30/7/11

Εγγύηση "βόμβα"

Μια μολότωφ= πολλές βόμβες!
Το αποτέλεσμα της βόμβας στη ΘΕΑ
Την στιγμή που "μπράβοι" της Αττικής που βάζουν βόμβες, γλυτώνουν το ... φρέσκο με εγγύηση ελάχιστο τίμημα, οι δικαστικές αρχές εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους αναρχικούς, για ρήψη μολότωφ σε πορείες. Οι βόμβες που βάζουν τα "μπραβάκια" όμως με τις  ... κολοβές δικογραφίες του περιβόητου Τμήματος της Ασφάλειας Αττικής δεν τους πτοούν?
 Το ίδιο συνέβη και με τον Αλβανό εντολοδόχο που την 1η του περασμένου Δεκέμβρη  έβαλε τη βόμβα στο νυχτερινό κέντρο ΘΕΑ, την πρώην ΝΕΡΑΪΔΑ του Στηβ Κακέτση. Ο Αλβανός  πιάστηκε επ' αυτοφώρο και καθ' υπόδειξη υπαλλήλου της επιχείρησης, αφού ανέμενε με το Σμάρτ του, απέναντι από το μπουζουξίδικο, για να βεβαιωθεί το σκάσιμο της βόμβας. Ο βομβιστής αυτός δεν προφυλακίστηκε αφού του ζητήθηκε μια μικρή εγγύηση. Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 ο 20ος τακτικός ανακριτής Κωνσταντίνος Δεμέστιχας (αναπληρώνων την 21η τακτική ανακρίτρια) μετά από πρόταση της αντεισαγγελέως Ελένης Μιχοπούλου εξέδωσε την υπʼ αριθμόν 350 διάταξη.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το ποσόν της εγγυοδοσίας των 70.000 (εβδομήντα χιλιάδων) ευρώ που είχε αποφασισθεί να καταβάλλει ο αναρχικός  Μανώλης Λιόλιος, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, μετατρέπεται σε 15.000 (δεκαπέντε χιλιάδες) ευρώ, ενώ διατηρούνται οι υπόλοιποι περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο ΑΤ του τόπου κατοικίας κάθε 1η και 16η εκάστου μηνός). Το ποσόν πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών.
Είναι προφανές πως το κράτος δεν είχε κανένα άλλοθι, ώστε να επιμείνει στην καταβολή του ειδεχθούς (κι όχι απλά επαχθούς) ποσού των 70.000.
Ως γνωστόν ο σ. Μανώλης Λιόλιος είχε συλληφθεί την 29η Ιουνίου κατά την επιδρομή των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ εναντίον διαδηλωτών στην οδό Σταδίου. Ξυλοκοπήθηκε από ένστολους με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε δολοφονικό κτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που του προκάλεσε τραύμα βάθους δυόμισι εκατοστών. Κατηγορείται για ρίψη βομβών μολότωφ.
Κατά της διάταξης, που ορίζει το ποσόν των 15.000 ευρώ, θα υποβληθεί νέα αίτηση μείωσης του ποσού και ταυτόχρονα θα ζητηθεί η άρση των περιοριστικών όρων, καθώς και παράταση της προθεσμίας, που έχει ορισθεί για την καταβολή της εγγύησης.