27/5/11

Σκότωσε τον συγχωριανό του στην Καρδίτσα και αυτοπυροβολήθηκε

Σκότωσε τον συγχωριανό του στην Καρδίτσα και αυτοπυροβολήθηκε

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ασημοχωρίου Καρδίτσας, η δολοφονία ενός 74χρονου άνδρα με δράστη έναν 81χρονο συγχωριανό του.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας, ο δράστης στον μετέβη στο καφενείο του χωριού, όπου βρισκόταν το θύμα, μαζί με άλλους δύο συγχωριανούς του και με πιστόλι, που κατείχε παράνομα, πυροβόλησε εναντίον του τέσσερις φορές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο.

Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη στην οικία του, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χώρο τέλεσης του εγκλήματος και με το ίδιο όπλο αυτοπυροβολήθηκε στην αριστερή κροταφική χώρα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια, λόγω σοβαρότητας του τραυματισμού του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Τα αίτια του εγκλήματος ερευνώνται.

Διενεργήθηκε αυτοψία και εξερεύνηση, τόσο στο χώρο τέλεσης του εγκλήματος, όσο και στην οικία του δράστη, όπου ανευρεθεί και κατασχέθηκε το πιστόλι, που κατείχε παράνομα.

Σε διενεργηθείσα κατ’ οίκον έρευνα, στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, δύο πιστόλια κρότου φωτοβολίδων, ένα περίστροφο κρότου φωτοβολίδων, ένα φλόμπερ, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, φυσίγγια πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων και φυσίγγια φλόμπερ.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.
Zougla.gr