2/10/10

Ο κλέφτης στιφάδο, αυτοί… ντοματοσαλάτα!

Είπαμε ότι οι κλέφτες πλέον επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και σε γαστρονομικά «λάφυρα» αλλά αυτό που συνέβη πρόσφατα στη Βαρβάσαινα είναι από τα «άπαιχτα»! Η νοικοκυρά μαγείρεψε από το βράδυ στιφάδο…

…για την επομένη που ήταν Κυριακή και για να μην πιάνει χώρο η

κατσαρόλα στην κουζίνα, την έβαλε σε μια εξωτερική αποθήκη. Πού να φανταζόταν ότι ο κλέφτης θα έμπαινε στην αποθήκη και μη βρίσκοντας άλλο τι χρηστικό (και… εύγευστο) θα βούταγε ολόκληρη την κατσαρόλα με το στιφάδο! Στρώνει την επομένη το τραπέζι, βάζει το καλό σερβίτσιο –Κυριακή γαρ- μαζεύεται στο σπίτι η οικογένεια και άπαντες μένουν «κάγκελο» όταν η οικοδέσποινα τους ανακοινώνει την απώλεια της κατσαρόλας με το στιφάδο! Αφού συνήλθαν μετά τη δυσάρεστη αυτή έκπληξη και δεδομένης της… διαμαρτυρίας των στομαχιών τους, τα μέλη της οικογένειας «ξεγέλασαν» την πείνα τους με μια πλούσια ντοματοσαλάτα που έφτιαξε άρον - άρον η νοικοκυρά.

Αν θυμάστε, πέρυσι στο ίδιο χωριό κλέφτες είχαν βουτήξει από ψησταριά 500 σουβλάκια, μπύρες, κρασί, ενώ όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, συχνότατες πλέον είναι οι κλοπές κοτόπουλων από κοτέτσια της περιοχής. Επίσης, κλέφτες ανοίγουν αγροικίες και γεμίζουν δοχεία με κρασί ή λάδι που αποθηκεύονται εκεί, κλοπές που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές και δεν καταγράφονται συνήθως από την Αστυνομία. Και όπως τονίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, τέτοια φαινόμενα είχαν να παρατηρηθούν από την μεταπολεμική περίοδο, στη δεκαετία του ’50, όταν η ελληνική ύπαιθρος ζούσε σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας και οι κλοπές διατροφικών αγαθών ήταν συχνές.

Πού φτάσαμε, ορέ παιδιά! Και να φανταστείτε ότι το... Μνημόνιο δεν έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας…

πηγή:http://www.iliatora.gr/


Η γυναίκα που διαπραγματευόταν με τους απαγωγείς


Κυρία με τα όλα της η Κατερίνα Παναγοπούλου, το αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου και διεξάγεται η δίκη για την απαγωγή του συζύγου της. Με πολύ διακριτικό τρόπο στεκόταν δίπλα στον μεγαλοεφοπλιστή αποφεύγοντας και το παραμικρό σχόλιο ή και οποιαδήποτε μομφή και παρά το γεγονός ότι η απόσταση που χώριζε το ζευγάρι από τους κατηγορούμενους για την απαγωγή ήταν μόλις πέντε μέτρα. Η κ. Παναγοπούλου που είχε πάρει στα χέρια της την υπόθεση με τα λίτρα, απευθύνοντας έκκληση στους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί της, ήταν τόσο τυπική και παρά την πικρία, πλησίασε σε διακοπή της δίκης και συνομίλησε για πολύ λίγο τον γνωστό ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου αν και ο ίδιος υπερασπίζεται τον Κριτικό Απόστολο Πετράκη, ο οποίος και έχει παραδεχτεί την συμμετοχή του στην οργάνωση και εκτέλεση της απαγωγής. Αφήσαμε τελευταίο τον απαχθέντα Περικλή Παναγόπουλο που ήταν περικυκλωμένος όχι από τα σώματα αλλά από τα βλέμματα των επαγγελματιών φρουρών του. Ένας πραγματικός Αριστοκράτης…

Ξυλάρμενο το μότορσίπ με τα λαθραία τσιγάρα


Aρμενίζει ακυβέρνητο μότορσιπ στα Μέθανα, έχοντας στα αμπάρια του τόνους με λαθραία τσιγάρα. Αυτήν την ώρα ο πλοίο ρυμουλκείται από σκάφος του λιμενικού, προκειμένου να «δέσει» στο λιμάνι στα Μέθανα. Οι … κουρσάροι εγκατέλειψαν το λαθρεμπορικό όταν αντιλήφθηκαν πως μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε στη στεριά από τις διωκτικές αρχές. Στα αμπάρια του το μότορσιπ έχει κρυμμένα χιλιάδες κούτες με λαθραία τσιγάρα. Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής.

O Capo είχε παρελθόν

Γέννημα- θρέμα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο νέος Τμηματάρχης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αντώνης Τζιτζής. Η υπηρεσία [ΥΔΕΖΙ] η οποία διοικεί κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση 33χρονου Μαφιόζου της πόλης. Ο Βορειοελλαδίτης "Αρχινονός με την Ferrari" στις 16 του περασμένου Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί για ληστεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης σε βάρος 27χρονου και με συνεργό του έναν 26χρονο. Συγκεκριμένα το πρωί της ίδιας ημέρας, στην περιοχή της Πυλαίας, οι προαναφερόμενοι, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 27χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση αστυνομικών και εκτεταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας χαρτοφύλακας, ο οποίος περιείχε:
  • τέσσερα (4) πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • διακόσια δέκα τέσσερα (214) φυσίγγια,
  • τέσσερις (4) γεμιστήρες,
  • τρείς (3) σιδερογροθιές,
  • τέσσερα (4) πτυσσόμενα μαχαίρια,
  • μία (1) μεταλλική ράβδο,
  • πέντε (5) σπρέι αερίου και υλικά καθαρισμού όπλων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε:

  • Μία καραμπίνα με πιστολοειδή λαβή
  • Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο
  • το χρηματικό ποσό των 1.805 ευρώ,
  • πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων,
  • βιβλιάρια καταθέσεων,
  • μπλόκ επιταγών,
  • συναλλαγματικές ύψους, 95.800 ευρώ,
  • επιταγές ύψους, 371.470 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα.

"Μπράβοι" με Ferrari




Oι Μαφιόζοι του Βορρά

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Απλή συνέργεια σε εκβίαση» και «Απλή συνέργεια σε Τοκογλυφία». Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες της 01-10-2010, στην περιοχή της Ευκαρπίας, στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού, ο 40χρονος, ο οποίος συμμετείχε σε κύκλωμα εκβιαστών, το οποίο δρούσε υπό τις εντολές και την καθοδήγηση 33χρονου ημεδαπού, μεταχειριζόμενος απειλές, απαίτησε και έλαβε από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των 24.300 ευρώ, για την αποπληρωμή διάφορων χρηματικών ποσών (συνολικού ύψους 623.000 ευρώ), τα οποία οι εκβιασθέντες είχαν δανειστεί μετά το 2006, με τοκογλυφικούς όρους. Ο εγκέφαλος της συμμορίας είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010, για ληστεία την οποία διέπραξε σε βάρος 27χρονου, στην περιοχή της Πυλαίας και τελεί υπό δικαστική επιτήρηση. Στην κατοχή του 33χρονου αλλά και σε αιφνιδιαστικές έρευνες χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πέντε (5) υπερπολυτελή αυτοκίνητα,
  • Δύο (2) μοτοσικλέτες,
  • Πενήντα επτά (57) κερδοφόρα δελτία κρατικού τυχερού παιγνίου, συνολικού ποσού κερδών 109.000 ευρώ, περίπου,

Στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκε:

  • Μία μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον Μάιο του 2010,
  • Χειρόγραφες σημειώσεις με αναγραφόμενα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


40χρονος συνελλήφθη για τοκοφλυφία και εκβιασμό

Στην Ευκαρπία Θεσ/νίκης, οδός Παπαδιαμάντη 57, συνελήφθη ημεδαπός ετών 40, γιατί ενεργώντας κατ’ εντολή αλλοδαπού, ο οποίος είχε συλληφθεί για ληστεία την 16-09-2010/02.45 στην Πυλαία, παρέλαβε από Αστυνομικούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 24.300 €, προερχόμενο από εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος (2) ημεδαπών. Παθόντες από το έτος 2006 είχαν δανειστεί από ημεδαπό, διάφορα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 600.000 € περίπου. Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνες οικιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (5) πολυτελή Ι.Χ.Ε αυτ-τα, (3) μοτ/τες, (57) κερδοφόρα δελτία κρατικού τυχερού παιγνίου συνολικού ποσού κερδών 108.957,73 € και διάφορα έγγραφα

Χτύπησε στο προσωπο ηλικιωμένη για μια αλυσίδα

Στο Ν. Κόσμο, οδός Λεοντίου 5, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε ηλικιωμένη γυναίκα, τη χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και της αφαίρεσε (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού. Παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή βοηθειών. Δράστης αναζητείται

Ρουμάνοι με κάρτες "κλώνους"

Στην Ηλιούπολη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για «Πλαστογραφία κατά συναυτουργία» και παράβαση του Ν. «Περί Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν, ιδιοκτησίας του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) πιστωτικές κάρτες με μαγνητική ταινία όμοιες με αυτές των τραπεζών καθώς και ένας (1) Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι κάρτες αποτελούν κάρτες-κλώνους γνησίων καρτών, οι οκτώ (8) Αμερικανικών τραπεζών και οι δύο (2) αγνώστων τραπεζών, με τις οποίες οι δράστες υφάρπαζαν προσωπικά δεδομένα με συγκεκριμένη μεθοδολογία ( SKIMMING ) , πραγματοποιώντας παράνομες αναλήψεις από λογαριασμούς των νόμιμων κατόχων.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

"Αποκαλύψεις" που καίνε



1/10/10

Ο εφοπλιστής είδε τους απαγωγείς του


Για τις 8 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν από τους κατηγορούμενους πελάτες τους, που μέχρι τώρα ήταν διασκορπισμένοι σε διαφορετικές φυλακές και έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα επισκεπτηρίου. Στη δίκη πάντως εμφανίστηκε ο απαχθείς με συντροφιά την σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου. Στο φακό του crimes ona air φαίνεται το ζευγάρι να αποχωρεί από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η δίκη γίνεται εκεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Ντοκουμέντο απο την δίκη για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου




Στις 12:30 το μεσημέρι άρχισε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των κατηγορούμενων για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου .Στις φωτογραφίες που έχει αποκλειστικά το crimes on air διακρίνονται ο βασικός κατηγορούμενος Βασίλης Βλαστός ο οποίος είναι φανερά αλλαγμένος,κοντοκουρεμένος και με κουστούμι.Δίπλα του διακρίνεται ο συγκατηγορούμενος του ο Γιάννης Σκαφτούρος.Η δίκη διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας στην αίθουσα όπου είχε διεξαχθεί και η δίκη της 17Νοέμβρη.Στην δίκη έχει εμφανιστεί και ο Περικλής Παναγόπουλος.

Από τη Λίμα με αγάπη


Το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) άνδρες, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, ηλικίας 25 και 40 ετών, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης. Ειδικότερα, Αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος αφίχθη στην χώρα μας από τη Λίμα Περού μέσω Μαδρίτης Ισπανίας, διότι κατελήφθη να εισάγει στην Ελληνική επικράτεια ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια σε ραντεβού, που διενήργησαν Αστυνομικοί, έξωθεν του χώρου αφίξεων του εν λόγω Αεροδρομίου, συνελήφθη ο 40χρονος ημεδαπός ο οποίος προσήλθε να παραλάβει την ποσότητα κοκαΐνης. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο αλλοδαπός υπήκοος εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης για λογαριασμό του ημεδαπού.

Η ποσότητα ναρκωτικών ήταν επιμελώς κρυμμένη σε μαύρη ελαστική μορφή (καουτσούκ), ως εσωτερική επένδυση της αποσκευής (πρωτοποριακή μέθοδος), η οποία αφού εξετάστηκε με ειδικό τεστ με αερο-χρωματογράφο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέκυψε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, η οποία χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να εξαχθεί. Στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους: -5.900- γραμμαρίων (μαύρη σε μορφή καουτσούκ)

· Δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Αναγνώρισε τον επίδοξο ληστή του

Συνελήφθη χθες (30-9-2010) στην Αταλάντη Φθιώτιδος, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού τμήματος, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία. Ο δράστης, μαζί με δύο (2) άλλους άγνωστους συνεργούς του, που αναζητούνται, την 25-9-2010 και περί ώρα 05:00, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, την οικία ημεδαπού στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί απ’ τους ενοίκους και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, απείλησε έναν εξ’ αυτών με πιστόλι. Ο συλληφθείς 24χρονος, που αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα ύστερα από ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, από τον Εισαγγελέα Λαμίας, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιων του.

Έπιασαν Βούλγαρο κατηγορούμενο για φόνο

Βραδινές ώρες της 30-09-2010 στην Αθήνα από Αστυνομικούς του Τ.Α. Εξαρχείων, συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για «Ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Ν. «περί Όπλων», ενώ αναζητείται και ομοεθνής συνεργός του. Οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 26-09-2010, τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο κατά τη διάρκεια επεισοδίου, αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος με σταθμό του ΕΚΑΒ διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα, όπου και κατέληξε. Στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) αυτοσχέδιο ρόπαλο.

Τα κλεμμένα χάλκινα του ΟΣΕ




Πακιστανοί οι "Ληστές των τραίνων"

Η Αστυνομία εντόπισε τους "Ληστές του ΟΣΕ" στη Βοιωτία να έχουν αφαιρέσει περισσότερα από 7.000 μέτρα χάλκινα καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία πωλούν στη "μαύρη αγορά". Το παράδοξο είναι πως πρόκειται για Πακιστανούς δράστες .Τα κλεμμένα καλώδια κοστολογούνται σε περίπου 400.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν στην περιοχή Χαιρώνειας Βοιωτίας, δύο (2) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, ηλικίας 22 και 24 ετών, αντίστοιχα, και μεσημβρινές ώρες της ίδιας, άλλος ένας (1) ομοεθνής τους, ηλικίας 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών. Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 43χρονου αλλοδαπού, με οδηγό και συνεπιβάτη άλλους δύο (2) ομοεθνείς του, να κινείται σε αγροτική οδό που οδηγεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να σταθμεύει εντός αγροκτήματος. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αποβιβάστηκαν από αυτό και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Επειδή νυχτερινές ώρες της ιδίας, είχε σημειωθεί κοπή εναερίων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, πλησίον του σημείου στάθμευσης οχήματος, ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και κατά την επιστροφή του 22χρονου και 24χρονου δραστών στο αυτοκίνητο, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Κατόπιν λεπτομερούς έρευνας και σε κοντινή απόσταση απ’ το σημείο που είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητο, βρέθηκαν εντός κρύπτης εφαπτόμενης στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε, είκοσι δύο (22) αποκομμένα τμήματα εναέριου καλωδίου ηλεκτροκίνησης ΟΣΕ, σε μορφή αυτοσχέδιας κουλούρας, συνολικού μήκους επτακοσίων (700) μέτρων περίπου. Μεσημβρινές ώρες της 29-09-2010, ο 43χρονος αλλοδαπός δήλωσε κλοπή του αυτοκινήτου του στο Τ.Α. Ασπροπύργου. Προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τους άλλους δύο συλληφθέντες, ως το άτομο που οργανώνει τις προαναφερόμενες πράξεις και συνελήφθη. Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο 43χρονος αλλοδαπός είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε κλοπές σε βάρος του Ο.Σ.Ε., τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, με την ίδια ή άλλη σύνθεση. Συγκεκριμένα, προέκυψε, ότι οι τρεις (3) συλληφθέντες έχουν διαπράξει τις παρακάτω κοπές – κλοπές εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης:

1. Την 02-09-2010 από το Χ/Σ 123+000 έως το Χ/Σ 124+000, ρεύμα καθόδου

2. Την 15-09-2010 από το Χ/Σ 147+500 έως το Χ/Σ 149+000, ρεύμα καθόδου

3. Την 16-09-2010 από το Χ/Σ 147+000 έως το Χ/Σ 147+500, ρεύμα καθόδου

4. Την 23-09-2010 από το Χ/Σ 148+800 έως το Χ/Σ 149+500, ρεύμα καθόδου

5. Την 24-09-2010 από το Χ/Σ 145+200 έως το Χ/Σ 146+300, ρεύμα καθόδου

6. Την 25-09-2010 από το Χ/Σ 144+800 έως το Χ/Σ 145+200, ρεύμα καθόδου

7. Την 26-09-2010 από το Χ/Σ 146+300 έως το Χ/Σ 146+900, ρεύμα καθόδου

8. Την 29-08-2010 από το Χ/Σ 142+800 έως το Χ/Σ 143+500, και στα δύο ρεύματα.

Με τις ανωτέρω κοπές – κλοπές, αφαιρέθηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο εναέρια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης, συνολικού μήκους εφτά χιλιάδων τριακοσίων (7.300) μέτρων, ενώ η συνολική ζημία ανέρχεται περίπου στις τριακόσιες πενήντα χιλιάδες (350.000) ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου ΥΠΣΕΑ ΟΣΕ. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς. Τα ανευρεθέντα καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.

Ξεκινά η δίκη για την απαγωγή Π. Παναγόπουλου

Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η δίκη για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Από τους είκοσι κατηγορούμενους ξεχωρίζουν ο Παναγιώτης Βλαστός και εργολάβος δημοσίων έργων Γιώργος Τρομπούκης. Η δίκη που θα κρατήσει μεγάλο διάστημα θα διεξαχθεί και για λόγους ασφαλείας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Στην αίθουσα όπου έγιναν και οι δίκες της "17 Νοέμβρη" και του "ΕΛΑ". Η σύζυγος του Π. Παναγόπουλου κατέβαλε λίτρα 30 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα της απαγωγής έχουν βρεθεί μόνο πολύ λίγα χαρτονομίσματα, η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Σανδάλια από ... κόκα


Αλλοδαπός από τον Άγιο Δομίνικο συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ τη στιγμή που παραλάμβανε ταχυδρομικό δέμα από το Περού, το οποίο και περιείχε 82 γραμμάρια κοκαϊνης. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στις σόλες απ' ένα ζευγάρι γυναικίων σκανδαλιών. Η σύλληψη έγινε στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά.

30/9/10

Το εργοστάσιο καπνού-τσιγάρων




Και οπλοφόροι οι λαθρέμποροι

Έπειτα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου του ΣΔΟΕ, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο κατασκευής λαθραίων τσιγάρων στο Δ.Δ Κασσανδρείας του Νομού Χαλκιδικής και είχε δημιουργήσει δίκτυο διακίνησής τους σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Η διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό του κυκλώματος, ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2010, με πληροφορίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και στο ΣΔΟΕ, μέσω του Οργανισμού κατά του Λαθρεμπορίου ( OLAF ), και κλιμακώθηκε χθες (29-09-2010), με τη σύλληψη 20 ατόμων (17 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών), ηλικίας από 25 ως 65 ετών. Στον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και (4) τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις (3) Αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ένας (1) Αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν οκτώ (8) Δικαστικοί Λειτουργοί, καθώς πέραν του παράνομου εργοστασίου, πραγματοποιήθηκαν 13 ταυτόχρονες έρευνες σε οικήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Στο χώρο του παράνομου εργοστασίου, βρέθηκε:

  • πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων
  • δεκάδες τόνοι καπνού
  • υλικά συσκευασίας
  • όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων.

Σε διαμερίσματα και άλλους χώρους ιδιοκτησίας των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν:

  • Ένα (1) περίστροφο,
  • Δύο (2) πιστόλια,
  • Δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες,
  • Δύο (2) μαχαίρια,
  • Πέντε (5) πτυσσόμενα γκλοπ,
  • Εκατόν εξήντα έξι (166) φυσίγγια
  • Ένα (1) πολυτελές αυτοκίνητο,
  • Μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης

Από την καταμέτρηση, η οποία συνεχίζεται από στελέχη του ΣΔΟΕ , προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ανέρχεται σε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια ευρώ. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίζεται δικογραφία, κατά περίσταση, για «Εγκληματική Οργάνωση», «Πλαστογραφία» σε συνδυασμό με « Ν. περί Καταχραστών του Δημοσίου», παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», «Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», «Κατάχρηση Εξουσίας» και παράβαση «Ν. περί Όπλων». Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι είκοσι (20) συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις εμπλεκόμενοι Αστυνομικοί, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


29/9/10

Αθάνατη διαφθορά

Το πρωί στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής διενεργήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου του ΣΔΟΕ, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο κατασκευής λαθραίων τσιγάρων. Έχουν συλληφθεί (μέχρι τώρα) 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις (4) Αστυνομικοί. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις (3) Αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ένας (1) Αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν, μέσω του Οργανισμού κατά του Λαθρεμπορίου ( OLAF ), στο ΣΔΟΕ και στην Υπηρεσία μας, από τον Μάρτιο του 2010, σχετικά με παράνομη κατασκευή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων σε χώρες της Ευρώπης, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της οργάνωσης η οποία κατέληξε με την σημερινή ευρεία αστυνομική επιχείρηση. Από την αρχή της υπόθεσης, σκοπός μας ήταν να εντοπίσουμε το εύρος της οργάνωσης, τους συμμετέχοντες, τους χώρους κατασκευής, τα μέσα και τους τρόπους διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων, καθώς επίσης και τις διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στο χώρο του παράνομου εργοστασίου, έχει βρεθεί πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεγάλες ποσότητες καπνού και υλικών συσκευασίας Επίσης βρέθηκε όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων. Από την καταμέτρηση που διενεργούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, μέχρι αυτή τη στιγμή της έρευνας, ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν οκτώ (8) Δικαστικοί Λειτουργοί, δεδομένου ότι έγιναν ταυτόχρονα 13 έρευνες σε σπίτια και οικήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια, διαμερίσματα κλπ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες. Η έρευνα συνεχίζεται. Επισημαίνεται ότι, σε ότι αφορά τους εμπλεκόμενους Αστυνομικούς, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και παράλληλα για τη διενέργεια ΕΔΕ,

Πακιστανοί και Ιρανοί ντύθηκαν αστυνομικοί

Στον Ασπρόπυργο, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν και Ιράν ηλικίας 42 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «Ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και «Αντιποίηση». Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τρεις (3) επιπλέον συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντόπιζαν οχήματα, τα οποία έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, τα ακινητοποιούσαν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα και τιμαλφή ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν σωματική βία σε βάρος των επιβαινόντων. Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους και φορούσαν ρούχα με διακριτικά παρόμοια με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου έχουν διαπράξει συνολικά δεκαοχτώ (18) κλοπές και ληστείες, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 95.500 ευρώ.

Mε το ζόρι παντρειά ... στην καλύβα


Ερωτοχτυπημένος γιδοβοσκός στο Διακοπτό συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, επειδή την 22-9-2010 απήγαγε, ημεδαπή ηλικίας 25 ετών. Ο 32χρονος είχε απαγάγει την 25χρονη σε συνεργασία με άλλον άγνωστο δράστη, ο οποίος αναζητείται. Η 25χρονη, απήχθη από τον κτηνοτρόφο από περιοχή του Δήμου Μεσάτιδος, με σκοπό τον γάμο. Ο 32χρονος την κατακρατούσε, χωρίς την θέλησή της, σε καλύβα που διατηρούσε σε ορεινή περιοχή του Δ.Δ. Διακοπτού. Για την 25χρονη είχε δηλωθεί εξαφάνιση, την 23-9-2010, από τους οικείους της, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Ο άνδρας είχε πρωτοσυναντήσει την 25χρονη σε βοσκότοπο της περιοχής καθώς και η γυναίκα ήταν και η ίδια κτηνοτρόφος. Η μοιραία συνάντηση έγινε όταν ο 32χρονος πηγαίνοντας για κυνήγι, έχασε τον σκύλο του ο οποίος βρέθηκε κοντά στα ζώα που έβοσκε η κοπέλα. Ύστερα απο εκκλήσεις της 25χρονης ο άνδρας πείστηκε να εμφανιστούν και οι δυο αρχικά στο Τμήμα του Διακοπτού. Η κοπέλα ανέφερε πως ο 32χρονος δεν άσκησε καμία βία εναντίον της, ενώ επεσήμανε πως δεν είχε συνάψει σχέση μαζί του και ότι απλά μετά το περιστατικό με τον χαμένο σκύλο, έιχαν μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο.

Τα είδη προς πώληση των Αλβανών στο Ηράκλειο





Με τις σακούλες τα ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στην Κρήτη στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις άνδρες, ηλικίας 38, 30 και 30 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 37 και 20 χρόνων αντίστοιχα, για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, παραβάσεις Ν. περί Ναρκωτικών, περί Όπλων, περί σταθμών ασυρμάτων ζώνης πολιτών CB και για Πλαστογραφία Πιστοποιητικών . Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω, έχοντας συστήσει δομημένη και οργανωμένη ομάδα με διακριτούς ρόλους, κατέχουν και αποκρύπτουν σε οικίες τους μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες διακινούν, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, στην πόλη του Ηρακλείου, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης. Την 18:45΄ ώρα χθες, ο 38χρονος επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης εξήλθε της οικίας του, η οποία βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου, και, κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε και τοποθέτησε ποσότητα κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης σε συγκεκριμένο χώρο. Κατόπιν, κινήθηκε με μαζί με έναν από τους 30χρονους συλληφθέντες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών. Στην ίδια περιοχή κινούνταν και ο τρίτος. Αστυνομικοί που είχαν θέσει τους άντρες υπό διακριτική επιτήρηση, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους συλληφθέντες, αλλά και στις οικίες τόσο των τριών αντρών όσο και των δύο γυναικών, που όπως αποδείχτηκε συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
  • Δεκατέσσερις (14) νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Ακατέργαστη Κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -14.460- γραμμαρίων
  • Δώδεκα (12) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -49,6- γραμμαρίων
  • Τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο Κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -20- γραμμαρίων
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας « TANITA » με δυνατότητα ζύγισης από 0,1 gr .έως 120 gr .
  • Το χρηματικό ποσό των (6.055) ευρώ σε χαρτονομίσματα, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και -600- LEKE (χαρτονομίσματα Αλβανίας),
  • Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο 30χρονων συλληφθέντων, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στην πώληση ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι μάρκας « TOKAREF » μετά γεμιστήρα και οκτώ (8) πλήρη φυσίγγια,
  • Δύο (2) τμήματα από κόλλες (τετραδίου) με ιδιόχειρα σημειώματα με χρηματικά ποσά, στις οποίες εμφαίνονται, προφανώς, εισπράξεις από τις πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών και ανέρχονται στο ποσό των -50.000- Ευρώ περίπου,
  • Δύο (2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας μάρκας « ALECTO » μετά δερμάτινης θήκης έκαστος,
  • Ένα (1) σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ,
  • Ένας (1) φορητός Η/Υ μάρκας « APPLE »
  • Δεκαεπτά (17) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
  • Αποδείξεις από εμβάσματα – καταθέσεις προς το εξωτερικό συνολικής χρηματικής διακίνησης που ανέρχεται στα -40.000- Ευρώ .
  • Μία πλαστή ταυτότητα Ρουμανίας , την οποία έφερε μαζί του ο 38χρονος
  • Λοιπά έγγραφα (μισθωτήριο συμβόλαιο κλπ.)


Άρχισαν τα όργανα


Οι πρώτες συλλήψεις φορτηγατζήδων είναι γεγονός. To μεσημέρι στο 26,7 χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης φορτηγού Δ.Χ. για «παρακώλυση συγκοινωνιών» και «αντίσταση κατά της αρχής». Άλλες δυο συλλήψεις οδηγών σημειώθηκαν στον Πύργο.Στις 13:40 συνελήφθησαν δύο άτομα ημεδαπά ηλικίας 57 και 41 ετών Ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ οι οποίοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση-κινητοποίηση των συλλόγων Ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ Πύργου και Αμαλιάδας και προέβησαν με πρόθεση στον αποκλεισμό τις Ν.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ (52,100 χιλ.θέση) παρακωλύοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή διεξαγωγή Κυκλοφορίας των οχημάτων.
Στο μεταξύ η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε πριν απο λίγο ότι χθες από την πλευρά των απεργών έγινε χρήση όπλων σε βάρος οδηγών που κινούνταν στο 50ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών -Λαμίας.

Από την ανάλυση που έγινε στα εγκληματυολογικά εργαστήρια οι αρχές εκτιμούν ότι οι φθορές- οπές προηγήθηκαν από πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο.

To Γαλλικό ΥΠΕΞ ψάχνει για τα πυρηνικά εν Πειραιεί


Το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν ο «ξένος παράγων» που έδωσε την σημαντική πληροφορία στις Ελληνικές αρχές, για το πλοίο-φάντασμα που ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρει ύποπτο υλικό και το οποίο είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με ανταλλακτικά από πυραυλικό σύστημα ή εξαρτήματα από παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα. Οι Γάλλοι γνώριζαν από πρώτο χέρι πως το φορτίο με τα πέντε συνολικά κοντέινερ, από τη Βόρεια Κορέα θα κατέληγε στην Συρία. Εκείνο που τους προκάλεσε σύγχιση και αναστάτωση ήταν το γεγονός ότι εν πλω έχασαν την ρότα του πλοίου και το εντόπισαν αφού εκείνο, άλλαξε ανεξήγητα πορεία και μπήκε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Η σημασία που δίνουν οι Γάλλοι σ’ αυτά τα κοντέινερ φαίνεται από το γεγονός πως στην προβλήτα «Σέμπο» στο Ικόνιο από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονται συνεχώς ανώτατοι αξιωματούχοι της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, που καταγράφουν την πολύωρη προσπάθεια της διάνοιξης των κοντέινερ και της καταγραφής του … εξειδικευμένου περιεχομένου. Επί τόπου βρίσκονται πράκτορες της ΕΥΠ αλλά και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που αξιολογούν όλα τα ευρήματα. Όπως αποκαλύπτουμε το πλοίο έπλεε υπό Γερμανική σημαία, αλλά ανήκει στην Γαλλικών συμφερόντων εταιρεία C.N.A. Είναι πιθανό ως το απόγευμα οι πραγματογνώμονες να έχουν οδηγηθεί σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Βασίλης Χήτος

28/9/10

Προαγωγός: "Πάτερ τη βοήθειά σας"

Ενενήντα χιλιάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες έχει στη διάθεση της η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα, η παρακολούθηση του οποίου μπορεί να ξεκινά από τον Νοέμβριο του 2009, η δράση του όμως έχει τις ρίζες της στο 1997. Σ’ αυτή τη λογική δεν αποκλείεται να αποτελεί την ουρά του πρώτου παραδικαστικού κυκλώματος με πρωταγωνιστές επίορκους λειτουργούς της θέμιδας. Η υποβολή της δικογραφίας έγινε τον περασμένο Ιούλιο και οι αρχές μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει δυο κοντέινερ αποδεικτικά στοιχεία από δέκα έξι έρευνες που έκαναν σε σπίτια και καβάντζες της συμμορίας των «20» στο Γαλάτσι, τον Γέρακα, την Καλλιθέα, την Κηφισιά και το Παλαιό Ψυχικό. Εκτός από τον ήδη υπόδικο ρασοφόρο και τους τέσσερις μέχρι στιγμής δικηγόρους, κυρίαρχο ρόλο στην σπείρα είχε 55χρονος πολιτικός μηχανικός που τη δεκαετία του 1980 είχε κατηγορηθεί για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Off Sorhe εταιρείες οι δράστες είχαν στήσει στην Ελβετία, την Αγγλία και την Γερμανία. Τα μέλη συγκροτούσαν ομάδες για να υφαρπάζουν και να νομιμοποιούν περιουσίες ιδιωτών ή του δημοσίου με πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας. Στο κύκλωμα είχε εμπλακεί και αρχινονός της νύχτας που κατηγορήθηκε ως ο μεγαλύτερος προαγωγός της Αττικής. Η συμμορία όμως φοβήθηκε να τον «καθαρίσει» δικαστικά αφού ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται και σε συμβόλαια θανάτου. Ο κακοποιός αυτός παραμένει προφυλακισμένος από την περασμένη άνοιξη. Η σύλληψή του συμπαρέσυρε στην αποστρατεία Διοικητή Ασφαλείας πέριξ του Ψυχικού, που φέρεται να είχε σχέσεις με τον υπόδικο, που επιπλέον στη δεκαετία του 1990 καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης,για συμμετοχή σε αιμοσταγή κύκλωμα της Αθηναϊκής μαφίας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η τωρινή έρευνα πάντως οι κατηγορούμενοι θα ξεπεράσουν τα 150 άτομα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει την προσδώσει στη συμμορία την κωδική ονομασία «Άτις» θέλοντας να αναδείξει αυτό που κατά την ελληνική μυθολογία παραπέμπει σε άτομα που από υπέρμετρο εγωισμό νομίζουν πως βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Τα Κρητικά όπλα




Oπλοστάσιο σε συνεργείο στο Καστέλι

Συνελήφθη στο Καστέλλι Ηρακλείου από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου ένας 31χρονος ημεδαπός για παράβαση Ν. περί όπλων και Ν. περί αρχαιοτήτων. Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ότι ανωτέρω συλληφθείς κατέχει και διακινεί ποσότητες όπλων και φυσιγγίων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στο συνεργείο επισκευής μοτοσικλετών που διατηρεί, στο Καστέλλι Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο μετά γεμιστήρος
  • Ένα επαναληπτικό πολεμικό τυφέκιο, μάρκας MAUSER , κατοχικής περιόδου
  • Ένα επαναληπτικό πολεμικό τυφέκιο, τύπου γκρας
  • Δύο πιστόλια, μάρκας BROWNING και BERETTA αντίστοιχα, με γεμιστήρες,
  • Ένα άνευ αριθμού πιστόλι, τύπου REBLICA , μετά γεμιστήρος
  • Ένα πιστόλι άγνωστης μάρκας, με κάνη – κλείστρο αποσυναρμολογημένο σε (12) δώδεκα κομμάτια και γεμιστήρα
  • Δύο περίστροφα αγνώστου μάρκας
  • Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, μάρκας BAIKAL ,
  • Ένα κυνηγετικό όπλο, καραμπίνα, μάρκας L . FRANCHI , με κομμένη κάνη, που περιείχε πέντε κυνηγετικά φυσίγγια
  • Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, μάρκας ZYGLIN ,
  • Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, αγνώστων στοιχείων
  • Ένα πιστόλι κρότου αερίου, μάρκας ZORAKI , με δύο γεμιστήρες
  • Ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, αγνώστου μάρκας
  • δεκαπέντε (15) τεμάχια ανταλλακτικών κυνηγετικού όπλου
  • Μία κάνη κυνηγετικού όπλου ,
  • Μία βάση κυνηγετικού όπλου, άγνωστης μάρκας, χωρίς τον μηχανισμό της σκανδάλης
  • Ένα σπαθί με θήκη, με μήκος λεπίδας 26 cm και συνολικού μήκους 44 cm
  • οκτώ (8) θήκες πιστολιών – περιστρόφων δερμάτινες, η μία υφασμάτινη
  • χίλια πενήντα οκτώ (1.058) συνολικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Ένα μαρμάρινο χέρι αγάλματος (αγνώστου προελεύσεως)