19/2/11

Ο Χατζημιχελάκης πήρε βαθμό




Λίγο πριν από την δίκη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" ο Χάρης Χατζημιχελάκης "προήχθει" σε Διευθυντή της οργάνωσης. Απορία; Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει 17 ολόκληρους μήνες που ο νεαρός είναι προφυλακισμένος, ως ο διαχειριστής του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι? Την απίστευτη καταγγελία για τον όρο "Διευθυντής" έκανε ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης [φωτο] και έχει ως εξής:
"Από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, την παραμονή της δίκης που θα πήγαινε ο εντολέας μου, ο Χατζημιχελάκης να δικαστεί, του επεδόθει νέα δίωξη, η οποία τον αναβάφτιζε, δεν ξέρω αν ήταν δικονομικώς εντάξει, εγώ έχω την άποψη ότι δεν ήταν, σε «διευθυντή» της οργάνωσης αυτής. Το «διευθυντής» είναι μια νέα φράση που τυποποιείται στον ποινικό νόμο, στο ειδικό άρθρο για τις οργανώσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του ¨οργανωμένου εγκλήματος¨.. «διευθυντής», ενώ εισάγεται σαν απλό μέλος και του απόδόθηκε μια βαρύτατη κατηγορία, αυτή της ηθικής αυτουργίας για όλες τις πράξεις που γίνανε στον χρόνο που ήτανε προσωρινά κρατούμενος ".


ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΕΙΧΕ ΑΣΤΡΟ


Άλλη μια σοβαρή διάσταση στην υπόθεση όμως δίνει και ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης [φωτο] : "Του Χατζημιχελάκη του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (!) Προέκυψε όμως ένα τεχνικό θέμα εδώ: ήταν πάρα πολλά τα δαχτυλικά αποτυπώματα σε αυτό το σπίτι.. Και βεβαίως ήταν και όλη του η παρέα από το Αρσάκειο, γιατί και το παιδί έχει τελειώσει το Αρσάκειο επομένως διάφορα αποτυπώματα παιδιών ευυπόληπτων οικογενειών.. Τραβήχτηκε λοιπόν μια διαχωριστική γραμμή: όσοι είστε αναρχικοί ή όσοι εν πέσει περιπτώσει δηλώνετε ότι είστε σε έναν αντισυστημικό χώρο, είστε μέλη της οργάνωσης με βάση το αποτύπωμά σας.. Οι υπόλοιποι δεν είστε, με βάση το αποτύπωμά σας μέλη της οργάνωσης. Αυτή ήταν η γραμμή που χώρισε αυτούς που ήρθαν ως κατηγορούμενοι και των άλλων που δεν εξετάστηκαν ούτε καν ως μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση ".