21/7/11

Στην Εγνατία οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στη γέφυρα της Εγνατίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας διακινητής, υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 30 ετών και δύο μη νόμιμοι μετανάστες, επίσης υπήκοοι Ιράκ.  
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατελήφθη ο 30χρονος διακινητής να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους δύο παραπάνω μη νόμιμους μετανάστες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι λαθρομετανάστες είχαν στην κατοχή τους συνολικά τρία πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, δύο κλεμμένα διαβατήρια Ολλανδίας με παραποιημένα στοιχεία, μία κλεμμένη ολλανδική άδεια ικανότητας οδηγού, μία ρουμανική και μία ολλανδική άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, έντεκα ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ιταλία καθώς και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυτοκινήτων.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τα εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.