29/7/11

Βουλγάρες με ... φρουτάκια

Τα κατασχεμένα φρουτάκια

Υπό την καθοδήγηση του Διοικητή κ. Μπάμπη Τάτση συνελήφθησαν  χθες  το βράδυ στην Αθήνα, από κλιμάκια ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (2) γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 43 ετών, για παραβάσεις που αφορούν τα απαγορευμένα παίγνια.  
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων από κλιμάκια του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο και τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικών με τη λειτουργία επιχειρήσεων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων:
  •  Κατελήφθη η 38χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, που διηύθυνε, άνευ αδείας λειτουργίας, κατάστημα INTERNET - CAFE στην Αθήνα, να έχει θέσει σε λειτουργία απαγορευμένα παίγνια. Από την έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, εκ των οποίων τα είκοσι τρία (23) τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» και τα δύο (2) «ΡΟΥΛΕΤΑ», καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 1.600 € προερχόμενο από τη διενέργεια των ανωτέρω απαγορευμένων παιγνίων.
  •  Κατελήφθη η 43χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, ως ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα καταστήματος (καφενείου), να έχει θέσει σε λειτουργία απαγορευμένα παίγνια. Από την έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα (30) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 4.528 €, προερχόμενο από τη διενέργεια των απαγορευμένων παιγνίων.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα κατασχεθέντα παιγνιομηχανήματα παραδόθηκαν στον Ο.Δ.Δ.Υ για φύλαξη.
Για τις φορολογικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν θα ενημερωθούν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές για την επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων.