυνομικός έβαζε βενζίνη στο τζάμπα

Εντοπίστηκε  το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, 49χρονος  συνταξιούχος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και αντιποίηση.  
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς, προσποιούμενος ότι είναι ακόμη στην ενέργεια, εφοδίαζε με καύσιμα, από συμβεβλημένο πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σχηματάρι, αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, δηλώνοντας ότι πρόκειται για συμβατικό όχημα Υπηρεσίας Ασφάλειας.
Προκειμένου να εφοδιάσει το αυτοκίνητο με καύσιμα, έδινε στο πρατήριο στοιχεία (αριθμό υπηρεσιακών πινακίδων κυκλοφορίας) υπηρεσιακού οχήματος το οποίο, όπως προέκυψε ανήκει σε Αστυνομική Υπηρεσία Ασφάλειας, πλην όμως είναι ακινητοποιημένο, λόγω μηχανικής βλάβης.
Χθες  το απόγευμα εφοδιάστηκε και πάλι με καύσιμα από το συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ χρησιμοποιούσε τη μεθοδολογία αυτή τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, καθώς από τον έλεγχο του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου διαπιστώθηκε ότι τον μήνα Ιούνιο το πρατήριο είχε εφοδιάσει με 406 λίτρα καυσίμων το συγκεκριμένο όχημα.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου εξακριβωθεί η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.