18/9/10

Εξουδετέρωσαν τη βόμβα


Το πρωί στα Χανιά, στην είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος 30χρονης ημεδαπής, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς Αστυνομικούς. Ειδικότερα, την 07.00΄ώρα, μετά από τηλεφώνημα, στο Κέντρο Επικοινωνίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ότι, στην είσοδο του ανωτέρω καταστήματος υπάρχει ένα ύποπτο δέμα, μετέβησαν άμεσα Αστυνομικοί στο σημείο και απέκλεισαν την πρόσβαση πολιτών στο χώρο. Κλήθηκαν Αστυνομικοί – Πυροτεχνουργοί της Διεύθυνσης μας και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο την 08.30΄ώρα κατάφεραν με επιτυχία να απενεργοποιήσουν.

Το ... κουνελάκι έπεσε σε λύκο


Στον "κουβά" έπεσε 35χρονη Ρωσιδούλα, που αναζητούσε πελάτες σε τουχτερές

τιμές απο 250 έως 1.800 ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών μετά από έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισαν διαδικτυακό τόπο, μέσω του οποίου προσφέρονταν σε κάθε χρήστη του INTERNET η δυνατότητα για ερωτική συνεύρεση, με αλλοδαπά μοντέλα, έναντι χρηματικής αμοιβή.

Κατόπιν αυτού οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μέσω γραπτού μηνύματος με αριθμό, που δημοσιεύονταν στην επίμαχη ιστοσελίδα και κανόνισαν ραντεβού, με μία (1) από τις αλλοδαπές που διαφημίζονταν, σε δωμάτιο πολυτελούς Αθηναϊκού ξενοδοχείου, όπου και τη συνέλαβαν, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει τα προσυμφωνηθέντα και προσημειωμένα χρηματικά ποσά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η ανωτέρω αλλοδαπή εργάζονταν για λογαριασμό αγνώστων προσώπων, εγκεφάλων διεθνούς κυκλώματος πορνείας, με έδρα τη Πράγα, Βουδαπέστη, Μόσχα και το Άμστερνταμ και τα οποία η συλληφθείσα ουδέποτε είχε συναντήσει, αλλά κατέθετε σε αυτούς τις εισπράξεις από τις παγκόσμιες περιοδείες της, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εντός του δωματίου του ξενοδοχείου που συνελήφθη βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό - 400- ευρώ.

Ναρκωτικά με ταχυμεταφορά απο τη Ν.Αφρική


Aπο άνδρες της Υποδ-νσης Δίωξης Ναρκωτικών, στα πλαίσια επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, συνελήφθη, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 33 ετών, για εισαγωγή φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης στην χώρα. Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατελήφθη να κατέχει ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Νότιο Αφρική, που περιείχε πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους -5.468- γραμμαρίων. Το προαναφερόμενο δέμα παραδόθηκε στον παραλήπτη του από Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ν. οι οποίοι υποκατέστησαν υπαλλήλους της εταιρίας ταχυμεταφορών, έξω από την οικία του.

Με ξιφολόγχη την είχε σκοτώσει

Μεσημβρινές ώρες της 17-9-2010, στο Ίλιο Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Ιλίου, συνελήφθη 33χρονος

ημεδαπός κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και παράβαση των Ν. «περί όπλων» και «περί

ναρκωτικών».

Την 05.30 ώρα της 17-9-2010, σε πεζοδρόμιο στη περιοχή του Ιλίου, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη, νεαρή αλλοδαπή γυναίκα, φέρουσα τραύματα από νύσσον όργανο. Διακομίσθηκε, με σταθμό του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου την 06.25΄της ιδίας κατέληξε.

Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω πράξης είναι ο συλληφθείς.

Ο ανωτέρω βρέθηκε εντός ισόγειας οικίας, ιδιοκτησίας του, πλησίον του τόπου που βρέθηκε το θύμα. Εντός της οικίας διαπιστώθηκαν ίχνη πάλης, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μέσο τέλεσης της ανωτέρω πράξης, μία (1) ξιφολόγχη συνολικού μήκους 40 εκατοστών και μήκος λάμας 27 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

3 άτομα απανθρακώθηκαν σε τροχαίο

Στο 428 χλμ. της Π.Α.Θ.Ε., Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαιναν (3) άτομα, συγκρούστηκε με γεωργικό ελκυστήρα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί και να απανθρακωθούν οι προαναφερόμενοι. Η κυκλοφορία διεκόπη και διεξαγόταν από παρακαμπτήριο. Την 18-9-2010/02.40 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στη δεξιά και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η αριστερή λωρίδα παραμένει κλειστή λόγω επικίνδυνης ολισθηρότητας. Ενεργείται προανάκριση.

Ξαναχτύπησε το ζευγάρι των ληστών


Στη Θεσ-νίκη, (2) άγνωστοι δράστες (άνδρας και γυναίκα), εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας και με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 € και το κινητό της τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.

Έδειραν και έκαψαν με τσιγάρο μαθητή της Α΄ Λυκείου

Ο 16χρονος μαθητής του 2ου λυκείου δέχθηκε την επίθεση χθες το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο την ώρα που έφευγε από το σχολείο του, από 3 νεαρούς, οι οποίοι όχι μόνο τον γρονθοκόπησαν και τον χτύπησαν άσχημα αλλά έφτασαν στο σημείο να τον κάψουν και με τσιγάρο.Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο επικεφαλής της επίθεσης είναι μαθητής της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ Λαμίας, ενώ οι δυο συνεργοί του μάλλον είναι αλλοδαποί.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος μαθητής είχε τσακωθεί με φίλο ή εξάδελφο του δράστη από το ΕΠΑΛ. Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο οι τσακωμοί στα σχολεία, που όμως πολλές φορές όταν οι παρέες μετατρέπονται σε "συμμορίες" η κατάσταση ξεφεύγει και αυτό φοβούνται τώρα τόσο η ασφάλεια Λαμίας όσο και η Διεύθυνση της Βθμιας που διερευνούν την υπόθεση.Ο μαθητής της Α΄λυκείου μεταφέρθηκε στο επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας ενώ ο πατέρας του κατέθεσε μήνυση.

Κλινικάρχης ο έμπορος ωαρίων


Υπεράνω πάσης υποψίας ήταν ο γυναικολόγος Μ.Μ που εμπλέκεται στη συμμορία εμπορίας ωαρίων τα οποία και αποσπούσε απο Βουλγάρες αλλά και Ρουμάνες. Ο 47χρονος γιατρός διαθέτει κλινική που για άγρα πελατών, βρίσκεται δίπλα από μεγάλο και πασίγνωστο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μαρούσι. Ο Κλινικάρχης χορηγούσε φάρμακα σε ενέσιμη μορφή στις γυναίκες-πειραματόζωα, που δια της βίας το κύκλωμα οδηγούσε στον γυναικολόγο ο οποίος και τις υπέβαλε στη δοκιμασία της "ορμονοθεραπείας". Στο διαδίκτυο το όνομα του γυναικολόγου φιγουράρει ως "Κλινικάρχη υποβοηθούμενης αναπαραγωγής". Συνολικά το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας συνέλαβε εφτά άτομα. Μέχρι τώρα ο 47χρονος γυναικολόγος είναι και ο μοναδικός Έλληνας της συμμορίας.

17/9/10

Σε λίγο





Πώς αποκαλύφθηκε ο "Κλινικάρχης"και το εμπόριο ωαρίων

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τους ληστές της Κρήτης





























Συλλήψεις που ... λάμπουν

"Χρυσορυχείο" αποκαλύφθηκαν για την αστυνομία του Ηρακλείου στην Κρήτη, η χθεσινοβραδυνή συμπλοκή που είχαν άνδρες της με Αλβανούς καοποιούς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της πόλης. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί ηλικίας δύο 25 ετών, δύο 28 ετών, ένας 22 ετών, ένας 26 ετών , ένας 29 ετών για Ληστείες κατ΄ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση και παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών. Πέντε από τους δράστες ηλικίας οι δύο 25 ετών, 22 ετών 26 και 28 ετών αντίστοιχα, επιχείρησαν απο το νοσοκομείο να παραλάβουν αυτοκίνητο μάρκας AUDI A 6 χρώματος μπλε σκούρο που είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη από την περιοχή της Χερσονήσου, με σκοπό την διάπραξη ληστείας σε χρυσοχοείο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Κατά την διάρκεια της σύλληψής τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου αποφύγουν την σύλληψη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


  • ένα πιστόλι κρότου διαμετρήματος 8 mm , μετά γεμιστήρα με εννέα (9) πλήρη φυσίγγια,


  • ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,22 mm μετά γεμιστήρα με επτά πλήρη φυσίγγια των 0,22 mm ,


  • ένα περίστροφο μάρκας « SMITH WESSON 357 MAGNUM το επίσης έφερε εντός βικιου πέντε πλήρη φυσίγγια.

Από προανάκρισης προέκυψε και η συμμετοχή άλλων δύο αλλοδαπών ηλικίας 28 και 27 ετών αντίστοιχα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου που βρίσκεται στο Λιμάνι Χερσονήσου, βρέθηκε και κατασχέθηκε:




  • ένα εύχρηστο πιστόλι διαμετρήματος 9 mm , που έφερε γεμιστήρα με πέντε πλήρη φυσίγγια των 9 mm ,


  • είκοσι τέσσερα πλήρη φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος μέσα σε χάρτινη εμπορική συσκευασία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των προαναφερόμενων συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




  • 50 γραμμάρια κοκαΐνη μέσα σε νάιλον συσκευασία


  • μια ζυγαριά ακριβείας,


  • χρηματικό ποσό των € 3.000,00.

Όπως προέκυψε επίσης οι παραπάνω είχαν αφαιρέσει από τον ίδιο χώρο και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε ύστερα από έρευνα Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου περιοχή Μαλλίων . Επίσης όπως εξακριβώθηκε προανακριτικά οι ίδιοι ως άνω δράστες με την συμμετοχή ενός ακόμη 29χρονου αλλοδαπό που συνέλαβε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο τέλεσαν δύο ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, στην περιοχή του Αδελιανού κάμπου και Μπαλί Ρεθύμνου καθώς και τέσσερις ληστείες σε χρυσοχοεία εκ των οποίων δυο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, ένα στην περιοχή Αγίας Πελάγιας και ένα στην περιοχή της Σταλίδας .

Eμπόριο οργάνων με ωάρια



Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, τηας Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις Βουλγαρικές Αρχές, εξαρθρώθηκε διεθνής οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, η οποία διακινούσε άτομα, από την Βουλγαρία στην Χώρα μας, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εμπορία οργάνων τους (ωαρίων). Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 47 ετών ιατρ

ός, κατηγορούμενοι για «Εμπορία Ανθρώπων» (οργάνων) και παράβαση του Ν. περί «Εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» και δύο (2) αλλοδαποί ( άνδρας, γυναίκα), υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. περί«Εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων και άλλες διατάξεις». Οι δύο (2) πρώτοι συλληφθέντες κατηγορούνται επιπλέον για «Σωματεμπορία» και «Μαστροπεία». Δεν συνελήφθη και αναζητείται μία (1) αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 20 ετών, κατηγορούμενη για «Σωματεμπορία». Αρχές Νοεμβρίου του έτους 2009, μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν στη Βουλγαρία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση της και την δεινή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έλθει στη Χώρα μας, προκειμένου να εργασθεί. Στη συνέχεια αφού μεταφέρθηκε οδικώς στη Χώρα μας, από άλλα μέλη της οργάνωσης και της αφαιρέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την «πούλησαν» στην Αθήνα, αντί του χρηματικού ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ, στον 26χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο. Ο ανωτέρω, από κοινού με την 20χρονη μη συλληφθείσα ομοεθνή του δράστιδα, ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική και ψυχολογική βία, την εξανάγκασαν να εκδίδεται σε δρόμους και ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, παρακρατώντας δια της βίας, το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε. Επιπρόσθετα την μετέφεραν σε κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου ο 47χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα συγκατηγορούμενή του, ενέσιμα φάρμακα και την υποχρέωσαν να υπογράψει έγγραφα στην Ελληνική γλώσσα, αγνοώντας το περιεχόμενο τους. Στη συνέχεια και επί δώδεκα (12) ημέρες της έκαναν ενέσεις και αφού στο ενδιάμεσο την είχαν οδηγήσει τρείς (3) ακόμη φορές για εξετάσεις, ο 47χρονος ημεδαπός της αφαίρεσε, εντός της κλινικής, οκτώ (8) ωάρια, έναντι αμοιβής δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, που παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα, αμέσως μετά την αφαίρεση. Η ανωτέρω κατηγορούμενη , τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει υποβληθεί τρείς (3) φορές, με τον ίδιο τρόπο, σε αφαίρεση ωαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και έχει οδηγήσει τουλάχιστον έξι (6) ακόμη αλλοδαπές γυναίκες, στην ίδια κλινική όπου τους έχουν αφαιρεθεί ωάρια, από τον 47χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο, έναντι της ίδιας χρηματικής αμοιβής. Κατά τη διάρκεια έρευνας, με παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, που έγινε σήμερα (17/09/2010), στη συγκεκριμένη κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσήλθαν η 26χρονη Ρουμάνα κατηγορούμενη, συνοδεύοντας 23χρονη ομοεθνή της, με σκοπό να αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ωαρίων. Συνελήφθη άμεσα διότι όπως προέκυψε μεσολαβούσε, κατ΄ επάγγελμα, για την ανεύρεση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες οδηγούσε στον 47χρονο ημεδαπό, προκειμένου να τους αφαιρεθούν ωάρια, παρακρατώντας το ήμισυ της παράνομης αμοιβής που αυτός έδινε, ανάλογα με τον αριθμό των ωαρίων που αφαιρούσε. Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι παραλάμβαναν τον 18χρονο και την 18χρονη Βούλγαρους κατηγορούμενους και τους οδηγούσαν στο κέντρο των Αθηνών, όπου εκδίδονταν σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής, σε πελάτες που έβρισκαν, ενώ οι ανωτέρω παρέμεναν πλησίον, προκειμένου να τους επιτηρούν.


Αύριο στις Αποκαλύψεις

Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών


Απογευματινές ώρες της 16-9-2010, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν πέντε (5) άνδρες, εκ των οποίων τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 22, 25 και 42 ετών και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 21 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και όπλων.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ΗΡΩΙΝΗ: βάρους –131- γραμμαρίων.
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –4.158- γραμμαρίων.
Δύο (2) πιστόλια με γεμιστήρες.
Είκοσι έξι (26) φυσίγγια.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Μία (1) μηχανική ζυγαριά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Εκρυβε σπίτι του αρχαία


Στη Κόρινθο, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η/ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ, συνελήφθη ημεδαπός, ηλικίας 61 ετών, κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. ¨Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς¨.
Στο Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας περιήλθε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ένα άτομο, στην περιοχή της Κορίνθου, κατέχει αρχαία αντικείμενα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα:
1.Ένα (1) αγγείο (πρόχους με μελανό γάνωμα).
2.Ένας (1)λύχνος συγκολλημένος, με ανάγλυφη παράσταση.
3.Μία (1) φιάλη με ερυθρό γάνωμα.
4. Τρία (3) μυροδοχεία, διαφορετικών διαστάσεων.
5. Δύο (2) χάλκινα δισκία με οπή.
6. Ένα (1) πήλινο πλακίδιο με παράσταση ιππέα.
7. Δύο (2) πήλινα ειδώλια γυναικών, διαφορετικών διαστάσεων.
8. Μία (1) κεφαλή πήλινου ειδωλίου.
9. Τέσσερις (4) κωνικές αγνίθες.
10. Δύο (2) φολίδες πυριτόλιθου.
11. Ένα (1) πώμα αγγείου.
12. Ένα (1) θραύσμα λαβής λύχνου.
13. Μία (1) χάλκινη περόνη.
14. Μία (1) οστέινη περόνη.
15. Δύο (2) θραύσματα χρηστικών αγγείων.
16. Ένα (1) βότσαλο ωοειδούς σχήματος με χρήση στα αρχαία χρόνια.
17. Ένα (1) χάλκινο πώμα με οπή στη μέση.
18. Ένα (1) τμήμα μετάλλου.
19. Ένα (1) πινάκιο ερυθροβαφές.
20. Ένα (1) πινάκιο με ίχνη ερυθρού επιχρίσματος συγκολλημένο σε τρία θραύσματα.
21. Μία (1) πρόχους άβαφη.
22. Μία (1) μικρότερων διαστάσεων πρόχους, άβαφη με ίχνη καύσεως στη μία πλευρά.
23. Ένας (1) λύχνος με ανάγλυφη φυτική διακόσμηση στον δίσκο.
24. Ένας (1) λύχνος με ανάγλυφη κουκιδωτή διακόσμηση στο σώμα και το γράμμα «Α» ανάγλυφο στη βάση.
25. Ένα (1) τμήμα πίπας.
26. Ένα (1) θυμιατό μικρών διαστάσεων.
27. Ένα (1) μικρό χάλκινο μόνωτο, πιθανόν εκκλησιαστικό σκεύος.
28. Ένα (1) χάλκινο δισκίο με ανάγλυφη διακόσμηση λεοντοκεφαλής στο κέντρο και με εξάρτημα ανάρτησης στο πίσω μέρος.
29. Ένα (1) πώμα χάλκινο πιθανόν θυμιατού.
30. Δύο (2) μικρά χάλκινα αδιάγνωστα αντικείμενα με εξάρτημα για ανάρτηση (πιθανόν κουδούνια).
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα, επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κορίνθου, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 ¨Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς¨, χρονολογούνται δε στους Κλασσικούς έως και τους Μεταβυζαντινούς χρόνους (5ος - 4ος π. Χ. αιώνα έως 11ος μ. Χ. αιώνα).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Αλβανική συμμορία ληστών στα χέρια της αστυνομίας

Από την έναντι Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπηκόων Αλβανίας: α) ετών 27, β) ετών 21 και γ)ετών 24, καθώς επίσης και κατά αγνώστων συνεργών τους, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτ-των από περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια διέπρατταν ληστείες σε βάρος Τραπεζών, στις περιοχές της Κορινθίας, Αργολίδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Αττικής. Εξιχνιάστηκαν (3) ληστείες που έγιναν από 29/3 έως 24/6/2010 στην Κορινθία. Η έρευνα συνεχίζεται.

Είχαν στο σπίτι κάθε είδος όπλου

Στην Πυλαία Θεσ-νίκης, περιοχή Προφήτη Ηλία, συνελήφθησαν οι: α)ημεδαπός, ετών 26 και β) αλλοδαπός, ετών 33, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 570 €. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) όπλα – πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, (214) φυσίγγια, (4) γεμιστήρες, (3) σιδερογροθιές, (4) πτυσσόμενα μαχαίρια, (1) μεταλλική αστυνομική ράβδο, (5) σπρέι αερίου, (1) δερμάτινη θήκη όπλου, υλικά καθαρισμού όπλου, (1) καραμπίνα, (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο, το χρηματικό ποσό των 1.805 €, ρολόγια, χρυσαφικά, λίρες, βιβλιάρια καταθέσεων, μπλοκ επιταγών, συναλλαγματικές ύψους 95.800 €, φ/α επιταγών, επιταγές ύψους 371.470 € και διάφορα έγγραφα.

Τον χτύπησαν για 60 ευρώ


Στο Χαϊδάρι, Λεωφ. Αθηνών, άγνωστος δράστης με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου, αφαίρεσε από ημεδαπό οδηγό ταξί, το χρηματικό ποσό των 60 €. Δράστης αναζητείται

Πυροβόλησαν μέσα σε καφετέρια


Στη Βούλα, οδός Κ. Καραμανλή, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε καφετέρια, και αφού πυροβόλησαν (1) φορά στον αέρα για εκφοβισμό, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Οι ληστείες καλά κρατούν

Στο Μαρούσι, οδός Ι. Δούση, άγνωστος δράστης εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με Ι.Χ.Ε αυτ-το και αναζητείται.

Στον Κολωνό, συμβολή των οδών Χειμάρρας και Δράμας, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στην Ανάβυσσο, συμβολή της Λεωφ. Καραμανλή με την οδό Β. Κων-νου, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας και αφού επέδειξε στο ταμείο απειλητικό σημείωμα, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ

Στον Αγ. Παντελεήμονα, οδός Δεριγνύ 49-51, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, ενώ αναζητείται άγνωστος συνεργός τους, γιατί εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 €, ενώ τραυμάτισαν στο χέρι με μαχαίρι συγγενή του ιδιοκτήτη. Παθών μετεφέρθη σε νοσοκομείο. Ο δράστης-συνεργός που αναζητείται, διέφυγε με το κλαπέν χρηματικό ποσό.

Περίεργη υπόθεση με απανθρακωμένο άτομο

Στην περιοχή «Καλαβάρδα» Ρόδου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Εντός του οχήματος, βρέθηκε απανθρακωμένο άτομο αγνώστων στοιχείων. Ενεργείται προανάκριση.

Με Καλάσνικοφ στο αυτοκίνητο

Στο Σκεπαστό Πρέβεζας, συνελήφθησαν οι: α) 39χρονος ημεδαπός και β) 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτ-το ιδιοκτησίας του (α), όπου επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kalashnikov» μετά γεμιστήρα (8) φυσιγγίων και (1) πιστόλι των 9mm μετά γεμιστήρα (4) φυσιγγίων. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) περίστροφο κρότου λάμψης των 9mm με (10) φυσίγγια

Μαγνήτης των ληστών οι αλυσίδες στο λαιμό

Στα Πετράλωνα, συμβολή των οδών Αλιμουσιών και Θριασίων, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, γιατί με χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησε ημεδαπή και της αφαίρεσε (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστης νωρίτερα με ίδιο τρόπο αφαίρεσε και από έτερη ημεδαπή (1) αλυσίδα λαιμού.

Στη Θεσ-νίκη, οδός Στρ. Κακαβού 3, (2) άγνωστοι δράστες, χτύπησαν με τα χέρια τους στο πρόσωπο 51χρονο ημεδαπό, υπάλληλο κατασκευαστικής εταιρείας και του αφαίρεσαν (1) τσαντάκι, που περιείχε χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Παραδόθηκαν τα δύο αδέλφια για την ένοπλη συμπλοκή

Παραδόθηκαν στην αστυνομία τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την υπόθεση ένοπλης συμπλοκής στην εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών στα τελη του Αυγούστου και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 54χρονου από τα Ανώγεια. Στην ανακρίτρια οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο μετά από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Φόδελε. Στη συμπλοκή η οποία κόστισε το βαρύτατο τραυματισμό του θύματος όσο και του ανηψιού του που ήταν συνεπιβάτης στο 4Χ4 το οποίο είχε γαζωθεί από σφαίρες, ενέχονται με βάση τη δικογραφία που έχει συνταχθεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, συνολικά πέντε άτομα. Ένας από τους κατηγορουμένους, που είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους, είχε συλληφθεί την επόμενη ημέρα της συμπλοκής, και προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Οι κρατούμενοι οι οποίοι παρουσιάζονται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας, στο διάστημα της φυγής τους είχαν κρυφτεί σε κοντέινερ σε ύψωμα πάνω από το Φόδελε, όπου έκαναν έφοδο άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης.Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 38χρονου και του 24χρονου εξαδέλφου του εξελίχθηκε ξημερώματα του Σαββάτου. Ο 38χρονος είχε αποκοιμηθεί "στη σκοπιά" καθώς είχαν εγκαταστήσει ακόμη και καναπέ έξω από το κοντέινερ όπου έπιαναν βάρδια εναλλάξ εποπτεύοντας με κιάλια την Εθνική οδό, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο 24χρονος είναι μάλιστα ένα από τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη διαβόητη σπείρα με τα χακί, η οποία σάρωνε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Κινηματογραφική επιχείρηση για τη σύλληψη της σπείρας που λήστευε κοσμηματοπωλεία

Συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και 5 Αλβανών που φέρονται να εμπλέκονται σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ άλλων και σε ληστείες κοσμηματοπωλείων, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, στο πάρκινγκ του ΠΑΓΝΗ.Συγκεκριμένα, οι 5 αλλοδαποί, που είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, πήγαν στο πάρκινγκ για να πάρουν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφήσει στο σημείο την προηγούμενη μέρα. Εκεί τους περίμεναν οι αστυνομικοί.Όταν οι δράστες κατάλαβαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να πυροβολούν ενώ λίγο αργότερα, οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να τους συλλάβουν.Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη των πέντε Αλβανών κακοποιών ξεκίνησε προχθές το πρωί όταν έγινε γνωστό ότι εκλάπησαν δύο αυτοκίνητα από γραφείο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων γνωστής εταιρείας στα Μάλια. Το γεγονός αυτό έθεσε σε συναγερμό τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου .Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, οι δράστες λίγα 24ωρα πριν από κάθε «χτύπημα» φρόντιζαν να εξασφαλίσουν το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσαν στη ληστεία. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και αυτό μόνο τυχαίο δεν θεωρούνταν από την Αστυνομία. Εξ αρχής υπήρξε η εκτίμηση ότι οι δράστες έχουν κάποια σχέση με την επίμαχη περιοχή και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται τώρα με την σύλληψή τους. Μάλιστα κάποιοι εκ των Αλβανών που συνελήφθησαν διέμεναν σε Μάλια και Χερσόνησο και στη διάρκεια της νύχτας έγιναν έρευνες στα σπίτια τους.Το ένα αυτοκίνητο ήταν Audi Quattro Turbo-θεωρείται πολύ γρήγορο αυτοκίνητο-και το δεύτερο ήταν Opel Corsa. Αμέσως ξεκίνησε, υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, η αναζήτηση των κλεμμένων οχημάτων καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ήταν βέβαιοι ότι θα τα έκρυβαν σε χώρους υπεράνω πάσης υποψίας μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν.Οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το Audi”, λίγες μόλις ώρες μετά την κλοπή. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στις θέσεις όπου σταθμεύουν όσοι επισκέπτονται το νοσηλευτικό ίδρυμα.Αμέσως το όχημα τέθηκε υπό παρακολούθηση. Μέσα σε μία κλούβα που στάθμευσε δίπλα ακριβώς από το Audi, πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών «καιροφυλαχτούσαν».Από προχθές το μεσημέρι οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση, τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας άρχισαν να εμφανίζονται χθες το απόγευμα. Δύο επιβατηγά αυτοκίνητα με πέντε συνολικά επιβαίνοντες άρχισαν να «κόβουν» βόλτες, ελέγχοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το Audi. Αφού πίστεψαν ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο.στο ένα αυτοκίνητο, πράσινου χρώματος επέβαιναν τρία άτομα. Πρέπει να κρατούσαν όπλα. Ακινητοποίησαν το δικό τους όχημα και πήγαν να μπουν στο Audi. Τότε ξεπετάχτηκαν μέσα από μία κλούβα πάνοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα. Το σκηνικό ήταν τρομακτικό». Ο ένας εκ των τριών, ο πιο εύσωμος, προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να τον πανικοβάλλουν και στη διάρκεια συμπλοκής να τον ακινητοποιήσουν. Οι δύο συνεργοί του έπεσαν στα γόνατα. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με δύο πιστόλια και ένα περίστροφο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, είχαν ρίξει τα καθίσματα και προσπάθησαν να κρυφτούν, πιστεύοντας ότι δεν είχαν γίνει αντιληπτοί. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να εξεταστούν για τις ληστείες.

Οι εκρηκτικές Ρωσίδες



H "Κωνστάντζα" [1η φωτο] και η "Ντίνα" είναι οι δυο εκρηκτικές Ρωσίδες που έπεσαν στα χέρια των ανδρών του Τμήματος Ηθών της Ασφάλειας Αττικής, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Οι αστυνομικοί "ψάρεψαν" τα ... κουνελάκια απο συγκεκριμένη σελίδα του διαδικτύου, που προωθεί στην πορνεία μοντέλα από κράτη του πρώην Ανατολικού μπλόκ. Οι κοπέλες ταξιδεύουν σ' όλη την Ευρώπη κάνοντας προκαθορισμένα ραντεβού σε πολυτελή ξενοδοχεία. Όταν η νύχτα "τραβήξει" μακριά η τιμή απο τα 300 € απογειώνεται στα 1000 €. Οι δυο γυναίκες θα παρέμεναν στην Αθήνα για μια εβδομάδα. Eίναι προφανές πως σε κάθε χώρα χρησιμοποιούν και διαφορετικά ψευδώνυμα τα οποία και αναγράφονται πάνω απο τις φωτογραφίες τους, όπως αυτές δημοσιεύονται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση,που είναι στη διάθεση του crimes on air.

16/9/10

Αναβρασμός στην Αλικαρνασσό


Αναταραχή επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα στις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη, από ομάδα κρατουμένων που αρνούνται να μπούν στα κελιά τους. Στη φυλακή έχει σπεύσει ο διευθυντής που τώρα κάνει διαπραγματεύσεις. Το παράδοξο είναι πως οι κρατούμενοι αντιδρούν επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχής έλεγχοι στα κελιά τους. Η συγκεκριμένη φυλακή πάντως αποτελεί το προπύργιο κυρίως ντόπιων φυλακισμένων, που απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας. Η κατάσταση βέβαια αλλάζει αν ευσταθούν οι σοβαρές καταγγελίες για κακομεταχείριση απο τον νέο Αρχιφύλακα και για φαγητό που θυμίζει κάτεργο.

Δράμα οι εκβιαστές

Από Αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί (δύο 24χρονοι και ένας 31χρονος), κατηγορούμενοι για εκβίαση και αντίσταση κατά της Αρχής. Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού εκβίαζαν επανειλημμένα 45χρονο ημεδαπό, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής του, απαιτώντας να λάβουν επιπλέον χρήματα από όσα αρχικά του είχαν δανείσει. Τη 14-9-2010 και ώρα 19.15΄ στη Δράμα, πραγματοποιήθηκε, μετά από καταγγελία του 45χρονου στην Υπηρεσία μας, συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι προαναφερόμενοι εξύβρισαν και απείλησαν τους Αστυνομικούς, ενώ αντιστάθηκαν προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους. Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και μία τηλεκάρτα ΟΤΕ, που βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω κατασχέθηκαν.

Σε λίγο


Μια αποκάλυψη με ονόματα και με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για τα ...ροζ κουνελάκια!

Δραπέτης φυλακών ο Ρουμάνος

Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού είναι ο 29χρονος Ρουμάνος που κατασκεύαζε τραπεζικές κάρτες-κλώνους, κάνοντας αναλήψεις απο ΑΤΜ. Ο Ρουμάνος εντοπίστηκε στη Βούλα απο αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πατησίων.


Ο δράστης παγίδευε με κάμερα τα ΑΤΜ των Τραπεζών και με χρήση μηχανισμού υψηλής τεχνολογίας, αντέγραφε τα ψηφιακά χαρακτηριστικά καθώς και τους κωδικούς PIN, από κάρτες ανάληψης μετρητών, ανυποψίαστων πολιτών και στη συνέχεια προέβαινε σε αναλήψεις, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά .


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 λευκές κάρτες, εκ των οποίων οι 27 ήταν έτοιμες προς χρήση, καθώς επίσης και πλήθος τεχνολογικού εξοπλισμού.


Ο 29χρονος κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.


Από την 24/04/2009 είναι δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια που του είχε δοθεί.


Το χασίς που κατασχέθηκε στη Νίκαια

Το Αλβανικό χασίς της Κρήτης


Στα Μάλλια οι Αλβανοί "έσπρωχναν" σε δόσεις

Στα όρια των Νομών Λασιθίου – Ηρακλείου, εντοπίστηκε από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κάτοικος Μαλλίων Ηρακλείου, ενώ αναζητείται άλλος ένας συμπατριώτης – συνεργός του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών ( ακατέργαστης κάνναβης – κοκαΐνης). Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μετά από πολυήμερη διακριτική επιτήρηση εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς ο 27χρονος αλλοδαπός την στιγμή που μετέφερε και προόριζε για πώληση συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 29 γραμμαρίων, σε τρεις συσκευασίες, καθώς και ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,6 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε σε ακαλλιέργητα αγροτεμάχια που επισκεπτόταν τακτικά ο 27χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 58 νάιλον ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 656,70 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης στην οικία του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5. 395 ευρώ προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών καθώς και οκτώ (8) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών με τακτικές καταθέσεις και αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Ναρκωτικές ουσίες, χρηματικό ποσό, βιβλιάρια καταθέσεων, 2 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία δίκυκλη μοτ/τα που χρησιμοποιούσε ο 27χρονος κατασχέθηκαν.

Κιλά με κάνναβη στη Νίκαια


Στη Νίκαια, από Αστυνομικούς Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, εντοπίσθηκαν οι δύο αλλοδαποί και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, αποκλειστικά σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα), και συνελήφθησαν. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους: –27.510- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.930- ευρώ.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Μία (1) μηχανική ζυγαριά.
  • Σημειώσεις στις οποίες αναγράφονται οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Ναρκοσυλλήψεις


Τέλος στη δράση ομάδας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών έθεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μεσημεριανές ώρες της 15-09-2010, συνέλαβαν συνολικά 6 άτομα, ηλικίας από 25 ως 64 ετών (μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του «Νόμου περί Ναρκωτικών» και «Νόμου περί Όπλων». Ειδικότερα, σε διαδοχικές έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 κιλό και 563,2 γραμμάρια κάνναβης,
  • 11,2 γραμμάρια σκόνης που εξετάζεται,
  • 297 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 μαχαίρια,
  • 1 σιδερογροθιά,
  • 2 φυσίγγια περιστρόφου και
  • Το χρηματικό ποσό των 15.800 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.Στο μεταξύ συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης, 30χρονος ημεδαπός, για παράβαση του «Νόμου περί Ναρκωτικών». Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ν. Φιλαδέλφειας, εντοπίστηκαν εντός καταλλήλως διαμορφωμένου αποθηκευτικού χώρου, 47 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης και δύο νάυλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 1.325 γραμμαρίων .


Άγιε μου Παντελεήμονα...


Eπεισόδια χθές βράδυ στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν ομάδα αλλοδαπών, Αφγανικής υπηκοότητας, επιτέθηκε σε 13χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά, με σπασμένο μπουκάλι , στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού. Αντιλαμβανόμενοι το συμβάν δύο Έλληνες ηλικίας 19 και 24 ετών, προσέτρεξαν σε βοήθεια του παθόντα Αλβανού υπηκόου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους από αιχμηρό αντικείμενο, στην κοιλιακή χώρα και στον αριστερό μηρό αντίστοιχα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απεχώρησαν και προσήλθαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα όπου και υπέβαλαν εγκλήσεις σε βάρος των προαναφερόμενων δραστών. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν τρείς (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε ένα (1) μαχαίρι.

Ξημερώματα πυροβολούσαν τζαμαρίες μαγαζιών στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο, στην Παραλιακή Λεωφόρο, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν (6 ή 7) φορές την τζαμαρία καταστήματος ενώ αυτό δεν βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Δράστες αναζητούνται.

Στο Ηράκλειο, οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν (3) φορές την τζαμαρία καταστήματος, ενώ αυτό δεν βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Δράστες αναζητούνται.

Αναδουλειές στα μαγαζιά τα χτυπάνε και οι ληστές

Στο Γέρακα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα αθλητικών ειδών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στη Νέα Ιωνία, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ιδιοκτήτη περιπτέρου άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στο νοσοκομείο στέλνουν τους πεζούς

Στην Αθήνα, οδός Κεραμέων, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε ν’ αφαιρέσει από (2) ημεδαπούς χρηματικό ποσό. Παθόντες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε Νοσοκομείο.

Στον Άγιο Δημήτριο, (3) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες με την απειλή όπλου και μαχαιριών, αφαίρεσαν από πεζή ημεδαπή μικρό χρηματικό ποσό, (1) κινητό τηλέφωνο, (1) φωτογραφική μηχανή και (1) πιστωτική κάρτα. Δράστες αναζητούνται

Τέσσερα μωρά... στην Ασφάλεια Πατρών

Μέχρι και χθες στην Ασφάλεια Πάτρας... κρατούνταν τέσσερα παιδάκια Αφγανικής και Συριακής καταγωγής! Το φαινόμενο είναι τραγικό αν σκεφθεί κάποιος πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, τα βρέφη (ηλικίας 1 έως και 3 ετών) παραμένουν ... σε γραφεία (ευτυχώς οι αστυνομικοί δεν έχουν βάλει τους γονείς τους στα κρατητήρια). Χθες μία ακόμη οικογένεια Αφγανών έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών. Τους μετέφερε ένας ομοεθνής τους 30 ετών, με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο! Επρόκειτο για ένα ζευγάρι με το μόλις 1 έτους παιδάκι τους. Τα περιστατικά αυξάνονται, αφού πλέον μεταναστεύουν ολόκληρες οικογένειες Αφγανών και η Αστυνομία εκτιμά πως σύντομα θα πρέπει να βρεθεί λύση για την φιλοξενία των βρεφών.

Κλοπή στο κέντρο της Λαμίας-Συνελήφθησαν οι δράστες

Αναστατώθηκε νωρίς το απόγευμα το κέντρο της Λαμίας από τα περιπολικά και τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, που προσπαθούσαν να εντοπίσουν ζευγάρι που λίγη ώρα πριν είχε κάνει κλοπή στην Πλ. Πάρκου.Τελικά τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στην Πλ. Λαού.Τι ακριβώς έγινε:Ένας ηλικιωμένος από τη Λαμία άφησε τη βαλίτσα του ακριβώς μπροστά στα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ στην Πλ. Πάρκου για λίγα λεπτά και πετάχτηκε απέναντι στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ.Η βαλίτσα είχε κάνει φτερά και ο ηλικιωμένος ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια αφού μέσα είχε 3.800 €, βιβλιάρια υγείας και άλλα πολύτιμα έγγραφα, όπως ο ίδιος έλεγε.Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομική δύναμη που άρχισε να χτενίζει το κέντρο αναζητώντας ένα ύποπτο ζευγάρι για το οποίο είχε περιγραφή των χαρακτηριστικών του άνδρα, που πιθανότατα είχε κλέψει τη βαλίτσα.Το ζευγάρι συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην Πλ. Λαού, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λαμίας και υπέδειξε το σημείο όπου είχαν επιμελώς κρύψει τη βαλίτσα, σε πεζόδρομο της Πλ. Λαού, ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα χρήματα.

Νέος κύκλος ερευνών για την Αγγελική Σταυρουλάκη


Όσο η νεαρή φοιτήτρια Αγγελική, από την Ασή Γωνιά, παραμένει αγνοούμενη, η τύχη της εξακολουθεί να απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου, όπως διαμηνύουν οι αξιωματικοί που χειρίζονται την προανάκριση. Ωστόσο κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά στο περιεχόμενο της νέας πολύωρης κατάθεσης που κλήθηκε να δώσει χθες ο φίλος της 22χρονης, όσο και για το έναυσμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα. Δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την κοίτη του ποταμού στην περιοχή του Πετρέ. Βάσει σχεδίου κινήθηκαν σε όλα τα σημεία στα οποία είχε βρεθεί η αγνοούμενη κοπέλα την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της. Οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση είχαν λάβει σαφείς οδηγίες προκειμένου, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, να ερευνήσουν τον ξηρό πλέον πυθμένα και να διαπιστώσουν αν υπήρχαν υπολείμματα από το κινητό τηλέφωνο της 22χρονης είτε από ένα ρολόι που είχε πάντοτε μαζί της. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα όμως δε βρέθηκαν ανάμεσα στα προσωπικά είδη που είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο ύψος της γέφυρας. Φαίνεται πάντως ότι στη συζήτηση που είχε ο φίλος της με τους αστυνομικούς ανακάλεσε στη μνήμη του λεπτομέρειες από τις κινήσεις της ακόμη και τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν, βοηθώντας, όπως φαίνεται, τους αστυνομικούς στην ανασύνθεση των γεγονότων τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται και η απάντηση του Δικαστικού Συμβουλίου Ρεθύμνου στο αίτημα για την άρση απορρήτου στη ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο 50χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ με την αγνοούμενη κοπέλα. Οι ίδια είχε ανταλλάξει ανάλογα μηνύματα και με άλλα άτομα στο φιλικό της περιβάλλον, τα οποία συνεκτιμώνται στην προσπάθεια που γίνεται να ξεκαθαριστούν οι σκέψεις που έκανε η Αγγελική το επίμαχο διάστημα της εξαφάνισής της.