23/10/10

Ξύλο στην Κρήτη



Σήμερα και ώρα 13.00 στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε πορεία περίπου χιλίων ατόμων, με τη συμμετοχή σπουδαστών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο «CRETA PALACE», όπου διεξάγονταν η 65η Σύνοδος Πρυτάνεων. Σε μικρή απόσταση από το χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που ελάμβαναν μέτρα τάξης, με πέτρες, ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν τους επιτιθέμενους προέβησαν σε περιορισμένη χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης. Από τις επιθέσεις δε σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ προσήχθησαν 5 άτομα, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι

Ξέρει από βόμβες ο Παλαιοκώστας;


Αποδείξεις που ίσως συνδέουν τον δραπέτη κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα με την επίθεση κατά του Μιχάλη Χρσοχοΐδη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, φέρεται να έχει η αστυνομία.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επισημαίνουν πως το στοιχείο που φέρεται να συνδέει τον Β.Παλαιοκώστα με την κατασκευή της βόμβας που εστάλη στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοΐδη, βρέθηκε στο εσωτερικό του φακέλου-βόμβα, τον οποίο άνοιξε ο Γιώργος Βασιλάκης.
Η βόμβα είχε συσκευασθεί μέσα σε έναν πλαστικό φάκελο. Στη συσκευασία αυτή οι δράστες είχαν τοποθετήσει 300 γραμμάρια ισχυρού εκρητκικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα και χωρισμένο σε δύο πλάκες των 150 γραμματίων. Σε κάθε κομμάτι είχε τοποθετηθεί και από ένας πυροκροτητής. Στον εσωτερικό πλαστικό φάκελο είχε τοποθετηθεί και ο μηχανισμός ενεργοποίησης της βόμβας που αποτελούνταν από μία μπαταρία 9 βολτ, ένα κλειστό κύκλωμα που κατέληγε σε άγκιστρο, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην εσωτερική πλευρά του πλαστικού φακέλου.
Το εσωτερικό του φακέλου είχε επενδυθεί με ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό. Στο πάνω μέρος του κουτιού ήταν κολλημένο ένα χαρτί διαστάσεων Α4, στο οποίο ο αποστολέας που είχε εμφανιστεί ως ο καταζητούμενος Καραβέλας είχε γράψει:
«Κύριε υπουργοί, με δεδομένη την εντιμότητά σας και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση της Siemens. Σας γνωστοποιών πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου, Μάρθα, και ο δικηγόρος μου Ι.Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά σας. Μετά τιμής, Καραβέλας Χρήστος».
Στο χαρτί που ήταν κολλημένο στο πάνω μέρος του κουτιού εντοπίσθηκε ένα δακτυλικό αποτύπωμα που οδήγησε στη συνέχεια την Αντιτρομοκρατική να αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μπορεί να σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση.

Χασίσι από κούνια



Σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν ταυτόχρονα, στη μια απ΄αυτές διαπιστώθηκε πως ο Αλβανός με τη Ρωσίδα φίλη του μετέφεραν το χασίς από καβάντζα σε καβάντζα με παιδικό καροτάκι [φωτο αρχείου]. Οι υπόλοιπες δυο φωτογραφίες είναι από τα κατασχεμένα ναρκωτικά. Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Αλβανούς για κατοχή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής στο Γαλάτσι και στο Π. Φάληρο εντοπίσθηκαν ένας 23χρονος και ένας 33χρονος και σε επιχείρηση που ακολούθησε συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 84.655 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό και μία βιντεοκάμερα.
Την ίδια ώρα στη Ν. Ιωνία, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 27χρονο από την Αλβανία και μία 30χρονη από την Ρωσία καθώς οι δύο δράστες προσπαθούσαν να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών με ένα παιδικό καρότσι.
Μετά από έλεγχο που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15.278 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 190 γραμμάρια κοκαΐνης, 6.100 ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο.

Δοξασμένο Πακιστάν


Στο Περιστέρι Αττικής, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 23 ετών κατηγορούμενος για διαρρήξεις. Ο ανωτέρω συνελήφθη μετά από διάρρηξη, που διέπραξε σε οικία στο Περιστέρι, μαζί με δύο (2) συνεργούς του που δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται. Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το Β΄ Τ.Α. Περιστερίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους, ενεργώντας σαν δομημένη εγκληματική ομάδα διέπρατταν κλοπές από οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει δεκαπέντε (15) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες , στη περιοχή του Περιστερίου. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο ποσό των -55.000- ευρώ περίπου.


Ξέπλυμα στη Λάρισα



Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας συνελήφθησαν στη Λάρισα, δύο(2) ημεδαποί ηλικίας 44 & 38 αντίστοιχα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Α΄Τμήματος Λάρισας, κατηγορούμενοι για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα & κατά συναυτουργία». Στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης παραγγέλθηκε από κ. Ανακριτή, η διενέργεια ερευνών στις κατοικίες των, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) Στην οικία του (α) δράστη (44χρονου) Φωτο 1:

1. Ένα (1) αμφίστομο μαχαίρι συνολικού μήκους -32- εκατοστών με θήκη.

2. Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους -29,5- εκατοστών με θήκη.

3. Ένα (1) μαχαίρι με λαβή σιδερογροθιά συνολικού μήκους -34- εκατοστών με θήκη

4. Μία (1) σπάθα συνολικού μήκους -69-εκατοστών με θήκη,

5. Ένα (1) μεταλλικό γκλοπ συνολικού μήκους -58- εκατοστών με αφαιρούμενη
λαβή ώστε να μετατρέπεται σε σπάθα με λάμα μήκους -37- εκατοστών,

6. Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ (ελατήριο) μήκους -49- εκατοστών,

7. Ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ μήκους-65- εκατοστών με θήκη,

8. Ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο με ενσωματωμένη δίοπτρα,

9. Τριάντα (30) παιδικά αθύρματα (κροτίδες),

10. 2,5 Ναρκωτικά δισκία "ΧΑΝΑΧ",

11. Είκοσι επτά (27) κυτία ενέσιμου ελαιώδους διαλύματος , τα οποία δεν έφεραν
ένδειξη έγκρισης Ε.Ο.Φ. και κατέχονταν χωρίς ιατρική συνταγή.

12. Είκοσι (20) σύριγγες,

13. Σαράντα δυο (42) φωτογραφίες που απεικόνιζαν διάφορα άτομα να οπλοφορούν καθώς και οχήματα.

β) Στην οικία του (β) δράστη (38χρονου) Φωτο2:

1. Μία (1) ξύλινη θρησκευτική εικόνα διαστάσεων 29χ36χ3,5 εκ. η οποία απεικονίζει "Θεοφάνεια" και σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρχαιολόγου 7ης Eφορίας Bυζαντινών Aρχαιοτήτων, εμπίπτει στις διατάξεις του προστατευτικού νομού & διερευνάται το νόμιμο της προέλευσης της,

2. Ένα (1) κυτίο με -20- δισκία ναρκωτικού φαρμάκου ΧΑΝΑΧ,

3. Έξι (6) συναλλαγματικές των -20.000-€ έκαστη,

4. Μία (1) συναλλαγματική των- 27.284,81- € ,

5. Ένα(1) βιβλιάριο καταθέσεων της τράπεζας "ΕΓΝΑΤΙΑ",

6. Ένα (1) τετράδιο -50- φύλλων, τρεις (3) ατζέντες και δυο (2) σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις & αναγραφόμενα μεγάλα χρηματικά ποσά,

7. Μία (1) απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ποσού -33.000-€ για αγορά οχήματος και

8. Δεκατέσσερις (14) επιταγές διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων συνολικού ποσού – 183.762- ευρώ.

Έκλεβαν ΙΧ στο Φλοίσβο και το Τροκαντερό


Στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου, συνελήφθησαν, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 19 ετών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 19 ετών, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «Περί αλλοδαπών ». Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο. Διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους. Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, στη περιοχή του Πάρκου Τροκαντερού και Μαρίνας Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, είχαν διαρρήξει συνολικά ένδεκα (11) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα .


... Κλωνοποιημένοι Ρουμάνοι


Στο Παγκράτι, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική Οργάνωση», «Απόπειρα απάτης με υπολογιστή», «Πλαστογραφία Πιστοποιητικών», «Πλαστογραφία», παράβαση του Ν. «περί Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και παράβαση του Ν. «περί Πρόληψης και καταστολής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα το οποίο διέπραττε απάτες, πλαστογραφίες και παραβιάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω Η/Υ,εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά δύο (2) από τα μέλη του κυκλώματος και στην συνέχεια έπειτα από έρευνες των Αστυνομικών και τα υπόλοιπα τρία (3) μέλη. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας από τους οποίους ήταν σε λειτουργία με ανοιχτό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mail ), που περιείχε πλήθος μηνυμάτων με αριθμούς καρτών Τράπεζας και κωδικούς P . I . N . αυτών.
  • Ένας ειδικός ψηφιακός φορτιστής για την εγγραφή καρτών.
  • Οχτώ (8) πλαστές κάρτες με μαγνητική ταινία στις οποίες είχαν αποτυπωθεί αριθμοί πραγματικών καρτών, όλες της ίδιας Τράπεζας.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.795- ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Το ύψος της ζημίας πού επήλθε στην Τράπεζα. από τις αρχές του έτους ανέρχεται στο ποσό των 126.830 ευρώ, ενώ το ποσόν που αποπειράθηκαν να εκταμιεύσουν κάνοντας χρήση των καρτών κλώνων ανέρχεται στα 239.290 ευρώ.

Σκότωσαν 34χρονη

Την 22:31 ώρα της 22-10-2010 στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 33 ετών τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, προκειμένου να μεταβεί στην οικία του ασθενοφόρο για να παραλάβει τη σύζυγό του αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας 34 ετών, η οποία έφερε τραύμα στο στήθος της, το οποίο προκλήθηκε πιθανόν από μαχαίρι. Κατά την παροχή των Α΄ Βοηθειών στο ανωτέρω Κ.Υ. η παθούσα εξέπνευσε. Το πτώμα της θανούσης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Κλήθηκε ιατροδικαστής για την εξερεύνηση του χώρου της οικίας της θανούσης. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση θύματος. Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας.

Ληστές από την Αλγερία


Στον Κολωνό, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «Ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα» και παράβαση του Ν. «Περί Αλλοδαπών». Οι ανωτέρω συλληφθέντες, μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε, στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, κυρίως γυναικών από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού, καθώς και διαρρήξεις - κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στην πλατεία Ομονοίας και Μοναστηρακίου και τα υπόλοιπα τα απέκρυπταν εντός εγκαταλελειμμένων οικιών στον Κολωνό. Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα προκύπτει ότι οι δράστες κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει:
  • Σαράντα οκτώ (48) ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.
  • Πενήντα επτά (57) διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν σ το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.

Πήγαν να λύσουν τις διαφορές τους με τσεκούρι

Στα χέρια πιάστηκαν Αλβανοί και τσιγγάνοι στην περιοχή μεταξύ των Βυτινεϊκων και των Λαστεϊκων στον Πύργο, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής. Ο καβγάς κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων, παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τελευταία ένας

νεαρός τσιγγάνος, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στο «σπίτι» του. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλάκις την Αστυνομία με κλοπές και διαρρήξεις που είχε διαπράξει και που ήταν η αιτία και της τελευταίας επίσκεψής του στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τσιγγάνος ήταν μεθυσμένος, όταν πέρασε έξω από το σπίτι δύο Αλβανών και πάνω στο μεθύσι του, έριξε και δύο ντουφεκιές. Αυτοί εκνευρίστηκαν, προφανώς γιατί τα καμώματα των κατοίκων του καταυλισμού δεν ήταν και λίγα και χάραξαν πορεία προς τα εκεί. Όταν έφτασαν βρήκαν μπροστά τους τον συγκεκριμένο τσιγγάνο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε με ένα τσεκούρι στο κεφάλι.

Όμως αυτός στάθηκε τυχερός γιατί τον πήρε «ξώφαλτσα» και άτυχοι οι Αλβανοί γιατί, στα επόμενα δευτερόλεπτα, όλος ο καταυλισμός τους χτύπησε με κάθε τρόπο, «ανοίγοντας» και το κεφάλι ενός εκ των δύο. Γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό κάλεσαν την Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ασφάλεια. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί δεν βρήκαν κανένα από τους εμπλεκόμενους. Πολύ αργότερα εμφανίστηκε ο τσιγγάνος, στο δρόμο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, αιμόφυρτος και… μεθυσμένος.

Μόλις τον είδαν οι αστυνομικοί τον πήραν μαζί τους για να δουν τι είχε συμβεί και για να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Αφού του έγιναν τα απαραίτητα ράμματα στο τραύμα του, επέστρεψε στο Τμήμα για τα περαιτέρω. Παράλληλα από άλλη ομάδα αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο Αλβανοί που οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου έως αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις για το περιστατικό.

πηγή:http://www.iliatora.gr/

Στα ... φανερά το κυνήγι των παιδόφιλων


Δόθηκε η πολυπόθητη άδεια από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την νόμιμη χρήση, του σούπερ ηλεκτρονικού κοριού, που σε πραγματικό χρόνο εντοπίζει τους παιδόφιλους του διαδικτύου. Το υπερ όπλο είναι στα χέρια του Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνου Σφακιανάκη [φωτο] και στη διάθεση των "Χάκερ" ανδρών αυτού του νευραλγικού τμήματος.

Έτσι παγίδευσαν τον δολοφόνο



Σε χρόνο ρεκόρ ο σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις ο δολοφόνος της πρώην γυναίκας του Αναστάσιος Καραβίδας, συνελήφθη στο Αλβανικό λιμάνι Αυλώνα, πριν το οχηματαγωγό πλοίο αποπλεύσει για την Ιταλία. Ο μετανάσταστης σκόπευε να επιστρέψει στη Γερμανία για να χαθούν τα ίχνη του. Χθές το πρωί με 22αρι πιστόλι φέρεται να δολοφόνησε την Ευδοκία Μαλέσα και στη συνέχεια τοποθέτησε το πτώμα της στο πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου της. Μέχρι να βρεθεί νεκρή η 36χρονη, ο Καραβίδας πρόλαβε, πέρασε με φέρυ μπότ στην Ηγουμενίτσα και απ' εκεί οδικώς μπήκε με το αυτοκίνητό του στην Αλβανία από την Λωρίδα της Σαγιάδας. Ο ύποπτος εντοπίστηκε πολύ γρήγορα στην Αλβανία, εξ αιτίας των προσωπικών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων Δημήτρης Τσιότσιος [φωτο]. Ο

Ταξίαρχος πριν τους προλάβει η γραφειοκρατία [καθώς η Αλβανία δεν είναι μέλος της Ε.Ε] μέσω κινητού τηλεφώνου, ζήτησε την άμεση βοήθεια των Αλβανών ομοιόβαθμών του, δίνοντας την πληροφορία "κλειδί" ότι ο Καραβίδας, ταξιδεύει με ΙΧ Μερσεντές αλλά με Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Το καλοκαίρι ο Ταξίαρχος είχε συνοδεύσει στους Άγιους Σαράντα τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Κώστα Κασαπάκη και είχαν επίσημη συναντήσει με επιτελείς αλλά κα με τον Υπαρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση της δολοφονίας πάντως οι προσωπικές σχέσεις των δυο υψηλόβαθμων Ελλήνων Αξιωματικών ... νίκησαν τις διακρατικές συμφωνίες.

Ενέδρα σε διευθυντή φυλακών




Ενέδρα προειδοποίηση χθές στις 6 το απόγευμα στη Χαλκίδα σε βάρος του Παύλου Δουλάμη διευθυντή στις φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα. Τρείς κουκουλοφόροι τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, του έριξαν σπρέι πιπεριού και τον χτύπησαν στο κεφάλι με άγνωστο αντικείμενο, προκαλώντας του τραύμα. Στο νοσοκομείο της πόλης όπου του έγιναν ράμματα, ο διευθυντής δεν ήταν σε θέση να υποδείξει από ποιόν κρατούμενο προέρχεται αυτό το χτύπημα. Οι αρχές πάντως θεωρούν πως ήταν προειδοποίηση, γιατί οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να του προκαλέσουν πολλαπλά χτυπήματα. Ο κ. Δουλάμης μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν διευθυντής στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε μετά την τελευταία απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα. Στην Αυλώνα ζήτησε ο ίδιος να μετατεθεί επειδή στη Χαλκίδα διαμένει μόνιμα η οικογένεια του. Να σημειωθεί πως στις 10 του περασμένου Μαρτίου, πρώην Αλβανός κρατούμενος που αναζητείται είχε πυροβολήσει κοντά στην πλατεία Μέμου τον Σπύρο Λαχανά σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού. Ο υπάλληλος πυροβολήθηκε τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του. Μια από τις βολίδες τον βρήκε στη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πάρα πολύ βαριά.

Έκαναν άσπρο τον Αλαβάνο


Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος όταν χθες το απόγευμα έφτασε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία κατά καιρούς έχει γίνει θέατρο επιθέσεων και συμπλοκών αφού στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την μάστιγα των λαθρομεταναστών, βρήκαν την ευκαιρία να παρισφρύσουν και ακροδεξιές ομάδες.
Όλα έγιναν αστραπιαία. Τα άτομα αυτά, που σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, είναι μέλη φασιστικών οργανώσεων, ξαφνικά συσπειρώθηκαν με γιαούρτια και αυγά και εξαπέλυσαν την επίθεση τους.
Σημειώνεται ότι όλη αυτή η επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο τον Αλέκο Αλαβάνο, έγινε «υπό την ανοχή των αστυνομικών» που βρίσκονταν στο σημείο.

22/10/10

Συλλήψεις δεσμοφυλάκων για κινητά τηλέφωνα

Εξαήμερη κράτηση διέταξε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον των δύο δεσμοφυλάκων των κεντρικών φυλακών, 45 και 58 ετών, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση εντοπισμού κινητών τηλεφώνων, φορτιστών, εργαλείων και άλλων απαγορευμένων αντικειμένων, σε γραφείο προσωπικού στις Φυλακές.
-------------------------------------------
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο δεσμοφυλάκων των Κεντρικών Φυλακών, σε σχέση με την πρόσφατη υπόθεση εντοπισμού κινητών τηλεφώνων, φορτιστών, εργαλείων και άλλων απαγορευμένων αντικειμένων, σε γραφείο προσωπικού στις Φυλακές.
Οι δύο συλλήφθέντες προσάγονται σήμερα στις 11:00 ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων κράτησης.
O Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι οι δύο δεσμοφύλακες είναι βαθμοφόροι και η σύλληψή τους αφορά ποινικά αδικήματα. "Οι έρευνες για την υπόθεση", είπε, "συνεχίζονται".
Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, χθες το απόγευμα συνελήφθη 58χρονος δεσμοφύλακας για την υπόθεση ανεύρεσης εντός ερμαριού των Κεντρικών Φυλακών, αριθμού κινητών τηλεφώνων, μπαταριών, μετασχηματιστών και διαφόρων εργαλείων. Αργότερα, συνελήφθη δεύτερος δεσμοφύλακας ηλικίας 45 ετών.
Την προσδοκία ότι με τη σύλληψη των δύο δεσμοφυλάκων για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων εντός των Κεντρικών Φυλακών σηματοδοτείται ο τερματισμός του φαινομένου εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά.
Διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει «να προτρέχουμε να καταδικάσουμε οποιονδήποτε», είπε ότι οι δύο δεσμοφύλακες συνελήφθηκαν μετά την εξασφάλιση και ταυτοποίηση γενετικού τους υλικού.«Από ό,τι φαίνεται, οι ανακρίσεις πηγαίνουν καλά και ελπίζουμε να έχουν αίσιο τέλος για να αρχίσουμε να πατάσσουμε πλέον πιο ριζικά αυτό το φαινόμενο», σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως πάντα είχαμε τις πληροφορίες ότι στη διάπραξη αυτού του αδικήματος εμπλέκονται και δεσμοφύλακες και διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατό να μην εμπλέκονται» δεσμοφύλακες. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι αυτά τα αντικείμενα δεν περνούν εντός των φυλακών από τους κατάδικους, οι οποίοι δεν βγαίνουν έξω, και αρά, είπε, σίγουρα υπήρχαν δεσμοφύλακες και ήταν πλέον θέμα εντοπισμού. Ερωτηθείς εάν η κατάσταση είναι και θέμα υποδομών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έχει ληφθεί πολιτική απόφαση για ανέγερση νέων φυλακών εκτός Λευκωσίας, προσθέτοντας ότι «η πρόταση είναι έτοιμη και ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα να είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο». Περαιτέρω διευκρίνισε ότι λήφθηκε υπουργική απόφαση, αναφέροντας ότι εάν στην πορεία γίνουν άλλες σκέψεις ή τροποποιηθεί η διαδικασία είναι ένα επιμέρους θέμα.
Το ξήλωμα κυκλώματος δεσμοφυλάκων που εκμεταλλεύονταν τη θέση και τη δύναμή τους προκειμένου να θησαυρίσουν, θεωρεί ότι άρχισε να εξαρθρώνει η αστυνομία. Τα μέλη του κυκλώματος, κατάφεραν με εντατική δουλειά και άλλα κόλπα, να περάσουν μέσα στις φυλακές εκατοντάδες τηλέφωνα, τα οποία στη μαύρη αγορά των φυλακών αξίζουν χρυσάφι. Οι δύο δεσμοφύλακες που συνελήφθησαν, ένας λοχίας, μέλος της κλαδικής και ένας υποδεκανέα συνελήφθησαν μετά την εξασφάλιση και ταυτοποίηση γενετικού τους υλικού. Ο τελευταίος σε κατάθεσή του στην αστυνομία, υποστήριξε ότι όταν πήγε για να αναλάβει το πόστο του, ο λοχίας τον οποίο θα άλλαζε, του παρέδωσε το κλειδί του φοριαμού εντός του οποίου εντοπίστηκαν την επομένη τα κινητά, οι φορτιστές και τα εργαλεία. Ο λοχίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υποδεκανέας του είπε να δώσει το κλειδί σε συγκεκριμένο κατάδικο. Ο κατάδικος κατέθεσε ότι δεν το πήρε, ο υποδεκανέας κατέθεσε ότι του το έδωσε. Ο δικαστής διέταξε την εξαήμερη κράτηση και των δύο.
Αναζητούνται άλλα 160 κινητά
Αυτό όμως που πραγματικά συγκλόνισε, ήταν η δήλωση του Αστυνομικού ανακριτή, ότι αναζητούνται άλλα 160 κινητά τηλέφωνα, για τα οποία υπάρχει μαρτυρία ότι πέρασαν από τον συγκεκριμένο φοριαμό. Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι ανακρίσεις προχωρούν καλά, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία όπως χτυπηθεί ριζικά το φαινόμενο.
Με τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα αυξάνεται επιτακτικά η ανάγκη για την ανέγερση νέων υπερσύγχρονων φυλακών. Η πρόταση είναι έτοιμη και την ερχόμενη εβδομάδα ίσως απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο.
Στη σύλληψη και τρίτου βαθμοφόρου δεσμοφύλακα προχώρησε αργά το απόγευμα η αστυνομία, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση με τα κινητά τηλέφωνα στις κεντρικές φυλακές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για υπαστυνόμο δεσμοφύλακα



Προφυλακίστηκαν οι δύο λιμενικοί που λήστευαν Αφγανούς

Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο 25χρονοι λιμενικοί που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος Αφγανών. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος φίλος τους. Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο Λιμενικοί είχαν αναγνωρισθεί από τα θύματά τους και είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς. Παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, έμπαιναν σε καταυλισμούς Αφγανών και αφού τους έδεναν πισθάγγωνα τους λήστευαν.

Στις 8 το βράδυ συνελήφθη στην Αυλώνα της Αλβανίας ο Αναστάσιος Καραβίδας που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της 36χρονης συζύγου του στην Κέρκυρα.

Διέφυγε στην Αλβανία ο ύποπτος δολοφόνος







Γράφει ο βασίλης χήτος

Στον πρώην άνδρα της πέφτουν όλες οι υποψίες της Ασφάλειας Κέρκυρας, που αναζητείται πως εκτέλεσε με τρείς σφαίρες την 36χρονη Ευδοκία Μαλεσά που βρέθηκε δολοφονημένη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Γεωργοτέικα Αλυκών Ποταμού της Κέρκυρας. Η 36χρονη υπάλληλος εργαζόταν στο ξενοδοχείο Ρόδα beach συμφερόντων Μήτση και διατηρούσε επίσημη σχέση με αστυνομικό που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού. Ο αστυνομικός είναι συντετριμμένος για το χαμό της συντρόφου του και όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως δράστης της δολοφονίας είναι ο πρώην άνδρας της που ζει στη Γερμανία, αλλά αυτές τις ημέρες ήταν στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του Crimes on air o ύποπτος πέρασε στις 2 το μεσημέρι τα σύνορα για Αλβανία, μέσω του ακριτικού φυλακίου στο Μαυρομάτι Σαγιάδας, με αυτοκίνητο που έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Η Ευδοκία Μαλέσα φέρει μια σφαίρα στο μάγουλο, μια στήθος και μια στον αγκώνα της. Η γυναίκα η οποία είναι μητέρα ενός 8χρονου παιδιού, βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκίνητου του αδελφού της, το οποίο όμως και χρησιμοποιούσε η ίδια.
Το πορτ μπαγκάζ ήταν ανοιχτό και όλα δείχνουν ότι η γυναίκα είχε τοποθετηθεί εκεί μετά τη δολοφονία. Tην υπόθεση χειρίζεται ο έμπειρος Αστυνομικός Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων Δημήτρης Τζιό

Έσπερνε στην Ιεράπετρα



Στο Δ.Δ. Βασιλικής - Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, με τη συνδρομή ανδρών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου , συνελήφθη 31χρονος κάτοικος Ιεράπετρας, για κατοχή, καλλιέργεια, διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστης κάνναβης). Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο ανωτέρω κατέχει, καλλιεργεί, διακινεί και εμπορεύεται ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, μετά από πολυήμερη διακριτική επιτήρηση, διενεργήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του. Παραδόθηκαν μάλιστα από τον ίδιο και κατασχέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε 355 γρ. αποξεραμένης ακατέργαστης κάνναβης , καθώς και δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης , ύψους 90 εκ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βίασε 79χρονη


Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, απόπειρα ληστείας και απρόκλητη σωματική βλάβη, διότι βραδινές ώρες της 20-10-2010 εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία μιας 79χρονης ημεδαπής, την χτύπησε με γροθιές στο σώμα προκειμένου να την εξαναγκάσει να του παραδώσει χρήματα και τιμαλφή και όταν αυτή αρνήθηκε ο δράστης ασκώντας σωματική βία την ανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

Καλλιεργητές στο Άργος




Στο Άργος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για άτομα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή του Άργους, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε οικία στην περιοχή του Άργους, όπου διαπιστώθηκε όπισθεν της οικίας, να έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • φυτικά αποσπάσματα κάνναβης σε σακούλες-σακιά συνολικού βάρους έξι (6) κιλών,
  • μία ζυγαριά ακριβείας, μια συσκευασία 100 τεμαχίων που περιείχε νάιλον γάντια μιας χρήσης,
  • τριάντα νάιλον σακουλάκια μικρής χωρητικότητας (100 γραμ) και
  • σε αυτοσχέδιο χώρο δέκα τετραγωνικών περίκλειστο με κλαδιά ύψους 2,5 μ. (χώρος καλλιέργειας ) ανευρέθηκαν κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης (φούντα) συνολικού βάρους πέντε (5) κιλών.

Τέσσερις (4) ημεδαποί ένοικοι της οικίας, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Μάστιγα και οι Αλγερινοί


Στη περιοχή της Ομόνοιας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 22, 23 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για «Ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα» και παράβαση των Ν. «Περί Αλλοδαπών» και «Περί Όπλων». Οι ανωτέρω συλληφθέντες διέπρατταν στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, καθώς και διαρρήξεις- κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:
  • Δύο (2) ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.
  • Εννέα (9) διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -3.185- ευρώ. Στη κατοχή τους επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) στιλέτο και δύο (2) κατσαβίδια.

Χειρομβοβίδες του στρατού στη Μεγ. Παναγία


Από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου συνελήφθη απογευματινές ώρες της 20-10-2010 στη Μεγ. Παναγία Χαλκιδικής ημεδαπός ηλικίας 44 ετών, ο οποίος είχε στην κατοχή του πολεμικό υλικό. Ειδικότερα, αξιοποιώντας κατάλληλα σχετικές πληροφορίες οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου διενήργησαν νομότυπες έρευνες στο υπό διαμόρφωση κατάστημα του δράστη στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής, στην οικία του, καθώς και σε εξοχική κατοικία που διατηρεί στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής, όπου συνολικά ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) πιστόλι 9 mm με δύο (2) γεμιστήρες και (18) φυσίγγια,
  • ένα (1) αεροβόλο πιστόλι,
  • (28) χειροβομβίδες λειτουργικές σε άριστη κατάσταση, Ελληνικής προέλευσης (ΕΛ.Β.Ο.), με ημερομηνία παραγωγής 11ος/1980, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τον Ελληνικό Στρατό,
  • μία (1) χειροβομβίδα άνευ πυροκροτητή,
  • τρεις (3) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
  • μία (1) κυνηγετική καραμπίνα,
  • ένα (1) κυτίο με (106) μονόβολα κυνηγετικά σφαιρίδια,
  • ένας (1) κάλυκας με εκπαιδευτικό βλήμα αεροπορικού πυροβόλου,
  • τέσσερα (4) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
  • ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των (100) €.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης είχε προμηθευτεί τις χειροβομβίδες και το πιστόλι με τα φυσίγγια των 9 mm από έτερο ημεδαπό ηλικίας (48) ετών κάτοικο Μ. Παναγίας, στην οικία του οποίου ανευρέθησαν μετά από νομότυπη έρευνα και κατασχέθηκαν:

  • εκατό πενήντα (150) φυσίγγια των 45 mm ,
  • δύο (2) μη λειτουργικές χειροβομβίδες,
  • (50) αρχαία νομίσματα,
  • δύο (2) αρχαίες χάντρες και
  • δύο (2) αρχαία κρεμαστά κοσμήματα.

Οι δράστες μετά των σχηματισθεισών σε βάρος τους δικογραφιών παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκιδικής. Το πολεμικό υλικό θα παραληφθεί από αρμόδια υπηρεσία Στρατού, ενώ ο οπλισμός θα παραδοθεί στις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση.

Οικογένεια "Κορλεόνε"



Τον σύνδεσμο του 38χρονου Αλβανού με το παρασκευαστήριο ηρωίνης στον Αγ. Στέφανο, ανάμεσα στον ίδιο και τους ντίλερ είναι πολύ πιθανόν να τον έκανε και ο αδελφός του, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα καθώς είχε συλληφθεί με 350 γραμμάρια ηρωίνης. Ο τρίτος αδελφός της οικογένειας «Κορλεόνε» βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές για παρόμοιο αδίκημα. Πέρυσι είχε συλληφθεί στην εθνική οδό στο ύψος του Καπανδριτίου. Μάλιστα για να μην βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, πάνω στην καταδίωξη πρόλαβε και πέταξε στα βάτα μια «σοκολάτα» του μισού κιλού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης βρήκαν την ηρωίνη δώδεκα ώρες μετά και ύστερα από πολλά γρατζουνίσματα. Όλα τα μέλη της οικογένειας από την έλευσή τους στην Αττική, άλλαζαν γειτονιές αλλά πάντα με επίκεντρο τα Βορειανατολικά προάστια. Ο 38χρονος είναι «σφίγγα» και δεν αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών τίποτα για τους συνεργούς του. «Θα ήταν περιττό -μας λέει αξιωματικός της Ασφάλειας- να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση και να τον πιέσουμε να μας αναφέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτοί οι λαθρέμποροι είναι πολύ σκληροί και στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για κάποιον χθεσινό κακοποιό, που θα λυγίσει στην πρώτη … παγίδα που θα του στήσουμε, για να μας πει λεπτομέρειες. Μην ξεχνάτε πως η ηρωίνη για να μπεί στην Ελλάδα κάνει κύκλο. Από την Τουρκία ή τα Σκόπια, μεταφέρεται στην Αλβανία και από εκεί παίρνει το δρόμο ή για την Ιταλία ή για την Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι πως φτάνουν στην Αττική, γιατί μέχρι τώρα στα σύνορα έχουν εντοπιστεί μόνο μεγάλες ποσότητες χασίς». Ήταν άλλο ένα από τα απανωτά χτυπήματα που έδωσε στους ναρκέμπορους η Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής. Το περασμένο καλοκαίρι Αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών στα Σύβοτα της Λευκάδας εντόπισε το ιστιοφόρο που μετέφερε απο τη Λατινική Αμερική 80 κιλά κοκαΐνης. Πρώτοι ντίλερ ηρωίνης στην Αθήνα θεωρούνται οι Αφρικανοί. Είναι αυτοί που προμηθεύουν με δόσεις θανάτου τους παρακμιακούς χρήστες στην Ομόνοια και στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα από το πολυτεχνείο. Εκεί πλέον ανάμεσα στους Έλληνες ναρκωμανείς, υπάρχουν και αρκετοί Αφγανοί και Πακιστανοί.

Ο Ρετζέτ και τα λεφούσια


Στην σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν θα απασχολήσει έντονα το φαινόμενο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Crimes on air μεταφέρει και μήνυμα των δουλεμπόρων του Έβρου, για τα συμβαίνοντα στην παραμεθόριο περιοχή. Οι Τούρκοι διακινητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να "πνιγούν" στην ανεργία, καθώς η παρατεταμένη καλοκαιρία, έχει κάνει ρηχό το ομώνυμο ποτάμι σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα στο ... επάγγελμα πλέον να έχει διεισδύσει ο κάθε τυχάρπαστος χωρικός, που από το να σπέρνει ρύζι μέσα στο βάλτο, μπορεί να βγάζει περισσότερα χρήματα, φυτεύοντας με Πακιστανούς, Αφγανούς και Ινδούς τον Ελλαδικό χώρο. Μάλιστα για του λόγου το αληθές θα επικαλεστεί τα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών αρχών του Έβρου, σύμφωνα με τα οποία μόνο χθές Πέμπτη η περιοχή πλημμύρισε με Ασιάτες λαθρομετανάστες αφού κατά μήκος του ποταμού έγιναν συνολικά 176 συλλήψεις. Εκτός απ' αυτούς στα χέρια των αρχών έπεσαν και δυο Ιρακινοί δουλέμποροι, που πέρασαν με πλαστική βάρκα, στην περιοχή Ψαθάδων Διδυμοτείχου εννέα λαθρομετανάστες. Το μεγαλύτερο λεφούσι μπήκε από τις Καστανιές και στην ευρύτερη παραμεθόριο περιοχή της Βύσσας, όπου εντοπίστηκαν 113 λαθρομετανάστες. Από διάφορα σημεία των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, στις περιοχές Φερών – Τυχερού και Σουφλίου, συνελήφθησαν άλλοι 54 λαθρομετανάστες. Η ουσία δηλαδή είναι πως για 167 λαθρομετανάστες δεν συνελήφθη κανένας διακινητής-δουλέμπορος. Στο σημείο αυτό,αφήνοντας έκπληκτους τους συνέδρους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ευχαριστήσει τις Ελληνικές διωκτικές αρχές του Έβρου για την στήριξη και ... κατανόηση.

Πιο πίσω δεν πάει


Στην ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκάλυψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς! Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομλίες διακόπηκαν ότι η Άγκυρα έβγαλε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τα ερευνητικά σκάφη "Τσεσμέ" και "Πϊρι Ρέϊς" και προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια και αυτό της Βέρνης του 1976. Η όλη διαπραγμάτευση προήλθε από πρόταση της Τουρκίας που αποδέχθηκε η Αθήνα και αφορά τις δέσμη προτάσεων και μέτρων που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο τόσο το 2006 όσο και το 2009 αλλά είχαν απορριφθεί από την τότε κυβέρνηση. αυτή την φροά η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε να τις συζητήσει μέχρι που διαπιστώθηκε ότι η Άγκυρα απλώς κέρδιζε χρόνο να για προωθήσει τις γενικότερες επιδιώξεις της. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρξει "παράλληλος δίαυλος διαλόγου για τη µείωση της έντασης και του κινδύνου πρόκλησης ατυχηµάτων στο Αιγαίο" - ουσιαστικά συζήτησης για την εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο! Η πρόταση έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά και όπως προκύπτει από το σχετικό απόρρητο τηλεγράφηµα του ΥΠΕΞ στις 18 Ιουνίου, έναν µήνα µετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο γενικός γραµµατέας του ΥΠΕΞ Ι. Αλέξιος Ζέππος και ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και επικεφαλής των διερευνητών επαφών από την τουρκική πλευρά Φεριντούν Σινιρλίογλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη µε ατζέντα τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά ζήτησε αντικείµενο των συζητήσεων να αποτελέσει η δέσµη µέτρων που είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2009, ο «κώδικας συµπεριφοράς» που είχε προτείνει το 2006, καθώς και µέτρα πτητικής συµπεριφοράς που είχε αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά το 2006 και για τα οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Σε αυτά προστέθηκαν οι δύο προτάσεις που απηύθυνε δηµοσίως στην Αθήνα ο τούρκος Πρωθυπουργός και αφορούν στις άοπλες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και στην ανταλλαγή «daily flight schedules» (ηµερησίων σχεδίων πτήσης). Μάλιστα ο Φ. Σινιρλίογλου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πρακτικοί τρόποι να µειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και όχι να αντιµετωπισθεί η ουσία των προβληµάτων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύµφωνα µε το τηλεγράφηµα, «to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle» («να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση»). Εµµέσως πλην σαφώς δηλαδή, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, όποια και να είναι η τελική συµφωνία, να µη θίγει τις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών. Την ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!

Τα τρία βασικά σηµεία της τουρκικής πρότασης είναι τα εξής:

α) να υπάρξει µυστική «συµφωνία κυρίων» για να εφαρµοστεί «κώδικας συµπεριφοράς» πέραν των 10 ναυτικών µιλίων,

β) να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εφόσον οι ελληνικές αναχαιτίσεις γίνονται µε λιγότερο επιθετικό τρόπο (!) και

γ) να µειωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον µειωθούν και οι ελληνικές αναχαιτίσεις στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές. Πρότειναν ακόµη να υπάρξει νέα συνάντηση η οποία και έγινε στις 29 Ιουνίου στην Αθήνα– προκειµένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει και οι δύο πλευρές κατά καιρούς και να διαµορφωθεί µια κοινή βάση συζήτησης. Με το πρόσχηµα ότι τα εν λόγω ζητήµατα πρέπει να αντιµετωπισθούν άµεσα, ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ πρότεινε να προχωρήσουν οι συνοµιλίες ανεξάρτητα από την πορεία των διερευνητικών επαφών και µάλιστα έθεσε ως πρόταση να ολοκληρωθούν στα τέλη του Σεπτεµβρίου. Ωστόσο, οι συνοµιλίες «πάγωσαν», με εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, πρακτικά γιατί "εκτιµήθηκε ότι οι τουρκικές προτάσεις θίγουν κυριαρχικά δικαιώµατα και επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο". Ως εκ τούτου, σύµφωνα µε πληροφορίες, τα αεροναυτιλιακά τελούν αυτήν τη στιγµή υπό καθεστώς ιδιότυπης εξαίρεσης από τις διερευνητικές επαφές. Η παραπάνω αποκάλυψη κάποτε θα αρκούσε για να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους εμπνευστές της επί "εσχάτη προδοσία". Υπό τις σημερινές συνθήκες, μάλλον πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι κάποιοι, στο ΥΠΕΞ ή στο πρωθυπουργικό γραφείο θεώρησαν ότι και ο ενδοτισμός έχει κάποια όρια. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

21/10/10

Φώτο απο το εργαστήριο ηρωίνης





























Το εργαστήριο από ... μέσα


ΣΕ ΛΙΓΟ: Οι φωτογραφίες μέσα από το εργαστήριο ηρωίνης που εντοπίστηκε στο βουνό.

Koλομβία ο Άγιος Στέφανος

Κολομβία έκανε τον Άγιο Στέφανο ο 38χρονος λαθρέμπορος ηρωίνης. Σε δύσβατη βουνοπλαγιά είχε εγκαταστήσει το παρασκευαστήριο του, σε μια πρόχειρη κατασκευή από τσιμεντόλιθους σκεπασμένη στους τοίχους με αναρριχώμενα φυτά και καλυπτόμενη από αέρος από τις πλούσιες φυλλωσιές. Εκεί ανάμεσα σε βρώμικους μουσαμάδες οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής βρήκαν 25 κιλά ηρωίνη. Ο 38χρονος Αλβανός, ως άλλος παραγωγός ναρκωτικών σε χώρα της μακρινής Κολομβίας, έκανε στην καλύβα τις προσμίξεις, στο απροσπέλαστο κτήμα που είχε νοικιάσει μέσα στο δάσος. Διέθετε ρεύμα με γεννήτρια ενώ τις ώρες που πήγαινε για να ... εργαστεί, ενεργοποιούσε το ηλεκτρονικό μάτι που ήταν και το «δίχτυ» του παρασκευαστηρίου του. Με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έβλεπε τι γίνεται απ΄έξω, ενώ παράλληλα ενεργοποιούσε τους αισθητήρες και τα φωτοκύτταρα για να έχει εικόνα και από μακριά. Για τον σκοπό αυτό πέριξ της καλύβας όπως θα δείτε σε λίγο στις αποκαλυπτικές εικόνες του crimes on air είχε τοποθετήσει τεντωμένα καλώδια, δεμένα σε κορμούς δέντρων και σε ύψος τέτοιο για να μην ακουμπούν τα άγρια ζώα όπως οι αλεπούδες . Στο πρώτο άγγιγμα χτυπούσε και συναγερμός. Ο αλβανός λαθρέμπορος όμως φαίνεται πως περνούσε κάμποσες ώρες στο δάσος, γι αυτό και είχε εφοδιαστεί με δορυφορική κεραία, δέκτη, αλλά και με δυο κρεβάτια για να ξεκουράζεται ο ίδιος και ο συνεργός του. Το περίεργο είναι ότι στην καλύβα δεν βρέθηκαν λάμπες αλλά και ούτε καλώδια με υποδοχές. Αυτό σημαίνει πως παρασκεύαζε την νοθευμένη ηρωίνη μόνο υπό το φώς της ημέρας. Εκτός όμως από την μεγάλη ποσότητα ηρωίνης οι αστυνομικοί, βρήκαν και 24 κιλά καφέ σκόνης [όπως πχ η παρακεταμόλη] για να νοθεύει την ισοβαρή ηρωίνη. Στην αργκό των λαθρεμπόρων αυτή η πρόσμιξη , ονομάζεται "μπερδευτήρι". Δηλαδή στην πιάτσα των τοξικομανών ο Αλβανός θα "έσπρωχνε" συνολικά 50 κιλά ηρωίνη.Το κτήμα το νοίκιασε πριν απο δέκα μήνες. Τα ναρκωτικά τα είχε παραλάβει από τη χώρα του, ενώ ο ίδιος διέμενε σε σπίτι μέσα στον Άγιο Στέφανο. Ο δράστης χαρακτηρίζεται «χονδρέμπορος» καθώς δεν πουλούσε σε δόσεις στις πιάτσες των τοξικομανών. Χώριζε την ποσότητα σε «σοκολάτες» του μισού και του ενός κιλού και στη συνέχεια τις έριχνε στην αγορά με ντίλερ. Για το κάθε κιλό αναμεμειγμένης ηρωίνης εξασφάλιζε 12.000 ευρώ.