22/4/11

Πέταξε το χασίς από το μπαλκόνι



Στα πλαίσια εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από το γραφείο δίωξης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στην υπηρεσία, ότι το προσεχές διάστημα θα διακινηθούν ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Β.Δ Αιγαίου, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στην Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, δύο νεαροί ηλικίας 22 και 28 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες  κοκαΐνης καθαρού βάρους 50 γραμμαρίων, ινδικής κάνναβης καθαρού βάρους 550 γραμμαρίων καθώς και ζυγαριές ακριβείας και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.
Στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι ο 23χρονος, προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από έναν 28χρονο στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας αυτών, συμφωνήθηκε παράδοση ποσότητας κάνναβης.
Ακολούθησε «ελεγχόμενη» συνάντηση, στην οικία του 28χρονου προκειμένου παραληφθεί από τον 23χρονο η προκαθορισμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Καβάλας σε συνεργασία με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συνέλαβαν τον 28χρονο προμηθευτή, ο οποίος πριν την νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα έσκισε και πέταξε από το μπαλκόνι του στον ακάλυπτο χώρο μια νάυλον σακούλα που περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 224 γραμμαρίων.
Επίσης, βρέθηκαν στην οικία του ποσότητα κοκαΐνης 4,5 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένη σε κομοδίνο στο σαλόνι, καθώς και δύο (02) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.