5/5/11

Σύλληψη "άτεγκτου" δεσμοφύλακα



Αιφνιδιαστική έρευνα μέσα στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού πραγματοποιήθηκε  από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χτύπησαν ... "λευκή" φλέβα παροχέτευσης στους έγκλειστους ναρκωτικών.
Στη διάρκεια της έρευνας  συνελήφθη στον προαύλιο χώρο

38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος μάλιστα διέθετε τη φήμη του πλέον "άτεγκτου" κι απηνή διώκτη της διακίνησης του λευκού εφιάλτη μέσα στη φυλακή.
Οι αστυνομικοί ωστόσο διατείνονται πως επρόκειτο για τακτική προκάλυψης της παράλληλης παρανομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κατοχή του κι ενώ οι αστυνομικοί τον είχαν πεσμένο κάτω κι ακινητοποιημένο, βρέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρχική εκτίμηση περίπου 200 γραμμαρίων), αρκετά κινητά τηλέφωνα τα οποία πιστεύεται ότι θ' αποτελούσαν ημερήσιο "προϊόν" μαύρης αγοραπωλησίας, καθώς και αρκετά χάπια.
Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, αθέατη έρευνα είχε γίνει και πριν από τρεις μήνες για τον ίδιο σωφρονιστικό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Το εντυπωσιακό είναι πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος που πιάστηκε και κατηγορείται, διέθετε τη φήμη του αμείλικτου διώκτη των κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά. Μάλιστα, ήταν από τους πρώτους και βασικούς μάρτυρες- αληθινούς καταπέλτες- σε κάθε υπόθεση εντοπισμού μικροποσότητας από απαγορευμένες ουσίες στην κατοχή κάποιου έγκλειστου.