6/5/11

Ο δολοφόνος ήταν Βούλγαρος

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή Αξιωματικού που υπηρετεί ως Σύνδεσμος της χώρας μας στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, ... υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα 46χρονο Έλληνα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε την 19-11-2010, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Περαίας, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία από Πρόθεση» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Υπόθαλψης Εγκληματία» και της «Κλοπής», σε βάρος δεύτερου αλλοδαπού, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος δεν ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν, παρότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ενώ επίσης, μετά την ανθρωποκτονία, αφαίρεσε δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το αυτοκίνητο του θύματος.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο 27χρονος, μετά από διαπληκτισμό για προσωπικές διαφορές, επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα, καταφέροντάς του θανάσιμα τραύματα στη θωρακική χώρα.
Μετά την εγκληματική του πράξη, ο δράστης μετέβη στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και με τρένο, αναχώρησε για τη χώρα του, απ΄όπου μετά από παραμονή λίγων μηνών, επέστρεψε στην Ελλάδα.