9/6/11

Το μήνυμα ελήφθη

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά
Το Crimes on air όλες τις προηγούμενες ημέρες με ντοκουμέντα του φωτορεπόρτερ Κώστα Πανταζή αποκάλυψε τις καλύβες που είχαν στήσει μέσα στο δάσος και πάνω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί λαθρομετανάστες. Το υπουργείο προστασίας του πολίτη μετά την τοπική κοινωνική κατακραυγή έλαβε επιτέλους το μήνυμα και "έλυσε" τα χέρια της αστυνομίας, αφού  στην περιοχή είχαν σημειωθεί δυο ομαδικοί βιασμοί, με δράστες λαθρομετανάστες. Σήμερα μάλιστα το Αρχηγείο έδωσε στη δημοσιότητα και δικές του φωτογραφίες από τον καταυλισμό.
 Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιείται   ευρείας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία μέχρι στιγμής και μόνο μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί (98) παράνομοι μετανάστες.
Επίσης, αστυνομικοί παρέχουν συνδρομή σε συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων καταυλισμών παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στο δασύλλιο έναντι του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας και οι οποίοι αριθμούν περί τα διακόσια πενήντα (250) παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό την απομάκρυνση όλων των εναπομεινάντων παραπηγμάτων και αυτοσχέδιων σκηνών στους καταυλισμούς, έναντι του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.