28/8/10

Αναστάτωση στις φυλακές

Αναταραχή επικρατεί αυτήν την ώρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας των Γρεβενών σε ένδειξη συμπαράστασης για τον σοβαρότατο τραυματισμό του κρατούμενου των φυλακών Τρικάλων Ευάγγελου Πάλη. Ο κρατούμενος που έχει δώσει μάχες για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Τρικάλων, αφού κάτω απο ανεξακρίβωτες συνθήκες κόπηκε κεντρική αρτηρία στον λαιμό του. Στα Γρεβενά σε ένδειξη συμπαράστασης πριν απο λίγο αυτοτραυματίστηκε κρατούμενος [ονόματι Μιλέλης] και τώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Τραυματίστηκε σε καταδίωξη

Σήμερα (28-8-2010) και ώρα 00.35, στη Μυτιλήνη 22χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία, ύστερα από καταδίωξη με υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, υπόπτου οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας που δεν είχε σταματήσει νωρίτερα σε σήμα τροχονόμου, εξετράπη της οδού και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.
Τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γ. Ν. Μυτιλήνης ¨Βοστάνειο¨.

Έπιασαν ληστές τραπεζών στα καλάμια

Την 13:55 ώρα της 27-08-2010 στο Βραχάτι Κορινθίας, δύο (2) άγνωστοι άνδρες, φορώντας κράνη, εισήλθαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ περίπου και στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μοτ/τα. Την 15:00 ώρα της ιδίας (27-08-2010) ύστερα από επισταμένες έρευνες της Υπηρεσίας μας ,στην παραλία Κάτω Άσσου Κορινθίας κρυμμένοι μέσα σε καλάμια συνελήφθησαν, οι δύο (2) άντρες ημεδαποί ηλικίας 35 και 44 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το πιστόλι που χρησιμοποίησαν, τα δύο (2) μαύρα κράνη καθώς και η δίκυκλη μοτ/τα.
Οι ίδιοι δράστες με τον ίδιο τρόπο την 28-06-2010 και ώρα 12:45 διέπραξαν και την ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Λουτρακίου απ’ όπου αφαίρεσαν 25.000 ευρώ και τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι μία υπάλληλο της Τράπεζας.

Έγινε δολοφόνος ο χασισοκαλλιεργητής


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών συνέλαβαν την 27-8-2010 σε Τ.Δ. του Δήμου Μ. Αλεξάνδρου - Ν. Πέλλας, 46χρονο άνδρα, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και κατοχή – καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, την 14.30’ ώρα της ίδιας ημέρας (27-8-2010) επί δημοτικής οδού εντός προαναφερόμενου Τ.Δ. βρέθηκε πεσμένος 55χρονος ημεδαπός άνδρας μετά της δίκυκλης μοτοσικλέτας του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, προερχόμενος από βολή πυροβόλου όπλου.
Από την προανάκριση που διενήργησε η προαναφερόμενη Υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο παθών, λίγο πριν την πτώση του και καθώς κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της προαναφερόμενης οδού πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τον κατηγορούμενο, ο οποίος ευρισκόταν την ώρα εκείνη στον αύλιο χώρο της οικίας του, παρακείμενου της οδού και σε απόσταση περί τα 35 μέτρα απ’ αυτήν.
Στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα (μια καραμπίνα και ένα δίκαννο), τα οποία κατείχε νόμιμα, καθώς επίσης φυσίγγια και κενούς κάλυκες φυσιγγίων, μέρος των οποίων έφερε πάνω του (στα ρούχα του). Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν 5,5 γραμμάρια κάνναβης, ενώ όπως διαπιστώθηκε στην αυλή του σπιτιού του καλλιεργούσε 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν.

Τρείς οι ληστές στη Ρόδο

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τρείς αλλοδαπούς ληστές ηλικίας 22, 20 και 26 χρόνων. Συγκεκριμένα ενεργούντες από κοινού και έχοντας προαποφασίσει την διάπραξη κλοπών, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και νυχτερινές ώρες διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 25-08-2010, εννέα (9) κλοπές από οικίες τις οποίες παραβίαζαν, σε περιοχές της νήσου Ρόδου (Λαχανιά – Λάρδο – Αφάντου – Μαριτσά – Γεννάδι – Κιοτάρι). Τα αφαιρεθέντα είδη στη συνέχεια απέκρυπταν στις οικίες τους στα Αφάντου Ρόδου και σε αγροτικές περιοχές της Νότιας Ρόδου και Αφάντου, μέσα σε αυτοσχέδιες κρύπτες που δημιουργούσαν για το σκοπό αυτό. Σε νομότυπη έρευνα των οικιών τους και στις προαναφερόμενες αγροτικές περιοχές βρέθηκαν :
Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής
Έξι (6) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Μία (1) τηλεόραση
Τρεις (3) φωτογραφικές μηχανές
Μία (1) βιντεοκάμερα
Χρηματικό ποσό 1.050 Ευρώ
Νομίσματα διαφόρων χωρών
Εννιά (9) συλλογές νομισμάτων διαφόρων χωρών
234 νομίσματα διαφόρων ειδών
Οχτώ (8) ρολόγια χειρός
Ενενήντα έξι (96) χρυσά κοσμήματα (24 δαχτυλίδια - 30 αλυσίδες - 6 σκουλαρίκια - 1 βραχιόλι και 35 λοιπά κοσμήματα)
Πέντε (5) χρυσές λίρες
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
Τέσσερα (4) ηλεκτρικά εργαλεία
Δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές
Δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία (1 φακός – 1 κατσαβίδι)
Ένα (1) μαχαίρι και ένα (1) ξιφίδιο
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
Μία (1) ταυτότητα, μία (1) άδεια οδήγησης, εφτά (7) σφραγίδες και κάρτες τραπεζών στο όνομα αλλοδαπού . Από τα ανωτέρω κατασχεθέντα το μεγαλύτερο μέρος αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η προέλευσή τους. Επίσης όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων διαμένει παράνομα στη χώρα.

Κάτι τρέχει με τους Ρουμάνους

Στον Ασπρόπυργο από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, μετά από αναζητήσεις συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας κατηγορούμενος για «Απόπειρα διακεκριμένης κλοπής» και «Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών».
Ο συλληφθείς απογευματινές ώρες της 25-08-2010, αφαίρεσε τσιμεντένια καλύμματα φρεατίων και καλώδια από το παλαιό δίκτυο σιδηροδρόμου Αθηνών – Πατρών, πλην όμως έγινε αντιληπτός και εγκατέλειψε την προσπάθεια του. Βραδινές ώρες της ιδίας, εντοπίστηκε εκ νέου στον ίδιο χώρο από Αστυνομικούς, στη θέα των οποίων τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας στο χώρο ένα κόφτη.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει καλώδια μήκους 250 μέτρων τα οποία βρέθηκαν στην χιλιομετρική θέση 32+600 της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και αποδόθηκαν στον Ο.Σ.Ε.

Έπιασαν τον ληστή με το σημείωμα

Στο Περιστέρι από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός ο οποίος λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα Τράπεζας.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ληστειών προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραττε ληστείες και απόπειρες ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.
Ειδικότερα εισερχόταν στα υποκαταστήματα φορώντας γυαλιά ηλίου και μαύρο σακίδιο και αφού πλησιάζε στα ταμεία επεδείκνυε ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα με το οποίο ζητούσε την παράδοση των χρημάτων.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά (7) ληστείες τραπεζών και δύο (2) απόπειρες από τις οποίες:
· Δύο (2) ληστείες τραπεζών στη Ν.Φιλαδέλφεια.
· Μία (1) ληστεία τράπεζας στα Κ. Πατήσια.
· Μία (1) ληστεία τράπεζας στις Αχαρνές.
· Δύο (2) ληστείες τραπεζών στη Λάρισα.
· Μία (1) ληστεία τράπεζας στη Ναύπακτο.
· Μία (1) απόπειρα ληστείας τράπεζας στη Ν.Φιλαδέλφεια.
· Μία (1) απόπειρα ληστείας τράπεζας στο Ηράκλειο-Αττικής.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένα (1) ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα που χρησιμοποιούσε στη διάπραξη ληστειών.
· Το χρηματικό ποσό των 7.665 Ευρώ.
· Ένα (1) μαχαίρι.

O Βούργαρος ήταν ο βιαστής

Μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, μεθοδική και επισταμένη προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, για υπόθεση βιασμού, πράξη που έγινε την 12-8-2010 στο Ρέθυμνο, προέκυψε ότι δράστης είναι 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και εξεταζόμενος, ομολόγησε την πράξη του.

27/8/10

Ο Αρχιμπράβος ληστής?


Πίσω απο την αιματηρή ληστεία στην Εθνική τράπεζα της Αλοννήσου κρύβεται -όπως αποκαλύπτει αστυνομική πηγή στο crimes on air- Αρχιμπράβος του Πειραιά που στο παρελθόν υπήρξε συγκατηγορούμενος με δυο πλέον νεκρούς φίλους του. Τον Μάκη Μαυράκη πρώην σύζυγο της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου και τον αποκαλούμενο "βομβιστή" Γιώργο Αυτιά και οι δυο θύματα της αλληλοεξόντωσης των "Νονών της Νύχτας". Ο Αρχιμπράβος αναζητείται για το ένα εκατομμύριο που προς στιγμήν άρπαξαν οι ληστές στην Αλόννησο απο την τράπεζα και θεωρείται πως αυτός ήταν που κατέστρωσε το σχέδιο της διαφυγής με φουσκωτό σκάφος. Ο ίδιος πάντως είναι δύσκολο να συμμετείχε και με τη φυσική του παρουσία καθώς θεωρείται υπέρβαρος. Ο Αρχιμπράβος που ξεκίνησε την καριέρα του απο τα Νότια προάστια είχε χριστεί διάδοχος του άλλοτε Κρητικού σωματοφύλακα που παρείχε τις υπηρεσίες του στον μεγαλοαπατεώνα Γιώργου Κοσκωτά. Η συμμορία του Αρχιμπράβου τα τελευταία χρόνια ήλεγχε όλα σχεδόν τα νυχτερινά κέντρα στη Λεωφόρο Συγγρού.

Έφυγε ο Παπανδρέου της ΕΛ.ΑΣ


Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Φώτης Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή, δίνοντας μάχη όχι με το έγκλημα αλλά με την ίδια του τη ζωή, καθώς τα τελευταία χρόνια υπέφερε απο ανίατη ασθένεια. Ο Ανώτατος Αξιωματικός στην πλούσια καριέρα του αφοσιώθηκε με πίστη στο καθήκον καθώς επί χρόνια υπηρέτησε στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αποσπώντας πολλούς τιμητικούς επαίνους. Είναι ενδεικτικό ότι ως Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε τις πεζές περιπολίες στην πλατεία Εξαρχείων και μάλιστα στην αρχή και με τη φυσική του παρουσία. Δυστυχώς ούτε η τελευταία του προαγωγή ως πρώτος Αναπληρωτής Γαδάρχης, δεν αποτέλεσε την τονωτική ένεση για να μπορέσει να ξεπεράσει το ακατανίκητο. Ήταν όμως μια αναγνώριση στην αξιόμαχη πορεία του ως Αξιωματικός πρώτης γραμμής.

Ήθελαν τα χάπια τους

Aπάτη σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφία κατηγορούνται πως διέπραξαν στη Βέροια δυο γυναίκες [50 και 31 ετών] που εντοπίστηκαν απο αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας. Συγκεκριμένα διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστιδες, οι οποίες νωρίτερα είχαν προσκομίσει σε φαρμακείο της Βέροιας πλαστογραφημένη συνταγή του Ο.Γ.Α., με σκοπό να προμηθευτούν χωρίς δική τους συμμετοχή δώδεκα κουτιά διαφόρων φαρμάκων αξίας 670€. Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαοκτώ πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του Ο.Γ.Α., στα οποία αναγράφονταν διάφορα στοιχεία ασθενών και διαφόρων ειδών φαρμάκων. Τα φύλλα αυτά έφεραν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων ιατρών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι εν λόγω δράστιδες μετέβησαν συνολικά σε έξι φαρμακεία στην Νάουσα Ημαθίας και σε τρία φαρμακεία στην Βέροια και κατάφεραν με τη χρήση πλαστογραφημένων συνταγών να εξαπατήσουν τους φαρμακοποιούς και να προμηθευτούν πληθώρα φαρμάκων διαφόρων ειδών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δράστιδων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα εννέα κουτιά διαφόρων φαρμάκων μεγάλης αξίας, ένα ατομικό βιβλιάριο του Ο.Γ.Α., ένα ατομικό βιβλιάριο του Ι.Κ.Α., εννέα πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του Τ.Ε.Β.Ε., έξι πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του Ι.Κ.Α., οκτώ σφραγίδες διαφόρων ιατρών, μια σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια σφραγίδα της Δ/σης Υγείας Θεσ/νίκης, μια σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, μια σφραγίδα με ρυθμιζόμενη ένδειξη ημερομηνίας και άλλες τρεις σφραγίδες με ενδείξεις διαφόρων ιατρικών όρων. Η συνολική αξία των φαρμάκων που αναγράφονται στις πλαστογραφημένες συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.

26/8/10

Ο ληστής της Αλοννήσου ήταν...γνωστός

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 25-08-2010 στην περιοχή των Εξαρχείων Αττικής ο 38χρονος Δ.Μ ως ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που πραγματοποιήθηκε την 08.00’ ώρα της 24-08-10 σε βάρος του υποκαταστήματος της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ», που βρίσκεται στην Αλόννησο. Από την έρευνα – προανάκριση που διενήργησε η ανωτέρω υπηρεσία, προέκυψε ότι ο συλληφθείς το όνομα του οποίου θυμίζει είδος μαχαιριού κρεοπώλη, μαζί με 35χρονο ημεδαπό και άτομο αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι αναζητούνται, συναποφάσισαν τη διάπραξη ένοπλης ληστείας σε βάρος του ανωτέρω υποκαταστήματος. Για το σκοπό αυτό, προμηθεύτηκαν τα κατάλληλα μέσα (όπως όπλα, κουκούλες, τζόκεϊ, μοτοσικλέτα και σκάφος). Την 08:00’ ώρα της 24-08-2010 ο ανωτέρω συλληφθείς με τον άγνωστο συνεργό του, επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα, μάρκας kymko , την οποία είχε ενοικιάσει ο 35χρονος ημεδαπός συνεργός τους, μετέβησαν στο υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας στην Αλόννησο. Φορώντας κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ, εισήλθαν στο εσωτερικό του και, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων (τύπου Kalashnikov ) τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ, περίπου. Ακολούθως, εξήλθαν του υποκαταστήματος πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό και επιβιβάστηκαν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα με σκοπό να διαφύγουν. Κατά τη διαφυγή τους συγκρούστηκαν με διερχόμενο Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας και τράπηκαν πεζή σε φυγή εγκαταλείποντας στο σημείο τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει. Στη συνέχεια, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων ημεδαπό άνδρα και του αφαίρεσαν την δίκυκλη μοτοσικλέτα του, τύπου vespa . Σε κοντινή απόσταση έγιναν αντιληπτοί από δύο αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να τους ακινητοποιήσουν, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από Λιμενοφύλακα του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, ο οποίος επιχείρησε να τους ακολουθήσει. Αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του και κατάφεραν να διαφύγουν επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό σκάφος το οποίο είχαν αφαιρέσει όλοι μαζί απογευματινές ώρες της 22-08-10 από την περιοχή του Πυλίου-Ευβοίας. Ο συλληφθείς, βρισκόταν σε εντεκαήμερη (11) άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις δικαστικές φυλακές Αγιάς Κρήτης, στις οποίες είναι έγκλειστος, εκτίοντας πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία που διέπραξε το 1995, μαζί με επτά (7) συνεργούς του, σε βάρος ταμία Δημήτρη Μαντούβαλου, κατά τη διάρκεια ληστείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς επίσης και για εκβιάσεις και ληστείες.


Το τέρας είχε βιάσει και τη νύφη του


Την αρραβωνιαστικιά του αδελφού του είχε βιάσει το 1997 ο Δ.Α στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Ο δράστης τότε είχε προφυλακιστεί αλλά κατόρθωσε να αποδράσει απο το νοσοκομείο της πόλης αρπάζοντας και τραυματίζοντας με το κοντάκι του υπηρεσιακού του όπλου τον φρουρό αστυνομικό. Ο 37χρονος που απο τον περασμένο Ιούλιο βίασε τρείς Αγγλίδες τουρίστριες, έστηνε τις ενέδρες του στο δάσος στα Σπαρτερά κοντά στην περιοχή του Κάβου. Όλα τα χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές κατηγορούμενος για κλοπές και βιασμούς. Όταν βίασε τη νύφη του όλη η οικογένεια διέμενε σε μια τρώγλη και είναι ενδεικτικό τότε πως ακόμη και δυο Αξιωματικοί της Ασφάλειας Κέρκυρας είχαν κολλήσει ψύλλους.

Αποκαλύφθηκε ο "γλαστράκιας"


Στις 25-8-2010 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου βρήκαν σε εγκαταλελειμμένη οικία στο Δ.Δ Σελλίων του Δήμου Φοίνικα, δέκα τεσσάρων (14) δενδρυλλίων κάνναβης επιμελώς καλλιεργουμένων σε γλάστρες, ύψους έως ενενήντα (90) εκατοστών. Ύστερα από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι δράστης είναι ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 50 ετών, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Βιαστής το αγρήμι


Βιαστής κατά συρροή στη Λευκίμη της Κέρκυρας. Ο 37χρονος ημεδαπός που συνελήφθη χθες στις 9 το βράδυ κατηγορείται για τη διάπραξη τριών βιασμών με ληστεία σε βάρος τριών αλλοδαπών γυναικών, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 12/07/2010 έως 19/08/2010 στην περιοχή του Κάβου Λευκίμμης. Ειδικότερα, κατόπιν της έκδοσης εντάλματος σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κέρκυρας σε βάρος του 37χρονου, η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε εκτεταμένης κλίμακας επιχείρηση με το σύνολο των δυνάμεων, με προτεραιότητα την αποτροπή τέλεσης από αυτόν νέας εγκληματικής ενέργειας.Ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κρυβόταν σε δάσος έκτασης 4.000 στρεμμάτων, δύσβατο, με πυκνή βλάστηση, το οποίο γνώριζε πολύ καλά από τα παιδικά του χρόνια. Αποκλείστηκε η περιοχή και πραγματοποιήθηκαν συνεχείς περιπολίες και ενέδρες με τη διάθεση και αστυνομικών σκύλων. Ο συλληφθείς, αισθανόμενος την ασφυκτική πίεση των αστυνομικών και ύστερα από διαμεσολάβηση δημοσιογράφων, παραδόθηκε στην Αστυνομία. Σημειώνεται ότι ο 37χρονος, από τα χρόνια της εφηβείας του και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν έγκλειστος φυλακών, με βασικότερο αδίκημα το βιασμό. Επίσης, στο ιστορικό του καταγράφεται και απόδραση με τραυματισμό από το Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας, όπου φυλασσόταν.

Χαλκοκλέφτης ο Βούλγαρος


Aπό Αστυνομικούς του Α.Τ. Αυλώνα στη θέση Χαράδρα Αυλώνα Αττικής συνελήφθη,33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης συρμών του Ο.Σ.Ε. Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με δύο (2) ακόμα συνεργούς του που αναζητούνται, στο 54.4 χιλιομετρικό σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσ/νίκης, είχαν αφαιρέσει εναέρια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης συρμών του ΟΣΕ μήκους 300 περίπου μέτρων, τα οποία είχαν τεμαχίσει σε τεμάχια του ενός μέτρου περίπου. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας .

25/8/10

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες της Κυλλήνης



H ώρα ήταν 8 το πρώι. Οι ληστές επέβαιναν σε ένα γκρι αυτοκίνητο και ήσαν επαγγελματίες. Μόλις είδαν τον υπάλληλο να βγαινει με τα χρηματα από το κοντέϊνερ της ναυτιλιακής εταιρείας στο λιμάνι της Κυλλήνης, του όρμηξαν. Προσπάθησαν να του αρπάξουν την σακούλα με τα χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και τον πυροβόλησαν. Εκείνη την στιγμή βγήκε από το κοντέϊνερ και ο άλλος υπάλληλος. Τον πυρόβόλησαν στο πόδι. Η κυρία Φωτεινή Πατήλα (φωτό), εργαζόμενη σε γειτονική καφετέρια είδε όλη την σκηνή. "Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα. ΤΡέμει ακόμη η ψυχή μου" δήλωσε στο dete.gr.
Οι δράστες έφυγαν τελικά χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Τραυμάτισαν όμως τους δύο υπαλλήλους. Ο ένας σώθηκε αό θαύμα. Αν η σφαίρα τον έβρισκε λίγο πιο πάνω θα χτυπούσε την αορτή. Ο άλλος έχει χτυπήσει στην γάμπα.
Και οι δύο χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι συγγενείς τους περίμεναν με αγωνία. Τελικά τα νέα ήταν ευχάριστα! Εχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.
Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, όμως παραμένουν άφαντοι μέχρι αυτή την ώρα. Θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι και αδίστακτοι.
πηγή:http://www.dete.gr/

Ηταν χρόνια φυλακή για ναρκωτικά απελάθηκε και γύρισε πάλι φορτωμένος ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (24-8-2010) στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, ένας 54χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής υπηκοότητας, ύστερα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κατοχή, εμπορία και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου «περί αλλοδαπών».
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όταν στο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο , μάρκας BMW X 3, ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα κοκαΐνης βάρους 70 γρ.,
ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 14 γρ.,
χρηματικό ποσό των 210 €,
ένα (1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, με τη φωτογραφία του, φερόμενα ως εκδοθέντα από τις Ελληνικές αρχές
δύο (2) κινητά τηλέφωνα
επίσης κατασχέθηκε, το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 54χρονου, στην περιοχή Καλυβίων Αττικής, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους εννιά (9) κιλών και εννιακοσίων είκοσι ενός (921) γρ.
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 197 γρ.,
ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα (4) φυσίγγια εντός αυτού,
δύο (2) κινητά τηλέφωνα
μία (1) ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των 450 €
τέσσερα (4) διαβατήρια Αλβανικών αρχών
τέσσερα (4) σημειωματάρια στα οποία αναγράφονται τηλεφωνικοί αριθμοί και ονοματεπώνυμα, και
ένας (1) φορητός υπολογιστής.
Τις παραπάνω συνολικά κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ήτοι διακόσια εξήντα επτά ( 267) γραμμάρια κοκαΐνης και εννιά (9) κιλά και εννιακόσια τριάντα πέντε (935) γραμμάρια ινδικής κάνναβης, ο συλληφθείς δράστης, κατείχε από κοινού μετά της 45χρονης συζύγου του, επίσης Αλβανικής υπηκοότητας, η οποία αναζητείται, και τις προόριζαν για εμπορία.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, ο 54χρονος συλληφθείς είχε απελαθεί προ 2ετίας, μετά έκτιση πολυετούς κάθειρξης, για ίδια αδικήματα, πλην όμως επανήλθε παράνομα στη χώρα μας, όπου προμηθεύτηκε την πλαστή Ελληνική ταυτότητα και την άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν.
Εκτιμάται βάσιμα ότι με τη σύλληψη του συγκεκριμένου αλλοδαπού και την κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στην κατοχή του, η Υπηρεσία μας κατάφερε σημαντικό πλήγμα στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Είχε ρημάξει την Θήβα

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 23-08-2010, στη Θήβα Βοιωτίας, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 29ετών, κάτοικος Πυρίου Θηβών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβών Βοιωτίας.
Ειδικότερα, απογευματινές της 23-08-2010, ανωτέρω δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει κεντρική είσοδο οικίας στη Θήβα Βοιωτίας, ενεργοποιήθηκε όμως το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή. Καταδιώχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω δράστης δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια είχε διαπράξει από τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτος, επτά (7) κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα:
· Απογευματινές ώρες της 24-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι από ΙΧΕ αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, αντικείμενα συνολικής αξίας εκατό (100) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το τζάμι από την πόρτα ΙΧΦ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, το ποσό των είκοσι (20) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 27-07-2010, εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής ηλικίας 69ετών, από ανασφάλιστη πόρτα αυτής και αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας χιλίων περίπου (1000) Ευρώ.
· Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι ΙΧΕ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας τριακοσίων πενήντα (350) Ευρώ περίπου.
· Πρώτες πρωινές ώρες της 02-08-2010, διέρρηξε πόρτα καταστήματος πλυντηρίου αυτοκινήτων και αφαίρεσε εμπορεύματα αξίας τριακοσίων (300) Ευρώ περίπου.
· Νυχτερινές ώρες της 08-08-2010, διέρρηξε πόρτα υπογείου καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων και αφαίρεσε συνολικά (6) έξι ελαστικά αυτοκινήτου, (4) τέσσερις ζάντες αλουμινίου και ένα χαλί οικίας, συνολικής αξίας χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ, προκαλώντας παράλληλα και φθορές σε δύο (2) οχήματα, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των οχτακοσίων (800) ευρώ περίπου, και
· Μεσημβρινές ώρες της 23-08-2010, εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε ένα (1) φορητό υπολογιστή.
Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Ερευνάται η συμμετοχή του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.

Στην καρότσα 18΄λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 24-08-2010, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 39 ετών, για «Μεταφορά-προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «Αντίσταση», «Κατοχή και χρήση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας κυκλοφορίας» και άλλα συναφή αδικήματα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά, ένα ΙΧΦ όχημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούνταν ως μέσο μεταφοράς λαθρομεταναστών και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, επιφορτισμένο με το ρόλο του προπομπού.
Τα οχήματα τέθηκαν αρχικά υπο διακριτική επιτήρηση, ενώ παρά τη μετέπειτα χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από τους επιληφθέντες αστυνομικούς, αμφότεροι οι οδηγοί, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο μεν 39χρονος οδηγός του φορτηγού να συλληφθεί πεζός στο χωριό Νέα Αγαθούπολη του Δήμου Μεθώνης, ενώ ο 24χρονος προπομπός να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί λίγο αργότερα στην παραλία της Μεθώνης.
Ακολούθησε έρευνα στο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, όπου βρέθηκαν στοιβαγμένοι, μέσα σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην καρότσα του οχήματος, 18 λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων.
Όπως προέκυψε, αφού οι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν λάθρα στη χώρα μας διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, παρελήφθησαν από τους προαναφερόμενους λαθροδιακινητές, προκειμένου να μεταβούν στον τελικό προορισμό τους, την Αθήνα, όπου έκαστος θα κατέβαλε για τη μεταφορά του το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ .
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στα χέρια της αστυνομίας αδίστακτη εγκληματική ομάδα Αλβανών

Εξιχνιάστηκαν οι δύο-2 ληστείες που διαπράχθηκαν την 04-05-2010 στα Υποκαταστήματα της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας, από τα οποία οι άγνωστοι –τότε- δράστες είχαν αφαιρέσει δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000, €) από το καθένα, καθώς και η απόπειρα ληστείας που έλαβε χώρα την 07-07-2010 και περί ώρα 12.20, σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Κανήθου Χαλκίδας.
Ειδικότερα, από την εργαστηριακή εξέταση επτά (7) καλύκων πυροβόλου όπλου, που εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσής μας στον τόπο των ληστειών στα Ψαχνά, προέκυψε ότι αυτοί (οι κάλυκες) ρίφθηκαν από δύο-2- πολεμικά τυφέκια, τύπου «KALASNIKOV», τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα όπλα και πυρομαχικά, σε νομότυπη έρευνα που ενήργησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, στην οικία που διέμενε 27 χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, τον οποίο και συνέλαβαν.

Μαχαίρια,σπρέι,σιδερογροθιές τα όπλα 15 ατόμων σε καβγά,ληστεία

Στη Βάρη, οδός Θησέως, ομάδα (10-15) αγνώστων ατόμων, με την απειλή μαχαιριών, σπρέι και σιδερογροθιών, επιτέθηκαν σε (2) ημεδαπούς, τραυματίζοντας τον ένα με μαχαίρι στο πόδι και στο χέρι και τον άλλον με σιδερογροθιά στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 € και τα κινητά τους τηλέφωνα. Παθόντες δεν επιθυμούσαν μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Δράστες διέφυγαν με (3) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα και αναζητούνται

Τους τσάκωσαν με τα σύνεργα της δουλείας

Στα Πατήσια οδός Πατησιών, συνελήφθησαν 22χρονος υπήκοος Μολδαβίας και 22χρονος Ουκρανίας γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) αεροβόλο πιστόλι, εντός του οποίου υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια, (1) πτυσσόμενο γκλοπ και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης σε μορφή κινητού τηλεφώνου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες, είχαν διαπράξει (2) ληστείες σε καταστήματα «ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ» της περιοχής.

Το περπάτημα κάνει κακό

Στον Κολωνό, συμβολή των οδών Ρόδου και Δράμας, συνελήφθη αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από αλλοδαπή (1) αλυσίδα λαιμού.

Στον Κολωνό, συμβολή των οδών Αλικαρνασσού και Άστρους, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από πεζή ημεδαπή την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά της έγγραφα-αντικείμενα. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Και άλλη ληστεία σε ξενοδοχείο


Στη Ν. Φιλαδέλφεια, άγνωστος δράστης εισήλθε σε ξενοδοχείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Εκανε ένοπλη ληστεία για 5 ευρώ!


Στο Μαρούσι, συμβολή των οδών Διονυσίου και Ερμού, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ιδιοκτήτη περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 5 €.

Ληστεία στην Κυλλήνη με δύο ελαφρά τραυματίες



Ληστεία επιχείρησαν πριν από λίγο άγνωστοι στα εκδοτήρια εισιτηρίων της κοινοπραξίας που εκετελεί δρομολόγια μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι είναι οι υπάλληλοι της εταιρίας .Οι δράστες έφυγαν δίχως να πάρουν χρήματα και αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

24/8/10

Τραυματισμός με κατάδιωξη στην εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών

Αιματηρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου Μοιρών . Οι σφαίρες έπεφταν μέρα μεσημέρι στην εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον δύο ατόμων, που επέβαιναν σε αγροτικό 4Χ4με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι 2 και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο 52χρονος με τραύματα στην γνάθο και την δεξιά κλείδα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ενώ ο ανιψιός του με τραύμα στην κνήμη προσήχθη ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου . Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

πηγή: http://www.neakriti.g/

Στο εδώλιο οι Αγρινιώτες που χτύπησαν τον λιμενικό

Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο λιμενικός ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια χθες το απόγευμα από τρία άτομα (οδηγό νταλίκας και τους δυο γιους του) από το Αγρίνιο. Όλα ξεκίνησαν από μια απλή υπόδειξη για απαγόρευση στάθμευσης κοντά στα συρμπατοπλέγματα του λιμανιού προς τον οδηγό ο οποίος όμως όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο μαζί με τους δύο του γιούς εναντίον του λιμενικού. Οι τρείς δράστες συνελήφθησαν και στη 1 μετά το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Γύρω στις 6 το απόγευμα θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για την απόφαση του Δικαστηρίου.
πηγή:http://www.dete.gr/

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών ληστείας σε Τράπεζα στην Αλόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των δύο (2) δραστών ληστείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-08-2010) σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.
Ειδικότερα, την 08.05 ώρα οι δύο (2) δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.
Εξερχόμενοι της Τράπεζας οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αλοννήσου. Οδηγός φορτηγού, που είχε σταθμεύσει εξωτερικά της τράπεζας κινήθηκε προς το μέρος τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι δράστες να πέσουν στο έδαφος, μαζί με τα αφαιρεθέντα χρήματα, τα οποία και εγκατέλειψαν στο σημείο.
Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας, επιβιβάστηκαν σε αυτή και διέφυγαν. Σε κοντινή απόσταση έγιναν αντιληπτοί από δύο (2) αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να τους ακινητοποιήσουν, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό από Λιμενοφύλακα του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, ο οποίος ομοίως δέχθηκε πυρά από τους δράστες, χωρίς να τραυματιστεί, όταν επιχείρησε να τους ακολουθήσει με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή Βότσι, πλησίον της ακτογραμμής, η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δράστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή αναχώρησε ταχύπλοο σκάφος.
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο απέστειλε στην περιοχή πλωτά σκάφη και ελικόπτερο, προς εντοπισμό του ταχύπλοου σκάφους. Περί ώρα 10.30 στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. νοτίως νήσου Σκοπέλου, εντοπίσθηκε φουσκωτό σκάφος, χωρίς επιβαίνοντες, με χαρακτηριστικά προσομοιάζοντα με αυτά του σκάφους που αναζητείτο.
Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Κυμάσι Μαντουδίου Εύβοιας, όπου παραδόθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έλεγχο και εξερεύνηση. Όπως διαπιστώθηκε, το σκάφος είχε κλαπεί προ διημέρου από περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Οι έρευνες στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Ξύλο μέχρι θανάτου και μετά τον πήγε στο νοσοκομείο



Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε ότι την 12.10΄ ώρα της ιδίας, διακομίσθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας (1) αλλοδαπός άνδρας 40 ετών περίπου, από έναν (1) αλλοδαπό και έναν (1) ημεδαπό, οι οποίοι ισχυρίσθηκαν ότι τον είχαν βρει νεκρό σε ερημική παραλία της Αλεξανδρούπολης.
Αμέσως δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι ο θάνατός του ήταν πρόσφατος και είχε προέλθει από εγκεφαλική αιμορραγία, εξαιτίας πολλαπλών χτυπημάτων στο κεφάλι.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί του αλλοδαπού που μετέφερε τον θανόντα με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο, ήταν ψευδείς, αφού ο ίδιος ήταν αυτός, που, εντός της οικίας του είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος, τα οποία επέφεραν τον θάνατό του.
Ο δράστης εξεταζόμενος παραδέχθηκε την πράξη του, δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, αλλά, όταν για προσωπικούς λόγους χτύπησε τον παθόντα με τα χέρια του, αυτός έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του στο δάπεδο.
Ο δε παραπάνω ημεδαπός, περί ώρα 14.00΄ της 23-08-2010, μετά από τηλεφωνική παράκληση του αλλοδαπού δράστη, μετέβη στην εν λόγω οικία και προσπάθησε να αφαιρέσει τα ίχνη του εγκλήματος, που υπήρχαν εκεί, καθαρίζοντας και εξαφανίζοντας στοιχεία που είχαν σχέση μ’ αυτό.
Αμφότεροι οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.-

Επιασαν τους κλέφτες των καλωδίων του ΟΣΕ







Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 44, 26 ,27 και 25ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Θηβών Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.
Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε, που αφορούν την κοπή-κλοπή εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου περιφερείας μας.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε , εντόπισαν πρωινές ώρες της 21-08-2010, πλησίον της χ/θ 38,800 της Επαρχιακής Οδού Θηβών-Λιβαδειάς, δύο (2) εκ των δραστών να εξέρχονται από παρακείμενους αγρούς, να εισέρχονται στην επαρχιακή οδό και πεζοί να κατευθύνονται προς Θήβα.
Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και σε σωματικές έρευνες επ’ αυτών διαπιστώθηκαν μακροσκοπικά, εμφανή εντυπώματα στα μπουφάν τους, προερχόμενα από τριβή εξαιτίας μεταφοράς εναερίων καλωδίων ηλεκτροκίνησης Ο.Σ.Ε.
Κατά την διάρκεια έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω πρωινές ώρες της ιδίας προέβησαν στην κοπή και κλοπή εξακοσίων (600) μέτρων εναερίων καλωδίων στο Χ/Σ 137+200 του σιδηροδρομικού δικτύου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για μια ώρα και σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
Ο ένας εκ των δραστών υπέδειξε και τους έτερους συνεργούς τους, ενώ σε γενόμενη έρευνα στην οικία τους, εντός του καταυλισμού Βουλγάρων ROMA στη Θήβα, ανευρέθηκε εξωτερικά αυτής, τμήμα εναερίου καλωδίου μήκους πέντε (5) μέτρων, ένας κόφτης μετάλλων και ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο όπου, στα εσωτερικά τοιχώματα αυτού στην καρότσα, είχαν αποκρύψει σε ειδικές κρύπτες πενήντα (50) κομμάτια χαλκού σε ράβδους ενός (1) μέτρου περίπου έκαστο.
Ομοίως καθ’ υπόδειξη των δραστών ανευρέθηκαν πλησίον του Χ/Σ 137+500 του σιδηροδρομικού δικτύου εξακόσια (600) μέτρα περίπου χάλκινα καλώδια και ένας κόφτης μετάλλων.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες, σε άγνωστο χρόνο, είχαν συστήσει σπείρα και αφαιρούσαν τα εναέρια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Οι δράστες δρούσαν νυχτερινές κυρίως ώρες και κινούμενοι πεζοί κατέφθαναν επί του δικτύου. Εκεί με χειροκίνητους κόφτες που από προηγούμενες δράσεις τους είχαν αποκρύψει εγγύς του δικτύου, προέβαιναν στην κοπή των καλωδίων και τη συγκέντρωση αυτών σε προεπιλεγμένο από αυτούς σημείο και στη συνέχεια την μεταφορά τους με το ανωτέρω ΙΧΦ αυτοκίνητο στη Βουλγαρία.
Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

21 ληστείες σε τράπεζες ,ΕΛΤΑ είχαν κάνει οι ληστές που πιάστηκαν χθές

Σε συνέχεια του από 23-08-2010 Δελτίο Τύπου Γ.Α.Δ.Α, που αφορά τη σύλληψη των δραστών της ληστείας που έλαβε χώρα χθες σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, από την έρευνα –προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο 9μηνο είχαν διαπράξει :

  • Δεκαεννέα (19) ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Καλλιθέας, Παγκρατίου, Νέου Κόσμου, Πετραλώνων, Καμινίων, Πειραιά, Μοσχάτου, Π. Φαλήρου, Δραπετσώνας, Ζωγράφου και Αγ. Δημητρίου.
  • Δύο (2) ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ στις περιοχές της Δάφνης και του Αγ. Δημητρίου.
  • Δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών στις περιοχές της Νίκαιας και του Ζωγράφου.
  • Μία (1) κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού στην περιοχή του Ν. Κόσμου.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ληστές διέφυγαν μετά την ληστεία με φουσκωτό

Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και λιμενικούς σημειώθηκε στις 8.00 το πρωί στην Αλόννησο. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Δυο άνδρες εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, αποσπώντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 1.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί, που είχαν αντιληφθεί τη ληστεία, προσπάθησαν να εμποδίσουν δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους και να τους συλλάβουν.
Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με μηχανή έπεσαν και έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι τούς πυροβόλησαν χωρίς να τους πετύχουν.
Εκείνοι, όμως, διέφυγαν πυροβολώντας κατά των αστυνομικών και ενός άνδρα του Λιμενικού Σώματος, που πήρε μέρος στην προσπάθεια σύλληψης τους.
Στη συνέχεια, με άλλη μηχανή, οι δράστες κατευθύνθηκαν σε όρμο, όπου τους περίμενε τρίτος συνεργός χειριστής φουσκωτού σκάφους στο οποίο επιβιβάστηκαν και διέφυγαν.Η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες στο νησί, ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στις Βόρειες Σποράδες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών τράπεζας, οι οποίοι διέφυγαν με φουσκωτό.

Φίλος του ήταν ο φονιάς του

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 62χρονου ημεδαπού που δολοφονήθηκε την 00.30 ώρα της 20-08-2010 μέσα στο καφενείο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αριστομένους και 34ου Συντάγματος 35 στην περιοχή του Ζωγράφου.
Δράστης είναι 77χρονος ημεδαπός , φίλος του θύματος και πελάτης, ο οποίος πήγε στο καφενείο για να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το θύμα , διότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Το θύμα αρνήθηκε να τον βοηθήσει και μετά από διαπληκτισμό ο δράστης τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.
Ο 77χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας

Δραπέτης των φυλακών πιάστηκε για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (23-08-2010) και ώρα 13.45 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 31χρονη ημεδαπή άνευ μονίμου καταλύματος, κατηγορούμενοι για αρπαγή τσάντας σε βάρος 51χρονης ημεδαπής κατοίκου Καλαμάτας που έλαβε χώρα την 23-08-2010 και ώρα 13.30 έξω από το Ταχυδρομείο Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, χθες (23-08-2010) και ώρα 13.15 μετέβησαν στο Ταχυδρομείο Καλαμάτας, η γυναίκα εισήλθε στο εσωτερικό και επέδειξε στον ανωτέρω αλλοδαπό την παθούσα, η οποία προηγουμένως είχε κάνει ανάληψη χρημάτων, αναμένοντας την έξωθι του καταστήματος και όταν εξήλθε της αφαίρεσε την τσάντα της, πλην όμως το περιεχόμενο της τσάντας (χρήματα κ.λ.π. αντικείμενα) έπεσαν στο οδόστρωμα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε, αλλά έγινε αντιληπτός από τους θαμώνες παρακείμενου καταστήματος.
Ο ανωτέρω αλλοδαπός, κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους Αστυνομικούς ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε την φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή και ότι αυτός διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Για τον ανωτέρω αλλοδαπό διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα που έλαβε χώρα την 01-02-2009 στην Κόρινθο, ενώ επιπλέον είναι καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006 όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου που κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας σε βάρος ημεδαπού που έλαβε χώρα την 03-02-2009 στην Κόρινθο.
Σε βάρος των ανωτέρω δύο (2) συλληφθέντων και ενός (1) ακόμη αγνώστου αλλοδαπού άνδρα, έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν την 27-05-2010 και ώρα 03.30 στο Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας Κορινθίας σε κατάστημα μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.
Η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Εστειλαν στο νοσοκομείο ηλικιωμένη


Στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας, (3) άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν την οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 €. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.

Λήστεψε και μετά πυροβόλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου


Στο Άργος, άγνωστος δράστης μετέβη σε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή αεροβόλου πιστολιού, αφαίρεσε από το ταμείο, το χρηματικό ποσό των 55 €. Δράστης κατά την αποχώρησή του πυροβόλησε και τραυμάτισε την παθούσα στο αριστερό χέρι. Παθούσα διεκομίσθη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Λήστεψαν μέχρι και υπάληλο ξενοδοχείου


Στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε ξενοδοχείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπάλληλο, το χρηματικό ποσό των 600 €. Δράστες αναζητούνται.

Ληστεύουν τους πεζούς με όπλα μαχαίρια

Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Αγ. Κων/νου και Αρκαδίου, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των 700 € και (1) κινητό τηλέφωνο. Δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και αναζητούνται.
Στο Π. Ψυχικό, οδός Φλώρου, 5η στάση, (2) άγνωστοι δράστες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπού, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, (1) κινητό τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους 98, άγνωστος δράστης, τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι αλλοδαπή και της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.500 €. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστης αναζητείται.

Ληστεία με ραβασάκι


Στη Ν. Φιλαδέλφεια, Λεωφ. Δεκελείας 225, άγνωστος δράστης, εισήλθε σε υποκ-μα τράπεζας και με την απειλή σημειώματος ότι φέρει χειροβομβίδα, αφαίρεσε από ταμείο, άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

23/8/10

Το σημείο που έκρυψε την μικρή 11χρονη το ανθρωπόμορφο τέρας



Ανοιγε τα αυτοκίνητα

Στην Κηφισιά, συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, γιατί από κοινού με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, κατά το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Κηφισιάς, διέπραξαν συνολικά (10) κλοπές – διαρρήξεις σε οχήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Της μόδας οι ληστείες με σημειώματα


Στο Ηράκλειο, Λ. Ηρακλείου, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και αφού υπέδειξε απειλητικό σημείωμα σε ταμία, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται

Τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς χτυπάνε

Στην Αθήνα, οδός Ι. Δροσοπούλου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στην Αθήνα, οδό Χρ. Σμύρνης, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 €. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλο μοτ-το και αναζητούνται.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ληστεία στην τράπεζα στον Πειραιά

Στον Πειραιά, από Αστυνομικούς συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 43 και 24 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «ληστεία», «απειλή», «παράνομη κατακράτηση» και παράβαση του Ν. περί Όπλων.
Ειδικότερα, την 23-08-2010 και περί ώρα 12:28 το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ενημερώθηκε ότι στην Τράπεζα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χ. Τρικούπη γινόταν ληστεία. Αμέσως έγινε γενική κινητοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων που υπήρχαν στην περιοχή, Άμεση Δράση, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ασφάλεια, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.
Εκείνη τη στιγμή, από την Τράπεζα έβγαιναν τρέχοντας δύο (2) άτομα, ένα (1) εκ των οποίων οπλισμένο και τα οποία, μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν. Εντός του υποκαταστήματος παρέμεινε ένας (1) ακόμα ένοπλος δράστης, ο οποίος κρατούσε περί τα δεκαοκτώ (18) άτομα, υπαλλήλους και πελάτες της Τράπεζας, με απειλή πιστολιού και δύο (2) χειροβομβίδων.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο που αφορά τις ομηρίες και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για τον αποκλεισμό της περιοχής, ως και διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με το δράστη, ενώ ακροβολίστηκαν και οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ.
Μετά από διαπραγματεύσεις, πλέον των δύο (2) ωρών ο δράστης πείστηκε να αφήσει αρχικά δεκατέσσερα (14) άτομα, πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος. Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε μέχρι την 15.00 ώρα, οπότε και παραδόθηκε.
Στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
Δύο (2) χειροβομβίδες
Ένα (1) πιστόλι TOKAREV
Ένα (1) πιστόλι 22 mm
Τρεις (3) γεμιστήρες
Δεκαεπτά (17) φυσίγγια
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τροχαίο ατύχημα με δύο νεκρούς και επτά ελαφρά τραυματίες σε καταδίωξη

Συνελήφθησαν σήμερα (23-08-2010) στην περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) Σύριοι υπήκοοι διακινητές και δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες.
Ειδικότερα, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, εντόπισε περί ώρα 00.55΄ σε δασική περιοχή Αγ. Σύλλα Καβάλας (161,5ο χιλ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας), δύο ύποπτα κινούμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση. Κατά την έξοδο από τη δασική περιοχή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα εκ των δύο αυτοκινήτων και συνέλαβαν τον οδηγό του, Σύριο υπήκοο, τρεις (3) υπηκόους Παλαιστίνης και πέντε (5) υπηκόους Ιράκ.
Το έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μη νόμιμοι μετανάστες, δεν συμμορφώθηκε στις εντολές για ακινητοποίηση και τράπηκε σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το Δήμο Ελευθερούπολης Καβάλας. Ακολούθησε καταδίωξή του από περιπολικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και ένα περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με δύο (2) αστυνομικούς, οι οποίοι αντιλήφθησαν την καταδίωξη και συνέδραμαν στην προσπάθεια ακινητοποίησης του αυτοκινήτου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο 45ο χιλ. της παλαιάς Ε.Ο. Αμφίπολης Σερρών-Καβάλας, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξε ο οδηγός του, εξετράπη της πορείας του, κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και, κατόπιν, κινούμενο κυκλικά πάνω στο οδόστρωμα να συγκρουστεί με το περιπολικό όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος και ο 53χρονος οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, ημεδαπός και κάτοικος Ζυγού Δήμου Φιλίππων Καβάλας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και οι πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες Άπαντες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμα Σύριος υπήκοος ως διακινητής μη νόμιμων μεταναστών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα είχαν κλαπεί 15-08-2010 και 20-08-2010 από τους Νομούς Αττικής και Φθιώτιδας αντίστοιχα.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Αλβανός το ανθρωπόμορφο τέρας που βίασε και σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι.Τι είπε στην αστυνομία

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 11χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βουλγαρίας. Η σορός της ανήλικης ανευρέθη την 05.05΄ ώρα σήμερα σε πηγάδι σε αγροτική περιοχή στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.
Ειδικότερα, η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής [22-08-2010] ότι από το Ελαιοχώρι του Δήμου Κορυθίου Αρκαδίας εξαφανίσθηκε ανήλικο κορίτσι, 11 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας, το οποίο με την οικογένεια του διέμενε στην περιοχή από τον Οκτώβριο 2009.
Το κοριτσάκι εθεάθη για τελευταία φορά περί ώρα 01:20΄περίπου οπότε και έφυγε από την πλατεία του χωριού για το σπίτι του.
Αμέσως αστυνομικοί μετέβησαν στο χωριό και άρχισαν να ερευνούν για την ανεύρεση του παιδιού.
Οι έρευνες συνεχίσθηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, από την ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένους σκύλους και από κλιμάκιο επιστημόνων [ψυχολόγων-κοινωνιολόγων] από το Χαμόγελο του Παιδιού που ήλθαν στο χωριό.
Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, ως ύποπτος οδηγήθηκε στην Υπηρεσία μας πολίτης Αλβανίας, 41 ετών, που διαμένει με την οικογένειά του στο χωριό από 10ετίας και πλέον. Ο αλλοδαπός εξεταζόμενος ομολόγησε ότι ο ίδιος επιβίβασε το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το μεταφέρει στο σπίτι του, αλλά στη συνέχεια το οδήγησε σε ερημική-αγροτική τοποθεσία σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων από το χωριό, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του το κακοποίησε και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι που υπάρχει στο σημείο, με νερό βάθους περίπου 10 μέτρων. Ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο και υπέδειξε το πηγάδι.
Παρουσία Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών έγινε η ανάσυρση της σορού, η οποία μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία - νεκροτομή.
Με μέριμνα της Διεύθυνσής μας, παρέχεται στους γονείς της ανήλικης ψυχολογική υποστήριξη.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παραδόθηκε ο ληστής


Παραδόθηκε τελικά ο ληστής της τράπεζας ύστερα απο πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία.Οι όμηροι είναι ολοι καλά στην υγεία τους

Αποφασισμένος για όλα ο ληστής


Αποφασισμένος για όλα είναι ο ληστής ο οποίος απειλεί τους αστυνομικούς οτι θα ρίξει τις 2 χειροβομβίδες που έχει στα χέρια του σκοτώνοντας τους ομήρους που κρατά.Η αστυνομία προσπαθεί να τον μεταπείσει και να παραθοδεί .

Παίζει με την αστυνομία


Παίζει με την αστυνομία.Μπαινοβγαίνει στην τράπεζα με ασπίδα τους ομήρους.Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν οτι έχουν συλληφθεί 2 συνεργοί του.

Βγήκε εξω απο την τράπεζα ο ληστής


Εξω απο την τράπεζα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον ληστή.Φοράει καπέλο και μάσκα και συνομιλεί με την αστυνομία κρατώντας το όπλο και την χειροβομβίδα.Οι όμηροι συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην τράπεζα

Ο ληστής πυροβόλησε στον αέρα


Ο δράστης ηταν αυτός τελικά που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.Συνεχίζει να κρατά 4 ομήρους στην τράπεζα με το χέρι στην σκανδάλη και με μια χειροβομβίδα.

Πέφτουν πυροβολισμοί στην τράπεζα


Πυροβολισμοί τώρα στην τράπεζα μεταξύ αστυνομικών και του ληστή.Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν 4 πυροβολισμούς αλλά δεν ξέρουν αν έπεσαν μέσα στην τράπεζα η έξω απο αυτή.