25/9/10

ΠΥΡΓΟΣ: Συνέλαβαν τους διαρρήκτες των εκκλησιών

Tρία άτομα συνελήφθησαν ξημερώματα του Σαββάτου από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε διαρρήξεις ιερών ναών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων όπως επίσης χρυσαφικά από τάματα, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινιστεί από ποιες εκκλησίες έχουν αφαιρεθεί.
Οπως έγραψε το iliatora, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγα λεπτά μετά τις δύο όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Βούναργο. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας θεώρησαν ότι οι δράστες θα επιχειρούσαν και νέες διαρρήξεις σε εκκλησίες γειτονικών περιοχών και προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα..
Πράγματι λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρία άτομα. Σε σήμα που του έκαναν να σταματήσει για να διενεργήσουν έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να ξεφύγει. Ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη, με τους υπόπτους να ξεκινούν από το Κατσαρό, να βγαίνουν στη Νέα Εθνική Πατρών Πύργου, να κινούνται προς την πρωτεύουσα της Αχαΐας, να μπαίνουν στα Δουνέικα και να εισέρχονται ξανά στην Εθνική με κατεύθυνση αυτή την φορά τον Πύργο. Στο ύψος των Λαστεϊκών επιχείρησαν να κάνουν αναστροφή, ωστόσο το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Στην καταδίωξη συμμετείχαν άνδρες από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.
Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στον πρώτο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 21, 22 και 43 ετών που κατάγονται από τη Μεσσηνία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και αρκετά κοσμήματα και χρυσαφικά τα οποία πιθανότατα προέρχονται από τάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ομολόγησαν τη διάρρηξη στον Άγιο Αθανάσιο και δύο ακόμα κλοπές σε ΙΧ στον Πύργο, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι τα κλοπιμαία δεν προέρχονται από την εκκλησία του Βουνάργου.

πηγή:ttp://www.dete.gr

Απήγαγαν Κινέζο στη Γαστούνη!

Aίσθηση προκαλεί υπόθεση απαγωγής κινέζου εμπόρου στη Γαστούνη από σπείρα ομοεθνών του με σκοπό να του αποσπάσουν εκβιαστικά όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν.
Το θέμα αποτελεί πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτη» και σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η σπείρα που ήταν τριμελής, παρακολουθούσε τον 37χρονο κινέζο έμπορο έξω από το σπίτι του στη Γαστούνη και τον απήγαγε όταν αυτός ετοιμαζόταν βράδυ να μπει στο αυτοκίνητό του για επαγγελματικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Αφού τον φίμωσαν και του έδεσαν τα μάτια, τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου με βία του απέσπασαν ποσό 10.000 ευρώ που είχε πάνω του, μια βέρα και μια αλυσίδα.
Πιστεύοντας ότι ο έμπορος είχε περισσότερα χρήματα στην τράπεζα εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με σκοπό να τον αναγκάσουν να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ. Για τέσσερις ημέρες τον περιέφεραν με το αυτοκίνητο χωρίς τροφή και νερό, χτυπώντας τον αλύπητα, αναγκάζοντάς τον να τους δώσει μια κάρτα ανάληψης και τον κωδικό της, για να διαπιστώσουν τελικά ότι ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα. Η περιπλάνηση στο άγνωστο συνεχίστηκε για τρεις ακόμη μέρες οπότε και τον εγκατέλειψαν ράκος από τους βασανισμούς στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου τον βρήκαν αστυνομικοί σε άθλια κατάσταση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών Μεσσηνίας και Ηλείας που ερευνούν την υπόθεση, η σπείρα ενδέχεται να αποτελείται από άλλους κινέζους μικροπωλητές που κινούνται ακόμη και στο νομό μας. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και από εκεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

50.000 ευρώ η λεία τους


Στο Π. Φάληρο, Λ. Αμφιθέας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε S/M και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από την χρηματαποστολή το χρηματικό ποσό των 50.000€. Δράστες αναζητούνται

Πήραν και τα τσιγάρα τους


Στη Ν. Ιωνία, οδός Σμύρνης, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή όπλου, την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 €, πακέτα τσιγάρων και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Δράστες αναζητούνται

Ανήλικοι ληστές στο Μενίδι


Στο Μενίδι από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αχαρνών συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 15,16,17 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για «ληστείες κατά συναυτουργία» και παράβαση του Ν. «Περί όπλων». Οι ανωτέρω δράστες λίγο πριν τη σύλληψή τους με τη χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από διανομέα καταστήματος το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο έτος διέπραξαν συνολικά επτά (7) ληστείες σε βάρος διανομέων φαγητού.

Στη Μεταμόρφωση πιάστηκαν λαθρέμποροι


Στη Μεταμόρφωση, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών». Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ΚΟΚΑΙΝΗ: βάρους – 335,4 - γραμμαρίων.
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –4. 790 - γραμμαρίων.
  • Έξι ( 6 ) κινητά τηλέφωνα.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
  • Χρηματικό ποσό – 400 - Ευρώ.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα.

H συμμορία των "20" και ο ρασοφόρος




Γράφει ο βασίλης χήτος





Mε μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα σχετίζεται η έρευνα των Μυστικών Υπηρεσιών σε βίλα δικηγόρου στην Α. Βούλα όπως αποκάλυψαν οι «Apokalypseis.gr» χθες το μεσημέρι. Στην έρευνα που διαρκεί τέσσερις μήνες παίρνει μέρος και το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Στη βίλα του δικηγόρου –το επώνυμο του οποίου θυμίζει πασίγνωστο ηθοποιό- οι πράκτορες αναζητούσαν ντοκουμέντα για τις Off Shore εταιρείες που είχε στήσει η συμμορία των «20» για να υφαρπάζει ξένες περιουσίες ή οικόπεδα φιλέτα που είναι στα αζήτητα. Τα είκοσι μέλη του κυκλώματος … ξέπλεναν τα εκατομμύρια ευρώ σε υπεράκτιες εταιρείες που είχαν συστήσει με τη συνδρομή μεγάλων δικηγορικών γραφείων της Αθήνας. Πρωταρχικό ρόλο στη σπείρα φέρεται να έχει ιερωμένος με βαρύ ποινικό μητρώο που είχε για νομικό του σύμβουλο τον πολυσυζητημένο δικηγόρο της Άνω Βούλας. Ο ιερωμένος αυτός στο παρελθόν κλόνισε με τη δράση του τον κλήρο, τους πιστούς αλλά και το πολιτικό σύστημα. Τώρα όπως αποκαλύπτεται δικηγόροι και δικαστές συνέτασσαν πλαστά ή παραποιημένα υπηρεσιακά έγγραφα και αποσπούσαν περιουσίες από ανήμπορους ηλικιωμένους. Επίσης πλαστογραφούσαν τίτλους κυριότητας για να αρπάξουν «ανενεργά» και πανάκριβα οικόπεδα, που ανήκαν ή στο δημόσιο ή σε ιδιώτες που είχαν εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο. Το συνδικάτο που μέχρι τώρα δεν κατηγορείται για φόνο έφτιαξε μια συμμορία στα πρότυπα της «Εταιρείας δολοφόνων» του δικηγόρου Παπαδόπουλου που μεταξύ άλλων είχε σκοτώσει και τον εφοπλιστή Τυπάλδο, για να του κλέψουν την περιουσία του. Η συμμορία των «είκοσι» έβαζε στο στόχο της και διαμερίσματα που είχαν βγει στο σφυρί. Με πλαστά έγγραφα … πλεύριζε τα υποψήφια θύματα καθιστώντας άκυρους τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, με το αιτιολογικό ότι ο εγκαλών είχε πρώτα δοσοληψίες και χρέη με τους «μαϊμού» εμπλεκομένους. Έτσι οι τράπεζες αποχωρούσαν από τη διαδικασία και η σπείρα ξεζούμιζε με ποσοστά τον ιδιοκτήτη που έβλεπε να χάνει το σπίτι του ή ακόμη εκβιάζοντάς τον για την αποπληρωμή της «μίζας» φρόντιζαν να του αγοράσουν οι ίδιοι το ακίνητο έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Στη συμμορία φέρεται να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που τα παιδιά τους έκαναν την επαγγελματική τους εξάσκηση στα εμπλεκόμενα μεγαλοδικηγορικά γραφεία.

Εκλεψε σχολεία

Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των: α)ημεδαπού, ετών 24, β)αλλοδαπού, ετών 40, γ) ημεδαπού, ετών 44 και δ) αλλοδαπού, ετών 29, υπηκόου Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, (α) δράστης την 23-7-2010, εισήλθε στο 2ο Γ.Ε.Λ. και στο 3ο Γυμνάσιο Δενδροποτάμου και αφαίρεσε (7) Η/Υ, (2) εκτυπωτές και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 35.000 €. Επίσης προέκυψε ότι ο (α) πούλησε τα κλοπιμαία στους (β), (γ) και (δ). Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα του (β) στο Δενδροπόταμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής (7) Η/Υ, ενώ στην κατοχή των (γ) και (δ) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω εργαλεία, (1) κεντρική μονάδα και (1) οθόνη Η/Υ.

Τον μαχαίρωσαν για λίγα ευρώ


Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Αλκαμένους και Παρασίου, (10) άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό και του αφαίρεσαν τσαντάκι, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

10 άτομα με πέτρες έκλεψαν περίπτερο


Στο Περιστέρι, συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, (10) άγνωστοι δράστες που κρατούσαν πέτρες, μετέβησαν σε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλες μοτ-τες και αναζητούνται

Οι ληστείες καλπάζουν

Στη Ν. Φιλαδέλφεια, οδός Θεσ-νίκης, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα λευκών ειδών και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη, (1) τσάντα που περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, επιταγές και προσωπικά του έγγραφα. Δράστες διέφυγαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.
Στους Αγ. Αναργύρους, οδός Θουκυδίδου 22, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο έτοιμου φαγητού, χρηματικό ποσό και (3) κινητά τηλέφωνα. Δράστες αναζητούνται. Στις Αχαρνές, οδός Π. Μελά 128β,(2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στη Ν. Ιωνία, οδός Κασταμονής, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο ημεδαπό και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.500 €. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, οδός Πατησίων 125, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό χρηματικό ποσό και προσωπικά του αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, Πλ. Δεξαμενής, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε θερινό σινεμά και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τον ταμία χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Ζευγάρι τσαντάκηδων

Στο Παγκράτι, οδός Δαμάρεως 78, (2) άγνωστοι δράστες (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτ-τα, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής. Παθούσα στην προσπάθειά της να συγκρατήσει την τσάντα έπεσε στο έδαφος, υπέστη κάταγμα στο πόδι της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες εγκατέλειψαν τη δίκυκλη μοτ-τα στο σημείο τράπηκαν σε φυγή αναζητούνται.

Εβαλε το μαχαίρι... στο λαιμό του περιπτερά!

Aλλοδαπός με την απειλή μαχαιριού επιτέθηκε τα μεσάνυχτα, σε υπάλληλο περιπτέρου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Κουμανιώτη, κάτω από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας. Ο δράστης του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και του ζήτησε χρήματα. Ο νεαρός του εξήγησε πως πριν από λίγη ώρα είχε περάσει το όχημα της χρηματαποστολής και άδειασε το ταμείο, ωστόσο ο δράστης δεν έφυγε με άδεια χέρια. Αρπαξε το laptop του υπαλλήλου και έφυγε τρέχοντας. Εικάζεται πως πρόκειται για αλλοδαπό Αφγανικής καταγωγής. Ερευνες για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Πατρών.

Τι έγραψε στο σημείωμα ο αυτόχειρας υπάλληλος των ΕΛΤΑ

Συγνώμη σε όσους πίκρανα, δεν το ήθελα. Τα χρήματα είχα σκοπό να τα επιστρέψω». Με τα παραπάνω λόγια που σύμφωνα με πληροφορίες έγραψε σε σημείωμα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του ένας 50χρονος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. στην Ηλεία, που έθεσε τέλος στη ζωή του. Αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο, στην αγροτική θέση «Παλιοστρούγκα» ανάμεσα στις Καρούτες και το Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια αναστάτωση στα ΕΛ.ΤΑ. στο νομό Ηλείας, όπου οικονομικοί επιθεωρητές είχαν έρθει για ελέγχους στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος βρισκόταν σε υποχρεωτική άδεια. Χθες το πρωί και ενώ ερχόταν στην Ηλεία ο περιφερειακός επιθεωρητής των ΕΛ.ΤΑ. για το σκοπό αυτό, οι συνάδελφοι του 50χρονου, επικοινώνησαν μαζί του νωρίς το πρωί και δεν τον άκουσαν καλά. Ανησύχησαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία για να τον αναζητήσει, φοβούμενοι «μην κάνει καμιά τρέλα». Δυστυχώς, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν καθώς αστυνομικοί στις 9,30 τον εντόπισαν νεκρό δίπλα στο αυτοκίνητό του, έχοντας το όπλο πλάι του. Γρήγορα στο σημείο έφτασαν φίλοι και συγγενείς που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο δικός τους άνθρωπος έφυγε με αυτό τον τρόπο. Στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 50χρονος, έφτασαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Μαρτζάκλης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κ. Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής του Επιτελείου κ. Τόκας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου. «Το πτώμα ανευρέθη πλησίον του οχήματός του. Πλησίον βρέθηκε και κυνηγετικό πυροβόλο όπλο. Φέρει τραύμα στο αριστερό πλάγιο θωρακικό τοίχωμα, συμβατό με τραύμα προκληθέν από κυνηγετικό πυροβόλο όπλο. Περισσότερα θα έχουμε με τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αλεξίου. Στο σπίτι του οι δικοί του άνθρωποι εντόπισαν το σημείωμα που είχε αφήσει πίσω. Αυτό φανέρωνε το μέγεθος της τραγωδίας. Μια στιγμή αδυναμίας, η πίεση από τις ανάγκες της ζωής, φαίνεται πως είχαν οδηγήσει σε μια λάθος απόφαση. «Τα χρήματα είχα σκοπό να τα επιστρέψω» έλεγε και κάποιοι γνώριζαν πως τις τελευταίες ημέρες έκανε μεγάλη προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό. «Η οικογένειά μου δεν φταίει σε τίποτα, παρακαλώ προστατέψτε την», ανέφερε σε άλλο σημείο μιλώντας για τη σύζυγο και για δύο παλικάρια του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από όλους όσους πίκρανε. Φράσεις που φανερώνουν την απόγνωση στην οποία είχε περιέλθει.Την ίδια στιγμή στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. όπου ήταν γνωστός και αγαπητός ο 50χρονος, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην εργασία του θα οδηγούσαν σε αυτή την τραγική κατάληξη. Από τα κεντρικά των ΕΛ.ΤΑ. ο διευθυντής Διοίκησης και Επικοινωνίας Γιώργος Βλασσόπουλος, εστίασε πρωτίστως στην ανθρώπινη διάσταση. «Για εμάς είναι μια τραγωδία, χάθηκε ένας συνάδελφος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» τόνισε σε δήλωσή του. Απαντώντας δε, αν υπήρχε διαδικασία ελέγχου στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, ανέφερε πως όντως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.
πηγή:http://www.dete.gr/

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Ειδικός Φρουρός για αφαίρεση υπηρεσιακών σφραγίδων

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (24-09-2010) διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω Ειδικός Φρουρός, πριν από την υπηρεσία μεταγωγής που είχε διατεθεί, αφαίρεσε από το Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας την στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας και την σφραγίδα βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής, τις οποίες και παρέδωσε μετά τη λήξη της μεταγωγής.
Ο Ειδικός Φρουρός συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για υπεξαγωγή εγγράφων οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έρευνα-Βόμβα

Φύλλο και φτερό έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής -όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Αποκαλύψεις"- το διαμέρισμα μεγαλοδικηγόρου στην Aνω Βούλα. Η αιφνιδιαστική έρευνα χθες το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καθώς ο ποινικολόγος είναι δικηγόρος ιερωμένου που ενεπλάκη στο παρελθόν σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που συντάραξαν συνθέμελα τον νομικό κόσμο της χώρας. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την έρευνα που τους τελευταίους μήνες διεξάγουν οι Μυστικές Υπηρεσίες για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Στη συμμορία αυτή φέρεται να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί παιδιά των οποίων έχουν κάνει την δικηγορική τους εξάσκηση σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών.

"Αποκαλύψεις": Ιδού τα αίσχη

Σήμερα στις "Αποκαλύψεις" του Σεραφείμ Κοτρώτσου: α] Τα πόθεν ... αίσχη
των βουλευτών β] Η μαζική έξοδος απο την ΕΛ.ΑΣ γ] Όλη η έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ στο εργοστάσιο-παρασκευαστήριο "μαϊμού" Marlboro.

24/9/10

Οπλοστάσιο στην Κρήτη


Στα Λούκια Δήμου Γόρτυνας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς εντοπίστηκαν δυο ημεδαποί ηλικίας 48 και 46 χρονών για παράβαση Ν. περί όπλων. Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιηλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς ότι ανωτέρω συλληφθέντες έχουν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των, κατά τις οποίες βρεθήκαν και κατασχέθηκαν :
  • δυο πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV
  • ένα πολεμικό τυφέκιο αγνώστου τύπου
  • δυο κυνηγετικές καραμπίνες
  • ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο τύπου BAICAL
  • ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA
  • μια γεμιστήρα κυνηγετικής καραμπίνας
  • δυο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV
  • μια γεμιστήρα πιστολιού αγνώστου τύπου
  • μια διόπτρα
  • πεντακόσια εβδομήντα επτά (577) πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου τύπου KALASHNIKOV .
  • είκοσι τρία(23) πλήρη τροχιοδεικτικά φυσίγγια πολεμικού όπλου τύπου KALASHNIKOV
  • τετρακόσια είκοσι δυο(422) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm
  • σαράντα τέσσερα(44) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 0,45 mm
  • δέκα (10) πλήρη φυσίγγια περιστρόφου διαφόρων διαμετρημάτων
  • είκοσι(20) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm
  • τριακόσια ογδόντα πέντε(385) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,62 mm
  • δέκα(10) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 3,57 MAGNUM
  • ένα πλήρη φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 0,38 SPESIAL
  • πέντε(05) μασούρια δυναμίτιδας μήκους 22 cm
  • ποσότητα Αμωνιωδυναμιτηδας 230γραμμαριων
  • βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δυο μέτρων
  • δυο κροτίδες μάρκας “ MEFISTO MANNA ”

Ιστορία για αγρίους


Aπο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί ηλικίας 28, 30 και 54 ετών, κατηγορούμενοι για α) απόπειρα ανθρωποκτονίας, ηθική αυτουργία σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία β) απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας δια ψυχικής συνδρομής τελούμενη, ηθική αυτουργία σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και γ) απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας δια ψυχικής συνδρομής τελούμενη, αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, την 01:15’ ώρα της 23-09-2010 ο πρώτος των συλληφθέντων με την ψυχική συνδρομή των άλλων δύο, πυροβόλησε με παρανόμως κατεχόμενη κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε 41χρονο ημεδαπό τον οποίο μετέφερε και άφησε έξωθεν του Γ.Ν.Νοσοκομείου Σερρών, από το οποίο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο 28χρονος και ο 30χρονος προ δεκαπενθημέρου προσέλαβαν τον τραυματισθέντα και έναν ακόμα 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται, για να προξενήσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 51χρονο ημεδαπό με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού 4.000 Ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000 Ευρώ δόθηκαν ως προκαταβολή. Σε υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας την 21-9-2010 και 21:10’ ώρα ο 36χρονος αναζητούμενος, υπό την καθοδήγηση του 41χρονου τραυματία επετέθη στον 51χρονο προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες. Πρωινές ώρες της 22-09-2010 ο 41χρονος τηλεφώνησε τον 30χρονο δεύτερο συλληφθέντα και του γνώρισε την υλοποίηση της συμφωνίας και απαίτησε την καταβολή του υπόλοιπου συμφωνηθέντος ποσού 2.000 Ευρώ και όταν αυτός αρνήθηκε την καταβολή λόγω μη πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, όρισε ο 41χρονος την μετάβασή του μαζί με τον 36χρονο στο κατάστημά του, συγκεκριμένη βραδινή ώρα, απειλώντας τον με βαριές σωματικές βλάβες. Πρώτες πρωινές ώρες της 23-09-2010 παραπάνω συλληφθέντες ανέμεναν αυτούς στο κατάστημα – ταβέρνα του 30χρονου όπου και τελέσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σφυροκόπημα στους παιδεραστές


Με τον κωδικό «Σφυροκόπημα» η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εδώ και σαράντα ημέρες διεξάγει τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας και διακίνησης πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο. Η έρευνα που κατευθύνει ο αστυνομικός διεύθυντης Μάνος Σφακιανάκης έχει επεκταθεί σ’ όλη τη χώρα και μέχρι τώρα έχει προκύψει η εμπλοκή 180 δραστών. Δάσκαλοι, καθηγητές, επιχειρηματίες αλλά ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα όπως αποκαλύπτουμε προέκυψε και ο βιασμός δυο κοριτσιών κάτω των δέκα ετών στη βόρεια Ελλάδα. Οι οικογένειες των θυμάτων υπέβαλαν μηνύσεις στους δυο κατηγορούμενους καθώς όπως προέκυψε οι δράστες ήταν είναι γείτονές τους. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας που θαέχει ολκληρωθεί η έρευνα.

Η Βουλγάρα με τα 102 κιλά



Συνελήφθη στη μια τα ξημερώματα στο 204 χ/θ ΠΑΘΕ Αθηνών – Λαμίας, μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας , ηλικίας 34 ετών για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, η ανωτέρω εντοπίσθηκε να κινείται ύποπτα με Ι.Χ.Ε. αυτ/το και σε γενόμενο έλεγχο, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε να κατέχει εντός αυτού, στο χώρο των αποσκευών, ενενήντα πέντε (95) αυτοσχέδια δέματα, με ινδική ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εκατόν δύο κιλών και τριακοσίων ογδόντα ένα γραμμαρίων (102,381).


"Police"οι Αλβανοί λαθρέμποροι


Αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία για το ζευγάρι των Αλβανών που εντοπίστηκε στο Μεταξουργείο με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και κοκαϊνης. Το ανησυχιτικό είναι πως στο διαμέρισμα-καβάντζα βρέθηκαν αστυνομικές στολές εκστρατείας. Στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) άνδρας και μία (1) γυναίκα, , ηλικίας 47 και 42 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, δισκίων ECSTASY και όπλων.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ένα ζευγάρι αλλοδαπών διακινεί ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαϊνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων) σε μικροεμπόρους και σε τοξικομανείς στην περιοχή του Μεταξουργείου της Αθήνας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ΗΡΩΙΝΗ: βάρους –6.227- γραμμαρίων.

· ΚΟΚΑΙΝΗ: βάρους –620- γραμμαρίων.

· ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –927- γραμμαρίων.

· Ε CSTASY : -71- δισκία.

· ΣΚΟΝΗ άγνωστης χημικής προελεύσεως βάρους: -9.353- γραμμαρίων.

· Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Κ ALASNIKOV AK -47 με γεμιστήρα .

· Εβδομήντα τρία –73- φυσίγγια

· Ένα –1- μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.

· Ένα –1- ζεύγος χειροπέδες.

· Τέσσερα –4- καπέλα τζόκεϊ με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.

· Δύο –2- μπλούζες με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.

· Δύο –2- παντελόνια τύπου εκστρατείας χρώματος μπλε της ΕΛ.ΑΣ.

· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

· Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.

· Ένα –1- πλαστό διαβατήριο Βουλγαρίας.

· Ένα –1- πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας.

· Μία –1-πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρίας.

21 διαρρήξεις Ι.Χ

Στα Άνω Λιόσια, από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Άνω Λιοσίων, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «Περί Ναρκωτικών» .

Όπως προέκυψε από την έρευνα-προανάκριση ο συλληφθείς , παραβίαζε αυτοκίνητα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και αφαιρούσε από αυτά χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση.

Κατά το τελευταίο 9μηνο είχε διαπράξει είκοσι μία (21) διαρρήξεις οχημάτων ,ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό των 8.000 ευρώ.

Αστυνομικός "βαποράκι" με 41 κιλά χασίς


Tην νύχτα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθησαν στα Μέγαρα Αττικής δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 23 και 25 ετών και στα Ιωάννινα ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 23 ετών, για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικός, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού και προσποιούμενος τον διακινητή, παρέλαβε, πρωινές ώρες της 22-09-2010 από προσυμφωνημένο σημείο στον Αμάραντο Κόνιτσας, σαράντα (40) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό να τα μεταφέρει στα Μέγαρα Αττικής. Την 23.30΄ώρα της 22-09-2010, οι δύο ανωτέρω αλλοδαποί προσήλθαν με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο σε προσυμφωνημένο σημείο, για τη παραλαβή τριάντα πέντε (35) εκ των ανωτέρω δεμάτων και συνελήφθησαν. Την 00.30΄ ώρα της 23-09-2010 στα Ιωάννινα συνελήφθη έτερος αλλοδαπός ο οποίος θα παραλάμβανε την υπόλοιπη ποσότητα των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα σαράντα ένα (41) περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ΕΥΡΩ που βρέθηκε στην κατοχή των δύο αλλοδαπών και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

"Μαϊμού" εφοριακοί-αστυνομικοί

Aπό Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Πειραιά, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 42 και 46 ετών κατηγορούμενοι για «απάτες», «εκβιάσεις», «αντιποίηση» και «πλαστογραφίες» .

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, επισκέπτονταν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.α.) σε διάφορες περιοχές τις Αττικής, όπου προσποιούμενοι τους εφοριακούς, ελεγκτές Υγειονομικού ή Αστυνομικούς, προέβαιναν σε ελέγχους, κατά τους οποίους βεβαίωναν εικονικές παραβάσεις. Στη συνέχεια απαιτούσαν εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην τους επιβάλλουν τα πρόστιμα και να μην μεταβούν εκ νέου στα καταστήματα για την διενέργεια ελέγχων.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά τον τελευταίο μήνα, είχαν συνολικά εξαπατήσει εννέα (9) ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Μία (1) πλαστή ταυτότητα, υπαλλήλου υγειονομικής υπηρεσίας.
  • Πλήθος διαβατηρίων, εγγράφων, σφραγίδων και πιστοποιητικών.
  • Μπλοκ αποδείξεων.
  • Το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
  • Τέσσερις (4) φωτογραφικές μηχανές.
  • Μία (1) στολή SECURITY.

66χρονη νεκρή


Στην Καλαμαριά Θεσ-νίκης, οδός Παρασκευοπούλου 16, βρέθηκε νεκρή εντός διαμερίσματός 66χρονη ημεδαπή. Θανούσα έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα ενώ δεν ανευρέθηκαν ίχνη διάρρηξης. Ενεργείται προανάκριση από Δ.Α.Θ. / Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. / Τ.Ε.

Καλημέρα με πολλές ληστείες

Στα Πατήσια, στη συμβολή των οδών Αγίας Λαύρας και Πατησίων, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.500 €. Δράστης αναζητείται.

Στο Κορωπί, οδός Κυπαρισσίας, (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε μονοκατοικία όπου διαμένει ημεδαπός και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό πόσο. Δράστες αναζητούνται.

Στα Γλυκά Νερά, οδός Χρυσανθέμων 5, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από βίντεο κλαμπ άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Πίνδου 18, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από οίκο ανοχής άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό πόσο. Δράστες αναζητούνται.

Στις Αχαρνές, οδός Αγίου Ελευθερίου 18, (5) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από αλλοδαπό διανομέα έτοιμου φαγητού άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στην Αθήνα, Πλατεία Ομονοίας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, γιατί με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από ημεδαπό χρηματικό ποσό.


23/9/10

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Υπεξαίρεσε 70.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ και αυτοκτόνησε!

εκρός, με τραύμα από κυνηγετικό όπλο, βρέθηκε υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καρούτες και Σμίλα στο νομό Ηλείας. Πρόκειται για τον υπάλληλο που εντοπίστηκε να έχει υπεξαιρέσει 70.000 ευρώ από την εργασία του στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πύργο. Την υπεξαίρεση διαπίστωσαν οι συνάδελφοί του που ενημέρωσαν άμεσα τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., αλλά και τις διωκτικές αρχές, οι οποίες προέβησαν και στη σύλληψή του. Οδηγήθηκε στον ανακριτή, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος όμως αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες και στο παρελθόν είχε συλληφθεί να κάνει υπεξαίρεση χρημάτων. Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος με εκπαιδευτικό και πατέρας δύο παιδιών.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, για διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρόμων και κλοπή




Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί πολίτες Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 31 ετών, αντίστοιχα, κάτοικοι Αλιάρτου Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.
Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε, που αφορούν την κοπή-κλοπή εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου περιφερείας μας.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε, κατέλαβαν απογευματινές ώρες της χθες (22-09-2010), στο χ/σ 132+000, τους ανωτέρω δράστες να προβαίνουν με την χρήση χειροκίνητου κόφτη μετάλλων, στην κοπή εναέριων χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε.
Στο σημείο ανευρέθηκαν πενήντα δύο (52) τεμάχια καλωδίου χαλκού του ενός (1) μέτρου έκαστο, καθώς και πεντακόσια πενήντα (550) μέτρα ενιαίου τμήματος, έτοιμο για τεμαχισμό. Σε παρακείμενο αγρό με ελαιόδενδρα, βρέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με Βουλγάρικες πινακίδες, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών.
Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Πακιστανοί απήγαγαν 12χρονο


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού πολίτη Πακιστάν, ηλικίας 12 ετών, τον οποίο κρατούσαν παράνομα και παρά την θέλησή του τρεις ομοεθνείς του, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή του. Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 11-09-2010, ο 12χρονος αλλοδαπός, ενώ επέβαινε σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, έπεσε θύμα απαγωγής από τρεις (3) ομοεθνείς του, οι οποίοι και τον αποβίβασαν στην περιοχή της Θήβας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον 14χρονο αδελφό του που τον συνόδευε. Οι δράστες μετέφεραν τον απαχθέντα αρχικά σε οικία εντός της πόλης της Θήβας και ακολούθως σε δύο (2) οικίες στην περιοχή της Αττικής. Για την απελευθέρωση του απαίτησαν τηλεφωνικά από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500,00) Ευρώ. Τον παθόντα απελευθέρωσαν νυχτερινές ώρες της 19-09-2010, αφού προηγουμένως οι οικείοι του κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500,00) Ευρώ, σε συνεργό τους στο Πακιστάν. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε στην Θήβα η οικία όπου αρχικά κρατήθηκε ο ανήλικος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Απογευματινές ώρες της 21-09-2010, προσέγγισε την εν λόγω οικία ένας αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν ηλικίας 23 ετών, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο απαχθέντα, ως ένας εκ των τριών (3) δραστών, ενώ εντός της οικίας ανευρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα δύο (2) πολιτών Πακιστάν, ηλικίας 42 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης αναγνωρίσθηκαν απ’ τον ανήλικο, ως οι άλλοι δύο (2) απαγωγείς του. Σε βάρος των τριών (3) δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι χώροι κράτησης του παθόντα στην περιοχή της Αττικής και εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών. Ο 23χρονος δράστης, κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυφύλακες

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο (2) Αστυφύλακες, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες στην Αττική και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ειδικότερα, σήμερα (23-09-2010) και ώρα 00.45 σε κατάστημα – μπαρ, στο κέντρο της Αθήνας, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ των αστυνομικών, οι οποίοι ήταν πελάτες στο κατάστημα και δύο (2) ιδιωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και οι τέσσερις (4) και να προκληθούν υλικές ζημιές στο κατάστημα. Οι ιδιώτες και οι αστυνομικοί υπέβαλλαν εκατέρωθεν εγκλήσεις και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κόρη ποδοσφαιριστή με κόκα


Στα χέρια ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έπεσε -σύμφωνα με το crimes on air- η 24χρονη κόρη πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, που μετέφερε στις αποσκευές της [φωτο] 3 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαϊνης. Ο εντοπισμός της έγινε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατά την άφιξη της κοπέλας απο την Βραζιλία μέσω Μαδρίτης. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν την κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης η οποία ημέρες πριν είχε ταξιδέψει για το SAO PAOLO της Βραζιλίας. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε: ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους: -3.170- γραμμαρίων, εντός αποσκευής, στην οποία υπήρχαν τέσσερα (4) σακίδια πλάτης στα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένες, σε διπλό τοίχωμα, πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες .

Απροστάτευτα τα περίπτερα στους ληστές

Στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, άγνωστος δράστης μετέβη σε περίπτερο και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησε ημεδαπή υπάλληλο, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στη Ν. Ερυθραία, περιοχή «Καστρί», (2) άγνωστοι δράστες, μετέβησαν σε περίπτερο και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν αλλοδαπό υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 €. Δράστες αναζητούνται.

Πρώτος στόχος οι πεζοί

Στην Αθήνα, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από πεζή αλλοδαπή, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστες αναζητούνται.

Στο Παγκράτι, οδός Υμηττού 166, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα πεζής ημεδαπής, η οποία περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και προσωπικά της έγγραφα. Δράστης αναζητείται.

Στον Κολωνό, οδός Άργους 131, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστης αναζητείται.

Στον 5 όροφο μπούκαρε και λήστεψε ηλικιωμένο


Στην Αθήνα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, όπου διαμένει ηλικιωμένος ημεδαπός και με την απειλή μαχαιριού, του αφαίρεσε μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Εκλεψαν κινητά και τα πορτοφόλια υπαλλήλων


Στην Αθήνα, Πλατεία Αμερικής 1, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε εταιρεία με Η/Υ και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν (2) υπαλλήλους, αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα πορτοφόλια τους. Ακολούθως τραυμάτισαν με την κάννη όπλου τον ένα εξ αυτών και τράπηκαν σε φυγή. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.

Την μαχαίρωσε πισώπλατα


Στην Κυψέλη, οδός Νάξου 35, άγνωστος δράστης αφού τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στην πλάτη πεζή αλλοδαπή, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται

Τους έκλεβε... η φίλη τους - άρπαξε 20.000 ευρώ σε χρυσαφικά!

Χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ έκλεψε άτομο του στενού περιβάλλοντος μίας οικογένειας από τα Μποζαϊτικα Πάτρας και τα παρέδωσε σε κοσμηματοπωλείο προκειμένου να έιπσράξει χρήματα. Η κλοπή έγινε από μία γυναίκα που στην κυριολεξία... μπαινόβγαινε στο σπίτι του ζευγαριού. Την περασμένη Παρασκευή η δράστιδα γνώριζε ότι το ζευγάρι θα έλειπε, παραβίασε την πόρτα του σπιτιού, μπήκε μέσα και άρπαξε τα χρυσαφικά. Στη συνέχεια παρέδωσε τα κλοπιμαία σε χρυσοχόο στο κέντρο της Πάτρας ο οποίος αφού της έδωσε το αντίτιμο των χρημάτων μετά την εκτίμηση που έκανε... τα έλιωσε! Το ζευγάρι κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό, ενώ ανέφερε και τις υπόνοιες που είχε για το συγκεκριμένο άτομο. Η γυναίκα εκλήθη στην Ασφάλεια, ομολόγησε την κλοπή, και μετά από έρευνα που έγινε στο χρυσοχοείο, εντοπίστηκε μία χρυσή ράβδος που είχε δημιουργηθεί από τα κοσμήματα που είχαν λιώσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρυσοχόος αγόρασε τα κοσμήματα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή από όσο ήταν η αξία τους. Η Αστυνομία μετά από έρευνα διαπίστωσε πως η γυναίκα είχε και συνεργό στην κλοπή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρεθεί από το σπίτι κατά τη διάρκεια της κλοπής!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Στο εδώλιο ο πα-τέρας


Καταπέλτης όπως αποκαλύπτει το "crimes on air" ήταν στην κατάθεση της, εναντίον του ίδιου της του πατέρα, γυναίκα τηλεοπτική παραγωγός που ανέφερε στο Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας ότι αντίκρησε τον γονέα της να παρασύρει πεντάχρονο κοριτσάκι και να ασελγεί σε βάρος του. Οι δικαστές "πάγωσαν" απο την περιγραφή της κόρης που σε ηλικία 17 ετών αναγκάστηκε να φύγει απο το πατρικό της σπίτι στην Εύβοια, εξαιτίας αντίστοιχης εγκληματικής συμπεριφοράς που έδειχνε ο πατέρας της απέναντι σε μικρότερες ξαδέλφες της, που σήμερα όπως χαρακτηριστικά είπε: "...το έχουν ξεπεράσει και έχουν κάνει δική τους οικογένεια". Εκτός απο τον πατέρα που κατηγορείται για ασέλγεια, στο εδώλιο κάθεται η μητέρα του πεντάχρονου που είναι απο την Αλβανία, αλλά και η μεγαλύτερη 18χρονη κόρη της. Η μητέρα μάλιστα με οικονομικά ανταλλάγματα φέρεται να ανεχόταν, ο κατηγορούμενος να ασελγεί και σε βάρος της 18χρονης, που με τη σειρά της δεν είχε καταγγείλει τον ηλικιωμένο όταν τον έβλεπε να κάνει ποινικά κολάσιμες πράξεις στην πεντάχρονη αδελφή της. Η παραγωγός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, κατείγγειλε πέρυσι τον Μάιο τον πατέρα της όταν τον βρήκε να ασελγεί μέσα στο σπίτι του σε βάρος της μικρής κορούλας. Η μητέρα απο την Αλβανία εργαζόταν στο σπίτι ως οικιακή βοηθός. Στο δικαστήριο μάλιστα ακούστηκε μια συγκλονιστική μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο ηλικιωμένος "εξανάγκαζε το πεντάχρονο να του κάνει πεοθηλασμό". Η καταγγελία της 38χρονης τηλεοπτικής παραγωγού κρίθηκε εξ αρχής τόσο αξιόπιστη που εδώ και έναν χρόνο ο πατέρας της αλλά και η μητέρα των κοριτσιών απο την Αλβανία, είναι προφυλακισμένοι. Η δίκη συνεχίζεται...

Οι σφαίρες "έξισαν" το αγοράκι


Άγιο είχε το μόλις 2,5 ετών αγοράκι που χθές στις δυο τα ξημερώματα κοιμόταν στο αυτοκίνητο της γιαγιάς του στους Αγίους Δέκα του Ηρακλείου Κρήτης. Τριανταεξάχρονος άνδρας που αγνοούσε την ύπαρξη του παιδιού στο όχημα, πυροβόλησε τρείς φορές στοχεύοντας στο μπροστινό παρμπρίζ, με αποτέλεσμα όλες οι βολίδες να διαπεράσουν την καμπίνα του αυτοκινήτου και χωρίς ευτυχώς να χτυπηθεί το αγοράκι. Ο 36χρονος διατηρούσε επαφές με την 45χρονη γιαγιά την οποία και θέλησε να εκδικηθεί μ' αυτόν τον τρόπο. Η γιαγιά με την 25χρονη κόρη της και μητέρα του αγοριού ήταν θαμώνες σε καφενείο του χωριού. Δέκα λεπτά όμως πριν από το συμβάν ο μικρός νύσταξε και τον πήγαν για ύπνο στο αυτοκίνητο.