21/8/10

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο


Ξύπνησε απο τους ληστές και τον έσπασαν στο ξύλο

Στην περιοχή Πούντα Ν. Πάρου, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας εντός οικίας ημεδαπού, συνεπλάκησαν μαζί του προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο πρόσωπο και αφού τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.800 € και (1) χρυσό σταυρό. Δράστες αναζητούνται.

Η λεία τους ήταν μόνο 100 ευρώ


Στο Δ.Δ. Παππαδάτων Δήμου Αρακύνθου Αιτωλίας, (2) άγνωστοι δράστες πιθανόν Αλβανικής καταγωγής, φορώντας κουκούλες, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν 35χρονο ημεδαπό υπεύθυνο καταστήματος μπαρ στον προαύλιο χώρο αυτού, πυροβόλησαν (1) φορά στον αέρα για εκφοβισμό και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 €. Δράστες αναζητούνται.

10 το πρωί χτυπάνε κόσμο και τους κλέβουν

Στο Ν. Κόσμο, συμβολή των οδών Πραξαγόρα και Έβερετ, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφού τραυμάτισε ελαφρά ημεδαπή, της αφαίρεσε (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού και το χρηματικό ποσό των 50 €. Δράστης αναζητείται.

Στο Κερατσίνι, οδός Έβρου 50, άγνωστος δράστης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 580 €. Δράστης αναζητείται.

Στους Αγ. Αναργύρους, συμβολή των οδών Θουκιδίδου και Κύμης, συνελήφθη αλλοδαπός γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή (1) χρυσή αλυσίδα.

Δεν πρόλαβε να ανοίξει το μαγαζί μπήκαν και την λήστεψαν


Στη Ν. Σμύρνη, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας, χωρίς να την τραυματίσουν, της αφαίρεσαν την τσάντα της, καθώς και από ταμείο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Τον μαχαίρωσε στο στήθος


Στην Αθήνα, οδός Γ΄ Σεπτεμβρίου, άγνωστος δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στην θωρακική χώρα ημεδαπό και αποπειράθηκε να του αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Τον έστειλε στο νοσοκομείο για ένα κινητό


Στην Αθήνα, οδός Σπετσών 26, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπό την τσάντα του, που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο. Δράστης καταδιώχθηκε από διερχόμενο άτομο, εγκατέλειψε την τσάντα, διέφυγε και αναζητείται. Παθών μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο.

Με όπλο...μια σύριγγα!


Στην Αθήνα, οδός Αδριανού 54, άγνωστος δράστης με την απειλή χρήσης σύριγγας, ακινητοποίησε (2) αλλοδαπούς και αφαίρεσε τα κινητά τους τηλέφωνα. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

12χρονος με παρελθόν

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηχανιώνας, πρώτες πρωινές ώρες της 20-08-2010, στην περιοχή της Μηχανιώνας, δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 12 ετών, τη στιγμή που εξέρχονταν από λογιστικό γραφείο το οποίο είχαν διαρρήξει.
Συγκεκριμένα, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν αντικείμενα (κασετόφωνο, παιχνίδια, κ.α.), τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από το λογιστικό γραφείο και τη λαϊκή αγορά περιοχής Ν. Μηχανιώνας.
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα- προανάκριση, ο 12χρονος, τον Δεκέμβριο του 2008, στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας, είχε αφαιρέσει από 53χρονο το χρηματικό ποσό των 2050 ευρώ.
Επίσης συνελήφθη, η 35χρονη, μητέρα του 12χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

6 Ρουμάνοι στα χέρια της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες, τις 19 Αυγούστου, στην Πάτρα, έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 23, 38, 38, 39, 41 και 42 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών. Ειδικότερα, την 20:00 ώρα της 19 Αυγούστου εντός πολυκαταστήματος του Δήμου Μεσσάτιδος, τρεις από τους προαναφερόμενους δράστες πλησίασαν ένα ηλικιωμένο άτομο (τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν), κατά τον χρόνο που αυτός επρόκειτο να πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τράπεζας και με την μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν την κάρτα συναλλαγών του, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους καθώς ο εν λόγω παθών αποχώρησε χωρίς να προβεί σε ανάληψη μετρητών και οι ίδιοι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει πλησίον και στο οποίο τους ανέμεναν οι υπόλοιποι συνεργοί τους.
Η ως άνω πράξη των δραστών έγινε αντιληπτή από πολίτη, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε το Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών.
Στην συνέχεια Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών εντόπισαν, στην ενταύθα οδό Πατρών Κλάους, το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις εκ των δραστών (ηλικίας 38, 38, 39 και 41 ετών) και τους συνέλαβαν.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών βραδινές ώρες της ιδίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι 27χρονος και 42χρονος συνεργοί των εν λόγω δραστών έξωθι ξενοδοχείου στα Καμίνια Αχαΐας, όπου άπαντες διέμεναν προσωρινά.
Όπως προέκυψε, από την διενεργηθείσα προανάκριση ανωτέρω δράστες, ενεργώντας από κοινού και ως ομάδα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον από μήνα Ιούλιο έως μήνα Αύγουστο τρέχοντος έτους μετακινούντο στην ευρύτερη περιοχή τόσο των Πατρών όσο και όμορων Νομών, διαπράττοντας έξι ακόμα κλοπές καρτών ανάληψης μετρητών, με την ίδια μέθοδο απασχόλησης. Στην συνέχεια και αφού είχαν απομνημονεύσει τον κωδικό ασφαλείας (pin) της κάρτας, προέβαιναν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών που υπήρχαν στους αντίστοιχους λογαριασμούς.
Εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες έκνομες ενέργειες ανά την επικράτεια.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο τυγχάνει ιδιοκτησίας του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, ενώ σε αντίστοιχες σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.075 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και την Δευτέρα 23-8-2010, θα προσαχθούν ενώπιον κ. Ανακριτή.

Συνελήφθη ένας δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας, για πλαστογραφία

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, συνελήφθη σήμερα (21-08-2010) και ώρα 01.10΄, 49χρονος ημεδαπός κάτοικος Κω, για απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
Ειδικότερα, την 18-08-2010 ο ανωτέρω δράστης μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και αιτήθηκε την έκδοση Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, δηλώνοντας στοιχεία τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν συγγενικού του προσώπου, το οποίο είχε αποβιώσει. Ύστερα από διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω τυγχάνει δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας από το 2003, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Οπλοστάσιο ολόκληρο είχαν σπίτι τους

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 20-08-2010 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου Ηρακλείου από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς μία 38χρονη ημεδαπή και αναζητείται ο 44χρονος ημεδαπός σύζυγός της, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Ειδικότερα
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι, δράστες εμπορεύονται από κοινού όπλα και πυρομαχικά και συντονισμένη επιχείρηση, στα πλαίσια της πάταξης του φαινομένου της παράνομης εμπορίας, κατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας πυροβόλων όπλων, Αστυνομικοί ανωτέρω Υπηρεσίας ενήργησαν αστυνομική έρευνα στην οικία των ανωτέρω δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) εύχρηστα πιστόλια των 9 mm (-1- Clock Αυστρίας, -1- MOD Ιταλίας και -1- CZ Τσεχίας).
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 40 mm ( Clock Αυστρίας).
Ένα (1) εύχρηστο περίστροφο ( Magnum - Smith & Wesson U . S . A .).
Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο 7,62Χ39 (Καλάσνικοφ).
Οχτώ (8) κυνηγετικά όπλα (-3- καραμπίνες και -5- δίκαννα), για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
932 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.
50 κροτίδες.
Δέκα εννέα (19) κάλυκες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων
Μία (1) ξιφολόγχη
Διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων (κοντάκια, λαβές, γεμιστήρες με κιτία μεταφοράς πυρομαχικών).
Ανωτέρω δράστιδα με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της από την Υ.Α. Ηρακλείου θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, ενώ αναζητείται ο σύζυγός της ο οποίος κατά την διάρκεια της έρευνας απουσίαζε.

Μέχρι γερανό είχαν και σήκωσαν 2 ΑΤΜ

Στο 3ο χλμ. Ε. Ο. Δράμας – Καβάλας, άγνωστοι δράστες αφού έσπασαν με γερανοφόρο όχημα την κεντρική είσοδο πολυκαταστήματος, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν (2) Α.Τ.Μ. τραπεζών, που περιείχαν άγνωστο χρηματικό ποσό, στη συνέχεια τα τοποθέτησαν με το γερανό σε άλλο όχημα, εγκατέλειψαν το προαναφερόμενο όχημα διέφυγαν και αναζητούνται

Δεν σταματούν οι ληστείες

Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Νάξου και Χατζηδάκη, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα S/M και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ταμείο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στη Δροσιά Χαλκίδας Ευβοίας, άγνωστος δράστης μετέβη σε κατάστημα Μίνι Μάρκετ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ταμείο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Πειραιώς 40, (5) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν ημεδαπό και του αφαίρεσαν (1) βαλίτσα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα – αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.

Πυροβόλησε την ταμία και της άρπαξε 13.500 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο ληστής που χθες το βράδυ πυροβόλησε την ταμία του πρατηρίου καυσίμων σε σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα και της απέσπασε 13.500 ευρώ. Πρόκειται για 63χρονο κάτοικο Ιωαννίνων, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παιδεραστία. Η ταμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου φέροντας διαμπερές τραύμα στο στήθος. Η ίδια αλλά και πελάτες του πρατηρίου αναγνώρισαν το δράση δίνοντας τα στοιχεία στην αστυνομία, που μετά από ολονύκτια έρευνα τον συνέλαβε σήμερα το πρωί. Τη ληστεία άλλωστε είχαν καταγράψει και οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος του πρατηρίου.

ΣΟΚ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Κτηνοτρόφος κακοποιεί την αδελφή του!

ολγοθάς και βασανισμοί για μία 42χρονη γυναίκα -με ειδικές ανάγκες- σε χωριό των Καλαβρύτων. Μέχρι και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου ευαισθητοποιήθηκε και κατέφυγε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όμως λύση... δεν έχει δοθεί!
Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Κόσμος", πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία ζει με την οικογένεια του 45χρονου κτηνοτρόφου αδελφού της, αλλά το ρήμα «ζει» μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική έννοια της λέξης. Γείτονες καταγγέλλουν πως ο αδελφός της την έχει ρίξει... στο «κατώι» του παλιού σπιτιού και η άμοιρη γυναίκα συντηρείται με λίγο φαγητό και ελάχιστο νερό! Η 42χρονη «ουρλιάζει» καλώντας τους γείτονες σε βοήθεια, όμως, ο αδελφός της δεν φαίνεται να πτοείται! Όσο για τη σύζυγό του; «Η κατάσταση και γι' αυτήν δεν είναι η καλύτερη. Το σπίτι βρωμάει σα στάβλος», μας είπε γείτονας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κτηνοτρόφοι της περιοχής κατήγγειλαν πως πριν από αρκετό καιρό, τον είχαν δει να «σέρνει» την αδελφή του στο βουνό (για να βοσκήσει τα πρόβατα), έχοντάς την δεμένη πισθάγκωνα για να μην φύγει!
Οι καταγγελίες για την κακοποίηση που υφίσταται αυτή η γυναίκα (που έχει μικρή νοητική στέρηση) έφθασαν μέχρι την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Ο αρχιμανδρίτης πήγε στα Καλάβρυτα, ζήτησε ακρόαση από τον Εισαγγελέα, κατήγγειλε το γεγονός, όμως η έρευνα... δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο κτηνοτρόφος συνεχίζει να φέρεται βάναυσα σε μία άρρωστη γυναίκα και να την έχει «πετάξει» στο υπόγειο του σπιτιού του. Αποτελεί δε κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία του χωριού πως την χτυπά κιόλας. Η γυναίκα είναι σίγουρα σε απόγνωση, υποφέρει, όμως δεν μπορεί μόνη της να βοηθήσει τον εαυτό της. Όσο για την Πολιτεία; Και σε αυτή την περίπτωση δείχνει την ανυπαρξία της! Κοινωνική πρόνοια στο μηδέν για μία άρρωστη γυναίκα που βιώνει καθημερινά την κακοποίηση σε πολλές μορφές.
Είχε πυροβολήσει συγχωριανό του!Μία επίσης τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι στο σπίτι ζουν και τα ανήλικα παιδιά του ζευγαριού. Κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα παιδιά έχουν σημάδια στο σώμα τους από τσιμπήματα, ενώ κάποιες φορές μέχρι και οι κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να επέμβουν για να «περισώσουν» την κατάσταση. Αλλά οι γείτονες φοβούνται να καταγγείλουν επωνύμως τα όσα συμβαίνουν, αφού ο 45χρονος άνδρας... είναι και «νταής»! Προ μερικών μηνών είχε διαπληκτιστεί με κτηνοτρόφους συγχωριανούς του, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν και μάλιστα καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση. Το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα προκαλεί τον τρόμο σε όσους από τη μια μεριά βλέπουν την κατάσταση, από την άλλη, όμως, αδυνατούν να μιλήσουν.

5 Δέματα χασίς

Συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, την 21-08-2010, στην περιοχή της Νεοχωρούδας, 26χρονος αλλοδαπός και 20χρονη ομογενής, για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή της Νεοχωρούδας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, 5 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 5 κιλών και 244 γραμμαρίων, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, κατείχαν από κοινού και τα προόριζαν προς πώληση.
Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν, 4 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.

20/8/10

64χρονος σήκωνε λεφτά με ψεύτικη ταυτότητα

Στην Βούλα, οδός Β. Παύλου 82, συνελήφθη ημεδαπός, ετών 64, γιατί κάνοντας χρήση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας άλλου προσώπου, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, προσπάθησε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τράπεζας. Από την έρευνα προέκυψε ότι, ανωτέρω δράστης είχε προβεί σε αναλήψεις 30.000 €, από υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ είχε αποπειραθεί άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει ανάληψη από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Πειραιά. Επίσης ανωτέρω συλληφθείς διώκεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών για μαστροπεία.

Τον έκαναν τσακωτό

Στο Περιστέρι, Λεωφ. Αθηνών 198, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να παραβιάσει Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το οποίο ήταν σταθμευμένο εντός χώρου CAMPING, με σκοπό την κλοπή αντικειμένων από αυτό. Από την έρευνα προέκυψε ότι, ανωτέρω δράστης είχε διαπράξει εντός του ιδίου χώρου, άλλες (2) κλοπές (κινητών τηλεφώνων και μικρών χρηματικών ποσών) και (1) απόπειρα κλοπής.

Μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων τους χτυπάνε και τους ληστεύουν

Στον Ασπρόπυργο, άγνωστος δράστης εισήλθε στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στο Βύρωνα, (3) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Ηρωίνη... μπροστά στον Ανδρέα Φούρα

Βάραγαν» ένεση, μπροστά στον Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα αλλά και τους συνεργάτες του. Δείγμα της κατάντιας μας, των όσων συμβαίνουν στην Πλατεία Ολγας της Πάτρας, κατάσταση την οποία όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει! Το περιστατικό συνέβη προ ημερών όταν ο Δήμαρχος της Πάτρας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Νίκο Κουρεμένο και Αλέξη Σκαρμέα, και τον Γενικό Διευθυντή του Δήμου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο επισκέφθηκαν την Πλατεία Ολγας για να εξετάσουν από κοντά στα σχέδιά τους για την ανάπλασή της. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" ξαφνικά και ενώ μικρά παιδιά έπαιζαν στις κούνιες είδαν περίεργες κινήσεις από κάποιον αλλοδαπό (πιθανόν Ρουμάνο). Ο οποίος αφού βρήκε τα πρόσωπα που ήθελε, έβγαλε από την τσέπη του τα γνωστά «φιξάκια» ηρωίνης, και τα πούλησε στους ενδιαφερόμενους. Στη συνέχεια κάποιοι νεαροί κάθισαν «αμέριμνοι» και χωρίς να υπολογίζουν κανέναν από τους παρευρισκόμενους (ούτε καν τα μικρά παιδάκια που σίγουρα θα τους έβλεπαν) σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας... και άρχισαν να «τρυπιούνται»! Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του... έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της θλιβερής αυτής σκηνής. Όπως βέβαια μάρτυρες γίνονται σχεδόν καθημερινά, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι διερχόμενοι από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Αχαϊας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑΚαμία παρέμβαση!Σχεδόν αμέσως ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρεμένος επικοινώνησε με την Ασφάλεια Πατρών! Όπως μάθαμε... κανένας αστυνομικός δεν βρέθηκε στο σημείο! Προφανώς γιατί για τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών, αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια του Δημάρχου, είναι... μία συνηθισμένη εικόνα! Και μπορεί οι δημοτικοί παράγοντες να σοκαρίστηκαν, πόσο μάλλον όμως τα μικρά παιδιά που καθημερινά παίζουν στην Πλατεία. Μήπως θα πρέπει επιτέλους να παρέμβει η Αστυνομία και να «καθαρίσει» την πλατεία από τέτοια φαινόμενα;
Χρήση... δημοσίως!Όπως και στο παρελθόν έχει γράψει ο «Κόσμος», το «αλισβερίσι» με τα ναρκωτικά (κυρίως ηρωίνη) στην Πλατεία Ολγας είναι καθημερινό φαινόμενο! Και πλέον οι δύστυχοι τοξικομανείς φθάνουν στο σημείο να μην κρύβονται σε κάποιο υπόγειο για να κάνουν την ένεσή τους, αλλά την κάνουν σε δημόσια θέα! Η δημόσια χρήση ναρκωτικών δεν γίνεται μόνο στην Πλατεία Ολγας αλλά και έξω από εκκλησίες (όπως για παράδειγμα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου). Οι ποσότητες ηρωίνης στην Πάτρα έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της... εισαγωγής των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν και τη Ρουμανία!

Τρακάρανε με το κλεμμένο αυτοκίνητο οι ληστές

Στο 53ο χλμ. Ε. Ο. Πύργου - Μεθώνης, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από μία υπάλληλο, το χρηματικό πόσο των 300 €. Στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό, (1) Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξωθι του πρατηρίου. Δράστες κινούμενοι με το κλεμμένο όχημα, στο 45ο χλμ. της Ε. Ο. Πύργου - Μεθώνης, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, οπότε το εγκατέλειψαν, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Οι πεζοί την πληρώνουν

Στην Κυψέλη, οδός Πατησίων 139, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Δράστης αναζητείται.

Στην Καλλιθέα, Λεωφ. Ποσειδώνος 30, άγνωστος δράστης τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι αλλοδαπό και αποπειράθηκε να του αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Κύπρου 1, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Δράστες αναζητούνται

Λήστεψαν και ξυλοκόπησαν άγρια 85χρονη στο Βόλο



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού αγνώστων ληστών έπεσε χθες το πρωί μια 85χρονη γυναίκα στο Βόλο, μέσα στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα έζησε φρικτές στιγμές στα χέρια των ληστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους αποκαλύψει το σημείο που ενδεχομένως είχε κρύψει χρήματα και χρυσαφικά, την κτυπούσαν αλύπητα.
Η γυναίκα νοσηλεύεται τώρα με σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπο στο Νοσοκομείο Βόλου και όπως αναφέρουν οι γιατροί - ευτυχώς - βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο τραυματισμός της όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρός και η ηλικιωμένη γυναίκα στάθηκε τυχερή, αφού κατάφερε να βγει ζωντανή από τα χέρια τους. Οι αστυνομικοί πάντως χθες δεν μπόρεσαν - εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται - να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τουλάχιστον είκοσι περιστατικά ληστείας ηλικιωμένων, μοναχικών, ατόμων μέσα στα σπίτια τους, με άγνωστους δράστες. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις τα θύματα βρήκαν το θάνατο εξαιτίας του ξυλοδαρμού τους από τους δράστες. Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει εξιχνιαστεί. Αντίθετα συνεχώς προστίθενται καινούργιες. Έτσι μία εβδομάδα μετά τη ληστεία σε βάρος ζευγαριού στο «Πηγάδι» Πτελεού, ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στη Μαγνησία, αυτή τη φορά στο Βόλο.Η 85χρονη ζει μόνη της, σε μονοκατοικία, τέρμα Γαλλίας, κοντά στη γέφυρα της Νέας Δημητριάδας. Γύρω στις 7.30 χθες το πρωί βγήκε στην αυλή του σπιτιού της. Οι δράστες, που κατά τους αστυνομικούς πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο, την αιφνιδίασαν. Φαίνεται πως πήδηξαν στην αυλή από το μικρό μαντρότοιχο την ώρα που η γυναίκα περπατούσε ανυποψίαστη - και με γυρισμένη την πλάτη - στην αυλή της. Ο ένας την άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε με βία στο υπνοδωμάτιο και με προφανή σκοπό να του αποκαλύψει το μέρος που ενδεχομένως έκρυβε χρήματα ή χρυσαφικά. Όπως φαίνεται η γυναίκα δεν του έλεγε και ο δράστης άρχισε να την κτυπά δυνατά στο πρόσωπο. Πιθανότατα, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, ο συνεργός του να έψαχνε στο σπίτι, που βρέθηκε αναστατωμένο. Η γυναίκα δέχθηκε πολλαπλά κτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Οι δράστες τελικά έφυγαν άπραγοι, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Γείτονες, που την αντίκρισαν με τα σοβαρά τραύματα, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην κατάστασή της.
Το ίδιο και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για να της πάρουν κατάθεση. Η ηλικιωμένη δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει. Επικοινωνούσε με νοήματα.
Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της δεν προέκυψε ότι οι δράστες αφαίρεσαν κάτι.


Τ α έχουν ρημάξει τα ΠΡΟ[ΠΟ

Στο Γαλάτσι, οδός Ηπείρου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στην Κυψέλη, οδός Κέας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται

Απανθρακωμένο πτώμα σε φωτιά στα Ανώγεια!

Απανθρακωμένος βρέθηκε ένας άνδρας από τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής κάτω από συνθήκες που διερευνώνται σε αγροτική περιοχή στη θέση Νίδα, στα Ανώγεια. Στη θέα του απανθρακωμένου πτώματος, κλήθηκαν άμεσα τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και ο ιατροδικαστής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, και μέ τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικήες ενέργειας. Από τη φωτιά αποτεφρώθηκαν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Μέχρι τρίφτες είχε για την κάνναβη

Tην 20.30΄ ώρα της 19/08/2010 στα Λουτρά Αλεξ/πολης, συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, ένας (1) ημεδαπός 22 ετών, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν οι Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οικία του, βρήκαν α)πέντε (5) νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -213,9- γραμ., με τις άμεσες συσκευασίες τους, β) δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, με υπολείμματα κάνναβης, γ) μία (1) συσκευασία καπνού, περιέχουσα καπνό εμποτισμένο με απόσταγμα κάνναβης «χασισέλαιο», βάρους -60- γραμ., με την άμεση συσκευασία της, δ) τρία (3) γυάλινα βάζα περιέχον μίγμα ακατέργαστης κάνναβης και οινοπνεύματος από το οποίο παράγεται « χασισέλαιο», μεικτού βάρους -820- , -825- και -850- γραμ. έκαστο, ε)ένας (1) ηλεκτρονικός ζυγός ακριβείας, με ίχνη κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε.αυτ/το της μητέρας του, που χρησιμοποιεί ο ανωτέρω δράστης, βρέθηκε πίσω από το ραδιοκασετόφωνο επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -26,8- γραμ., με την άμεση συσκευασία της.
Ανωτέρω ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσίων κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Τους κατάλαβαν οι τουρίστες

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης, την 17/08/2010 και περί ώρα 23:00 στη Ερμούπολη Σύρου συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας και Ιράκ, ηλικίας 35 και 48 ετών ,αντίστοιχα, κάτοικοι Αθηνών , οι οποίοι φέρονται ως δράστες κλοπών από οικίες και απόπειρας κλοπής σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω δράστες, μεσημβρινές ώρες την 16/08/2010 εισήλθαν εντός οικίας που βρίσκεται στη περιοχή Φοίνικα Σύρου και αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 195€, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δυο ρολόγια χειρός και δυο ipod ,αμέσως μετά εισήλθαν εντός οικίας που βρίσκεται στη περιοχή Μέγα Γιαλό Σύρου και αφαίρεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ,ένα κινητό τηλέφωνο και ένα organizer .
Την 17/08/2010 και απογευματινές ώρες εισήλθαν εντός Ξενοδοχείου που βρίσκεται στη περιοχή Γαλησσά Σύρου με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή .
Κατόπιν της άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, οι δράστες εντοπίστηκαν στο χώρο του λιμένα Σύρου, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να επιβιβασθούν σε πλοίο με σκοπό την διαφυγή τους και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους, βρέθηκε το σύνολο των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι δράστες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Τα έπινε στο Φαληράκι ο ληστής


Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συνελήφθη βραδινές 34χρονος ημεδαπός κάτοικος Αθηνών και προσωρινά Φαληρακίου Ρόδου, διότι ύστερα από διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι διέπραξε τη χθεσινή ληστεία στο Υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Καλυθιών. Συγκεκριμένα την 19-08-2010 και ώρα 10.40΄ ο ανωτέρω δράστης εισήλθε στο ανωτέρω κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στις Καλυθιές Ρόδου, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι του και με την απειλή όπλου, το οποίο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ψεύτικο, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.500 Ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο 34χρονος δράστης προσήχθη απογευματινές ώρες της 19-8-2010 στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και ομολόγησε τη διάπραξη της ληστείας. Η δίκυκλη μοτ/τα μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του και το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ, που του είχε απομείνει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

H υπηρέτρια ήταν η λησταρχίνα


Οικιακή βοηθός, ηλικίας 27 ετών και ο 30χρονος σύζυγός της , συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας -Τριανδρίας, διότι σκηνοθέτησαν και συμμετείχαν σε ληστεία, σε βάρος υπερήλικης γυναίκας. Αναλυτικότερα, η συλληφθείσα κατήγγειλε ότι, την 19-08-2010, στην περιοχή της Τούμπας, κατά την είσοδό της στο διαμέρισμα 90χρονης, δύο άτομα, αφού ακινητοποίησαν την ίδια και την ηλικιωμένη εργοδότριά της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ και μία λίρα Αγγλίας. Όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα - προανάκριση, η 27χρονη, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της ιδιότητά της, συμμετείχε στο οργανωμένο σχέδιο της ληστείας, το οποίο αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από κοινού με τον 30χρονο σύζυγό της και έτερο 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερθείσα ληστεία, ενώ σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ζευγαριού, βρέθηκαν δύο υφασμάτινες κουκούλες τύπου full face . Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών, καθώς και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Νεκρός απο τραύματα


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 62χρονος απο τον Ζωγραφό με τραύματα και ο οποιός τελικά πέθανε.Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για το περιστατικό

Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία με συλλήψεις ατόμων


Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, με στοχευμένους ελέγχους και έρευνες, σε διάφορες περιοχές και κυρίως σε καταυλισμούς, πλησίον της γέφυρας Ευρώτα, στην Τραπεζοντή, στην Παλαιοπαναγιά, καθώς και στην πόλη της Σπάρτης.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν είκοσι τρεις (23) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας από το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, καθώς και τις Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά, επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:
- Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».
- Τρεις (3) ημεδαποί για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις
- Τρεις (3) αλλοδαποί για ναρκωτικά.
Σε νομότυπη έρευνα, που έγινε σε σπίτι όπου διέμεναν οι δύο (2) από τους προαναφερόμενους συλληφθέντες για ναρκωτικά (ένας υπήκοος Αλβανίας και μία υπήκοος Βουλγαρίας) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
4,4 γραμμάρια ηρωίνης, σε πέντε (5) ανισοβαρείς συσκευασίες,
36,7 γραμμάρια κάνναβη
Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα
Ένας (1) Η/Υ
Ένα (1) στιλέτο
Το χρηματικό ποσό των 680 Ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, κατείχε με σκοπό την εμπορία, από κοινού με άλλο Αλβανό υπήκοο ο οποίος αναζητείται, ποσότητα κάνναβης 450 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένη σε προαύλιο εκκλησίας στη Μαγούλα του Δήμου Μυστρά, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από τη διερεύνηση και την προανάκριση, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης πέντε (5) άτομα, από τα οποία συνελήφθη ένα, γιατί προέκυψε ότι χθες είχε αγοράσει ποσότητα ηρωίνης από τους ως άνω αλλοδαπούς δράστες.
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

19/8/10

100 ευρώ η πλαστή άδεια παραμονής

Στην Αθήνα, συνελήφθησαν 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν και (8) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, γιατί στην κατοχή του πρώτου εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοσης αδείας διαμονής, ενώ οι έτεροι παρέμεναν εντός αυτής προκειμένου εφοδιαστούν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από αυτόν, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 €.

Οι τράπεζες σταθερός στόχος των ληστών

Στην Κέρκυρα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται

Στο Παγκράτι, οδός Ευτυχίδου 21, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από ταμεία άγνωστο χρηματικό πόσο. Δράστες διέφυγαν με μοτ-τα και αναζητούνται.

Ανοιξαν θυρίδα και πήραν 144 ευρώ

Στη Βουλιαγμένη, οδός Ρέας , (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν ημεδαπή υπάλληλο και αφαίρεσαν από θυρίδα, το χρηματικό ποσό των 144,65 €, καθώς και τα κλειδιά της οικίας και του αυτοκινήτου της. Δράστες αναζητούνται.

Τους "έκαψε"το facebook.Σε διαθεσιμότητα δύο Ειδικοί Φρουροί

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 28χρονης αλλοδαπής και δύο Ειδικών Φρουρών (28 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής) για παράβαση του άρθρου 184 Π.Κ. «διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».
Ειδικότερα, από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν αναρτήσει σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) φωτογραφίες, που τους απεικόνιζαν να κάθονται σε τραπέζι, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα, καθώς και λευκή σκόνη, ενώ ο ένας εξ αυτών προέβαινε σε ενέργεια, η οποία παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ίδιους στο σπίτι ενός εκ των δύο Ειδικών Φρουρών και διαπιστώθηκε ότι τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους όπλα, τα τηλέφωνα τα προσωπικά τους κινητά και η σκόνη ήταν μαγειρικό προϊόν (αλεύρι).
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ανάρτησαν τις φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, χάριν αστεϊσμού, ενώ όταν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες των πράξεών τους τις απέσυραν. Επιπλέον, ένας εκ των Ειδικών Φρουρών, με σκοπό τη συγκάλυψη της συμπεριφοράς του, υπέβαλλε ψευδή έγκληση σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος δήθεν ανάρτησε τις φωτογραφίες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε κατασκευασμένες.
Η δικογραφία μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τόσο για τη διάπραξη των ανωτέρω ποινικών αδικημάτων όσο και για συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα τους και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τον πρόλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν αυτοκτονήσει

Στα πλαίσια προληπτικής δράσης του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 18-8-2010 εντοπίστηκε ημεδαπός χρήστης του Διαδικτύου, να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από ιστολόγιο ( blogspot ) ευρείας θέασης.
Ο ανωτέρω δημοσίευσε μηνύματα στο ιστολόγιο, δηλώνοντας ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει, καθ’ ότι αντιμετώπιζε έντονα οικογενειακά προβλήματα.
Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων και ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίστηκε η φυσική ταυτότητα του πιθανού αυτόχειρα και διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοικος Πατρών.
Άμεσα ενημερώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψυχολόγοι της «ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ» και σε συνεργασία με το Ε΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, εντοπίστηκε ο παρ’ ολιγον αυτόχειρας και απετράπει η αυτοκτονία του. Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε είχε προσπαθήσει στο παρελθόν και άλλη φορά, να θέσει τέλος στην ζωή του.
Στο σημείο κλήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετέβη, ειδική ψυχολόγος της «ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑΣ», η οποία παρείχε άμεση ψυχολογική στήριξη-βοήθεια στον προαναφερόμενο, με τη συναίνεση του.

Συμμορία ανηλίκων είχαν ρημάξει την Κώ

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, (6) ανήλικοι (δύο αλλοδαποί και τέσσερις ημεδαποί), ηλικίας 14, 17, 17, 14, 17 και 16 χρονών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους καθώς και σε βάρος άλλων (9) ημεδαπών ανηλίκων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθοράς.
Ειδικότερα ύστερα από διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ανωτέρω (15) ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού (σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά), διέπραξαν στην Κω εννέα (9) κλοπές σε καταστήματα και μία (1) απόπειρα, καθώς και δύο (2) κλοπές μοτ/των και εκτεταμένες φθορές σε σχολικό συγκρότημα.
Επίσης περί ώρα 16.00΄ της ιδίας ημέρας συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί, κηδεμόνες των ως άνω συλληφθέντων ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.
Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 07-08-2010 έως και 18-8-2010, προέβησαν στις κατωτέρω πράξεις :
Την 07-08-2010 και ώρα 02.00΄, εισήλθαν σε κατάστημα (οπωροπωλείο), ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.300 Ευρώ και δέκα (10) πακέτα τσιγάρα.
Την 09-08-2010, βραδινές ώρες εισήλθαν σε κυλικείο σχολικού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν εμπορεύματα αξίας 500 Ευρώ.
Την 11-08-2010, πρωινές ώρες, εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 80 Ευρώ.
Την 11-08-2010, πρωινές ώρες, εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ.
Την 12-08-2010 και ώρα 02.00΄, εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 Ευρώ.
Την 11-08-2010 και ώρα 15.00΄, εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα, θραύοντας τζαμαρία και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, σε δύο σχολεία και στο κυλικείο που στεγάζεται εντός αυτού.
Την 13-08-2010 και ώρα 02.00΄, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτ/το, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού.
Την 14-08-2010 και ώρα 02.00΄ εισήλθαν σε κατάστημα (κομμωτήριο), ιδιοκτησίας 45χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 Ευρώ.
Την 15-08-2010 και ώρα 03.00΄ εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 Ευρώ και μία (1) κούτα τσιγάρα.
Την 16-8-2010 και ώρα 03.00΄ εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 Ευρώ, ένα (1) DVD PLAYER και διάφορα σφραγισμένα ποτά.
Την 17-8-2010 και ώρα 02.00΄ εισήλθαν σε κατάστημα (εστιατόριο), ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 Ευρώ.
Tην 18-08-2010 και ώρα 04.10΄ αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε κατάστημα (χρωματοπωλείο), ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού.
Την 08/09-08-2010, βραδινές ώρες, αφαίρεσαν δίκυκλο μοτ/το, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

4.000 ευρώ κόστιζε μια πλαστή ταυτότητα

Μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, μια ημεδαπή ηλικίας 24 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφίες και απάτες κατ΄ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ότι νεαρή ημεδαπή γυναίκα προσέγγιζε αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας και ισχυριζόμενη ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης, υποσχόταν ότι μπορεί να τους εφοδιάσει με δελτία αστυνομικής ταυτότητας, έναντι χρηματικού ποσού τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ.
Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία της συλληφθείσας και τα στοιχεία τριών (3) αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, τους οποίους είχε εξαπατήσει και εφοδιάσει με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας έχοντας εισπράξει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 10.000 €.
Στα πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης, ο ένας εκ των παθόντων αλλοδαπών συνεργαζόμενος με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και Τ.Α. Γεροποτάμου, συμφώνησε με την 24χρονη, να του παραδώσει μεσημβρινές ώρες της 18-8-2010, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, δίδοντάς της, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ.
Πράγματι την 13.40΄ ώρα της 18-8-2010 συναντήθηκαν σε σημείο που είχαν προκαθορίσει στο Ρέθυμνο, η 24χρονη με τον παραπάνω παθόντα ο οποίος αφού παρέλαβε, το πλαστό δελτίο ταυτότητας, έδωσε σ’ αυτήν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.600 € σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη όμως άμεσα από τους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αποκλείσει τη περιοχή, βρέθηκαν δε στη κατοχή της και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας της καθώς και στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα των οποίων η γνησιότητα ερευνάται.
Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι η 24χρονη είχε ως συνεργό ένα 32χρονο ημεδαπό και σε έρευνα που ακολούθησε στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ανευρεθεί και κατασχεθεί τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και μεγάλος αριθμός διαφόρων εγγράφων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη Κρήτη για τυχόν έκδοση παρομοίων πλαστών δελτίων ταυτότητας.

Κλοπή πάλι καλωδιών της ΔΕΗ

Κατά το χρονικό διάστημα από 31-7-2010 έως 18-8-2010 στο 58ο χλμ. Ε.Ο. Ναυπάκτου-Λιδορικίου, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την είσοδο αντλιοστασίου, ιδιοκτησίας της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και αφαίρεσαν ηλεκτρικά καλώδια μήκους 900 μέτρων, ενώ κατέστρεψαν (6) πίνακες ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) κλεμμένη δίκυκλη μοτ-τα. Δράστες αναζητούνται.

3 χτύπημα σε βενζινάδικο στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Στο 28ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ημεδαπό ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται.

Πυροβόλησαν στον αέρα


Στον Παντοκράτορα Ζακύνθου, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλου αποπειράθηκαν ν’ αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, από ημεδαπό. Παθών αντέδρασε και οι δράστες πυροβόλησαν (1) φορά στον αέρα, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

3.395 δενδρύλια !

Στη θέση «Πυρίτσα» Νέας Μαγνησίας Θεσ-νίκης, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε ενοικιαζόμενο αγρό, που χρησιμοποιούσε για καλλιέργεια σιτηρών, εντοπίστηκαν (3.395) αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα (1.237) ήταν κατεστραμμένα και εγκαταλελειμμένα εντός του αγρού, συνεπεία αγροτικών εργασιών, ενώ δε διαπιστώθηκε οργανωμένη καλλιέργεια. Ανωτέρω δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ζευγάρι χτύπησε ανάπηρο με τσεκούρι

Στην Καλαμαριά Θεσ/νίκης, οδός Θ. Σοφούλη έναντι 86, συνελήφθη 63χρονος υπήκοος Ρουμανίας, γιατί τραυμάτισε με τσεκούρι αλλοδαπό, στον ώμο και στο πόδι και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό 600 €. Από την έρευνα προέκυψε ότι ανωτέρω δράστης, αφού μετέφερε και εγκατέστησε τον παθόντα σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία, από κοινού με 41χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία επίσης συνελήφθη, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκαζαν να επαιτεί, εκμεταλλευόμενοι την σωματική του αναπηρία και να τους παραδίδει τις εισπράξεις. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) τσεκούρι και το χρηματικό ποσό των 1.220 €, προερχόμενο από την επαιτεία

Λήστεψαν και τους θαμώνες του μπάρ

Στην Πάχη Μεγάρων, (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε μπαρ ιδιοκτησίας αλλοδαπής και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και τους θαμώνες, αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, καθώς και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτ-του, ιδιοκτησίας ενός εκ των θαμώνων, με το οποίο διέφυγαν και αναζητούνται.

Εκανε "γλυκιά " ληστεία


Στο Μαρούσι, άγνωστος δράστης εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ημεδαπή υπάλληλο, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται

Δηλώνει αθώος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται το πρωί ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, ύποπτος για την στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, τον περασμένο Ιανουάριο.
Τον Ξενοφώντος μετέφεραν χθες βράδυ στην Κύπρο από τη Μολδαβία, δυο ανακριτές του τμήματος ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λευκωσίας. Οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού όπου τελεί υπό κράτηση.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας συνέλαβαν τον Ξενοφώντος, δυνάμει δικαστικού εντάλματος λίγο μετά τις 21:30.
Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, ο Ξενοφώντος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και θα ζητηθεί διάταγμα κράτησης του για την υπόθεση φόνου του Αντη Χατζηκωστή.
Τον Ξενοφώντος επισκέφθηκε στον αστυνομικό σταθμό ο δικηγόρος του Ροβέρτος Βραχίμης , ο οποίος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους είπε ότι ο πελάτης του ,του ανέφερε ότι είναι αθώος σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ουδεμία ανάμειξη είχε στην υπόθεση.
Τον Ξενοφώντος εμπλέκει στην υπόθεση ο κατηγορούμενος για το ίδιο έγκλημα Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, υποστηρίζοντας ότι ο Ξενοφώντος πυροβόλησε τον Αντη Χατζηκωστή.
Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα και την κατηγορούσα αρχή για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Οδύσσεια» μετά από δάγκωμα φιδιού!

Με ιδιωτικό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδος 35χρονος αλλοδαπός που είχε δεχθεί τσίμπημα από τον φίδι για να τον δει παθολόγος αφού από το νοσοκομείο Πύργου δεν του διέθεσαν ασθενοφόρο για να γίνει η διακομιδή.
Μάλιστα τον προέτρεψαν να πάει οδηγώντας την ώρα που δεν ήξεραν αν κινδύνευε ή όχι η ζωή του. Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε προχθές το απόγευμα ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της Διοικητού του «Α Παπανδρέου» κ Ελένης Σιουρούνη που διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί το περιστατικό.
«Προχθές το απόγευμα ενώ καθάριζα τα χόρτα στην περιοχή της κατασκήνωσης της Σκαφιδιάς που ήταν μέσα στα χόρτα κουλουριάστηκε γύρω από το πόδι μου και με τσίμπησε. Εγώ το πέταξα μακριά και είδα από το πόδι μου να τρέχει αίμα. Μπήκα στο αυτοκίνητο και έτρεξα στο νοσοκομείο του Πύργου.
Πήγα στα επείγοντα και τους είπα ότι με τσίμπησε φίδι. Μου έκαναν μία ένεση και μου είπαν ότι πρέπει να πάω στην Αμαλιάδα για να με δει παθολόγος επειδή δεν υπήρχε στον Πύργου και τους ζήτησα ασθενοφόρο. Μου είπαν αρχικά να πάω οδηγώντας με το δικό μου και τους είπα ότι είναι αδύνατο γιατί δεν ένιωθα καλά.
Μου είπαν να περιμένω τότε. Είχε περάσει κοντά μία ώρα και δεν μου έλεγαν τίποτα. Τότε άρχισαν να φωνάζω και τους λέω τι θα γίνει. Τσακώθηκα. Τους είπα ότι θα φέρω τους δημοσιογράφους και μετά εμφανίστηκε ασθενοφόρο.
Με έβαλαν επάνω και ο οδηγός τους ζήτησε τα χαρτιά για να κάνει την διακομιδή αλλά αυτοί δεν του τα έδιναν. Τους είπε ότι εγώ δεν τον μεταφέρω έτσι γιατί αν πάθει κάτι στο δρόμο τι θα γίνει. Αυτοί του είπαν ότι εμείς δεν δίνουμε χαρτιά και άρχισαν να τσακώνονται.
Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε ο κ Σπύρος Μπαμπής που πήρε ένα χαρτί που έλεγε τι είχαν πάθει και με πήγε με το δικό του. Φθάνοντας στην Αμαλιάδα οι γιατροί του φώναξαν ότι κακώς με μετέφερε γιατί υπήρχε κίνδυνος να πάθω κάτι. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.
Εγώ γλίτωσα. Ένας άλλος όμως μπορούσε να έχει πεθάνει», επεσήμανε ο κ Σπύρος ο αλλοδοπός που «γεύτηκε…» την παροχή υπηρεσιών υγείας που διαθέτει η Ηλεία.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διοικητής κ Σιουρούνη που επικοινώνησε με τον 35χρονο αλλοδαπό, όπως επεσήμανε ο ίδιος, και διέταξε ΕΔΕ για την διερεύνηση του περιστατικού.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

18/8/10

Μεσημεριάτικα χτύπησαν πεζή


Στη Νέα Φιλαδέλφεια, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 €, το κινητό της τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά οι ληστές ξέφυγαν...


Στα Τρίκαλα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα της «ΕΘΝΙΚΗΣ» Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.