29/4/11

Θυμήθηκαν τη Marfin!



 Απο τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

Τρία άτομα προσήχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί για την πυρκαγιά στην τράπεζα «Marfin».


Ερευνες πραγματοποιούνται απο τους αστυνομικούς στα σπίτια που διέμεναν οι προσαχθέντες στα Εξαρχεια και στην Κυψέλη. Οι προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι απο 21 εως και 36 χρόνων και κατά την αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο


H επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής, και συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.


Η επιχείρηση, που απλώνεται σε όλη την Αττική - «χτενίζονται» γειτονιές όπως η Κυψέλη και τα Εξάρχεια - έχει στόχο τον εντόπισμό δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι ενέχονται σε βαρύτατα αδικήματα.


Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έρευνες και οι προσαγωγές να αφορούν πρόσφατες εμπηστικές επιθέσεις και κυρίως την φονική πυρπόληση του καταστήματος της Τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν οι βόμβες μολότοφ σκότωσαν τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους.


Η επιχείρηση συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα, αλλά οι αστυνομικοί αποφεύγουν να πουν το παραμικρό για το περιεχόμενο και τα ευρήματα της έρευνας, προτού ολοκληρωθεί
[tovima.gr].