14/5/11

Πυρά από μελάνι!

Δεν συμμεριζόμαστε αυτά περί Κατέλη ούτε φυσικά τον τίτλο "Έναν φραπέ για τον Όθωνα ..." αλλά ο Αρτινός Βασίλης Μπόνιος στο kourdisto portocali αν μη τι άλλο έχει το μοναδικό  δεικτικό  χιούμορ σ' ολόκληρη Ελληνική μπλογκόσφαιρα. Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων για τον υφυπουργό κ. Όθωνα, με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα των ΜΑΤ  σε διαδηλωτή. "Δεν γνωρίζω  αν το βράδυ του μεταμεσονύχτιου ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, έπινε τσάι χωρίς τείνη.
Δεν  γνωρίζω αν έπινε απλά Ιόλη ή Ζαγόρι.
Πολύ φοβούμαι όμως πως η υπερβολική αδυναμία του στην «υγιεινή» ζωή εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κ.κ Δρούτσας, Γερουλάνος , Καμίνης και η κα Μπιρμπίλη -προιόντα του πρωθυπουργικού πάθους για οτιδήποτε εναλλακτικό. 
Κι αν  η παρουσία των παραπάνω στο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να δικαιολογηθεί κάτω από αυτό το πρίσμα, με έκπληξη τις τελευταίες ώρες ανακαλύπτουμε ότι σ' αυτή την κυβέρνηση «βιώνουν λάθρα» ως σήμερα, μοναδικές περιπτώσεις τους διεθνούς πενταγράμμου.
Τις τελευταίες ώρες για παράδειγμα, η Ελλάδα ανακαλύπτει έκπληκτη έναν πολιτικό ογκόλιθο ο οποίος ζούσε στον ημιυπαίθριο της δημοσιότητας, ώσπου το ανοιγμένο κεφάλι του 30χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, στάθηκε αφορμή για να βγει στον αφρό, ο μοναδικός, ο ανυπέρβλητος, ο γεννημένος μέσα σ ένα ωκεανό σοφίας, ένας σπουδαίος άνδρας  που θα τον ζήλευε ακόμη και αυτός  ο Γιάννης Κατέλης- από το think tank της Αννίτας Πάνια-ο γεννημένος για υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, Μανώλης Όθωνας!
Σ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Οικονομέα αλλά και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους οι οποίοι συνομιλούν με τον Μανώλη Όθωνα, δίνοντας την ευκαιρία στη κοινή γνώμη να γνωρίσει  τη μεταμεσονύχτια κυβέρνηση σε βάθος.
Ο Μανώλης Όθωνας, το δίχως άλλο, είναι  ένας άξιος συνεχιστής του οραματιστή υπουργού Δημ. Τάξης και ποιητή Αναστάσιου Μπάλκου-ήταν τα στήθη σου άσπρα σαν τα γάλατα και μούλεγες γαργάλατα-, είναι επίσης άξιος συνεχιστής του καθηγητή Πάκη, ο οποίος θα εγκατέλειπε την πολιτική εάν ο Καραμανλής έπαυε να είναι αρχηγός της ΝΔ-ο Πάκης είναι ένας άνδρας που κρατάει τον λόγο του-, είναι επίσης άξιος συνεχιστής του οράματος Μαρκογιαννάκη.
Βγαίνει λοιπόν στο πρωινάδικο του Mega ο νευροχειρουργός Παπανικολάου του Κρατικού Νίκαιας και επισημαίνει στην μεγαλοπρέπεια του Όθωνος, πως οι γιατροί από τον Δεκέμβριο του 2010, είχαν στείλει επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή- πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ-και τον παρακαλούσαν να εισηγηθεί στους  peacemakers  άνδρες των ΜΑΤ να μην χτυπάνε τον κόσμο κατακέφαλα-γύρευε πόσα ανοιγμένα κεφάλια του παραγωγικού υπουργείου, είχαν δει οι επιστήμονες το τελευταίο διάστημα.
Και τι του απάντησε ρε παιδιά ο μοναδικός σαξοφωνίστας Όθωνας;
-Κι εγώ αν έστελνα μια επιστολή στον Λοβέρδο και του έλεγα ότι στο χειρουργείο Νίκαιας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και μετά από καιρό πέθαινε κάποιος στο Νοσοκομείο, θα έλεγα ότι δικαιώθηκα, για την προειδοποίηση…"