8/7/11

Άρση απαγόρευσης εξόδου για Μαρινάκη και Χρυσοχοΐδη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς του Τάκη Μιχαλόλια
Ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης που έπεισε τους δικαστές πως ο εντολέας του δεν έχει λόγο για να είναι "ύποπτος φυγής"
Έφυγε ένα βάρος για τον  μεγαλομέτοχο  του Διαγόρα κ. Χρυσοχοΐδη, καθώς ο 3ης γενιάς επιχειρηματίας πηγαινοέρχεται στο εξωτερικό
Ο Τάκης Μιχαλόλιας
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΚΩΝ/ΝΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ αλλά και για άλλους που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» που συγκλονίζει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Στις 24 Ιουνίου η Εισαγγελία Αθηνών εξέδωσε διάταξη που απαγόρευε την έξοδο σε 68 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δικογραφία και που αναμένεται να κληθούν για κατάθεση από τον ανακριτή στους επόμενους μήνες. Η ΕΛ.ΑΣ βάσει της Εισαγγελικής διάταξης ζήτησε να της παραδοθούν τα διαβατήρια αυτών των προσώπων. Μεσοβδόμαδα συνεκλήθη το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει ή μη την Εισαγγελική διάταξη, όπως ο νόμος ορίζει. Το Δικαστικό Συμβούλιο κάλεσε τους εμπλεκόμενους να αντικρούσουν την Εισαγγελική διάταξη που τους απαγόρευε την έξοδο από τη χώρα, ως ύποπτοι φυγής.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς κ. Βαγγέλης  Μαρινάκης δια του συνηγόρου του κ. Τάκη Μιχαλόλια, αυτοπροσώπως ο δικηγόρος  και αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θανάσης Κανελλόπουλος, καθώς και ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου κ. Κων/νος Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Παύλο Σαράκη εμφανίσθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου, όπου αντέκρουσαν την Εισαγγελική διάταξη, πείθοντας τους δικαστές να μην επικυρώσουν την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σήμερα εκδόθησαν τα βουλεύματα και πλέον για τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Θανάση Κανελλόπουλο, Κων/νο Χρυσοχοΐδη δεν υφίσταται κανένας περιοριστικός όρος για την υπόθεση.
Ο Κων/νος Χρυσοχοΐδης είναι μεγαλοεπιχειρηματίας από τη Ρόδο,  ιδιοκτήτης εταιρειών υγραερίου και πετρελαίου, ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και της ΠΑΕ Διαγόρας, ποδοσφαιρικής ομάδας της Β’ Εθνικής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους ύποπτους αγώνες της UEFA. Την απεμπλοκή του από την υπόθεση έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης (φωτο), που γνωρίζει πολύ καλά και  τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού στο παρελθόν υπήρξε μέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός και πετυχημένος ποδοσφαιρικός παράγοντας.