17/6/11

Αγοραπωλησία βρεφών στην Πάτρα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών. Στην Πάτρα πιάστηκαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος (δύο άντρες και δύο γυναίκες), ρουμανικής υπηκοότητας, ηλικίας 25, 30, 31, 30 ετών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σχετικά με τη δράση κυκλώματος αλλοδαπών που προβαίνει σε αγοραπωλησία βρεφών, εντοπίστηκαν 25χρονος άνδρας και 30χρονη γυναίκα Ρουμάνικης υπηκοότητας, με τους οποίους, πριν ένα μήνα αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους αγοραστές ήλθαν σε επαφή για την αγοροπωλησία βρέφους αντί του χρηματικού ποσού των 10.000 €. Η αγοραπωλησία του βρέφους θα πραγματοποιείτο μετά την γέννηση του παιδιού.
Χθες  το απόγευμα σε προκαθορισμένο ραντεβού σε πάρκινγκ Super market στην Πάτρα, προσήλθαν ο 25χρονος άνδρας και η 30χρονη γυναίκα, καθώς και μία ακόμη 30χρονη υπήκοος Ρουμανίας, η οποία την 11/6/2011 είχε γεννήσει τέκνο - αγόρι, και ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας.
Η 30χρονη Ρουμάνα, μητέρα του βρέφους, παρέδωσε στους υποψήφιους αγοραστές – αστυνομικούς το βρέφος, και αυτοί παρέδωσαν ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 5.000 €, το οποίο παρελήφθη από τον 31χρονο Ρουμάνο και καταμετρήθηκε από τον 25χρονο ομοεθνή του. Οι αστυνομικού επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τους τέσσερις (4) δράστες.