22/4/11

Από το Κασμίρ στην Εθνική οδό

Ακόμη και λαθρομετανάστες από το Κασμίρ είχε κρυμμένους στο φορτηγό του ο Ιρακινός. Στο Αίγιο-Αχαΐας από Αστυνομικούς της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής με τη συνδρομή Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας (Ο.Π.Κ.Ε.),συνελήφθη ένας Ιρακινός ηλικίας 40 ετών κατηγορούμενος για «Μεταφορά μη νόμιμων Αλλοδαπών», και τριάντα δύο (32) αλλοδαποί λαθρομετανάστες (-18- Αφγανοί -6- Πακιστανοί, -6- Κασμίρ, -1- Ιράν και -1- Κούρδος) για «Παράνομη είσοδο στη Χώρα».
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, Αστυνομικοί της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν επί της Λεωφόρο Καβάλας φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, οδηγούμενο από τον 40χρονο αλλοδαπό και το έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Στο ύψος του Αιγίου μαζί με Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κατάφεραν μετά από καταδίωξη να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Φ., του οποίου ο οδηγός νωρίτερα δεν υπάκουσε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του φορτηγού, το οποίο και κατασχέθηκε, οι 32 λαθρομετανάστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.