11/12/10

Οι ποινικές ευθύνες των υπουργών

Aπο: fimotro

Διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου [φωτο] κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης, καθώς -όπως είπε- δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών...
«Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά - καλά αποκαλυφθούν;» διερωτήθη ο κ. Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε «σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών από πολιτικούς».
Στην κοινή επιθυμία όλων η Δικαιοσύνη να λειτουργεί ταχύτερα, να εξασφαλίζει συνθήκες δίκαιης δίκης και να δίνει στον πολίτη την αίσθηση ότι του παρέχει την έννομη προστασία στον προσήκοντα χρόνο, αναφέρθηκε ο υπουργός Χάρης Καστανίδης στην ομιλία του.
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται τόσο σε πολιτικούς όσο και σε δικαστικούς λειτουργούς υπογράμμισε:
«Υπολογίζω ότι όπως ακριβώς μπορεί να διατυπώνεται η κρίση ελευθέρως προς την πολιτική και προς τους λειτουργούς της πολιτικής κατά τον ίδιο τρόπο, σε οριακές περιπτώσεις χωρίς ποτέ να προσωποποιείται η κρίση, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης μπορούν ασφαλώς να εκφέρονται κρίσεις.
» Είμαι βέβαιος, ότι πρώτα απ όλα αυτό το δέχονται οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί. Πιστεύω πάντοτε ότι η αυτοκριτική για όλους μας είναι μια καθαρτήρια διαδικασία».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι πρόθυμος διαχρονικά, για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος, να αναλάβει τις ευθύνες για όσα δεν έγιναν.
«Δεν έχει σημασία να προσδιορίσει κανείς επιμέρους ευθύνες. Σημασία έχει ότι ισχύει η παρατήρηση πως οφειλόμενα δεν συνέβησαν, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες οι οποίες και συνεχίζονται».
Στη συνέχεια εστίασε στους τρεις παράγοντες που πρέπει να ενισχυθούν ώστε να επιτευχθεί η ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης: το ευνοϊκό δικονομικό πλαίσιο, το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές.


Μπουκάραν στο σπίτι και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι


Στο Λιτόχωρο Πιερίας, (4) άγνωστοι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντήλι και έφεραν ξύλα, παραβίασαν μπαλκονόπορτα παλιάς διώροφης μονοκατοικίας, στην οποία διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών, εισήλθαν στο εσωτερικό και με χρήση σωματικής βίας, αφού τους χτύπησαν ελαφρά στο πρόσωπο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Δραπέτες φυλακών ήταν οι ληστές


Στη Νίκαια, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ αναζητούνται (2) συνεργοί τους, γιατί έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση κατά τον τελευταίο μήνα στις περιοχές Σαλαμίνας, Γέρακα και Καμινίων είχαν διαπράξει (3) ληστείες σε Super Market, (3) διαρρήξεις οικιών και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτ-του. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (189) φυσίγγια, (1) πιστόλι κρότου λάμψης με (2) γεμιστήρες, (1) μαχαίρι, διάφορα κλειδιά και διαρρήκτικα εργαλεία. Συλληφθέντες είχαν αποδράσει από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας.

Είχαν αδυναμία στα πρακτορεία ΟΠΑΠ


Στο Ηράκλειο, οδός Αγ. Νεκταρίου, συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός ενώ αναζητείται συνεργός του για απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ. Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) πιστόλι με γεμιστήρα (5) φυσιγγίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω συλληφθείς μαζί με άλλους (2) συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, είχαν διαπράξει ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή του Ηρακλείου.

Μέχρι σπαθί είχαν


Στου Ζωγράφου οδός Κρατερού, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι μετά γεμιστήρα κενής φυσιγγίων και (1) πτυσσόμενο γκλοπ. Όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται την 18-11-2010 διέρρηξαν διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 € και (1) πιστόλι. Στην συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη (3) ημεδαποί γιατί μετά από έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (30) φυσίγγια και (26) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, (1) σπαθί και (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους (0,5) γραμμαρίων.

Ούτε ένα δύο...εφτά αυτοκίνητα έκλεψαν απο μάντρα!


Στο Μαρκόπουλο, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα αφαίρεσαν (7) αυτοκίνητα. Δράστες αναζητούνται.

Για όσους ταξιδέψουν


Με ανακοίνωση της η αστυνομία προειδοποιεί για διακοπή της κυκλοφορίας στις εξής περιοχές:

Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος της 22ης χ/θ (Τελεφερίκ)

Περιφερειακή Οδό Πεντέλης, από 414 Σ.Ν, έως θέση Ανατολή Ν. Μάκρης

Λεωφ. Διονύσου, από τη θέση Αγ. Πέτρος Πεντέλης προς Διόνυσο

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, στο ύψος της διασταύρωσης Μαγούλας – Μάνδρας. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, επί της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου.

Κίνηση με αλυσίδες

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Πούντας – Καλαβρύτων.
  • Ορεινό δίκτυο των περιοχών. Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Ακράτας και Αιγίου.
  • Επ. Ο. Θωμέικα - Ρακίτα, περιοχής Χαλανδρίτσας.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου

  • Επ. Ο. Σουλίου – Κρυονερίου – Γονούσας.
  • Ε. Ο. Κιάτου - Γκούρας, από 10ο έως 67ο χλμ.
  • Ε. Ο. Δερβενίου Γκούρας, από 4ο έως 36ο χλμ.
  • Ε. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 18ο χλμ. και άνω.
  • Ε. Ο. Τρικάλων - Καρυάς, από 1ο χλμ. και άνω.
  • Ε. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 1ο έως 18,5ο χλμ.
Στην περιφ. Στερεάς Ελλάδας

  • Επ. Οδικό δίκτυο Δήμου Δερβενοχωρίων.
  • Ε. Ο Χαλκίδας – Αιδηψού, στη θέση «Άγιος» και μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα.
  • Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων – Λάμαρης.
  • Στην περιοχή της Κύμης και ιδιαίτερα στα χωριά Μακρυχώρι - Μανίκια - Μετόχι - Βίταλο και Ανδρωνιανοί.
  • Στην περιοχή Καρύστου, στην Επ. Ο. Καρύστου - Στυρών και ιδιαίτερα στα χωριά Χώνι και Καψάλα.
  • Στην περιοχή Αμαρύνθου, από Γυμνό προς Σέτα.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, θέση «Βράχος».
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλου – Δομνίστας.
  • Επ. Ο. Φουρνάς – Λαμίας, θέση «Σερμιτζέλι».
  • Επ. Ο. Φουρνάς – Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
  • Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κ Παρνασσού.

Με τους "Μπράβους" του στον Ανακριτή




Τι θα απογίνουν οι "Μπράβοι" του χωρίς αυτόν! Το δρόμο γαι τις φυλακές πήρε ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης της Ασπίς Πρόνοια. Η απολογία του χθε το πρωί στην Ευελπίδων σταμάτησε επεισοδιακά μετά την επίθεση που του έκαναν κατά την προσαγωγή του περισσότεροι απο ογδόντα επενδυτές που εξαπατήθηκαν. Η απολογία του στον ανακριτή ολοκληρώθηκε στις 4.15 το απόγευμα αλλά ο άλλοτε ισχυρός άνδρας που ξεκίνησε τη ... σταδιοδρομία του από τα Ταμπούρια του Πειραιά κρίθηκε προφυλακιστέος. Όπως και χθές έτσι και σήμερα τον σιδεροδέσμιο Ψωμιάδη "πλαισίωναν" και οι τρείς σωματοφύλακές του, που προσωρινά θα μείνουν στην ανεργία...Δεν αποκλείεται πάντως να σημειωθεί και άλλη διακαστική εξέλιξη [;]με την σύζυγο και την κόρη του, για τις οποίες και παράλληλα με τη σύλληψη του "Πάτερ Φαμίλια" αποφασίστηκε να τους ληφθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είχαν πλούσια δράση


Τα δύο άτομα που συνελήφθηκαν χθές στο Αγρίνιο όπως γράψαμε χθές οδηγούνται στον εισαγγελέα Αγρινίου αυτήν την ώρα για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις νυκτερινές ώρες της 26/27-11-2010 διέρρηξαν το Δημαρχείου Στράτου από το οποίο αφαίρεσαν δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επιπλέον το τελευταίο πεντάμηνο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, Στράτου και Ινάχου σε είκοσι μία (21) περιπτώσεις διέρρηξαν ιερούς ναούς και καταστήματα με λεία ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, τσιγάρα και σημαντικό χρηματικό ποσό.Ο 28χρονος και ο 21χρονος συνεργός του την 10-12-2010 επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχε κλαπεί την 2-12-2010 από την περιοχή του Δήμου Ινάχου , διέρρηξαν κατάστημα ΄΄εστιατόριο΄΄ ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση αξίας (1500.00) Ευρώ πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Εντονη χιονόπτωση στην Αττική οδό




Χιονοθύελλα αυτήν την ώρα στην Αττική οδό.Στην είσοδο της Αττικής οδού η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή λόγω της έντονης χιονόπτωσης και πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι.Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Έκλεβαν και εκκλησίες


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνελήφθησαν δυο άνδρες , ηλικίας 28 και 21 ετών για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα την 10-12-2010 και περί ώρα 02:30 επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχε κλαπεί την 2-12-2010 από την περιοχή του Δήμου Ινάχου , διέρρηξαν κατάστημα ΄΄εστιατόριο΄΄ ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση αξίας (1500.00) Ευρώ πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις νυκτερινές ώρες της 26/27-11-2010 διέρρηξαν το Δημαρχείου Στράτου από το οποίο αφαίρεσαν δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επιπλέον το τελευταίο πεντάμηνο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, Στράτου και Ινάχου σε είκοσι μία (21) περιπτώσεις διέρρηξαν ιερούς ναούς και καταστήματα με λεία ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, τσιγάρα και σημαντικό χρηματικό ποσό.

Aσιάτες στα ούζα

Συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 35χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε έξι (06) αλλοδαπούς, κρυμμένους εντός του χώρου φορτίου του οχήματος, που αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με μπουκάλια ούζου, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Επίσης συνελήφθη, στο ίδιο λιμάνι, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Πολωνός κρατούμενος με ... αυγά

Ένας 25χρονος Πολωνός συνελλήφθη από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Χίου όταν μετά από έρευνα και αξιοποιόντας πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως έκρυβε ποσότητα 71γραμμαρίων ναρκωτικών στον πρωκτό του, σε μορφή υπόθετων με σκοπό να τα περάσει μέσα στις δικαστικές φυλακές Χίου. Ο δράστης επέστρεφε από 8ημερη άδεια στην Αθήνα, ενώ είναι κατάδικος και εκτίει ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Στην ομολογία του ο δράστης είπε ότι απέκρυψε τις 7 συνολικά συσκευασίες μέσα στην σωματική του κοιλότητα και θα τις απέβαλε λίγο αργότερα και ενώ θα είχε περάσει τον έλεγχο των φρουρών και θα είχε οδηγηθεί στο κελί του. Όπως λέει ο κ. Γιώργος Κεβόπουλος, επικεφαλής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, πρόκειται για έναν πρωτόγνωρο τρόπο μεταφοράς ναρκωτικής ουσίας, δύσκολα ανιχνεύσιμο αν και πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί ένας Χιώτης που είχε «καταπιεί» τις ουσίες που μετέφερε.

Έκοψαν επίδομα από παραπληγική








Γράφει η ελένη ασημακοπούλου



Απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και οργή για τετραπληγική γυναίκα που είναι κατάκοιτη τα τελευταία έξι χρόνια

Αν και η γυναίκα πάσχει από ανίατη ασθένεια και είναι ορατή η κατάσταση της υγείας της, για το ΙΚΑ δεν δικαιούται αυτή η γυναίκα το παραπληγικό επίδομα.
Η ηλικιωμένη ζει με τον σύζυγό της ο οποίος είναι και το στήριγμά της, όλα αυτά τα χρόνια.
Χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δύο, τα βγάζουν πέρα με τα δυσκολίας, πόσο μάλλον με την γυναίκα να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και να μην έχει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος.

Ο σύζυγος της το μόνο που ζητά, είναι ένα επίδομα βοηθείας που σαφώς όπως βλέπεται και από τις εικόνες η γυναίκα το δικαιούται.
Η 70χρονη Τριανταφυλλιά τα τελευταία έξι χρόνια, βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι μέσα στο σπίτι της.

Η Γυναίκα πάσχει από βαριά τετραπληγία γεγονός που όχι μόνο δεν της επιτρέπει, να μπορεί να συντηρηθεί μόνη της, αλλά πλέον δεν έχει και καμία επαφή με το περιβάλλον της.

Το Νοέμβριο του 2009 η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ΙΚΑ έκρινε την 70χρονη ανάπηρη με ποσοστό άνω του 80%, λόγω της βαριάς τετραπληγίας.

Όμως ένα χρόνο μετά η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή ΙΚΑ αποφάνθει με επιστολή της ότι δεν συντρέχει λόγος να χορηγηθεί στην γυναίκα παραπληγικό επίδομα.


Λούις ο Αλβανός


Στο Ηράκλειο της Κρήτης κοντά στο λιμάνι άγνωστος Αλβανός εξερχόμενος από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο, στη θέα των Αστυνομικών, που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, εγκατέλειψε στο έδαφος (1) βαλίτσα και (1) τσάντα και τράπηκε σε φυγή. Σε έρευνα που ακολούθησε στις ανωτέρω αποσκευές, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (7.800) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι κάνουν πίσω


Μείωση παρατηρείται στους δείκτες της παράνομης μετανάστευσης στα Ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο, χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ανάπτυξη της Ομάδας Ταχείας Επέμβασης (RABITs) του Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της ΕΕ (FRONTEX).

Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τον αριθμό των συλλήψεων στην περιοχή του θεάτρου των επιχειρήσεων μεταξύ του μηνός Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2010, η μείωση φτάνει το 42,6%.



Από τη διαδικασία των συνεντεύξεων προκύπτει ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών είναι Αφγανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας (26% και 18% από το σύνολο των 4.462 αντίστοιχα). Άλλες βασικές υπηκοότητες που εντοπίζονται είναι η Αλγερία και το Μαρόκο, ενώ ο συνολικός αριθμός των εθνικοτήτων που ταυτοποιούνται από τους ειδικούς είναι 53, (κυρίως Ασία και Αφρική).

Ειδικότερα, οι κυριότερες εθνικότητες των παράνομων μεταναστών εμφανίζονται στο ακόλουθο διάγραμμα:

Ύστερα από αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, αναπτύχθηκαν, από τις αρχές του Νοεμβρίου, στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, συνολικά 175 επιχειρησιακά στελέχη από 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στελέχη αυτά, που συγκροτούν την Ομάδα Ταχείας Επέμβασης στα Σύνορα (Rapid Border Intervention Team - Rabits), υποστηρίζουν τις Ελληνικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικής κατάστασης που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή του Έβρου.

Η Ομάδα “ Rabits ” έχει αναπτυ

χθεί στις χερσαίες και ποτάμιες συνοριογραμμές του νομού Έβρου με την τουρκική πλευρά και εκτελεί τα καθήκοντά της υπό τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλες οι επιχειρήσεις επιτήρησης και ελέγχου των συνόρων γίνονται σε κοινή σύνθεση με Έλληνες συνοριοφύλακες.

Εκτός από την υποστήριξη σε ανθρώπινους πόρους των RABITs , αλλά και την προσωρινή αναδιάταξη δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο, τα ακόλουθα μέσα και τεχνικός εξοπλισμός των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν επαρκή επιχειρησιακή ανταπόκριση:

  • Ένα (1) ελικόπτερο
  • Ένα (1) αεροπλάνο
  • Δύο (2) κινητά Κέντρα Συντονισμού
  • Τρία (3) Κοντέινερ Πρώτης Κατα
    γραφής
  • Είκοσι δύο (22) οχήματα Περιπολίας
  • Εννέα (9) οχήματα με θερμικές κάμερες
  • Τρία (3) οχήματα μεταφοράς σκύλων
  • Επτά (7) οχήματα μεταφοράς προσωπικού ( mini buss )
  • Ένα (1) λεωφορείο μεταφοράς προσώπων ( buss )
  • Φορητές θερμικές κάμερες

Σύμφωνα με τους γενικούς στόχους του σχεδίου ταχείας επέμβασης, η ανάπτυξη των ομάδων RABIT, στο αίτημα της Ελλάδας, στοχεύει στο να παρέχει επαρκή ικανότητα επιχειρησιακής ανταπόκρισης των συνοριοφυλάκων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

αντιμετωπίζοντας την παρούσα, εξαιρετική κατάσταση έκτακτης ανάγκης της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, με μία επιθυμητή επίδραση στην αποτροπή της εισόδου. Επίσης, με έμπρακτο τρόπο, να αναδειχθεί μια συντονισμένη επιχειρησιακή αλληλεγγύη των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της. Τέλος, να διασφαλίσει ότι όσοι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται να μεταχειρίζονται, σύμφωνα με τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και των επιχειρησιακών στόχων που τέθηκαν, είναι εξίσου σημαντική και η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση του φαινόμενου της μετανάστευσης και των μεταναστευτικών πιέσεων που παρατηρούνται.

Υπενθυμίζεται ότι, η παροχή αυξημένης τεχνικής και επιχειρησιακής συνδρομής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της έκτακτης και εξαιρετικής μεταναστευτικής πίεσης στον Έβρο, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής πρωτοβουλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή προς την Βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, καθώς και στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


"Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!


Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία. Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό!

Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.

Εκεί βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα, κατάλογος με κρύπτες όπλων στην Κωνσταντινούπολη κια αλλού, μέχρι και τοποθεσίες στις οποίες θα εξορίζονταν οι αξιωματικοί που θα αντιδρούσαν στο πραξικόπημα, και οι πολιτικοί που θα συλλαμβάνονταν. Μέρος από αυτά αφόρούν το σχέδιο "Κλωβός", που ήταν τμήμα της "Βαριοπούλας".

Η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων παρεμποδίστηκε από τον διοικητή της βάσης, ο οποίος υποχώρησε όταν τον ειδοποίησαν ότι ή θα τους άνοιγε τις πύλες ή θα συλλαμβανόταν αμέσως! Η τουρκική εφημερίδα STAR γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι ερευνήθηκαν ακόμα και οι αποθήκες όπλων και το τμήμα με τα κρυπτογραφημένα σήματα!

Στα έγγραφα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για τις διάφορες φάσεις του πραξικοπήματος, αλλά και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, με αναφορά σε "Μικρό νησί που θα καταλαμβανόταν αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο"! Είναι γεγονός ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι το ίδιο "σκληρό" με τον Στρατό κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, και αυτό το γνωρίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως γνώριζαν και κάποια άλλα πράγματα για τις κινήσεις τους, ειδικά το καλοκαίρι του 2009. ¨Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά θεωρούν ότι "Το νησί μπορεί να είναι η Ρω". Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις, η διαχείριση των ΜΜΕ, κλπ

Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που ήδη ξεκίνησαν νέες έρευνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέφτει το πρώτο χιόνι στην Αθήνα




Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα.Απο τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης μας διαπιστώνουμε οτι είναι έντονη η χιονόπτωση και σίγουρα το πρωί θα ξυπνήσουν οι κάτοικοι της Αθήνας αντικρίζοντας ένα λευκό τοπίο.Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον αναγνώστη μας.

10/12/10

Αλβανική δημοσκόπηση: Η Ελλάδα η δεύτερη σημαντικότερη απειλή μετά τη Σερβία


Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι γείτονες μας έρχονται να μας θυμίσουν τα αληθινά συναισθήματα και σκέψεις τους αναφορικά με την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Mapo η έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με θέμα ποιο κράτος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία έδειξε ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν την Σερβία ως την μεγαλύτερη απειλή με ποσοστό51,6% (εν μέρει δικαιολογείται λόγω Κοσόβου) και δεύτερη την Ελλάδα με ποσοστό 47,9%. Τρίτη ήρθε η Ιταλία με το εκπληκτικό ποσοστό του… 0,5%.

Στην ερώτηση ποιο κράτος επηρέασε περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις την περίοδο 1992 – 2010, το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν η Ιταλία, το 35% η Ελλάδα, το 12% οι ΗΠΑ και το 9% η Σερβία. Όπως φαίνεται τα ετήσια εμβάσματα ύψους 1 δις ευρώ των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα δεν έχουν επηρεάσει την αλβανική κοινή γνώμη, ούτε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους χτίζουν αυτή την στιγμή τη χώρα τους με χρήματα που δούλεψαν στην Ελλάδα.

Φαίνεται ότι στα αισθήματα ενοχής που δημιούργησαν στον ελληνικό λαό οι διάφορες ΜΚΟ και γνωστοί πολιτικοί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του τελευταίου προς τους αλλοδαπούς δεν ήταν αρκετά για να επηρεάσουν την «αρνητική» εικόνα των Ελλήνων στην αλβανική κοινή γνώμη. Με λίγα λόγια φαίνεται ότι ενώ εμείς ως λαός, ως πολιτική ελίτ, επιθυμούμε να διατηρούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί τους οι γείτονες μας, αυτοί μας θεωρούν ως τη δεύτερη σημαντικότερη απειλή για το κράτος τους.

Το ερωτηματικό που προκύπτει από αυτή την έρευνα είναι απλό. Αυτή η στάση των Αλβανών γειτόνων έχει άραγε προβληματίσει την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ ή για άλλη μία φορά θα εξηγηθεί ως μία φυσιολογική αντίδραση των Αλβανών λόγω του γνωστού ελληνικού «εθνικισμού». Και αυτό διότι η τελευταία έννοια έχει καταντήσει να αποτελεί την περίφημη καραμέλα στο στόμα όλων αυτών που διακατέχονται από το σύνδρομο της αυτομαστίγωσης και θέλουν μία ζωή τον Έλληνα να φταίει για όλα.

Μήπως τελικά πριν ρίξουμε στα τάρταρα τον ταλαίπωρο τον Έλληνα, θα έπρεπε να δούμε τις «ειδικές ανασφάλειες» καθώς και τις εδαφικές και οικονομικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας, ερμηνεύοντας αντικειμενικότερα τα αισθήματα που τρέφουν για μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αστυνομικός παρίστανε τον δημοσιογράφο για να συλλάβει συνδικαλιστή;


Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή συνδικαλιστή των λατομείων Αράξου και την Αστυνομία! Σύμφωνα με καταγγελία συγγενών του ο συνδικαλιστής έλαβε χθες το απόγευμα τηλεφώνημα από κάποιον δημοσιογράφο ονόματι Γεωργίου και προσεκλήθη στο κανάλι Tele Time της Πάτρας για να μιλήσει. Ο Νίκος Σαριτζόγλου έφθασε όντως στις εγκαταστάσεις του σταθμού στην οδό Καραϊσκάκη λίγο πριν το δελτίο ειδήσεων και εκεί... τον περίμενε ένας αστυνομικός ο οποίος τον συνέλαβε για ένα παλιό χρέος που είχε προς το Δημόσιο και για το οποίο είχε εκδοθεί απόφαση Δικαστηρίου! Το περίεργο είναι ότι στο Tele Time δεν εργάζεται κανένας δημοσιογράφος με το όνομα Γεωργίου, ενώ ο τηλεοπτικος σταθμός δεν είχε καν χθες θέμα ... για λατομεία! Ολα δείχνουν πως ο αστυνομικός έστησε "δόλωμα" στον συνδικαλιστή για να τον συλλάβει! Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η Ενωση Συντακτών η οποία αναμένεται να παρέμβει. Την έντονη δυσφορία του για το θέμα εξέφρασε και ο Διευθυντής Ειδήσεων του σταθμού Κώστας Κριετσιώτης.

Γενική πρόγνωση καιρού από το Σάββατο 11-12-2010 έως και την Τρίτη 14-12-2010



Σάββατο 11/12/2010

Στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά λίγα χιόνια.

Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, σποράδων, Εύβοιας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Κυριακή 12/12/2010

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά το πρωί στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δευτέρα 13/12/2010

Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Καταιγίδες στα δυτικά και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι ισχυρές.

Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Τρίτη 14/12/2010

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αόρατη καταγραφή

To Crimes on air σας παρουσιάζει τρία βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψαν νύχτα οι θερμικές κάμερες της Frontex στον Έβρο. Η πολυεθνική αστυνομική δύναμη στα δυο πρώτα βίντεο δείχνει πως κινούνται οι Ασιάτες λαθρομετανάστες που κρύβονται μέσα στο δάσος και ψάχνουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν σε μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν στους χωματόδρομους των ελληνικών ακριτικών χωριών. Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα ακινητοποιούνται από τις επίγειες δυνάμεις. Το τρίτο και τελευταίο βίντεο είναι εξίσου αποκαλυπτικό, αφού δείχνει και την πορεία τους με βάρκες κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Οι λαθρομετανάστες διακρίνονται σε άσπρες φιγούρες σαν τα ...κουνέλια, που προσπαθούν να χαθούν στο βαθύ σκοτάδι. Λίγοι βέβαια απ΄αυτούς γνωρίζουν ότι η πορεία τους είναι δυνατόν να καταγραφεί μέσα στη νύχτα.

Έτσι εντοπίζουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο

Εβρος βίντεο 2

Εβρος βίντεο 3

Ληστές με ... δίπλωμα

Σεσημασμένοι ληστές πιάστηκαν στη Λιβαδειά που έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα, που εντόπιζαν με τη βοήθεια υπαλλήλου της διεύθυνσης μεταφορών και ο οποίος επιπλέον τους παρείχε και κάλυψη προσφέροντάς τους μηχανοφραφημένα υπηρεσιακά δελτία, για την ... νομιμοποίησή τους. Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθησαν στην περιοχή Λιβαδειάς Βοιωτίας, δύο άνδρες ηλικίας 29 και 31 ετών και αναζητείται ακόμη ένας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές τροχοφόρων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισαν πρωινές ώρες της 08-12-2010 εντός της πόλεως της Λιβαδειάς όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία (3) άτομα, να κινείται ύποπτα πλησίον τραπεζικών ιδρυμάτων. Προ του επικείμενου ελέγχου, το ένα από τα άτομα τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ τα άλλα δύο (2) προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 31χρονος δράστης έφερε πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε κλαπεί την 20-07-2010 από την περιοχή του Γέρακα Αττικής και επ’ αυτού είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ η άδεια κυκλοφορίας που κατείχαν, ήταν πλαστή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος δράστης, την 26/27-05-2010 με την συμμετοχή και λοιπών συνεργών του, αφαίρεσαν από την περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας BMW Μ3, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκε μια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 3 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων εξήντα (960) Ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, τουλάχιστον από 26/27-10-2010 και με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και με διαφορετική σύσταση ομάδας κάθε φορά, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διάπραξη κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων και εν συνεχεία ληστειών, σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και χρηματαποστολών. Για την υλοποίηση του σχεδίου τους, κατέγραφαν σε πρόχειρα ιδιόχειρα σημειώματα τους αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, που σκόπευαν να κλέψουν και τα οποία εντόπιζαν, είτε σε κίνηση, είτε σταθμευμένα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή αγνώστου συνεργού τους, υπαλλήλου του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων/Τμήμα Μεταφορών, ενημερώνονταν για τα ακριβή στοιχεία των οχημάτων και των ιδιοκτητών αυτών. Αφού τα έκλεβαν, κατήρτιζαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, βάση μηχανογραφικών δελτίων ιδίων οχημάτων, που προμηθεύονταν από την εν λόγω υπηρεσία, μέσω πάντα του ιδίου συνεργού τους. Εντός του οχήματος ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δέκα τρία (13) μηχανογραφημένα δελτία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών/Δνση Οργάνωσης και Πληροφοριών, που αφορούν στοιχεία αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες αυτών και διευθύνσεις κατοικίας,

· Επτά (7) ιδιόχειρα σημειώματα που αναγράφουν αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων,

· Δεκαέξι (16) κάρτες διαφόρων εταιρειών πώλησης-επισκευής αυτοκινήτων,

· Τρία (3) κλειδιά αυτοκινήτων μάρκας MERCEDES , BMW και HONDA αντίστοιχα,

· Μία (1) συσκευή ανίχνευσης-εντοπισμού κρυφών καμερών,

· Ένα (1) φορητό φακό,

· Πέντε (5) συσκευές κινητών τηλεφώνων,

Σε βάρος του 31χρονου δράστη, προέκυψε ότι εκκρεμούν:

· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του 14ου τακτικού Ανακριτή Αθηνών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,

· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημ/κων Νάξου για ληστεία,

· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Β΄ τμήματος Πλημ/κων Θεσσαλονίκης για ληστείες κατά συρροή και κλοπές κατ’ επάγγελμα,

· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Δ΄ τμήματος Πλημ/κων Θεσσαλονίκης για ληστεία,

· Μια (1) καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση,

· Μια (1) καταδικαστική απόφαση για παράβαση Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Παράσταση διαμαρτυρίας από τα σώματα Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας.






Γράφει η ελένη ασημακοπούλου




Συνδικαλιστές Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διαμαρτυρήθηκαν με πανό,έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και σε χώρο του Λιμανιού της Πάτρας, μετά από αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια συνεδρίασης των ενώσεων σωμάτων ασφαλείας, Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης τέθηκαν αιτήματα που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν και αφορούν Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς.

Κύριο αίτημα τους η επίλυση του μεταναστευτικού, καθώς το θέμα παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις, με τους μετανάστες να αυξάνονται στην Πάτρα μέρα με την μέρα και με την παρουσία τους να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Λιμενικοί και Αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση ατόμων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ώστε να μην έχουμε καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και μεταναστών, καθώς οι τελευταίοι εισβάλουν κυριολεκτικά μέσα στα πλοία, προκειμένου να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία.

Σε αυτή την περίπτωση λιμενικοί και αστυνομικοί ζητούν να γίνει άμεσα σταθμός φιλοξενίας μεταναστών.

Επίσης ζητούν:

Αυτοτελή υπηρεσία αλλοδαπών Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικά οχήματα μεταγωγής κρατουμένων.

Άμεση κατασκευή κρατητηρίων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων.

Να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων και να ενισχυθούν με προσωπικό οι αστυνομικές διευθύνσεις Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η Σαλαμίνα ξέμεινε από μοτοποδήλατα


Στη Σαλαμίνα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι κατοίκων, ηλικίας 17,18,18,18, 20 και 21 ετών, κατηγορούμενων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση». Ειδικότερα οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία αφαιρούσε μοτοποδήλατα, στη περιοχή της Σαλαμίνας.

Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει τριάντα τέσσερις (34) κλοπές μοτοποδηλάτω

Καμίνια με φούντες


Στον Πειραιά, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Καμινίων συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τ.Α. Καμινίων, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον παραπάνω δράστη, στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –24.330- γραμμαρίων.

· Χρηματικό ποσό -2.200- ευρώ.

· Χρηματικό ποσό -370.000- Αλβανικών LEC .

· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

2. Από το Τ.Α. Σαλαμίνας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 17,18,18,18, 20 και 21 ετών, κατηγορούμενων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».

Ειδικότερα οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία αφαιρούσε μοτοποδήλατα, στη περιοχή της Σαλαμίνας.

Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει τριάντα τέσσερις (34) κλοπές μοτοποδηλάτω

Εκσφενδονίστηκε... έξω από το λεωφορείο


Mε ανοικτές τις πόρτες οδηγούσε το λεωφορείο με αποτέλεσμα μία επιβάτης του να χτυπήσει όταν στην κυριολεξία... εκτοξεύθηκε από το όχημα! Οπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος" η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης πριν λίγες ημέρες, με τον οδηγό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Η ηλικιωμένη κυρία που βρισκόταν μόνη μέσα στο λεωφορείο με τον οδηγό, ετοιμαζόταν να κατέβει στη στάση της που βρισκόταν και στο τέλος της διαδρομής (Ευβοίας και Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα). Ο οδηγός έκανε κάποιους ελιγμούς, για να προσπεράσει σταθμευμένα αγροτικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί λόγω τις λαϊκής αγοράς. Φρενάρισε, όμως, απότομα και η γυναίκα... έφυγε με φόρα από το όχημα, το οποίο είχε ανοικτές τις πόρτες λίγο πριν σταματήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεταχτεί έξω και να χτυπήσει πέφτοντας στο πεζοδρόμιο! Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει ο «Κόσμος»!
Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση του θύματος: «Είχα σηκωθεί για να είμαι έτοιμη καθώς φτάναμε στο τέρμα. Το λεωφορείο είχε ανοικτές τις πόρτες και όταν φρενάρισε απότομα, πετάχτηκα έξω και χτύπησα στο πεζοδρόμιο». Ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε: «Ο οδηγός του λεωφορείου έκανε ελιγμούς για να προσπεράσει τα αγροτικά που ήταν παρκαρισμένα. Είδα τη γυναίκα να πέφτει από το λεωφορείο στο πεζοδρόμιο».

Στα λεωφορεία αυτά δεν ανοίγουν οι πόρτες με το γκάζι πατημένο
Αυτό που υποστήριξε ο οδηγός είναι ότι σε αυτού του τύπου τα λεωφορεία, όταν πατάς το γκάζι δεν ανοίγουν οι πόρτες. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε αν ανοίγουν οι πόρτες όταν δεν έχει πατημένο το γκάζι, αλλά το λεωφορείο βρίσκεται εν κινήσει από κεκτημένη ταχύτητα απάντησε πως όχι. Υποστήριξε δε και τα εξής: «Δεν έκανα ελιγμούς αφού ο δρόμος ήταν ευθεία. Ήμασταν μόνον εμείς οι δύο στο λεωφορείο». Αλλά και ο σταθμάρχης υποστήριξε τον οδηγό: «Το είδα το περιστατικό. Ήμουν μπροστά από το λεωφορείο, σταμάτησε λίγο πιο πίσω από τη στάση γιατί είχε πολλά αγροτικά λόγω της λαϊκής. Την είδα τη γυναίκα που είχε πέσει και πήγα να την βοηθήσω. Δεν είχε τις πόρτες ανοικτές, η κυρία πρέπει να γλίστρησε έτσι όπως κατέβηκε».
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του την ποινή των τριών μηνών με τριετή αναστολή.

πηγή:http://www.dete.gr

Εξαίρεση προέδρου "Γιόκ"



Aπορρίφθηκε η αίτηση του Απόστολου Πετράκη που ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της έδρας που εκδικάζει την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγο αλλά η δίκη με την ίδια σύνθεση θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή. Με τους ρυθμούς αυτούς η δίκη είναι ζήτημα αν θα ολκληρωθεί το Πάσχα. Ο Πετράκης είχε πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για την απαγωγή, αποδίδοντας στον Παναγιώτη Βλαστό μόνο το μερίδιο ευθύνης που του αναλογούσε. Ο Π. Βλαστός έχει ισχυριστεί πως ανέλαβε να "ξεπλύνει" μόνο μέρος των λύτρων της απαγωγής. Ο Πετράκης έχει υποστηρίξει πως τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα έχει κρύψει ο ίδιος, ενώ ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της έδρας, επειδή τον κάλεσε προκαταβολικά να επιστρέψει τα λύτρα. Ο κατηγορούμενος όμως δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει και επομένως όπως επισημαίνει η πρόεδρος δεν πρόκειται να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της "ειλικρινούς μεταμέλειας".

Χειμώνιασε


Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες (που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ) και καταιγίδες.
Οι καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια που θα πέσουν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι.
Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα-Ιόνια Νησιά, Βόλο-Σποράδες, Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά.
Ιδιαίτερα στην Αττική προς το μεσημέρι της Παρασκευής προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 8 και πιθανώς πρόσκαιρα και 9 μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.
Από το βράδυ τα φαινόμενα στην Αττική θα εξασθενίσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του Νομού.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια).
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου.
Βαρυχειμωνιά με ισχυρούς βορειάδες και τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές έσπασαν κλαδιά δέντρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και 9 μποφόρ που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο.
Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας χιονίζει κατά διαστήματα, χωρίς μέχρι στιγμής να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος το Σαββατοκύριακο.

Άναψαν τα αίματα


Στις Στέρνες Ηρακλείου, ημεδαπός ένεκα οικογενειακών διαφορών, πυροβόλησε κατά (3) ημεδαπών χωρίς να τραυματίσει κανένα. Ακολούθως στην προσπάθειά του να διαφύγει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν εκ των τριών, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Είχαν ρημάξει το Αγρίνιο


Στα χέρια της ασφάλειας Αγρινίου έπεσαν 2 άτομα πριν απο λίγο, τα οποία είχαν ρημάξει στις κλοπές το Αγρίνιο και την γύρω περιοχή.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του crimesonair πρόκειται για 2 νεαρούς οι οποίοι εκτός απο σπίτια είχαν χτυπήσει και εκκλησίες όπως και δημοτικά καταστήματα.

Αρπαξαν δυο αυτοκίνητα


Στις Αχαρνές, (4) άγνωστοι δράστες απείλησαν με όπλα και ρόπαλα (2) αλλοδαπούς φύλακες εταιρείας και τους αφαίρεσαν (2) οχήματα, ένα εκ των οποίων βρέθηκε στον Ασπρόπυργο. Δράστες αναζητούνται.

Το περπάτημα κάνει ...κακό!


Στην Καλλιθέα, συμβολή των οδών Δερβενακίων και Κρέμου, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα αλλοδαπής. Δράστης αναζητείται.
Στην Αθήνα, Λ. Ιωνίας 113-117, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή (1) χρυσή αλυσίδα και (1) σταυρό. Δράστες αναζητούνται.
Στα Πατήσια, οδός Γιάνναρη 2, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 €. Δράστες αναζητούνται.