21/7/11

Θανάσιμη μαχαιρία σε 18χρονο

Χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ύστερα από συμπλοκή στο κέντρο της πόλης, τραυμάτισε με μαχαίρι-σουγιά θανάσιμα ένα 18χρονο ομοεθνή του.
Ειδικότερα, την 21.30 ώρα σε δρόμο, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, συναντήθηκαν δύο παρέες νεαρών ατόμων, αποτελούμενες από τρία (3) άτομα η καθεμία. Την παρέα του δράστη αποτελούσε ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ την παρέα του θύματος ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας διερευνώνται.
Η συνάντηση έλαβε χώρα για την επίλυση προσωπικής διαφοράς δράστη και θύματος, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής συνεννόησής τους.
Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία εξελίχτηκε σε συμπλοκή και σωματική πάλη. Στη συνέχεια ο 20χρονος δράστης με μαχαίρι-σουγιά που έφερε μαζί του, τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα τον 18χρονο ομοεθνή του.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και εξέπνευσε.
Από την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας 25χρονος αλλοδαπός από την παρέα του δράστη, ως συνεργός.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς και της γυναίκας – συνεργού του.