12/2/11

Τριβή για τον πράκτορα

Ο Αμερικανός πράκτορας που πυροβόλησε και σκότωσε δύο Πακιστανούς στη Λαχόρη την ώρα που ετοιμάζονταν να του επιτεθούν θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλες 14 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση αυτή.

Η Ουάσιγκτον πιέζει το Ισλαμαμπάντ να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Ρέιμοντ Αλεν Ντέιβις, υπάλληλο του προξενείου στη Λαχόρη, επικαλούμενη την διπλωματική του ασυλία. Ο Ντέιβις κρατείται από τις 27 Ιανουαρίου και σήμερα προσήχθη στο δικαστήριο της Λαχόρης, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
"Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή του για ακόμα 14 ημέρες και όρισε νέα δικάσιμο στις 25 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπντούλ Σαμάντ. Ο Ντέιβις, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσιγκτον είχε διπλωματικό διαβατήριο και είναι "μέλος του διοικητικού τεχνικού προσωπικού" του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη-πρακτικά στέλεχος της CIA-κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στις 27 Ιανουαρίου δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι οποίοι προσπάθησαν να του επιτεθούν. Ο Ντέιβις είχε διπλωματικό διαβατήριο, αλλά όχι και άδεια οπλοφορίας, επισήμανε η πακιστανική αστυνομία, η οποία παραδέχτηκε πως τα δύο θύματα οπλοφορούσαν.
Ο θάνατος των δύο νεαρών έχει προκαλέσει έντονα αντι-αμερικανικά αισθήματα ανάμεσα στους Πακιστανούς, οι οποίοι με διαδηλώσεις ζητούν να καταδικαστεί ο δράστης σε θάνατο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr