21/7/11

Καταδίωξη στο Βαιοχώρι

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνέλαβαν δύο μέλη κυκλώματος, ηλικίας 17 και 29 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, χθες (20-07-2011) το μεσημέρι, σε ΙΧ αυτοκίνητο που κινούταν στην Εγνατία Οδό (κόμβος Βαιοχώρι) και κρίθηκε ύποπτο για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικό σήμα στάσης, με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, αγνοώντας την αστυνομική υπόδειξη, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη . Το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά στη διασταύρωση της οδού Λαγκαδά με την οδό Καραολή Δημητρίου, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο λαθροδιακινητές.
Πέραν αυτών, στο όχημα επέβαιναν επτά (7) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις (3) είχαν στοιβαχτεί στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου .
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά του στην Αθήνα, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, είχε κλαπεί προ 20ημέρου, από περιοχή της Αθήνας.