4/9/10

Τακίμιασαν Αλβανοί και Σκοπιανοί



Στη Μύκονο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Σκοπίων και Αλβανίας, ηλικίας 24, 22 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικά. Επιπλέον αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός, συνεργός τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε μηχανισμός με κατάλληλη συνδεσμολογία, ώστε να υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονται στην μαγνητική ταινία τραπεζικών καρτών και χρησίμευε για την κατασκευή κάρτας-κλώνου. Ο ανωτέρω, εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνεργασία με την 22χρονη αλλοδαπή, υπάλληλο του καταστήματος, κατά την διάρκεια των συναλλαγών με τους πελάτες, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη παράδοση των πιστωτικών καρτών, προέβαιναν στην αντιγραφή και στην περαιτέρω χρήση των καρτών. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι περιπτώσεις χρήσης των καρτών – κλώνων, προέκυψε ότι με τη μέθοδο αυτή, έχουν αφαιρέσει το ποσό (3.500) ευρώ από λογαριασμό ιδιώτη, ενώ επιπλέον αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το ποσό (9.000) ευρώ. Επίσης, κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι ο 24χρονος προμηθεύτηκε τον ανωτέρω μηχανισμό από τον αναζητούμενο 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης εργαζόταν κατά το παρελθόν στο εν λόγω κατάστημα. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στην κατοικία του 24χρονου το χρηματικό πόσο των 2.800€ και 63,6 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (ποσότητα η οποία άνηκε στον 27χρονο αλλοδαπό) και στην κατοικία του 35χρονου, 1,3 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι θερμοκέφαλοι ξαναχτύπησαν




Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 6 ημεδαποί, ηλικίας 21,22, 27, 24, 17 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», για παραβάσεις σχετικά με τις «εκρηκτικές ύλες», για παράβαση του «Νόμου περί Όπλων», για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και για «Ληστεία». Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Προανάκριση, την 00.20 ώρα της 02-09-2010, ο 17χρονος, εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια 2 συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και άλλα άτομα που αναζητούνται, μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και μολότοφ, επιτέθηκαν κατά οπαδών που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του «ΑΡΗ». Από την ρίψη μολότοφ και την εκτόξευση των διαφόρων αντικειμένων, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην εξωτερική τοιχοποιία παρακείμενης οικίας, θραύση υαλοπίνακα παρκαρισμένου οχήματος και φθορές στη βιτρίνα καταστήματος σιδερικών-χρωμάτων. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 27χρονου συλληφθέντα, σχηματίστηκε δικογραφία εκτός των ορίων του αυτοφώρου, για επίθεση και ληστεία σε βάρος 4 φιλάθλων του ΑΡΗ, πράξη η οποία έλαβε χώρα την 24-04-2010 στην περιοχή του Κορδελιού. Από την επίθεση είχαν τότε τραυματιστεί δύο άτομα, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει έναν σταυρό και δύο τσαντάκια των παθόντων , τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ.

  • Σε βάρος του 24χρονου και ενός εκ των 21χρονων, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για «Συμπλοκή, Σύσταση και Συμμορία», «Διακεκριμένη περίπτωση Φθοράς», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες και βαριές Σωματικές Βλάβες», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», πράξεις που έλαβαν χώρα την 07-10-2009 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα,
  • ο 24χρονος και ο 27χρονος συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν την 25-03-2010, στο Δημοτικό Στάδιο ¨ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ¨ της Καβάλας και σε βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για «Συγκρότηση Εγκληματικής Οργάνωσης», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες», «Διακεκριμένες περιπτώσεις Φθοράς», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

"ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ": Πως στοχεύουν τον Κοσκωτά

Στις "Αποκαλύψεις" του Σαββάτου που εκδίδει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος: α] Παίζουν με τις ζωές των επιβατών β] Ποιά η εμπλοκή σε συμβόλαιο θανάτου του Κοσκωτά? γ] Ποιός είναι ο "Απάτσι" των Ελληνικών φυλακών?

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την απόδραση απο το Α.Τ.

Σήμερα (13) κρατούμενοι του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, προφασιζόμενοι σοβαρό και έκτακτο περιστατικό ασθένειας, επιτέθηκαν στους δύο (2) Ειδικούς Φρουρούς – σκοπούς κρατητηρίων, που άνοιξαν την πόρτα, προκειμένου να βοηθήσουν τους κρατούμενους.

Διέφυγαν (7) κρατούμενοι, καθώς οι δύο (2) Ειδικοί Φρουροί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τρεις (3) από αυτούς στα κρατητήρια, ενώ άλλοι δύο (2) συνελήφθησαν στην είσοδο του Τμήματος και ένας (1) στην ευρύτερη περιοχή, μετά από αναζητήσεις.

Από τους (7) που απέδρασαν, οι τέσσερις (4) είναι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι τρεις (3) κρατούντο για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και ένας για ληστεία, δύο (2) Ιρακινοί, εκ των οποίων ο ένας για κλοπή και ο άλλος για απείθεια, πλαστογραφία και δόλια αποδοχή παροχών και ένας (1) Αφγανός για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Σε βάρος των δύο (2) Ειδικών Φρουρών και ενός Υπαστυνόμου, που εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

13 απόδρασαν απο Α.Τ.


13 ήταν τα άτομα που πήραν μέρος στην απόδραση πριν απο λίγο στο Α.Τ. Ομονοίας.Με πρόφαση οτι κάποιος κρατούμενος έχει ανάγκη απο ιατρική βοήθεια οταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του κρατητηρίου όρμησαν επάνω τους οι κρατούμενοι και άρχισαν να τρέχουν έξω απο το Α.Τ. .Κάποιους ήδη τους έχουν συλλάβει πριν προλάβουν να χαθούν στην γύρω περιοχή.

Απόδραση πριν απο λίγο


Πληροφορίες του crimes on air μιλάνε για απόδραση πριν απο λίγο 7 κρατουμένων απο το Α.Τ. Ομονοίας.Σε λίγο λεπτομέρειες της απόδρασης

18χρονοι Αλβανοί μπουκαδόροι



Μεσημβρινές ώρες της 3-9-2010 στο Κορωπί, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κορωπίου συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 , 18 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, και κατ’ εξακολούθηση», «Απείθεια» και παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία εισέρχονταν σε οικίες στη περιοχή του Κορωπίου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.
Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει ένδεκα (11) διαρρήξεις οικιών στη περιοχή του Κορωπίου.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός φορητών Η/Υ, κινητών τηλεφώνων, φορητών συσκευών αποθήκευσης (USB) και τιμαλφή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύλληψη 52χρονου για κατοχή, αποθήκευση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Ιεράπετρα




Συνελήφθη χθες (3-9-2010) και ώρα 08:10, στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, ένας (1) ημεδαπός ετών 52, κάτοικος Ιεράπετρας, για κατοχή, αποθήκευση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστης κάνναβης).
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο ανωτέρω κατέχει, διακινεί και εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών ενήργησαν έρευνα στον περιβάλλοντα χώρο αγροκτήματός του, καθώς και σε μία αγροτική αποθήκη ιδιοκτησίας του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δεκατρείς (13) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 196,5 γραμ., έτοιμες προς πώληση.
Έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 50 έως 120 εκ.
Μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε 730 σπόρους κάνναβης.
Δράστης με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω

Χτύπησαν και φίμωσαν 88χρονο

Στο Δ.Δ. Κάτω Μελπειάς Μεσσηνίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 88χρονου ημεδαπού και κατά δήλωσή του, τον ακινητοποίησαν δένοντάς τα χέρια του στο πίσω μέρος και χτυπώντας τον στο πρόσωπο, με σκοπό να τον ληστέψουν. Παθών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται βρισκόμενος εκτός κινδύνου, χωρίς όμως να μπορεί να δηλώσει αν του αφαιρέθηκαν χρήματα ή άλλα τιμαλφή. Δράστες αναζητούνται

Υπάρχει βενζινάδικο που να μην το έχουν ληστέψει?

Στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε πρακτορείο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 350 €. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Στη Γιαννούλη Λάρισας, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε πρακτορείο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.700 €. Δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται.

Τελετές μαύρης μαγείας,πορνεία με στόχο μια καλύτερη ζωή

Μεσημβρινές ώρες της 2-9-2010 στην Αθήνα, συνελήφθησαν οι : α) 33χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Νιγηρίας και β) 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάνας, γιατί ως μέλη κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες στη Νιγηρία και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις έπειθαν να έρθουν στη Χώρα μας για εργασία. Πριν την αναχώρησή τους τις υπέβαλαν σε τελετές μαύρης μαγείας, τις εφοδίαζαν με απαραίτητα έγγραφα και μέσω Τουρκίας τις έστελναν στην Ελλάδα. Με την άφιξή τους τις έλεγαν ότι, για να απελευθερωθούν από τη μαγεία και να αποκτήσουν την ελευθερία τους, έπρεπε να τους δώσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 €, εργαζόμενες για αυτούς ως πόρνες στο κέντρο της Αθήνας.

11 σπίτια είχε ανοίξει


Στα Άνω Λιόσια, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα από την αρχή τρέχοντος έτους στα Άνω Λιόσια, διέπραξε (11) κλοπές σε οικίες, από τις οποίες αφαιρούσε ποδήλατα, χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.

Είχαν αδυναμία στα αυτοκίνητα

Στο Π. Φάληρο, συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων (2) Παλαιστινιακής καταγωγής, (1) υπήκοος Αφγανιστάν και (1) Ιράκ, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το τελευταίο 2μήνο στο Τροκαντερό και στη Μαρίνα Π. Φαλήρου, διέρρηξαν συνολικά (18) Ι.Χ.Ε αυτ-τα, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα – αντικείμενα παθόντων.

Αντιστάθηκε το χρηματοκιβώτιο

Στην Μάνδρα Αττικής περιοχή Σφαγεία, (5) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε εταιρεία Σκυροδέματος και αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα με την απειλή όπλων, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο. Δράστες διέφυγαν αφαιρώντας (1) Ι.Χ.Ε. αυτ-το της εταιρείας το οποίο ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο και αναζητούνται.

Πεζός...ο εύκολος στόχος ληστών

Στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μαυρομιχάλη και Σόλωνος, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή (1) χρυσή αλυσίδα. Δράστης αναζητείται.

Στο Περιστέρι, οδός Λευκωσίας, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή (1) χρυσή αλυσίδα. Δράστης αναζητείται.

Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Μ. Βόδα και Ρόδου, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή (1) χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Μετέφερε Αφγανούς... και ηρωίνη!

έα επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Πάτρας. Εκτός από έναν αλλοδαπό που μετέφερε λαθρομετανάστες με το ΙΧ αυτοκίνητό του, εντόπισαν στις αποσκευές και μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (πάνω από 300 γραμμάρια). Ολα συνέβησαν χθες στην διασταύρωση ων οδών Ιλισσού και Νέας Εθνικής Πατρών Κορίνθου, στην είσοδο της Πάτρας. Ο οδηγός ΙΧ μάρκας Audi δεν σταμάτησε σε έλεγχο και αστυνομικοί άρχισαν να τον κυνηγούν. Σε κάποιο στενό κοντά στην οδό Κανελλοπούλου, εγκατέλειψε το όχημά του και άρχισε να τρέχει. Αστυνομικοί όμως τον συνέλαβαν όπως και τους 6 Αφγανούς που μετέφερε. Οδηγήθηκαν όλοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας και εκεί μετά από έρευνα των ανδρών της Δίωξης, διαπιστώθηκε πως στις αποσκευές των Αφγανών υπήρχαν πάνω από 300 γραμμάρια ηρωίνης! Προφανώς ήταν το "εισιτήριό" τους για μετάβαση στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας!

Εκλεψε για να φάει... και τον συνέλαβαν!

Aλλη μία σύλληψη μετανάστη που έκλεψε για να φάει, σημειώθηκε στην Πάτρα. Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Ιρακινό ο οποίος είχε μπει σε super market επί της οδού Ελληνος Στρατιώτου στην Πάτρα και είχε αφαιρέσει διάφορα "φαγώσιμα" είδη! Τον είδε υπάλληλος του καταστήματος και τον ακινητοποίησε. Τα περιστατικά αυτά είναι καθημερινά στην Πάτρα. Οι μετανάστες κλέβουν ακόμη και ψωμί από φούρνους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι "ουρές" για να ΄πάρουν ψωμί (και μάλιστα μπαγιάτικο ή αυτό που περισσεύει) είναι μεγάλες.

Έγκλειστοι χωρίς νερό


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη φυλακή όπου βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό ο κρατούμενος Ευάγγελος Πάλης. Η πολιτεία μετά το κλείσιμο των απαρχαιωμένων φυλακών, κατασκεύασε καινούργιες αλλά με μηδέν υποδομή. Στα Τρίκαλα 700 κρατούμενοι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, αφού έχουν πρόσβαση στο νερό μόλις για 45 λεπτά το πρωί και 45 λεπτά το βράδυ, δεν εγκρίνονται οι αιτήσεις για τις άδειες τους, οι οποίες σε ποσοστό 97% απορρίπτονται, δεν εγκρίνονται οι υπ’ όρων απολύσεις και τέλος, ο μοναδικός κοινωνικός λειτουργός -όπως καταγγέλεται- αντί να είναι στο πλευρό των κρατουμένων, έχει περάσει στο στρατόπεδο της καταστολής. Η συμπεριφορά του τελευταίου που καθορίζει εν τέλει το ποιος θα πάρει άδεια και ποιος θα απολυθεί, οδήγησε στις 20/7 κρατούμενους σε απεργία πείνας με αίτημα την άμεση απομάκρυνσή του.

3/9/10

Ο "Απάτσι" και τα κελιά


Το Σάββατο 28/8/2010 ο κρατούμενος Βαγγέλης Πάλης, βρίσκεται στο κελί του, στα Τρικάλα, βαριά τραυματισμένος με ένα κομμάτι γυαλί καρφωμένο στη καρωτίδα του! Αμέσως σφραγίζεται το κελί του ενώ ο Πάλλης βρίσκεται φρουρούμενος στην εντατική του νοσοκομείου Τρικάλων. Οι δεσμοφύλακες έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ οι τοπικές εφημερίδες σε δημοσίευμά τους κάνουν λόγο για ύπαρξη βίντεο από συγκρατούμενους του, οι οποίοι το τράβαγαν τη στιγμή της απόπειρας !!! (εφημερίδα Πρωινός Λόγος, σελ. 11 31/8). Ο επονομαζόμενος "Απάτσι" συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση των φυλακών Τρικάλων στις 27/5/2006 και αργότερα στο Μαλανδρίνο, πήρε μέρος την πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων το Νοέμβρη του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής, και φυσικά λόγω της καθημερινής αγωνιστικής στάσης του μέσα στις φυλακές, έχει χρεωθεί με αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς και δυσμενείς μεταγωγές σε μια προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα και να τον εξοντώσουν ολοκληρωτικά. Μετά τον Σοφοκλή Νιγδέλη που αυτοτραυματίστηκε στις φυλακές Γρεβενών σε ένδειξη συμπαράστασης για τον "Απάτσι"αποκαλύπτεται ότι στις περιβόητες φυλακές Τρικάλων από την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 ο κρατούμενος για κλοπές Νίκος Τσουβαλάκης βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης καθώς και για την εκπλήρωση του αιτήματός του να μεταβεί στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων Κρήτης, όπου βρίσκεται έγκλειστος ο ανάπηρος από εγκεφαλικό αδερφός του, ώστε να του παρέχει την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται. Ο οργανισμός του είναι ήδη καταβεβλημένος μιας και υποφέρει από υπέρταση και από αναπνευστικά προβλήματα. Ο ίδιος δήλωσε «… για άλλη μια φορά αναγκάζομαι να διακινδυνεύσω την ήδη κλονισμένη υγεία μου, καθώς και τη ζωή μου, για να παραμείνω άνθρωπος και όχι δειλό, μοιραίο και άβουλο πρόβατο μέσα στην αγέλη». Ο Νίκος Τσουβαλάκης έχει κάνει τρεις απεργίες πείνας, οι δύο για τις βάρβαρες συνθήκες κράτησης.

Σύλληψη για φορολογικές απάτες

Στη Θεσ-νίκη, συνελήφθη ημεδαπός, ετών 41, γιατί σε βάρος εκκρεμούσαν: α) Ένταλμα Σύλληψης, για έκδοση φορολογικών στοιχείων που αφορούν ανύπαρκτες συναλλαγές και β) Εννέα καταδικαστικές αποφάσεις, για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων και έκδοση εικονικών – πλαστών φορολογικών στοιχείων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (18) ετών και (6) μηνών.

14 άτομα κρατούσαν σε διαμέρισμα ζητώντας λύτρα


Στην Αθήνα, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας και αναζητούνται (6) άγνωστοι συνεργοί του, γιατί σε διαμέρισμα κρατούσαν έγκλειστους αλλοδαπούς, ζητώντας τους χρηματικά ποσά για να τους ελευθερώσουν. Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν (7) αλλοδαποί, (6) υπήκοοι Πακιστάν και (1) Τουρκίας, καθώς και διαβατήρια, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών

Είχαν κλέψει και άλλο κυλικείο

Στη Βούλα, συνελήφθησαν 20χρονος αλλοδαπός και ανήλικος ημεδαπός, γιατί διέρρηξαν κυλικείο Λυκείου στη Βούλα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες διέρρηξαν άλλο ένα κυλικείο και (3) περίπτερα στην ίδια περιοχή

Πυροβόλησαν στον αέρα


Στις Αχαρνές, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε βιοτεχνία λευκών ειδών και αφού πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Επιδρομή τσαντάκηδων

Στην Κηφισιά, οδός Δροσίνη, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στην Αγ. Παρασκευή, οδός Κύθνου, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και (1) κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνταιείο. Δράστες αναζητούνται.

Στο Μαρούσι, οδός Ευβοίας, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισε στο χέρι ημεδαπή και αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα – αντικείμενα. Δράστης αναζητείται.

Έδεσαν τον ταχυδρόμο στο δέντρο


Το ζευγάρι των ληστών που συνελήφθη στη Νίκαια του Πειραία την 1η Ιουλίου είχε δέσει σε δέντρο ταχυδρόμο των ΕΛΤΑ Αγρινίου και του αφαίρεσε 40.340 ευρώ που προορίζονταν για τις συντάξεις ηλικιωμένων. Η ενέδρα στήθηκε στην περιοχή της Κατούνας απο τον 31χρονο Αλβανό και την 28χρονη συμπατριώτισσά του. Το ζευγάρι έδεσε με τροιχιά τον ταχυδρόμο στο δέντρο για να έχουν το χρόνο να απομακρυνθούν απο την περιοχή. Την έφοδο στο διαμέρισμα της Νίκαιας έκαναν άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου, που μεταξύ άλλων βρήκαν στο σπίτι και το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο του ταχυδρόμου. Τον στόχο είχε υποδείξει στο ζευγάρι άλλος Αλβανός που τότε διέμενε στο Αγρίνιο και τώρα αναζητείται απο τις αρχές.

Ηρωίνη και χασίς σε 19χρονο Αλβανό


Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μετά από συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη 19χρονος Aλβανός γιατί κατείχε και μετέφερε στις αποσκευές του, ως επιβάτης λεωφορείου συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 3 κιλών και 52 γραμμαρίων σε τρεις ισοβαρείς συσκευασίες, καθώς και 264 γραμμάρια ηρωίνης σε πεπιεσμένη μορφή (βραχάκι). Επιπλέον ο εν λόγω αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Και κοκαΐνη και αντίσταση


Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ηλικίας 26 χρόνων και αναζητείται ένας ομοεθνής του ηλικίας 25 χρόνων, για κατοχή από κοινού 93 γραμμαρίων κοκαΐνης. Συγκεκριμένα κατόπιν πληροφοριών των Αστυνομικών οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Κρεμαστής. Κατά την διάρκεια του Αστυνομικού ελέγχου κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού δεκατρείς (13) ανισοβαρείς αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 93 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Κατά την προσπάθεια των Αστυνομικών να τους ακινητοποιήσουν τράπηκαν σε φυγή πεζοί και κατόπιν καταδίωξης συνελήφθη ο 26χρονος, ενώ ο 25χρονος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Κατά την ακινητοποίησή του ο 26χρονος βιαιοπράγησε σε βάρος Αστυνομικού, με σκοπό την αποτροπή της σύλληψής του. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Μία (1) ζυγαριά ακριβείας

· Μία (1) δίκυκλη μοτ/τα, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών

· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

· Ένα (1) ψαλίδι με πλήθος πλαστικών συσκευασιών, ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών

· Το χρηματικό ποσό των 230 Ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι ληστών

Αυτή την ώρα κρατούνται και ανακρίνονται στην αστυνομία Αγρινίου μια γυναίκα και ένας άνδρας οι οποίοι φέρονται να είναι οι ληστές που χτύπησαν τον ταχυδρομικό υπάλληλο στην περιοχή της Κατούνας και του είχαν πάρει χρηματικό ποσό(40.340.00 )το οποίο προορίζονταν για τις συντάξεις κατοίκων της περιοχής.Στην σύλληψη του ζευγαριού έφτασε η αστυνομία ύστερα απο έρευνες και στοιχεία τα οποία είχαν συλλέξει απο τον τόπο της ληστείας αλλά και απο την μαρτυρία του ταχυδρομικού υπαλλήλου

Βίντεο απο την φωτιά στο Μεσολόγγι

Καλημέρα με ληστείες

Στη Θεσ-νίκη, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα τροφίμων και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε ημεδαπή υπάλληλο και αφαίρεσε από ταμείο, το χρηματικό ποσό των 300 €. Δράστης αναζητείται.

Στα Σπάτα, οδός Χρήστου Μπέκα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα αθλητικών ειδών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό πόσο. Δράστης αναζητείται

Στην Καλλιθέα, συμβολή των οδών Γρυπάρη και Ιφιγένειας, άγνωστος δράστης εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό πόσο. Δράστης αναζητείται

"Αγόρασαν"με απειλή όπλου τα τσιγάρα τους


Στην Αμφιθέα Θεσ-νίκης, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από ημεδαπό διανομέα ψιλικών, (1) κούτα τσιγάρα, (4) κάρτες τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 800 €. Δράστες αναζητούνται

2/9/10

Δεν πρόλαβε το καντήλι να ανάψει

Στη Νίκαια, στην είσοδο του Νεκροταφείου Νίκαιας, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισε ημεδαπή και της αφαίρεσε μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό. Παθούσα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστης αναζητείται

Νέα ληστεία για τα ΕΛΤΑ στην Κρήτη

Νέα ληστεία έγινε το πρωί σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου με δράστες δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι έδρασαν με τρόπο πανομοιότυπο με τη ληστεία που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή σε βάρος πράκτορα των ΕΛΤΑ. Ο 56χρόνος ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του στο χωριό Μάραθος για τη διανομή συντάξεων , όταν έξω από την Τύλισο στη θέση «Βουλισμένο Αλώνι», του έκλεισαν το δρόμο δύο άτομα με ένα παλιό αγροτικό αυτοκίνητο. Ο ένας μπήκε στο αυτοκίνητο του ταχυδρόμου και με την απειλή όπλου τον ανάγκασε να συνεχίσει την πορεία του ενώ ο άλλος ακολουθούσε με το φορτηγάκι. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το αγροτικό, κατέβασαν τον ταχυδρόμο από το αυτοκίνητο του και το πήραν μαζί με τον σάκο που περιείχε 20.000 ευρώ. Οι ληστές συνέχισαν και αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς Ανώγεια, όπως και την προηγούμενη μέρα.

Του έβγαλαν μαχαίρι... μπροστά στον 2χρονο γιο του!

Θύμα ληστείας έπεσε ο διεθνής Πατρινός πολίστας Βασίλης Λαμπάτος στην περιοχή του Διάκου στην Πάτρα. Ο 36χρονος αθλητής, κατευθύνονταν με το αυτοκίνητό του πίσω από την περιοχή του Γηροκομείου στην οδό Αγίου Τρύφωνος, ενώ μαζί του είχε το μόλις δύο ετών αγοράκι του το οποίο βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Ξαφνικά αντιλήφθηκε ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Ο οδηγός του δικύκλου πλησίασε στο τζάμι του 36χρονου και έβγαλε ένα μαχαίρι. Ο 36χρονος κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα και έτσι οι δύο δράστες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Μάλιστα ο οδηγός του δικύκλου κατάφερε και τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά τον Βασίλη Λαμπάτο στο στήθος με το μαχαίρι. Οι δύο ληστές άρπαξαν το πορτοφόλι του Βασίλη Λαμπάτου και το κινητό του τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Ο πρώην διεθνής πολίστας φοβήθηκε λόγω του ότι είχε μαζί του και τον μόλις 2 ετών γιό του. .Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα.

Οι Αλγερινοί ήταν ... ξεφτέρια


Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών». Οι δράστες μαζί με επτά (7) επιπλέον ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Ομόνοιας και του Μοναστηρακίου, ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος επί της οδού Μ.Βόδα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και άλλων αντικειμένων. Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο διέπραξαν:

· Δεκαεπτά (17) διαρρήξεις οχημάτων.

· Δεκαοκτώ (18) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών.

Θαμμένο οπλοστάσιο στα σύνορα με Αλβανία


Σε ορεινή περιοχή του Δ.Δ. Διποταμίας Καστοριάς, του Δήμου Ακριτών, Νομού Καστοριάς, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, βρέθηκε , θαμμένο και συσκευασμένο, το παρακάτω πολεμικό υλικό: α) τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV.

β) ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου MANNLICHE

γ) τρία (3) υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης

δ) οκτώ (8) γεμιστήρες πολεμικού όπλου

ε) δεκατέσσερις (14) χειροβομβίδες, αγνώστου προελεύσεως

στ) δεκατέσσερις (14) κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων

ζ) δεκαοχτώ χιλιάδες τετρακόσια δέκα πέντε (18415) φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και

η) δύο (2) συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμ

Καταπλακώθηκε Ιταλός στη Μύκονο

Στην περιοχή Φανάρι-Μυκόνου, από αποκόλληση βράχων που ήταν τοποθετημένοι εντός οικοπέδου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας, ηλικίας 63 ετών, που βρισκόταν στο σημείο.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω αλλοδαπός στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει διάφορα σημεία του νησιού, ανέβηκε επάνω σε σωρό βράχων, που ήταν τοποθετημένοι εντός οικοπέδου και οι οποίοι προέρχονταν από την εκσκαφή αυτού, για την ανέγερση οικοδομής, με αποτέλεσμα κατά την στιγμή της κατάβασής του να χάσει την ισορροπία του και πέφτοντας να μετακινηθεί μεγάλο κομμάτι βράχου, το οποίο και τον καταπλάκωσε.
Οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν με την βοήθεια μηχανήματος έργου να απεγκλωβίσουν τον αλλοδαπό, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη – εργολάβου της οικοδομής, σχηματίστηκε δικογραφία για μη λήψη προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας στον χώρο εκτέλεσης των εργασιών και ο οποίος αναζητείται προκειμένου συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Αλγερινοί χτυπούσαν πεζούς

Μεσημβρινές ώρες της 29-8-2010, στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών».
Οι ανωτέρω δράστες μαζί με επτά (7) επιπλέον ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.
Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Ομόνοιας και του Μοναστηρακίου, ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος επί της οδού Μ.Βόδα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και άλλων αντικειμένων.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο διέπραξαν:
Δεκαεπτά (17) διαρρήξεις οχημάτων.
Δεκαοκτώ (18) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α. Α. Παντελεήμονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Οπλισμένοι σαν αστακοί πουλούσαν ναρκωτικά




Πρωινές ώρες της 1/9/2010, στο Π. Φάληρο από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν, τρεις άνδρες, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 28 και 46 ετών και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και όπλων.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ΚΟΚΑΪΝΗ: βάρους –400- γραμμαρίων.
ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –26,9- γραμμαρίων.
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –7- γραμμαρίων.
Ένα (1) πιστόλι μάρκας «TOKAREV», με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.
Δεκατέσσερα (14) πιστόλια τύπου μπρελόκ.
Πέντε (5) χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές.
Ογδόντα πέντε (85) φυσίγγια διαφόρων τύπων.
Το χρηματικό ποσό των –5.915- ευρώ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο χρησιμοποιούμενο για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
Πέντε (5) ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Ένα (1) κουτί με βεγγαλικά.
Ένα (1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Δύο (2) φορητοί υπολογιστές και μια (1) μονάδα H/Y.
Επίσης, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων ημεδαπών, εκκρεμεί Ένταλμα Συλλήψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε την 26/8/2009 στην περιοχή Ασπροπύργου κατά υπηκόου Βουλγαρίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες 1/9/2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με όπλο μια...σύριγγγα


Στην Ακρόπολη, οδός Ερμού, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί με απειλή σύριγγας αφαίρεσε από ημεδαπή τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 €.

Είχε ρημάξει 9 σπίτια στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσ-νίκη, οδός Αριστοτέλους, συνελήφθη ημεδαπός ετών 32, γιατί την 30-8-2010/13.00 αφού παραβίασε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 20.000€. Από την έρευνα προέκυψε ότι, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είχε διαρρήξει (9) οικίες, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά

Μαχαίρωσαν τον φύλακα

Στην Θεσ-νίκη, οδός Καθηγητού Ευρυγένη, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε μάνδρα με σίδερα και κατά την διάρκεια διάρρηξης του γραφείου του ιδιοκτήτη, έγιναν αντιληπτοί από τον αλλοδαπό φύλακα, τον οποίο ο (1) εκ των δραστών τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στο χέρι. Συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Παθών μετέβη στο νοσοκομείο με ιδία μέσα, για παροχή Α’ Βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.

Καθημερινές οι ένοπλες ληστείες

Στην Κυψέλη, οδός Βελβενδού, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από την αλλοδαπή ιδιοκτήτρια, το χρηματικό ποσό των 150 €. Δράστης αναζητείται.

Στην Θεσ-νίκη, οδός Κατσιμίδη, άγνωστος δράστης εισήλθε σε φαρμακείο ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 €. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης, με την απειλή απροσδιόριστου αντικειμένου που ήταν τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας (πιθανόν όπλο), αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 100 € και (5) πακέτα τσιγάρα. Δράστης αναζητείται.

Στο Δήμο Θερισού Ν. Χανίων, (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 €. Δράστες διέφυγαν με μοτ-τα και αναζητούνται.
Στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης, με την απειλή απροσδιόριστου αντικειμένου που ήταν τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας (πιθανόν όπλο), αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 100 € και (5) πακέτα τσιγάρα. Δράστης αναζητείται

Πουλούσαν το δορυφορικό σήμα μέσω Internet



Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενεργήθηκε επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ. Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, όπου συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για άλλους επτά (7) ημεδαπούς, κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων «ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ».
Ειδικότερα, από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ( MULTICHOICE ) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » υπεβλήθη μήνυση κατ ΄ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), οι οποίοι λειτουργώντας σαν ομάδα και χρησιμοποιώντας ως διακομιστές ( server ) αποκωδικοποιητές ( Dreambox / Tecview ) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της Εταιρείας με την επωνυμία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ΕΛΛΑΣ», «φορτωμένους» με ειδικό παράνομο λογισμικό, μοίραζαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της ανωτέρω εταιρείας σε τρίτα άτομα, αντί χρηματικού ποσού.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA , πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, ενόψει της μεταξύ τους υπάρχουσας σύμβασης, .
Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένας (1) φορητός Η/Υ μέσω του οποίου γινόταν ηλεκτρονική διαχείριση .
· πέντε (5) δορυφορικοί δέκτες παρανόμως προγραμματισμένοι για θέαση, μέσω διαδικτύου συνδρομητικών καναλιών της NOVA , άνευ καταβολής χρηματικής συνδρομής.
· δύο (2) προγραμματιστές καρτών.
· Τρεις (3) δίσκοι Η/Υ και τρεις (3) συσκευές σύνδεσης στο διαδίκτυο ( modem - router ).
· τέσσερεις (4) κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών , εκ των οποίων μία (1) για τα πολωνικά δορυφορικά κανάλια CYFRA +, μία (1) για τα αλβανικά δορυφορικά κανάλια DigitAlb , και δύο (2) για το ελληνικά συνδρομητικά δορυφορικά του μπουκέτου καναλιών NOVA της εγκαλούσας εταιρίας.
Από ηλεκτρονική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι συνεργάζονταν ηλεκτρονικά μεταξύ τους, ενώ η προκληθείσα οικονομική ζημία, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΪΣ», του Ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2008-2009 ανέρχεται στο ποσό των -15.975.360- ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία του 41χρονου που είχε εξαφανιστεί από τον Μάιο του 2000

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία 41χρονου ημεδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τον Μάιο του 2000.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της «Ανθρωποκτονίας από πρόθεση», «περιύβρισης νεκρού» και παράβασης «Νόμου περί όπλων» και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 επιπλέον ημεδαπών, για «Υπόθαλψη εγκληματία».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, στα μέσα Μαΐου 2000, εκμεταλλευόμενος μακρόχρονη προσωπική γνωριμία, επιβίβασε τον 41χρονο στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στην επαρχιακή οδό Πανοράματος-Χορτιάτη. Εκεί, για προσωπικές διαφορές και με όπλο, που είχε επιμελώς κρύψει στο όχημα, τον πυροβόλησε επανειλημμένα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στη συνέχεια, ο δράστης μετέφερε το πτώμα σε αγρόκτημα 46χρονου φίλου του και το εγκατέλειψε σε απόκρημνη πλαγιά. Αφού εκμυστηρεύτηκε την πράξη του στη σύζυγό του, στον 46χρονο ιδιοκτήτη της αγροτικής έκτασης και σε έτερο 56χρονο φίλο του, μετέβη την επομένη στο απόκρημνο σημείο, όπου είχε εγκαταλείψει τη σορό. Εκεί, μετά από αποτυχημένη απόπειρα ενταφιασμού του πτώματος, προέβη στη σταδιακή αποτέφρωση και τον τεμαχισμό της σορού, τη μεταφορά και μεταφόρτωση της στο σκάφος του, που ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς. Κατόπιν, πλέοντας στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, αφού έδεσε την τεμαχισμένη σορό σε άγκυρα, τη βύθισε στη θάλασσα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αγρόκτημα του 46χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 φυσίγγια και μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και δεν σχετίζεται με την ανθρωποκτονία, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει Εντάλματος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πυροβόλησαν έναν εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ Reja στην Πάτρα


Πυροβολισμοί χθες το βράδυ στο κλαμπ Reja στην Πάτρα. Ανδρας αγνώστων στοιχείων πυροβόλησε δύο φορές τον εκ των συνιδιοκτητών του κλαμπ στα πόδια. Ο 25χρονος Κώστας Μπελεζώνης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ρίου με τραύματα στο μηρό! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι διαφορές των δύο ανδρών ήταν προσωπικές! Η αστυνομία τείνει να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι διαφορές να έχουν σχέση με "μπραβιλίκια". Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν επί τόπου στο συμβάν, όμως ο δράστης είχε εξαφανισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πεζός και διέφυγε από το στενό δεξιά του καταστήματος που βρίσκεται στην πλαζ.
πηγή:http://www.dete.gr

Βιαστής ο κουμπάρος


Κουμπάρος 29 ετών συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 39χρονης ο συλληφθείς, που είναι κουμπάρος της οικογένειας της, ενήργησε σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά τον μήνα Ιούνιο τρέχοντος έτους, ασελγείς χειρονομίες ενώπιον του ανήλικου 14χρονου παιδιού της, που τον είχε επισκεφθεί στην κατοικία του, προσβάλλοντας βάναυσα την αξιοπρέπεια του στο πεδίο της γενετήσιας ζωής, ενώ επιχείρησε να παραπλανήσει το αγόρι προκειμένου να υποστεί παρα φύση ασέλγεια. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τον μήνα Ιούλιο, κατά την διάρκεια επίσκεψης της ανήλικης 12χρονης κόρης της στην κατοικία του κουμπάρου ξενοδοχουπάλληλου στο επάγγελμα, ενήργησε σε βάρος της ασελγείς πράξεις, προβαίνοντας παράλληλα σε χειρονομίες και προτάσεις που προσέβαλλαν βάναυσα την αξιοπρέπεια της. Επιπλέον, την 30-08-2010, κατά την επίσκεψη και διαμονή ανωτέρω 12χρονης παθούσας στην κατοικία του συλληφθέντα, προέβη σε όμοιες πράξεις και επιπλέον ενήργησε σε βάρος της παρά φύση ασέλγεια, εξαναγκάζοντας την στην ανοχή αυτής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας αποθηκευμένο σε ένα σκληρό δίσκο Η/Υ, σε ένα φορητό Η/Υ, σε ένα ψηφιακό δίσκο DVD , σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, σε ένα USB Stick , καθώς και βιντεοληπτικό υλικό σχετικό με τις ανωτέρω πράξεις.

Καυτός μήνας ο Αύγουστος


Στη διάρκεια του μηνός ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., συνελήφθησαν συνολικά -2.886- άτομα και ειδικότερα:

· Ένα (1) άτομο για ανθρωποκτονία.

· Δύο (2) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αρχαιοτήτων».

· Τριακόσια δύο (302) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».

· Τριακόσια εβδομήντα (370) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

· Ογδόντα τέσσερα (84) άτομα για ληστείες.

· Εκατόν τριάντα εννέα (139) άτομα για παραβάσεις του νόμου « περί Ηθών».

· Ογδόντα επτά (87) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.

· Εκατόν τέσσερα (104) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».

· Τετρακόσια σαράντα ένα (441) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα.

· Εννιακόσια είκοσι (920) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών».

· Σαράντα πέντε (45) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Παιγνίων».

· Είκοσι τρία (23) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

· Τριακόσια εξήντα οκτώ (368) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κ.λ.π.).