29/4/11

Όλα πιθανά ..!

To Crimes on air δεν υιοθετεί  κανένα επιβαρυντικό στοιχείο πριν αυτό προκύψει για τους δυο υπόπτους που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά  στη Marfin ...
και να πνιγούν από τους καπνούς της φωτιάς  τρεις υπάλληλοι. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να αναφέρουμε πως σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος δυο αντιεξουσιαστών [έχουμε τα ονόματα στη διάθεσή μας] που κρίνονται  όμως ως βασικοί ύποπτοι για τον πυρπολισμό και όχι ως κατηγορούμενοι. Μέχρι τώρα πάντως τα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις και να συλληφθούν, αυτό εξάλλου συνάγεται από το γεγονός ότι η κατάθεση που δόθηκε στις αρχές είναι «ανωμοτί» ως δηλαδή «υπόπτων». Δεν αποκλείεται όμως στην συνέχεια οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές να προσωποποιήσουν τις κακουργηματικές  κατηγορίες και να εκδώσουν εντάλματα συλλήψεις εναντίον των δυο φερόμενων υπόπτων.  Τα ονόματα των τριών ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Μarfin επί της οδού Σταδίου 23, στην πλατεία Κλαυθμώνος, είναι: Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. Και οι τρεις βρίσκονταν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε φωτιά από ρίψη μολότοφ και πέθαναν από ασφυξία στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το κτίριο.  Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, που διενήργησε την πρώτη αυτοψία, κανένας από τους νεκρούς δεν φέρει εγκαυματα. Και οι τρεις κατέληξαν από ασφυξία, εισπνοή τοξικών ουσιών και καπνού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους ήταν έγκυος. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία τον περασμένο Μάιο όταν διαδηλωτές που είδαν το υποκατάστημα της τράπεζας ανοιχτό, εξοργίστηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά των υπαλλήλων, πέταξαν πέτρες στο εσωτερικό της και κάποιοι εκσφενδόνισαν μία ή περισσότερες μολότοφ. Κάποιοι από τους υπάλληλους κατάφεραν να βγουν από την τράπεζα, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτήν. Ανδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον πέντε άτομα από παράθυρα και μπαλκόνια του κτιρίου, ενώ άλλοι μέσα στον πανικό τους πήδηξαν στο κενό.