25/12/10

Οι ιερόσυλοι ξαναχτύπησαν στα Γιάννινα

Οι αθεόφοβοι δεν σταματούν ούτε στις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας. Την νύχτα στην περιοχή Αγγελάχα στα Κούρεντα Ιωαννίνων, ιερόσυλοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του Μοναστηριού, αλλά για άγνωστο λόγο δεν τα κατάφεραν. Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν όπως άλλωστε λεηλάτησαν και τα περισσότερα μοναστήρια στα παραδοσιακά Ζαγοροχώρια.

Ήρθαν Τούρκοι από τη Β. Αλβανία

Αυτό θα πει ρεπορτάζ με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Παρακολουθήστε τι γράφει το όπως πάντα έγκυρο σε στρατιωτικά θέματα defencenet.gr:

Σμήνος τριών τουρκικών στρατιωτικών μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Σικόρσκι, της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, όπως αυτά που προέβλεπαν τα τουρκικά σχέδια να δράσουν στην επιχείρηση "Βαριοπούλα", πέταξαν με την ... άδεια που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση και κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επάνω από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη, σε μία πτήση περίπου μιάμισης ώρας και σε ύψος περί τα 400-600 μέτρα από το έδαφος, προερχόμενα από την Αλβανία!

Τα ελικόπτερα με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό (διανομείς αναλωσίμων, συστήματα ESM κλπ), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, συμμετείχαν στην Βόρειο Αλβανία σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών λόγω των πλημμυρών που είχαν πλήξει την περιοχή της Σκόδρας.

Image
Τα τουρκικά μεταφορικά ελικόπτερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Η έγκριση υπέρπτησης επάνω από τις περιοχές που είναι αναπτυγμένο το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Στρατού οπωσδήποτε δημιουργεί προβλήματισμό. Οι Τούρκοι, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από την βόρειο Αλβανία και το πιο φυσιολογικό ήταν να πετάξουν προς Τουρκία δια μέσου Σκοπίων και Βουλγαρίας, ζήτησαν και πήραν άδεια να πετάξουν επάνω από την Μακεδονία και την Θράκη και η άδεια τους δόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Δεν έγινε, φυσικά κανένας έλεγχος στα τουρκικά ελικόπτερα ως προς τι ακριβώς συσκευές μεταφέρουν (πόσες φορές π.χ. θα δοθεί η ευκαιρία άραγε στην τουρκική Αεροπορία Στρατού να κινηματογραφήσει από τόσο χαμηλά την γεωφυσική και αστική διαμόρφωση της Μακεδονίας και της Θράκης; Δεν λέμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν συνέβη;).

Image
Τουρκικό μεταφορικό ελικόπτερο πάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Σε μία ανάλογη περίπτωση το 1999, όταν τα τουρκικά F-16 επιχειρούσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας, ακόμα και η κυβέρνηση Σημίρη (που εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι διεπόταν από «πατριωτικές αντιλήψεις) είχε αρνηθεί να δώσει άδεια υπέρπτησης και υποχρέωνε τα τουρκικά μαχητικά να πετούν νότια της Κρήτης! Και να σημειώσουμε ότι μόλις πριον από τέσσερις ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακηρίσει μιλώντας σε σνέδριο της Τουρκίας ως μία «διαρκή απειλή για την Ελλάδα»... Τα τουρκικά μεταφορικά ελικόπτερα με το χαρακτηριστικό καμουφλάζ τους, φωτογραφήθηκαν από συνεργάτη του defencenet.gr επάνω από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, έναν στάνταρντ στόχο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που θα μεταφερθού ακριβώς με αυτά τα ελικόImageπτερα από το αντίστροφο δρομολόγιο, λίγο πριν εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι λοιπές φωτογραφίες ελήφθησαν από τον τουρκικό Στρατό κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Αλβανία και περιήλθαν στην κατοχή μας από άλλες πηγές.



Όπως είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος Οκτωβρίου, ο τουρκικός Στρατός έχει τροποποιήσει τα σχέδιά του από την εποχή της «Βαριοπούλας» το 2003 και πλέον προβλέπει ευρείας έκτασης αεροκίνητη επιχείρηση με μεταφορά ειδικών δυνάμεωImageν σε μειονοτικές περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ταυτόχρονα με την κύρια επιθετική ενέργεια στον Έβρο. Πάντως, πηγές του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και της Πολεμικής Αεροπορίας που ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν ότι «Ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας για την πτήση των τουρκικών ελικοπτέρων. Και αν είχε ζητηθεί θα ήταν αρνητική»...

Τα ελικόπτερα που πέρασαν «σουβλάκι» Μακεδονία και Θράκης, είναι τα S-70 Α/A-28 Black Hawk που πρόσφατα πέρασαν από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το οποίο περιελάμβανε την εγκατάσταση του συστήματος αυτοπροστασίας HEWS καθώς και την ανάθμιση του πιλοτηρίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2005 και το ανέλαβε η εταιρεία Aselsan σε συνεργασία με άλλες τουρκικές και ξένες εταιρείες.

Image

Το πακέτο του συστήματος HEWS περιελάμβανε την εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης επερχόμενου πυραύλου (MWS) AAR-60 σε συνεργασία με την EADS-LFK, σύστημα διαχείρισης αντιμέτρων και εκτοξευτές αναλωσίμων Airmor (συμμετέχοντες εταιρείες MKEK, Mikes, Bilkent Uni, IMI) το οποίο διακρίνεται στο ένα από τα τρία που πέταξαν επάνω από την Αλεξανδρούπολη, σύστημα προειδοποίησης εγκλωβισμού από εχθρικό ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης δέσμης Laser (LWR), κεντρική μονάδα επεξεργασίας (SCPU), σύστημα παρεμβολής ραντάρ (RF Jammer), σύστημα αντιμέτρων υπερύθρων (IR Countermeasure), AN/ALQ-144V(5) της εταιρείας BAE). Επιπρόσθετα αναβαθμίστηκε το πιλοτήριο με νέες 4 οθόνες MFD δύο για κάθε μέλος του πληρώματος. Συνήθως χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εταιρεία διανομής ναρκωτικών




Στην Ελευσίνα, στην συμβολή των οδών Καραϊσκάκη & Δραγούμη, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, γιατί μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (33) αυτοσχέδιες σακούλες οι οποίες περιείχαν υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και (1) σακούλα που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους (13) γραμμαρίων. Μετά από έρευνα συνελήφθη επίσης 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προμήθευε τον ανωτέρω συλληφθέντα και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25) γραμμάρια κοκαΐνη, (282) γραμμάρια ηρωίνη, (1.758) γραμμάρια κάνναβη, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά και 2.458 €.

Εχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση με τις ληστείες


Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Ναζού & Κουρτίδου, (2) άγνωστοι δράστες προσέγγισαν (2) ημεδαπούς και αφού τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο τον έναν εξ αυτών στην κοιλιακή χώρα του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Την χτύπησαν στο κεφάλι για να της πάρουν την τσάντα


Στους Αγ. Αναργύρους, συμβολή των οδών Κρήτης και Ηπείρου, άγνωστος δράστης προσέγγισε πεζή ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας τραυματίζοντας την στο κεφάλι, αποπειράθηκε να της αφαιρέσει την τσάντα. Παθούσα μετεφέρθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Τον βασάνισαν, τον μαχαίρωσαν και τον πέταξαν στο δρόμο


Nεκρός βρέθηκε σήμερα στις 3.30 τα ξημερώματα στην οδό Πατρών - Κλάους, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, νεαρός άνδρας -πιθανόν αλλοδαπός- ο οποίος δείχνει ότι πριν τα τελικά χτυπήματα με μεχαίρι είχε υποστεί βασανισμό ή είχε δεχθεί χτυπήματα που του προκάλεσαν σοβαρές κακώσεις σε πόδια και χέρια.

Ο άνδρας είναι ηλικίας 20 - 30 ετών, βρέθηκε αιμόφυρτος (είχε δεχθεί μαχαιριές ή χτυπήματα από άλλο αιχμηρό αντικείμενο) και ήταν τυλιγμενος σε κουβέρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του είχαν σπάσει και τα δύο χέρια αλλά και το ένα πόδι.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενο για τον άτυχο άνδρα, έσπευσε στο σημείο και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της ταυτότητάς του αλλά και των δραστών. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο σημείο νεκρός ή αφέθηκε εκεί αφού πρώτα τον είχαν σκοτώσει σε άλλο σημείο.

πηγή:http://www.dete.gr

Συμμορία Αλβανών είχαν ρημάξει τα μηχανάκια


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος υπηκόων Αλβανίας: α) ετών 23, β) ετών 35, γ) ετών 19 και δ) 18χρονου ομοεθνή τους, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 27–04-2010 έως 02-12-2010 σε διάφορες περιοχές της Θεσ-νίκης προέβαιναν σε κλοπές δίκυκλων μοτ-των. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους (4 παραπήγματα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) κλεμμένες δίκυκλες μοτ-τες, καθώς επίσης και κινητήρες δικύκλων, εργαλεία αποσυναρμολόγησης, εξαρτήματα και κλειδιά.

Χτύπησαν τον ταχυδρόμο


Στον Εύμοιρο Ξάνθης, (2) άγνωστοι δράστες πιθανόν αλλοδαποί που φορούσαν κουκούλες, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ταχυδρομικό διανομέα και του αφαίρεσαν την ταχυδρομική τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Τον μαχαίρωσαν στην καρδιά


Στην Αθήνα, Λ. Αχαρνών, (3) άγνωστοι δράστες προσέγγισαν πεζό αλλοδαπό και αφού τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι στην καρδιακή χώρα, στη συνέχεια αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Παθών διεκομίσθη σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Μεσημεριάτικα χτυπούν πεζούς


Στο Παγκράτι, οδός Εμπεδοκλέους, άγνωστος δράστης προσέγγισε πεζή ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, δίχως να την τραυματίσει της αφαίρεσε (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.
Στις Αχαρνές, οδός Χ. Τρικούπη, άγνωστος δράστης προσέγγισε πεζό ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας, δίχως να τον τραυματίσει του αφαίρεσε (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.
Στον Πειραιά, Λ. Θηβών, συνελήφθη δράστης γιατί με έτερο συνεργό του ο οποίος αναζητείται, προσέγγισαν πεζή ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, τραυματίζοντας την στο πρόσωπο της αφαίρεσαν (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προϊόντα της ληστείας.

Με μαχαίρι πήραν τα λεφτά απο παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα



Στην Καλλιθέα, οδός Δημητρακοπούλου 50, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν (8) ανήλικους και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στην Ν. Σμύρνη, οδός Τανταλίδου, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν (2) ανήλικους και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

17χρονος μαθητής παρίστανε τον αστυνομικό


Με πλήρη εξάρτηση αστυνομικού και πιστόλι, περίμενε να πιάσει τους ληστές...

"Και εγώ αστυνομικός είμαι ρε παιδιά" είπε στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πήγαν να τον ελέγξουν.

Χθες βράδυ κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία ότι έξω από μεγάλο super market κινείται ύποπτα νεαρό άτομο.
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πήγαν στο σημείο για να τον ελέγξουν άκουσαν έκπληκτοι από τον 17χρονο να τους λέει ότι είναι συνάδελφος και μάλιστα άνοιξε το πορτοφόλι και τους έδειξε το σήμα της αστυνομίας.
Ο 17χρονος μαθητής λυκείου και επίδοξος "ρόμποκοπ" είχε επάνω του πιστό αντίγραφο πιστολιού replica walter (φώτο) με τη θήκη του, 2 ζεύγη χειροπέδες, αστυνομική ζώνη με το σήμα στην πόρπη και επίσης ασύρματο συντονισμένο στη συχνότητα της αστυνομίας.
Ο νεαρός "συνάδελφος" οδηγήθηκε στην ασφάλεια, όπου και εκεί εξομολογήθηκε το πάθος του να γίνει αστυνομικός, αλλά υποσχέθηκε ότι στο εξής θα πάψει να κάνει τον αστυνομικό και ότι θα περιμένει να τελειώσει το σχολείο και να μπει στη σχολή της αστυνομίας.

Μια από τα ίδια στην Ηλεία


Λίγο από όλα είχε ο μπαξές των κλοπών το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία. Και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα ελαιόλαδα, τα αρνιά και τα... αλυσοπρίονα. Στο Λέπρεο, άγνωστοι μπήκαν από το παράθυρο σε εξοχική κατοικία και πήραν...

... τρία αλυσοπρίονα, ένα dvd player και 42 κιλά λάδι, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, οι διαρρήκτες μπήκαν σε κτίριο της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας. Από τα γραφεία «βούτηξαν» δύο laptop συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Στην Αμαλιάδα μπήκαν σε σπίτι 51χρονης από την ανασφάλιστη πόρτα του σπιτιού. «Τσίμπησαν» για Χριστουγεννιάτικο μποναμά 350 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Τέλος από στάβλο στην περιοχή της Αμαλιάδας, άγνωστοι πήραν δέκα αρνιά βάρους 20 κιλών το καθένα και αξίας 1.000 ευρώ.

πηγή:http://www.iliatora.gr

Τους λήστεψαν... ενώ έτρωγαν

Πρόκειται για μία από τις θρασύτατες ληστείες που έχουμε ακούσει. Μια ληστεία που έγινε στο χωριό Σκουλικάδο, την ώρα που στο τραπέζι της κουζίνας βρισκόταν η μητέρα με τον γιο της. Οι δυο τους, μόλις είχαν αρχίσει να τρώνε και έβλεπαν τηλεόραση.

Την ίδια ώρα, οι 3 άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι από ξεκλείδωτο παράθυρο και ξαφνικά βρέθηκαν απέναντι από τους ενοίκους του σπιτιού, που δεν είχαν ακούσει το παραμικρό. Μετά το αρχικό σοκ, μάνα και γιος δεν αντιστάθηκαν. Οι δράστες όμως, ήταν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Τους πλησίασαν και τους έδεσαν στις καρέκλες που καθόντουσαν. Στη συνέχεια, για να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κινηθούν, έδεσαν τις καρέκλες στο τραπέζι! Τους απείλησαν πως αν φωνάξουν θα τους σκοτώσουν. Αμέσως μετά άρχισαν να μπαίνουν σε όλα τα δωμάτια, να ανοίγουν συρτάρια και ντουλάπες και να ψάχνουν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως είπαν τα θύματα στην αστυνομία, οι δράστες πήγαιναν με το πάσο τους! Έμπαιναν και ξαναέμπαιναν στο ίδιο δωμάτιο και έφυγαν από το σπίτι μετά από περίπου 5 λεπτά. Τους παράτησαν δεμένους και τους ζήτησαν σε έντονο ύφος να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι δράστες έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και η αστυνομία ερευνά τα στοιχεία που έδωσαν τα δυο μέλη της οικογένειας, χωρίς ,μέχρις στιγμής, να έχει προκύψει κάτι νεότερο...

πηγή:http://www.dete.gr

24/12/10

Βλήματα γιοκ

«Πάγωσε», τουλάχιστον προσωρινά, την προμήθεια των 12.000 βλημάτων των 120 χλστ. ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς διαπιστώθηκαν εμπλοκές μεσαζόντων με έδρες εταιρείας εκτός Ελλάδος σε σχέση με την προμηθεύτρια εταιρεία Rheinmetall WM επιβεβαιώνοντας πλήρως τον προβληματισμό που έχει αναπτύξει το defencenet.gr σχετικά με το θέμα.

Η προμήθεια των 12.000 νέων βλημάτων DM 63 (διατρητικά APFSDS-T συν 3.000 εκπαιδευτικά βλήματα DM12, τα οποία παραχωρούνται δωρεάν) είχε αποφασιστεί στις 19 του περασμένου Μαίου, αλλά έκτοτε το θέμα είχε «κολλήσει». Η αιτία που ο υπουργός Άμυνας δεν έχει υπογράψει από τότε το αίτημα για την υποβολή επίσημης οικονομοτεχνικής προσφοράς (RFP) από τους Γερμανούς είναι πως διαπιστώθηκε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία, Rheinmetall, έχει υπογράψει σύμβαση παροχής συμβουλών με εταιρεία που φέρεται ότι ανήκει σε Έλληνα, ο οποίος όμως έχει την εταιρεία στην Κύπρο. Αυτό δεν είναι νομότυπο, αφού δεν μπορεί να δραστηριοποιείται κάποιος επαγγελματικά στην Ελλάδα και να πληρώνει φόρο στην Κύπρο. Το «μήνυμα» Βενιζέλου στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς είναι ότι ή θα εναρμονιστούν απολύτως με την ελληνική νομοθεσία ή βλήματα δεν προμηθεύεται ο ΕΣ τουλάχιστον από αυτούς. Έτσι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή παραπέμπεται στη γερμανική πλευρά για την επίλυση του ζητήματος αλλά και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει το χρόνο με το μέρος της, καθώς η προμήθεια έχει το χαρακτήρα του επέιγοντος για ευνόητους λόγους. Παράλληλα όπως είχε αναφέρει το defencenet.gr στις 17 Δεκεμβρίου ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εξέφρασε και η ισραηλινή ΙΜΙ με πρόταση-σφήνα στο πρόγραμμα, που υπέβαλε με «πολύ καλούς όρους», όπως ανέφεραν πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η πρόταση προβλέπει συμπαραγωγή για όποια ποσότητα πυρομαχικών επιλέξει το ΓΕΣ και σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 70% του κόστους των πυρομαχικών στις τιμές που έχει δώσει η γερμανική Rheinmetall στην ύψους 52 εκατ. ευρώ και χωρίς την υποχρέωση εγχώριας συμπαραγωγής, κάτι που προβλέπεται στην αντίστοιχη ισραηλινή πρόταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με αδυναμία τις ΜΟΤΟ


Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος υπηκόων Αλβανίας: α) ετών 23, β) ετών 35, γ) ετών 19 και δ) 18χρονου ομοεθνή τους, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 27–04-2010 έως 02-12-2010 σε διάφορες περιοχές της Θεσ-νίκης προέβαιναν σε κλοπές δίκυκλων μοτ-των. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους (4 παραπήγματα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) κλεμμένες δίκυκλες μοτ-τες, καθώς επίσης και κινητήρες δικύκλων, εργαλεία αποσυναρμολόγησης, εξαρτήματα και κλειδιά.

Με ξένη ταυτότητα



Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι ενοικιάστηκε στο όνομα Δεμέτης Αναστάσιος, την πλαστή αυτή ταυτότητα χρησιμοποιούσε ο Στυλιανός Καραγιαννίδης που συνελήφθη μετά την αποκάλυψη της γιάφκας στο Αγρίνιο. Ο Καραγιαννίδης διέθετε περισσότερες από δέκα πλαστές ταυτότητες στις οποίες και είχε επικολλήσει τρείς διαφορετικές φωτογραφίες του, στις οποίες ήταν όμως μεταμφιεσμένος. Το γεγονός ωστόσο πως μέχρι τώρα στο διαμέρισμα της οδού Κάσου 3 δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματά του, δείχνει πως κάποιες από τις πλαστές ταυτότητες της δάνειζε σε συντρόφους του.

Βρήκαν και τα αποτυπώματα του Χρ. Τσάκαλου





Στο διαμέρισμα στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι -όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- βρέθηκαν και αποτυπώματα του Αλβανικής καταγωγής Ntamiano Bolano του Ptolemeo, ετών 23, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιά. Κατά την εξερεύνηση των χώρων στο διαμέρισμα στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα που δακτυλοσκοπικά, ταυτίζονται με τους:
  • Αργυρού Παναγιώτη του Ανδρέα, ο οποίος συνελήφθη την 1-11-2010 στο Παγκράτι και
  • Τσάκαλου Χρήστου του Γερασίμου ετών 31, ο οποίος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την πράξη της τρομοκρατικής οργάνωσης (Συνομωσίες Πυρήνων της Φωτιάς) και έχει διαταχθεί η σύλληψή του.Ο Χρήστος είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου που είχε συλληφθεί για τα τρομοπακέτα μεζί με τον Αργυρού.

Όταν ο "Σπιναλόγκας" έβγαλε νεκρό τον Νώντα Σκυφτούλη


Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το καρτέρι θανάτου που είχε στήσει στα Εξάρχεια 42χρονος σε βάρος 28χρονου. Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής να αναζητούν τους φονικούς κάλυκες, ανάμεσα στο κράνος και το "παπάκι" που οδηγούσε το θύμα. Οι δυο άνδρες ανήκαν στον αναρχικό χώρο, αλλά είχαν τις δικές τους ιδεολογικές διαφορές με αποτέλεσμα ο 28χρονος -σύμφωνα με μαρτυρίες του Crimes on air- στο παρελθόν να έχει χτυπήσει δυο φορές τον 42χρονο. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι ο 28χρονος ... πείραξε το κορίτσι του 42χρονου. Έτσι ο τελευταίος στις 26 Απριλίου του 2009 του έστησε ενέδρα στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Τσαμαδού. Το θύμα έπινε καφέ σε στέκι της πλατείας. Ο δράστης τον είχε δει και ανέμενε πότε θα σηκωθεί για να φύγει. Μόλις πέρασε από μπροστά του με το μηχανάκι πάτησε δυο και τρείς φορές τη σκανδάλη και εξαφανίστηκε. Ο 42χρονος για μεγάλο διάστημα έγινε ερημίτης και ζούσε σε τροχόσπιτο μέσα στο δάσος στην Τίρυνθα Αργολίδας. Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τον συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη.
Τότε τον Μάϊο του 2009 την πρώτη ώρα της δολοφονίας ο γνωστός-άγνωστος παρακρατικός δημοσιογραφίσκος που επί ανεκδιήγητου Μαρκογιαννάκη, έγλυφε και διόρισε στενό συγγενικό του πρόσωπο στην ΕΥΠ διέδιδε πως: "Ο νεκρός που έπεσε είναι ο Επαμεινώντας Σκυφτούλης..."
Αναφερόμαστε στον Νώντα [φωτο] που παλαιότερα με διαρροές ιδίου τύπου τον παρουσίαζαν ως μέλος της "17 Νοέμβρη" χωρίς φυσικά ποτέ να αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Ο "Σπιναλόγκας" της σκοτεινής προπαγάνδας οργίασε με την φαντασία του. Για φανταστείτε να είχε συμβεί τώρα το έγκλημα τι θα έλεγε ο γυμνοσιάλιαγκας. Και το λέμε αυτό γιατί ο Νώντας κατάγεται από το Αγρίνιο..! [Ωχ βλακεία κάναμε έτρεξε προς Κατεχάκη μεριά ο "Σπιναλόγκας" λέγε με ΒΑΣ ΒΑΣ για να τους το καρφώσει...].


Λαθραία τσιγάρα σε στρώματα ύπνου





Φωτογραφίες μόνο από το Crimes on air. Υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ κατέσχεσαν

μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε αφιχθεί από την ΚΙΝΑ και είχε προορισμό τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ανακάλυψαν και κατέσχεσαν 206.640 πακέτα λαθραίων τσιγάρων μάρκας WINSTON και LM.

Τα τσιγάρα ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό 120 ξύλινων κατασκευών σε μορφή στρωμάτων ύπνου καλυμμένα με το εξωτερικό

ύφασμα του στρώματος ύπνου και σε καθένα από αυτά υπήρχαν 2520 πακέτα από τις προαναφερόμενες μάρκες.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους 2010 έχουν κατασχεθεί συνολικά από την Υπηρεσία μας 9.806.140 πακέτα

λαθραία τσιγάρα ( 196.122.800 τεμάχια)

Ο καιρός για την μέρα των Χριστουγέννων


Βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, καθώς και περιορισμένη ορατότητα λόγω της αυξημένης υγρασίας και των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης, περιμένουμε τα Χριστούγεννα. Χιόνια θα πέσούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 1400 μέτρων, ενώ πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθοιύν στα κεντρικά ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 19 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23 - 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στα νότια, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις στα ανατολικά και βόρεια, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με περαιτέρω εξασθένηση.

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Μέτριοι και κατά περιόδους στα ανοικτά ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Συλλήψεις για “Πορνογραφία ανηλίκων”

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από

στοχευμένους διαδικτυακούς ελέγχους, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».

Η δράση του 41χρονου άρχισε να ερευνάται όταν εντοπίστηκαν στον Διαδικτυακό Ιστό τα ηλεκτρονικά του ίχνη και διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διακινούσε αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Απογευματινές ώρες της 23-12-2010, στην περιοχή του Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός Η/Υ και πλήθος αρχείων (άνω των 100) παιδικής πορνογραφίας(βίντεο).

Ανάλογη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή της Περαίας, ύστερα από ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών διακινητή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Για την υπόθεσησυνελήφθη 23χρονος ομογενής, στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός Η/Υ και πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Φτιάχνουν βεστιάριο στη Βουλή για το ... ξύλο






Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος [λέγε με: Kourdisto portocali]

Είναι γεγονός!

Μετά τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη, οι εθνοπατέρες μας ζήτησαν από τον καναλάρχη-θαυμαστή της Πέγκυς Ζήνα και πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο, να δημιουργήσει ένα βεστιάριο εντός του Κοινοβουλίου!

Κι αυτό για να έχουν την δυνατότητα, όταν ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις της Βουλής και δεν τους δείχνουν οι κάμερες, να πηγαίνουν στο βεστιάριο και να διαλέγουν διάφορες στολές παραλλαγής, όπως φόρμες της εργατιάς, αθλητικές φόρμες, τριμμένα μπλου τζην, παντελόνια μπογιατζήδων κλπ, για να κυκλοφορούν στους δρόμους και να μην γίνοται αντιληπτοί.

Ο καναλάρχης Πετσάλνικος ειδοποίησε να εκτελεστεί πάραυτα η επιθυμία εντολή-των 300 εθνοπατέρων μας και οι μάστοροι έπιασαν δουλειά.

Δεν είναι πλάκα, ο χώρος ετοιμάζεται.

Περιμένουμε από τον καναλάρχη Πετσάλνικο να μας διαψεύσει.

Το μόνο καλό της ιστορίας, είναι το γεγονός ότι η Έλενα Ράπτη, η Ευα Καιλή και η Όλγα Κεφαλογιάννη-μακρινή εξαδέλφη της Μόνικα Μπελούτσι- θα εξέρχονται του Κονοβουλίου με πατίνια και μπικίνι για ξεκάρφωμα.

Χαμός...

Πάτησε φορτηγό τον κλέφτη


Για κάποιους ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…» και για κάποιους άλλους, απλά ήταν ανάδρομος ο Ερμής. Στο 2ο χλμ Ανδραβίδας – Τραγανού, ένας 30χρονος «μπούκαρε» σε εργοστάσιο τουρσοποιίας. Για αυτό και του βγήκε ξινή η διάρρηξη προφανώς…

Χρησιμοποιώντας ένα κλαρκ, έσπασε την πόρτα των γραφείων και μπήκε στο γραφείο του ενός εκ των ιδιοκτητών. Πήρε δύο βιβλιάρια καταθέσεων, 70 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Αλλά μάλλον δεν πολύ-πρόσεξε στο δρόμο και λίγο πιο κάτω στο Τραγανό, τον «πάτησε» φορτηγό! Ο 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά και αποκαλύφθηκε τι είχε κάνει νωρίτερα, όταν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τα κλοπιμαία πλην του κινητού τηλεφώνου. Ο δράστης μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γ.Ν. Πύργου, αλλά δεν κρατείται κατόπιν εντολής της Αντιεισαγγελέως Αμαλιάδας.

πηγή:http://www.iliatora.gr

Αφγανοί... κυνηγούν αστυνομικούς

Αστυνομικοί... στο έλεος των Αφγανών! Φαίνεται πως οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του «Κόσμου» πως ομάδα μεταναστών κυνήγησε αστυνομικό στην οδό Κανελλοπούλου. Παρόμοιο

περιστατικό συνέβη και στην εθνική οδό στο ύψος της Διγενή Ακρίτα πριν από λίγες ημέρες!

Η Άμεση Δράση είχε ειδοποιηθεί για δεκάδες νεαρούς Αφγανούς που καθόντουσαν στο πεζοδρόμιο περιμένοντας... την επόμενη νταλίκα και δόθηκε εντολή σε περιπολικό να σπεύσει στο σημείο.

Όντως αστυνομικοί έφθασαν εκεί, κατέβηκαν από το όχημα, αλλά οι αλλοδαποί τούς κοιτούσαν... απαθείς! Μάλιστα, ορισμένοι ήταν και αγριεμένοι με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που βγήκε από το περιπολικό -στην κυριολεξία- να σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Μπήκε αμέσως μέσα και εγκατέλειψε την αποστολή του φοβούμενος για τα χειρότερα! Και καλά έκανε δηλαδή, από τη στιγμή που οι τριάντα περίπου Αφγανοί οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο ήταν εξοπλισμένοι με σίδερα και πέτρες.

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό!
Οι ξυλοδαρμοί μεταξύ μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Πάτρα. Έντρομοι καταστηματάρχες της εθνικής οδού είδαν προχθές το πρωί νεαρό αλλοδαπό να παραπατά λες και ήταν μεθυσμένος μέσα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των Μποζαϊτίκων. Στην αρχή νόμισαν πως ήταν όντως μεθυσμένος, όμως, αργότερα είδαν αίματα να τρέχουν από το κεφάλι του. Είχε δεχθεί χτύπημα από ομοεθνή του. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας, και ξεκίνησε το γνωστό.. κυνηγητό! Πάντα με το φόβο πως οι αλλοδαποί θα κάνουν οργανωμένη επίθεση!

Συγκλονιστική η περιγραφή αστυνομικού σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εθνική οδό, κοντά στην Διγενή Ακρίτα. «Φίλε, τα πράγματα έχουν αγριέψει. Κάποτε μας υπολόγιζαν, σήμερα όχι. Με το παραμικρό μπορούν να επιτεθούν και από τη στιγμή που δεν υπάρχει δύναμη κινδυνεύουμε», δήλωσε.

πηγή:http://www.dete.gr

Το Crimes on air στον Κορυδαλλό




Στις φωτογραφίες του Crimes on air διακρίνεται ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου να εξέρχεται των φυλακών Κορυδαλλού με τον κατηγορούμενο για την απαγωγή Παναγόπουλου Απόστολο Πετράκη. Μαζί με τον Κρητικό λόγω παρέλευσης του 18μηνου αποφυλακίστηκαν και ο Χαράλαμπος Μουστάκας αλλά και ο Μανώλης Σκαρλάτος. Ο τελευταίος όπως φαίνεται συζυτά με τον δικηγόρο του Σπύρο Αλφαντάκη, γιο του γνωστού ποινικολόγου Γιώργου Αλφαντάκη που κατάγεται από την Πρέβεζα. Ο υιός Αλφαντάκης μέσα στην αίθουσα του κακουργιοδικείου έδωσε σαφή δείγματα ότι κατέχει πολύ καλά την νομική επιστήμη και συγκρούστηκε αρκετά με την πρόεδρο της έδρας. Η εμπεριστατωμένη διαφωνία του σε μια περίπτωση ήταν τέτοια που η πρόεδρος εκνευρισμένη του ανέφερε: "Σας εγκαλώ εις την τάξη".

Όμηρος ο Γ. Τρομπούκης

Υπό ομηρία είναι ο μεγαλοεργολάβος Γιώργος Τρομπούκης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όχι όμως λόγω της απαγωγής Παναγόπουλου, αλλά εξ αιτίας μιας ερήμην καταδικαστικής απόφασης που του επιβλήθηκε στη Λάρισα για εργοδοτικές εισφορές και οφειλή σε οδηγό φορτηγού. Όπως πληροφορείται το Crimes on air στις 3 του περασμένου Μαρτίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας τον καταδίκασε χωρίς την παρουσία του σε εξάμηνη φυλάκιση. Ο Γ. Τρομπούκης εκείνο το διάστημα ήταν για την απαγωγή προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών αλλά έθεσε σε άμεση προταιρεότητα αντί για τη Λάρισα, την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην 25η ανακρίτρια Αθηνών κ. Ηλιοπούλου, προκειμένου να δώσει συπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η παράλειψη όμως να μην εκπροσωπηθεί την ίδια ημέρα από δικηγόρο του κόστισε την καταδικαστική απόφαση. Ο κατηγορούμενος ωστόσο κατέθεσε αμέσως αίτηση ακύρωσης της καταδικαστικής απόφασης η οποία και στις 22 Μαρτίου -όπως μας ανάφερε ο δικηγόρος του Γιάννης Αλετράς [φωτο]- έγινε αποδεκτή σε σημείο μάλιστα εκείνη την ημέρα ο αρμόδιος εισαγγελέας να διατάξει και την αποφυλάκισή του για την αντιδικία που είχε με τον οδηγό του φορτηγού. Παράλληλα ορίστηκε νέο δικαστήριο στη Λάρισα το οποίο όμως και δεν έγινε καθώς στις 15 του τρέχοντος μηνός είχαν απεργία οι δικηγόροι. Ο μεγαλοεργολάβος όμως ενώ συμπλήρωσε το 18μηνο που είναι και το ανώτατο όριο προφυλάκισης για την απαγωγή, δεν αποφυλακίστηκε όπως έγινε χθές με τον συγκατηγορούμενό του Αποστόλη Πετράκη. Από το 18μηνο δηλαδή δεν λογαριάστηκαν οι 19 ημέρες κράτησης που εξέτισε για το πλημμέλημα της Λάρισας. Στις καταδικαστικές αποφάσεις οι ποινές συγχωνεύονται, αυτό όμως όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος δεν αφορά το διάστημα της κράτησης που έχει να κάνει με την προφυλάκιση οποιουδήποτε άλλου αδικήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο κατηγορούμενος θα αφεθεί και αυτός ελεύθερος αλλά μετά από 19 ημέρες.

Υπ' όρους οι πινακίδες

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, επιστρέφονται από σήμερα 24-12-2010 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των φετινών Χριστουγέννων, καθώς και της Πρωτοχρονιάς. Η επιστροφή των παραπάνω στοιχείων αφορούν όσα έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 23.12.2010. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 23.12.2010. Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Επίσης εξαιρούνται και όσες έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αποφάσεων από δικαστικές ή άλλες Αρχές. Επισημαίνεται ότι για τη επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Θρίλερ με τον μεγαλοεργολάβο




ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Μόνο στο Crimes on air

Ποιοί κρατούν όμηρο στις φυλακές τον Γιώργο Τρομπούκη?
Ποιός και πως ... καταδίκασε τον μεγαλοεργολάβο που κατηγορείται για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Παναγόπουλου?