4/6/11

Άρχισε το ξήλωμα!

Φωτορεπορτάζ για το Crimes on air  Κώστας Πανταζής





Το "στοίχημα" του Ταξίαρχου Βασίλη Μίαρη
Ο Ταξίαρχος Βασίλης Μίαρης μετά και από τους δυο ομαδικούς βιασμούς στην Ηγουμενίτσα, ηγείται ως  Αστυνομικός Διεύθυντης Θεσπρωτίας, της προσπάθειας  να "καθαρίσει"  το δάσος πάνω από το λιμάνι από τις καλύβες των Αφγανών, Πακιστανών και Αφρικανών λαθρομεταναστών. Αν τα καταφέρει όχι απλά να φύγουν αλλά και να μην ξανάρθουν θα ταυτίσει το όνομα του μ' ότι καλύτερο για τον τόπο.
Το Crimes on air πριν από πέντε ημέρες βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε εικόνες ντροπής για την πόλη-πύλη της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό  των ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ηγουμενίτσα, διενεργούνται πλέον με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου καθημερινά αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις αλλοδαπών, που διαμένουν παράνομα στην πόλη. Ήδη για τον σκοπό αυτό είχε κάνει ταξίδι-αστραπή ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας.
Μόνο χθες μέσα σε λίγες ώρες  κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών σε διάφορες περιοχές της πόλης συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) παράνομοι μετανάστες.
Επιπλέον, σήμερα Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας παρείχαν συνδρομή στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς συνεργεία του (εργάτες και μηχανήματα έργων), προέβησαν στον καθαρισμό περιοχών, όπου είχαν εγκατασταθεί παράνομα καταυλισμοί και είχαν δημιουργηθεί τόσο ανθυγιεινές συνθήκες, όσο και επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών.
Κατά την επιχείρηση καθαρισμού των χώρων απομακρύνθηκαν είκοσι τέσσερα (24) παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές από τρεις (3) εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στον ελαιώνα Γραικοχωρίου - Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας.
Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού εναπομεινάντων εγκαταλελειμμένων καταυλισμών, τόσο στον προαναφερόμενο ελαιώνα, όσο και στα περιαστικά αλσύλλια.
.