25/3/11

Γυναίκα στη ληστρική συμμορία

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τετραμελής εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας επικεντρωνόταν σε ληστείες και αρπαγές τσαντών, τις οποίες διέπρατταν έπειτα από κατόπτευση Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, επιλογή των υποψήφιων θυμάτων τους μεταξύ των πελατών και διακριτική παρακολούθηση, με σκοπό την αφαίρεση των χρηματικών ποσών που οι ανυποψίαστοι πολίτες είχαν εκταμιεύσει.
Δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης της αρμόδιας  Ανακρίτριας, συνελήφθη 24χρονος  ενώ σε βάρος τριών ακόμη ελλήνων  μελών της σπείρας, ηλικίας 25, 20 και 24 (γυναίκα) ετών, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Ληστείας» και των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η τετραμελής σπείρα, με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις των μελών της, προέβη σε:
  • Ληστεία κατά ημεδαπού, μεσημεριανές ώρες της 03-12-2010, στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες προσέγγισαν το θύμα τους τη στιγμή της εισόδου στην οικία του και, αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει νωρίτερα από Τραπεζικό Υποκατάστημα.
  • Αρπαγή τσάντας (24-08-2010) από αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από Τραπεζικό Υποκατάστημα της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και περιείχε αναληφθέν χρηματικό ποσό, ύψους 13.000 ευρώ.
  • Αρπαγή χαρτοφύλακα που περιείχε το εκταμιευθέν χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, την 29-10-2010, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, από ανασφάλιστο όχημα.
  • Αρπαγή χαρτοφύλακα από την πίσω θέση αυτοκινήτου, την 12-11-2010, στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντός του οποίου υπήρχαν ψηφιακές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.
  • Αρπαγή τσάντας με 14.000 ευρώ και πλήθος επιταγών από το πορτπαγκαζ αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από Τραπεζικό Υποκατάστημα των Διαβατών, την 08-03-2011.
  • Αρπαγή τσάντας με χρήματα αξίας 7.000 ευρώ, την 02-08-2010, στην περιοχή της Καλαμαριάς, έπειτα από διάρρηξη οχήματος. Το χρηματικό ποσό είχε αναληφθεί νωρίτερα από τράπεζα της περιοχής.
  • Αρπαγή τσάντας την 17-03-2011, από αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλοχωρίου. Η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ, το οποίο είχε εκταμιευθεί νωρίτερα από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Συγκεντρωτικά, προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής ομάδας (μία ληστεία και έξι αρπαγές τσαντών) υπερβαίνει τις 68.650 ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική δράση της συμμορίας.