27/5/11

Πάτρα: Η σύλληψη των λαθρομεταναστών αποκάλυψε οικογενειακό δράμα



Ολόκληρη επιχείρηση είχε στήσει μια οικογένεια Αφγανών μεταναστών σε Ελλάδα και Γερμανία, ώστε μια μητέρα να ξαναβρεί το μόλις δυόμιση ετών παιδί της...


Το οικογενειακό δράμα αποκάλυψαν οι λιμενικοί της Πάτρας χθες το απόγευμα σε έρευνα που έκαναν στο λιμάνι.

Η μητέρα του μικρού αγοριού μένει στη Γερμανία, αλλά άφησε πίσω της τον άνδρα της και το παιδί της που μένουν στην Αθήνα. Μέσω τηλεφώνου, οργανώθηκε λοιπόν η επιχείρηση ώστε το παιδί να φτάσει στη μητέρα του. Ένας Αφγανός, που μένει επίσης στη Γερμανία, ήρθε μαζί με τη γυναίκα του, οδικώς στην Αθήνα για να πάρει το παιδί. Στο ταξίδι θα συνόδευε το μικρό αγοράκι και ο θείος του, ένας 16χρονος.

Η οικογένεια είχε φροντίσει να αποκτήσει πλαστά διαβατήρια, τόσο για τον 16χρονο, όσο και για το μικρό παιδί. Μάλιστα, επειδή το διαβατήριο του αγοριού ήταν για κορίτσι, οι Αφγανοί έντυσαν το αγόρι με κοριτσίστικα ρούχα.

Οι λιμενικοί της Πάτρας όμως χθες το απόγευμα, την ώρα που οι μετανάστες ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Ιταλία, τους εντόπισαν.

Έτσι, συνέλαβαν τους δυο ενήλικες, τον 26χρονο οδηγό του ΙΧ και την 23χρονη γυναικά του.
Ο 16χρονος και το δυόμιση ετών αγόρι, φιλοξενούνται από χθες το βράδυ στα γραφεία του Λιμενικού, ενώ στο περιστατικό έχει παρέμβει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι δυο συλληφθέντες μαζί και ο πατέρας του παιδιού που συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, θα βρεθούν σήμερα ενώπιων της Δικαιοσύνης.

Όσο για την τύχη του παιδιού, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί σύντομα στην αγκαλιά του πατέρα του, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια φυλακίζονται οι συλληφθέντες.

Πηγή: thebest