5/5/11

Το αποτύπωμα του Τόνυ



Ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης σε ξέγνοιαστες στιγμές, πριν οι σφαίρες των δολοφόνων θερίσουν την νιότη τους
 Το στοιχείο-κλειδί  όπως αποκαλύπτει το CRIMES ON AIR που ξετύλιξε   την ταυτότητα της δολοφονικής συμμορίες  των Αλβανών και των Ρωσοπόντιων  ήταν το αποτύπωμα που είχε βρεθεί  στο πορτμπαγκάζ ...και πιο συγκεκριμένα στο γρύλλο του Audi Α4, που κλάπηκε την ίδια στιγμή από την ίδια μάντρα με το γκρι Volvo στο οποίο  επέβαιναν οι δολοφόνοι όταν νωρίς το βράδυ, της 1ης Μαρτίου, έκαναν το αιματοκύλισμα στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού, πίσω από την αντιπροσωπεία της Τζάγκουαρ στου Ρέντη.  Οι κλοπές των δύο αυτοκινήτων έγιναν στις 17 Ιανουαρίου, μαζί με άλλα έξι από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.
Ενα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα -μάρκας Volvo- βρέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να έχει χρησιμοποιηθεί από δουλέμπορους που διακινούσαν λαθρομετανάστες στις Φερές Εβρου. Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο από την ίδια κλοπή -μάρκας BΜW-  βρέθηκε χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο στη Ραψάνη της Λάρισας.
Το στοιχείο-κλειδί, όμως, προέκυψε στις 22 Φεβρουαρίου, όταν στο Αγρίνιο αστυνομικοί υποχρέωσαν σε καταδίωξη κακοποιούς να εγκαταλείψουν το AudiA4, που ανήκει στην ίδια παρτίδα με τα άλλα οχτώ συνολικά κλεμμένα αυτοκίνητα από τη μάντρα της Νέας Ερυθραίας. Οι δράστες φέρεται να έσπασαν την πόρτα των γραφείων της μάντρας και να αφαίρεσαν από το ντουλαπάκι τα κλειδιά τα οποία αντιστοιχούσαν στα οχήματα που, τελικά, έκλεψαν. Στο Αγρίνιο, ωστόσο, πολύ πριν την καταδίωξη οι ληστές είχαν μείνει από λάστιχο και έβαλαν τη ρεζέρβα. Οταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο, πάρθηκαν  αποτυπώματα ακόμη και από το γρύλλο. Ετσι, οι διωκτικές Αρχές, αφού έγινε το μακελειό στου Ρέντη με το γκρι Volvo, έπεσαν πάνω στο στοιχείο που τους έδειξε τον «Tόνυ» τον διαβόητο σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό. Από το Audi πάρθηκαν επίσης για εξέταση γόπες τσιγάρων, αλλά και δύο ποτήρια καφέ στην προσπάθεια των Αρχών να αποκαλυφθεί και το DNA των επιβατών. Ο «Τόνυ» είναι το σκληρό καρύδι των Αλβανών, οι οποίοι στην ομάδα τους  είχαν εντάξει και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Τα φονικά όπλα με τα οποία οι στυγνοί δράστες έστησαν την ενέδρα στους δύο αστυνομικούς βρέθηκαν μέσα στο Volvo, το οποίο άφησαν λίγα μόλις χιλιόμετρα παρακάτω.