6/5/11

Λένε άλλα για το θάνατο του κοριτσιού

Μία νεανική τρέλα τριών παιδιών, η «μαγκιά» της κατανάλωσης αλκοόλ και το ερωτικό εφηβικό πάθος, έστειλαν στον θάνατο τη 15χρονη Στέλλα την Κυριακή του Πάσχα στο Ρέθυμνο.

Αυτό συμπεραίνεται από τις απολογίες των δύο νεαρών φίλων της, του 23χρονου Μανώλη και του 17χρονου Παύλου, οι οποίοι έπειτα από τα καταιγιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία του Ρεθύμνου για τις κινήσεις τους – μέσω από κάμερες καταστημάτων -, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.


Αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι αμέσως μετά την έξοδό τους από το κλαμπ στο οποίο είχαν διασκεδάσει, άφησαν τη Στέλλα και λίγη ώρα αργότερα, τη βρήκαν πεσμένη στον δρόμο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου μερικές ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.


Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια της Στέλλας κατηγορεί τους γιατρούς του νοσοκομείου για αμέλεια στη φροντίδα που πρόσφεραν στην 15χρονη αλλά και μη ενημέρωσή τους τις πρώτες ώρες για τη σοβαρότητα της κατάστασης της κόρης τους.


Εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση ανηλίκου, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής. Παράλληλα, οι γονείς του 17χρονου κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


Παύλος: «Η Στέλλα ήθελε να πιούμε»

Οπως ομολογούν τώρα, μετά την έξοδό τους από το μπαρ, όπου απεικονίστηκαν να διασκεδάζουν με τη Στέλλα, πήγαν σε πάρκινγκ της παραλίας του Ρεθύμνου για να πιουν ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε ο Παύλος στο αυτοκίνητό του.

 «Από τη στιγμή που καθίσαμε στο μπαρ, η Στέλλα μου έλεγε συνεχώς πότε θα πιούμε κανένα μπουκαλάκι, θέλοντας να μου δείξει πόσο αντράκι είναι με το ποτό», αναφέρει στην ομολογία του ο Παύλος.

Ο 17χρονος υποστηρίζει ότι «κάποια στιγμή η Στέλλα και ο Μανώλης άρχισαν να κουβεντιάζουν για ένα μπουκάλι ουίσκι που έχει ο Μανώλης στο αυτοκίνητο του, που το είχε για να το δώσει κέρασμα σε κάποιον μηχανικό που του έφτιαξε το αυτοκίνητο». Σύμφωνα με τον Παύλο, «με το άκουσμα η Στέλλα για το μπουκάλι, αμέσως είπε να πάμε να το πιούμε.


Εγώ της έλεγα να μην πάμε, όπως επίσης και ο Μανώλης, αλλά αυτή συνέχισε να μας παροτρύνει». Ο νεαρός ισχυρίζεται και ότι «φεύγοντας από το μαγαζί μετά από σαράντα λεπτά περίπου για να πάμε για ύπνο, η Στέλλα επέμεινε συνέχεια να πάμε να πιούμε το μπουκάλι. Επειδή μας προκαλούσε συνέχεια, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».


«Ηπιε μονορούφι»

Στη συνέχεια ο Παύλος περιγράφει αναλυτικά τις κινήσεις των τριών παιδιών σε διάφορα μαγαζιά και ταχυφαγεία, όπου ήθελαν να προμηθευτούν πλαστικά ποτήρια και αναψυκτικά. «Κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου είχε παρκαρισμένο ο Μανώλης το αυτοκίνητό του. (…)


Ο Μανώλης κάθισε στη θέση του οδηγού, εγώ στου συνοδηγού και η Στέλλα, στα πίσω καθίσματα. (…)


Ο Μανώλης σταμάτησε το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, κάπου πίσω από το κάστρο Φορτέτζα. Με το που σταμάτησε το αυτοκίνητο, εγώ πήγα και κάθισα στο πίσω κάθισμα και τράβηξα τέρμα μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού.


Η Στέλλα που κράταγε το μπουκάλι και τα ποτήρια, έβαλε από ένα ποτό στον καθένα μας μαζί με κόκα κόλα». Ο Παύλος ισχυρίζεται ότι το άτυχο κορίτσι έβαζε περισσότερο ουίσκι στο δικό της ποτήρι, απ’ ότι σε αυτά των αγοριών.


Ηπιαν τρία ποτά και, σύμφωνα με την απολογία του νεαρού, «κάποια από τα πρώτα ποτά, η Στέλλα το ήπιε μονορούφι (…) Μετά που ήπιαμε μερικά ποτά, η Στέλλα έγειρε προς το μέρος μου» και ακολούθως περιγράφει ότι η 15χρονη προσπαθούσε να τον φιλήσει.


«Ηπιε σίγουρα περισσότερα»

Ερωτάται πόσα συνολικά ποτήρια κατανάλωσαν και απαντά ότι «τουλάχιστον τρία. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανώλη, αλλά η Στέλλα ήπιε σίγουρα περισσότερα. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι η Στέλλα έπινε συνεχώς και πολλές φορές μονορούφι το ποτό χωρίς κόκα κόλα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να τη σταματήσουμε, αυτή δεν μας άκουγε».


Ο Παύλος αναφέρεται και στις στιγμές που πέρασαν στο νοσοκομείο και στο πώς συνεννοήθηκαν με τον Μανώλη για το τι θα πουν.


«Στο νοσοκομείο, συνεννοηθήκαμε με τον Μανώλη, όταν η Στέλλα γίνει καλά να συνεννοηθούμε και οι τρεις να μην πούμε σε κανέναν τίποτε. Μετά που χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας της Στέλλας, συνεννοηθήκαμε να επιμείνουμε στην αρχική μας στάση και να αποκρύψουμε την ιστορία (…) διότι φοβηθήκαμε τη στάση των γονιών της και των δικών μας».


«Το ήπιε “κούπα”»

Αντίθετα περιγράφει τα γεγονότα ο Μανώλης. «Από όταν καθίσαμε στην Αυλαία για ποτό», λέει ο 23χρονος Μανώλης, «συζητούσαμε με τον Παύλο και τη Στέλλα, όπου μου έλεγαν ότι έχουν κανονίσει οι δυο τους κάποια στιγμή να πιούνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Τότε εγώ του είπα ότι έχω ένα μπουκάλι στο αυτοκίνητο και αποφασίσαμε να πάμε κάπου να το πιούμε».


Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, ο Μανώλης περιγράφει ότι «μπήκαμε εγώ οδηγός, ο Παύλος δίπλα συνοδηγός και η Στέλλα στο πίσω κάθισμα. Σταματήσαμε σε χώρο στάθμευσης - πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στην ταβέρνα και στην περιφερειακή παραλιακή οδό».


Ο Μανώλης τονίζει ότι «μόλις σταματήσαμε ο Παύλος βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε να καθίσει στο πίσω κάθισμα μαζί με τη Στέλλα. Βάλαμε το πρώτο ποτό το ήπιαμε. Στη συνέχεια βάλαμε το δεύτερο ποτό και τότε η Στέλλα μας ανέφερε ότι δεν είχε φάει τίποτε επειδή νήστευε. Εμείς δεν της είπαμε τίποτε. Οταν βάλαμε το τρίτο ποτό, η Στέλλα το ήπιε “κούπα”, δηλαδή μονορούφι».


«Του απωθούσε το χέρι»

Στην ερώτηση για τον συνολικό αριθμό ποτών που ήπιαν, ο Μανώλης λέει ότι «εγώ ήπια τέσσερα με πέντε ποτήρια ποτού ουίσκι με κόκα κόλα. Ο Παύλος ήπιε περίπου τα ίδια αν θυμάμαι καλά και η Στέλλα πρέπει να ήπιε δυο ποτήρια περισσότερα από εμάς».


Αρνείται ότι παρότρυνα κάποιος από τους δύο τη Στέλλα να πιει ποτό είτε στο μπαρ είτε στο αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια λέει ότι «όταν της πρότεινε ο Παύλος να πάμε για το μπουκάλι, δέχτηκε αμέσως».

Στην ερώτηση πότε αντιλήφθηκαν οι δύο νεαροί αν το ποτό πείραξε τη Στέλλα, ο Μανώλης απαντάει ότι αυτό έγινε όταν άρχισε να κάνει εμετό. Καταθέτει τέλος λεπτομέρειες για τη μεταφορά της Στέλλας στο νοσοκομείο «κατά τη μεταφορά είχε τα μάτια της κλειστά και δεν μίλαγε καθόλου.


Πιστεύω ότι είχε τις αισθήσεις της γιατί κουνούσε που και που λίγο τα χέρια της και τα πόδια της». Το άτυχο κορίτσι δεν μπορούσε να μιλήσει. «Η Στέλλα δεν μας ξαναμίλησε, παρά μόνο κάποια στιγμή στο νοσοκομείο μέσα και πριν της βάλουν ορό άνοιξε τα μάτια της και κάτι πήγε να πει στον Παύλο, αλλά και πάλι δε μπόρεσε να μιλήσει»
[tovima.gr].