31/7/10

Είχαν οργανωμένο σχέδιο διαφυγής


Στην Κόρινθο, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε S/M και με την απειλή πυροβόλων όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 €. Δράστες αρχικά διέφυγαν με μοτ-τα την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το το οποίο επίσης εγκατέλειψαν στην περιοχή της Κινέττας, την 16.00 ώρα της ιδίας. Δράστες αναζητούνται

Τον χτύπησαν στο κεφάλι με το κοντάκι

Στο Ακροβούνι Ελευθερούπολης, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε λατομείο ημεδαπού και με χρήση πιστολιού και αυτόματου όπλου - καλάσνικοφ, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες κατά την είσοδό τους στο λατομείο πυροβόλησαν μια φορά για εκφοβισμό, ενώ κατά την αποχώρησή τους χτύπησαν με το κοντάκι του αυτόματου όπλου, τον ταμία στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ακολούθως διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται

Δεν λένε να σταματήσουν οι ληστείες

Στην Αθήνα, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Στην Αγ. Παρασκευή, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα υποδημάτων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με μοτ/το και αναζητείται.
Στην Γλυφάδα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε S/M και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προαναφερθέν χρηματικό ποσό καθώς και το όπλο, με το οποίο διέπραξε την ληστεία

Περαστικοί τον αφόπλισαν

Στο Κερατσίνι, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή του ακινητοποιήθηκε προσωρινά από περίοικους οι οποίοι του απέσπασαν τα χρήματα που είχε αφαιρέσει προηγουμένως, καθώς και το όπλο του, το οποίο ήταν ψεύτικο. Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

47 Αλγερινοί είχαν ρημάξει το κέντρο της Αθήνας

Στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, Αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα από κοινού με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, του Τ.Α. Εξαρχείων, του Τ.Α. Κολωνού και της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν σαράντα επτά (47) αλλοδαπούς , υπηκόους Αλγερίας, κατηγορούμενους για «Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα», «πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί Αλλοδαπών», «Περί Όπλων» και «Περί Ναρκωτικών».

Οι ανωτέρω συλληφθέντες, από εξαμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού καθώς και κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:
Τριάντα επτά (37) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων.
Εκατόν είκοσι μία (121) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε τέσσερα (4) διαμερίσματα πολυκατοικίας, στην οδό Σαχτούρη, που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, φωτογραφικές μηχανές, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, δελτία ταυτοτήτων, πιστωτικές κάρτες και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ανεξακρίβωτα τα αίτια της συντριβής


Kηδεύεται στα Καλύβια Λαμίας, ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, χειριστής του ελικόπτερου Απάτσι που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.
Στην κηδεία θα παραστεί ο υπουργος Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Νωριτερα στο Γ' Νεκροταφείο Πειραιά έγινε η κηδεία του αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και ανώτατων αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ελικόπτερο που συνετριβη παραδόθηκε στο στρατό το 2007, μαζί με 11 ακόμα Απάτσι, τα οποία όμως μέχρι και το 2009 παρέμεναν αποθηκευμένα, λόγω ενστάσεων για την τεχνική αρτιότητά τους. Υπήρχαν μάλιστα καταγγελίες οτι καλωδιώσεις των ελικόπτερων είχαν φαγωθεί απο τρωκτικά.
Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου έχει διατάξει προανάκριση και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Οι επίορκοι έκαναν συναλλαγές για ναρκωτικά



Δυο υποθέσεις διαφθοράς ένστολων αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα σε Μύκονο και Αθήνα. Στο νησί των ανέμων στη μια τα ξημερώματα συνελήφθη 28χρονος που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά. Ο λιμενικός εντοπίστηκε μόλις έφθασε στο λιμάνι της Μύκονου, με πλοίο της γραμμής απο τη Ραφήνα. Μόλις είδε τους άνδρες του τοπικού Τμήματος ανέπυξε ταχύτητα με τη μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να διαφύγει, πετώντας παράλληλα και την ποσότητα κοκαΐνης που κουβαλούσε. Στο λιμάνι τον ανέμενε με άλλη μοτοσυκλέτα ο αδελφός του που επίσης συνελήφθη επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Ο αδελφός που είχε τα ναρκωτικά το 2008 μαζί με φίλους του στη Μύκονο είχε επιτεθεί προκαλώντας επεισόδιο σε αστυνομικούς που τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση ως ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών. Ένα χρόνο μετά προσελήφθη στο Λιμενικό Σώμα, αλλά συνέχισε την δράση του. Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα δίπλα απο το πολυκατάστημα The Mall η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε 44χρονο Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ μαζί με δυο Αλβανούς που διαπραγματεύονταν την πώληση 203 κιλών χασίς. Ο αστυνομικός έπαιρνε "μίζα" καθώς είχε ποσοστά απο τους Αλβανούς για να τους βρίσκει αγοραστές. Το χασίς κόστιζε 1000 ευρώ το κιλό.

Μέσα στην κόκα ο Λιμενικός


Λιμενικός μετά απο καταδίωξη συνελήφθη στη Μύκονο τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, να μεταφέρει ποσότητα κοκαΐνης. Μαζί του συνελήφθη και ο αδελφός του, ενώ ο 28χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του απείλησε τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, περί ώρα 01:00, εντόπισε με συναδέλφους του τον 28χρονο εν ενεργεία Λιμενικό, να εξέρχεται από πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Ραφήνας, επιβαίνων σε δίκυκλη μοτοσικλέτα. Σε σχετικό σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, ακολουθούμενος από τον 27χρονο αδελφό του, ο οποίος επέβαινε σε άλλη μοτοσικλέτα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο 28χρονος απέρριψε, εντός γλάστρας, νάϋλον συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία (προφανώς κοκαΐνη) βάρους 93,6 γραμμάρια, την οποία ανίχνευσε αστυνομικός σκύλος. Στη συνέχεια της καταδίωξης, συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος στερείτο άδεια οδηγήσεως μοτοσικλέτας, ενώ μετά από λίγη ώρα συνελήφθη και ο 28χρονος, ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του 28χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.530) Ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και οι δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ σε λαθρεμπόριο χασίς


Στην περιοχή του πολυκαταστήματος « The Mall » Αμαρουσίου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 32 ετών και δύο (2) ημεδαποί, 39 και 44 ετών, ο τελευταίος Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία.
Από 4-μήνου περίπου περιήλθε στην Υ.Δ.Ν. πληροφορία για δύο (2) Έλληνες, από τους οποίους ο ένας (1) Αστυνομικός, οι οποίοι μεσολαβούσαν για την ανεύρεση αγοραστών σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που εισήγαγαν Αλβανοί, από την Αλβανία. Μεθοδεύθηκε η προσέγγισή τους από συγκεκαλυμμένο Αστυνομικό, δήθεν ενδιαφερόμενο για αγορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τελικά, συμφωνήθηκε αγοραπωλησία -200- κιλών, αντί -1000-€ το κιλό, για τις απογευματινές ώρες της 30/7/2010, όπισθεν του « The Mall », όπου προσήλθαν οι δύο (2) Έλληνες και οι δύο (2) Αλβανοί, προμηθευτές της ακατέργαστης κάνναβης. Κατά τη στιγμή της συναλλαγής, Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. που επιτηρούσαν διακριτικά τον τόπο, επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.
Κατασχέθηκαν:
Ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους -203- κιλών και -150- γραμμαρίων.
Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μ έσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ένα (1) περίστροφο 0,38" με έξι (6) φυσίγγια.
Τριάντα δύο (32) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των -680- €.
Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

Με την ταμειακή αγκαλιά τον έπιασαν

Στην Πάτρα , οδός Κορίνθου 31-35, (2) αλλοδαποί δράστες εισήλθαν σε κατάστημα γρήγορου φαγητού και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν το ερμάριο της ταμιακής μηχανής και διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα. Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, στο οποίο επέβαινε 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι δράστης ανωτέρω ληστείας, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προαναφερόμενο ερμάριο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 600 €, (1) πιστόλι κρότου λάμψης και (1) πιστόλι των 22 mm με σιγαστήρα και (5) φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος. Έτερος δράστης αναζητείται

Με κατσαβίδι τον τραυμάτησαν σοβαρά



Στη Σταμάτα, οδός Προαστίου 27, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφού χτύπησαν με κατσαβίδι τον ιδιοκτήτη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται.

Καλημέρα με ληστείες σε ανυποψίαστους πεζούς

Στην Αθήνα, οδός Σάμου 8, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας και αφού τραυμάτισε ελαφρά αλλοδαπή γυναίκα, της αφαίρεσε μία αλυσίδα λαιμού.

Στην Αθήνα, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 144, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Στην Αθήνα, οδός Σωκράτους 58, (3) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από αλλοδαπό μικρό χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Στην Αθήνα, οδός Μενάνδρου 53, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Δεν μιλιούνται στην Άμεση Δράση







Γράφει ο βασίλης χήτος






'Ιντριγκες και δολοπλοκίες στην Άμεση Δράση στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Στην κορυφή της πυραμίδας Αξιωματικοί διαγνωνίζονται για το ποιός θα επικρατήσει και όλα αυτά στην πλάτη μάχιμων αστυνομικών των ομάδων "ΔΕΛΤΑ" και "ΔΙ.ΑΣ" που τους τελευταίους μήνες αποτελούν την πραγματική ασπίδα στο αποκαλούμενο έγκλημα του δρόμου και στις ληστείες τραπεζών. Πριν απο λίγες ημέρες ο Αστυνόμος Β' Διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ παραιτήθηκε απο τη θέση του και επέστρεψε ως προϊστάμενος βάρδιας στα περιπολικά της Α.Δ ύστερα απο μια θυελώδη λογομαχία που είχε στον τέταρτο όροφο του αστυνομικού μεγάρου, με τον Υποδιοικητή της Άμεσης Δράσης, ο οποίος λέγεται πως βρίσκεται στα μαχαίρια ακόμη και με τον Διοικητή αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας. Ο Αστυνόμος μόνο μπουνιές δεν "έπαιξε" με τον κ. Υποδιοικητή. Ακούγονται πολλά που αγγίζουν ακόμη και υποθέσεις που αρμόδια να ασχολήθεί είναι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Το λιγότερο βέβαια που φημολογείται είναι πως στον τσακωμό έπαιξαν το ρόλο τους και τα μάτια μιας καλίγραμμης γραμματέας που είναι και εκείνη αστυνομικός. Οι δυο άνδρες μέχρι ο κ. Υποδιοικητής να μπορέσει να ξαναεπιστρέψει στην Άμεση Δράση και να αναριχηθεί σ΄αυτή τη θέση όπως τουλάχιστον μέχρι τότε του άξιζε, διατηρούσαν τις καλύτερες σχέσεις και τώρα δεν λένε ούτε "καλημέρα". Μάλιστα τον Αστυνόμο πρότεινε να τοποθετηθεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ ως επικεφαλής ο κ. Υποδιοικητής. Δεν είναι επί του παρόντος να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα που γίνονται στο παρασκήνιο πάντα στην Άμεση Δράση. Όταν έρθει η ώρα θα το κάνουμε και όσο τα ανώτερα κλιμάκια ... υστερούν λόγω κομματικών πεποιθήσεων στο να επέμβουν.

"ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ": Μητροπολίτης με βίλα

Διαβάστε σήμερα στις "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" : α] Το όνομα του μητροπολίτη με τη βίλα του ενός εκατομμυρίου ευρώ β] Την παρτίδα με τα καινούργια Καλάσνικοφ της ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ και γ] Πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τις προετοιμασίες του Βασιλικού γάμου στις Σπέτσες.

"Πρόβα πτώσης" για το Απάτσι?


Απο: DefenceNet

Η πιθανότητα απώλειας ελέγχου του ελικόπτερου ΑΗ-64DHA από τους άτυχους χειριστές του κατά την διάρκεια άσκησης αυτοπεριστροφής, θεωρείται ως πιθανή αιτία της τραγωδίας στο 2ο ΤΕΕΠ στην Πάχη Μεγάρων. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι ο άτυχος χειριστής ζήτησε από τον πύργο ελέγχου την άδεια να εκτελέσει άσκηση αυτοπεριστροφής και η άδεια αυτή του δόθηκε. Τι είναι η άσκηση αυτοπεριστροφής: Είναι μία, ας πούμε, «πρόβα πτώσης», από «κράτημα» του κινητήρα ή των κινητήρων εν προκειμένω, από διάφορες αιτίες, όπως π.χ. καταστροφή τους από αντιαεροπορικά πυρά. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελικοπτέρου είναι θωρακισμένο, ενώ οι κινητήρες διαχωρίζονται μεταξύ τους από κράματα τιτανίου για να μην καταστραφεί ο δεύτερος αν σημειωθεί έκρηξη στον έναν. Η άδεια για την αυτοπεριστροφή ζητήθηκε για να ξεκινήσει η άσκηση από τα 3.000 πόδια (1000 μέτρα). Κατά την διάρκεια της εν λόγω άσκησης ο χειριστής ρίχνει τις στροφές των κινητήρων στο «ρελαντί» και το ελικόπτερο «πέφτει» με τα στροφεία να κινούνται μόνο εκμεταλλευόμενα το ανοδικό ρεύμα του αέρα που σχηματίζεται από την πτώση. Περί τα 500 πόδια από το έδαφος ή και πιο ψηλά, ο πιλότος δίνει στροφές στους κινητήρες, αλλάζει το βήμα στα στροφεία και επανα-αποκτά τον έλεγχο του ελικοπτέρου. Από τον πύργο ελέγχου έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν το ελικόπτερο είχε ξεπεράσει το όριο που έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο της πτήσης ο πιλότος και αυτό δεν συνέβη. Περίπου 30 μέτρα πριν προσκρούσει στο έδαφος, όλοι όσοι παρακολουθούσαν κατάλαβαν τι θα συνέβαινε...Η αυτοπεριστροφή πρόκειται για δύσκολη άσκηση που χρειάζεται υψηλή εμπειρία, άριστη γνώση του ελικοπτέρου και πάντα εμπεριέχει κινδύνους. Η μαρτυρίες που μιλάνε για αποκοπή του στροφείου κατά την διάρκεια της πτώσης του ελικοπτέρου, ελέγχονται αλλά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται. Το γεγονός ότι πετάχθηκε σε μεγάλη απόσταση η πτέρυγα μπορεί και να οφείλεται στην πρόσκρουση στο έδαφος. Πάντως είναι πρόωρο να μιλάμε με σιγουριά για τα αίτια της πτώσης, αφού εξίσου πιθανή αιτία είναι και η μηχανική αστοχία, αλλά και η ανεπαρκής συντήρηση. Οπωσδήποτε μείζον θέμα παραμένει ο λόγος για τον οποίο εξερράγη το ελικόπτερο όταν προσέκρουσε στο έδαφος, Γράψαμε από την πρώτη στιγμή ότι τα ελικόπτερα του είδους από όποιο ύψος και να πέσουν δεν εκρήγνυνται ή τουλάχιστον δεν πρέπει να εκρήγνυνται. Το Tουρκικό δοκιμαστικό, υπό ανάπτυξη, ελικόπτερο Τ-129 έπεσε από ύψος 1500 ποδών πριν τέσσερις μήνες στην Ιταλία και δεν σημειώθηκε έκρηξη, ούτε σκοτώθηκαν οι χειριστές. Κατά τα λοιπά το ΓΕΣ επικοινωνιακά κατέρρευσε στο σημερινό ατύχημα και είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα τον Α/ΓΕΣ Φ.Φραγκούλη. Η πρώτη ανακοίνωση για την πτώση μιλούσε για «αναγκαστική προσγείωση» (!) και «διαδικασία απεγκλωβισμού του πληρώματος», ενώ όλοι ήξεραν ότι το ελικόπτερο είχε συντριβεί και κατακαεί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η δεύτερη ανακοίνωση για τους νεκρούς πιλότους ήρθε ώρες μετά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ όταν αναζητήθηκε τηλεφωνικά για να παράσχει πληροφόρηση, δήλωσε εμφατικά πως «Βρίσκομαι στην τουαλέτα» (!!!) και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Η πληροφόρηση λαμβανόταν από οπουδήποτε αλλού εκτός από τα επίσημα κανάλια. Ελπίζουμε στο εξής τουλάχιστον στα σοβαρά περιστατικά όπου οι Έλληνες πολίτες αναζητούν επίσημη πληροφόρηση, να χορηγούνται χάπια για εντερικές διαταραχές ή για την συχνουρία στους εκπροσώπους Τύπου των Επιτελείων…

30/7/10

90,000 ευρώ πήραν απο αυτοκίνητα

Στο 17 χλμ. της Ν.Ε.Ο.Α.Λ (Κηφισιά), άγνωστος δράστης, αφού έθραυσε το τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτ-του, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσε από το εσωτερικό τσάντα με το χρηματικό ποσό των 40.000€. Δράστης αναζητείται.
Στο Χαλάνδρι, οδός Σ. Βενιζέλου, άγνωστος δράστης, αφού έθραυσε το τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτ-του, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσε από το εσωτερικό τσάντα με το χρηματικό ποσό των 50.000€. Δράστης αναζητείται.

Γεωργιανοί είχαν κάνει 23 κλοπές-διαρρήξεις

Ωρες πρωινές, στην Ν. Σμύρνη, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 23 και 28 ετών αντίστοιχα, γιατί με συνεργούς τους που αναζητούνται, κατά το τελευταίο τρίμηνο, διέπραξαν (23) κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων στις περιοχές Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Δάφνης και Ν. Κόσμου. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων

Τραπεζα και ΕΛ.ΤΑ.στο στόχαστρο ληστών

Στην Ν. Σμύρνη, οδός Ελ. Βενιζέλου, (1) άγνωστος δράστης, εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και με απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στο Κερατσίνι, οδός Γρ. Λαμπράκη, (1) άγνωστος δράστης, εισήλθε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και με απειλή όπλου, αφαίρεσε από ταμείο, το χρηματικό ποσό των 1.000€. Δράστης αναζητείται

Τον πυροβόλησαν στο ψαχνό


Στο Αιγάλεω, οδός Λ. Κηφισού, (2) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτ-τα, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ημεδαπό, υπάλληλο εταιρείας και του αφαίρεσαν χαρτοφύλακα, με το χρηματικό ποσό των 16.500€. Τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Δυο απο τους δράστες αδέλφια

Άλλους τρείς αλλοδαπούς συνέλαβε η αστυνομία για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού που έγιναν σε προαύλιο σχολείου στο Διαβατό Ημαθίας. Σημειώνεται ότι για τους δύο από τους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι τυγχάνουν αδέρφια, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Βέροιας από το 2001 για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ’ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η αστυνομία αναζητεί άλλα τρία άτομα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε όλους για το αδίκημα της ‘’Συμπλοκής’’, σε τρεις εξ’ αυτών για βαριά σωματική βλάβη και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και σε ορισμένους για παράνομη οπλοφορία, διατάσσοντας την κράτηση και την παραπομπή τους στον κ. Ανακριτή.

Σκηνίτες για να ποτίζουν τα δενδρύλλια


Τους "σκηνίτες" παρίσταναν οι λαθρέμποροι που καλλιεργούσαν τα 900 χασισόδεντρα στο Μυστρά. Για να τα ποτίζουν χρειαζόταν πολλά βράδια να κοιμούνται και να ξεκουράζονται. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές αφού τα δέντρα έφταναν και τα τρία μέτρα.

Απέραντη χασισοφυτεία ο Μυστράς

Χασισοφυτεία εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης μέσα σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Μυστρά Λακωνίας, που αποτελούνταν από ενιακόσια (900) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,50 έως 3,00 μέτρα. Η χασισοφυτεία τέθηκε αμέσως υπό επιτήρηση από αστυνομικούς πλην όμως έως σήμερα δεν εμφανίστηκε κανένας προς περιποίησή της και από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά στοιχεία τεκμαίρεται ότι είχε εγκαταλειφθεί από τον ή τους καλλιεργητές της. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα: αυτοσχέδιες δεξαμενές, σκηνή, συσκευασίες τροφίμων, οικιακά μαγειρικά σκεύη, κουβέρτες, υπνόσακοι, εργαλεία, λάστιχα, λιπάσματα και άλλα αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν. Δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Δράστες αναζητούνται.

Πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache - Νεκροί οι χειριστές


Τραγικό και συνάμα περίεργο, θανατηφόρο ατύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων είχαμε στις 11.49 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το ελικόπτερο είχε τεχνικό πρόβλημα στο κύριο στροφείο. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπεσε κάθετα "σαν μολύβι", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είχαμε black-out, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου επιτρέπουν αιώρηση ανάγκης (αυτοπεριστροφή) και αναγκαστική προσγείωση, ακόμα και αν κτυπηθούν από πυρά τα πτερύγια του. Άλλη πηγή από το 2ο ΤΕΑΣ, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε "με το ρύγχος".
Θεωρούμε ότι αυτή είναι και η επικρατέστερη εκδοχή, λόγω του γεγονότος ότι μας το επιβεβαιώνουν περισσότεροι από τρεις αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες του 2ου ΤΕΑΣ.
Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό (περί τα 30 μέτρα επάνω από το έδαφος) στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του.
Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράκωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφησης κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα ατύχημα αναφέρουν ότι ή είχαμε αποκόλληση πτερυγίων στροφείου από μόνα τους ή είχαμε έκρηξη μηχανής που κτύπησε το στροφείο. Σίγουρα το ελικόπτερο έπεσε λόγω αποκόλλησης πτερυγίου ή πτερυγίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα πτερύγια εκτοξεύθηκε στον ... γειτονικό αεροδιάδρομο των μικρών πολιτικών αεροσκαφών και από καθαρή τύχη δεν είχαμε και δεύτερο ατύχημα
Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.
Τραγική ειρωνεία: Ο ένας από τους δύο νεκρούς πιλότους ήταν κουμπάρος, ενός εκ των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στο ατύχημα του Νοεμβρίου του 2008 στην Εύβοια...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ψαχνουν το ηλεκτρονικό αρχείο του Σ. Γκιόλια


Της Λίας Νεσφυγέ [ΤΑ ΝΕΑ]

Απαντήσεις για το παζλ της τρομοκρατίας αναμένουν οι αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τα εγκληματολογικά
εργαστήρια, όπου συνεχίζεται η διερεύνηση τόσο του ηλεκτρονικού αρχείου του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια όσο και της προκήρυξης της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, με την οποία έγινε η ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας του.
Στα εργαστήρια βρίσκεται για την ηλεκτρονική έρευνα των αρχείων αξιωματικός του αρμόδιου Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παράλληλα στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αξιωματικοί αναλύουν την προκήρυξη, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ της οργάνωσης, τη «διαδρομή» της μέσω των προκηρύξεων και την εξέλιξή της.
Η έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο του δημοσιογράφου αποκτά βαρύνουσα σημασία μετά τα όσα αναφέρθηκαν στην προκήρυξη των μελών της οργάνωσης. Στο αρχείο οι αξιωματούχοι πίσω από τις γραμμές αναζητούν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης για να παραπλανήσουν τον δημοσιογράφο και να τον πείσουν να κατεβεί στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί όπου και έγινε η μοιραία συνάντηση. Στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης, αν και θίγουν το θέμα ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να το παρακάμψουν, δεν δίνουν απάντηση και το αφήνουν να αιωρείται.
«Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους..». Μια φράση γρίφος ή κλειδί που θα μπορούσε να πάει μακρύτερα την υπόθεση ως προς το δίκτυο πληροφοριών των δραστών.
Από την πρώτη έρευνα του αρχείου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι ενδιαφέρον που να σχετίζεται με την υπόθεση. Η έρευνα όμως συνεχίζεται, καθώς η Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένη ότι οι τρομοκράτες ήξεραν κάτι περισσότερο και δεν παρέσυραν το θύμα τους με μια απλή απόπειρα κλοπής.
Σύμφωνα πάντα με την αρχική μαρτυρία της συζύγου του θύματος, ο δημοσιογράφος κοιμόταν και τον ξύπνησε εκείνη όταν άκουσε το κουδούνι. Η Αντιτρομοκρατική πάντως, στη δεύτερη και την τρίτη ανάγνωση της προκήρυξης πιστεύει ότι είναι πολλά τα μυστικά που κρύβει η τελευταία πιο «ώριμη» από τις προηγούμενες προκήρυξη της οργάνωσης. Ο συντάκτης όπως φαίνεται δεν περιορίζεται σε «εκρήξεις θυμού», αλλά προχωράει πάρα πέρα σηματοδοτώντας τη γενικότερη πορεία του χώρου της ένοπλης βίας και τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο της οργάνωσης σε αυτόν.
«Είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Καθένας μπορεί να διαβάσει την προκήρυξη και να κάνει ερμηνείες από διαφορετική γωνία» έλεγε χθες χαρακτηριστικά αναλυτής. Η προκήρυξη φαίνεται «αποκαλυπτική», αλλά δεν έχει τόσο απλή μορφή όσο θέλει να δείχνει. Επικοινωνιακά σε πολλά σημεία της ο συντάκτης «παίζει τη γάτα με το ποντίκι». Σε άλλα σημεία, όπως έλεγε χθες αναλυτής, κατευθύνει ένα σκεπτικό και σε άλλα όμως εμφανίζεται αινιγματικός, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Τον έκλεψαν ,του έβαλαν και φωτιά

Στην Πιερία, 20ο χλμ. Ε.Ο. Κατερίνης – Ν. Εφέσου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στα γραφεία βιοτεχνίας επεξεργασίας κρέατος, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και επιταγές πελατών. Δράστες κατά τη διαφυγή τους, έβαλαν φωτιά στα γραφεία της βιοτεχνίας.

1 νεκρός 4 τραυματίες στρατιώτες σε τροχαίο

Στη Θεσ-νίκη, 4ο χλμ. Εγνατίας οδού (ρεύμα εισόδου μετά τον κόμβο της Ρεντίνας), φορτηγό αυτ-το που οδηγούσε αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, επέπεσε στο πίσω μέρος στρατιωτικού οχήματος (τζιπ), με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τραυματιστούν (5) επιβαίνοντες σε αυτό, εκ των οποίων ένας κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο σε στρατιωτικό νοσοκομείο εξέπνευσε. Λοιποί τραυματίες μεταφέρθηκαν επίσης σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο οδηγός του στρατιωτικού οχήματος δεν τραυματίστηκε. Ανωτέρω ανήκουν σε Αερομεταφερόμενο Λόχο Μηχανικού και κινούνταν σε φάλαγγα με προορισμό το στρατόπεδο τους στο Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Τ. Ασπροβάλτας.

Μαζί στην ζωή μαζί και στον θάνατο

Στη Θεσ-νίκη, οδός Μακεδονικής Αμύνης 9, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία επεκτάθηκε σε (2) ακόμα διαμερίσματα στον 6ο και 7ο όροφο, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και περί ώρα 23.30 της ιδίας, βρέθηκαν μεταξύ του 5ου και 6ου ορόφου, α) 80χρονος ημεδαπός και β) 69χρονη ημεδαπή, απανθρακωμένοι. Πυρκαγιά κατεσβέσθη την 00.30 ώρα της 30-7-2010 από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

Τον πυροβόλησαν στο ψαχνό


Στη Θεσ-νίκη, οδός 26ης Οκτωβρίου 52, έξω από οίκο ανοχής άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το πυροβόλησαν υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιακή χώρα. Παθών με ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο.

Ανήλικοι Αλβανοί με πλούσια δράση στις ληστείες

17χρονος υπήκοος Αλβανίας, την 22/1 και 3/2/2010 στη Θεσ-νίκη, από κοινού με (2) άγνωστους συνεργούς του, με χρήση σωματικής βίας, διέπραξαν (2) ληστείες σε βάρος ημεδαπών, β) 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, την 1/5/2010 στη Θεσ-νίκη, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, με χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού και γ) προαναφερόμενος (α) ανήλικος δράστης, την 29/4/201 στη Θεσ-νίκη, από κοινού με 19χρονο ομοεθνή του, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ημεδαπού, αφαιρώντας του (1) συσκευή ipod. Προαναφερόμενη συσκευή βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία του τελευταίου δράστη, στα πλαίσια προανάκρισης που διενήργησε η έναντι Υπηρεσία, για τη διάπραξη των αδικημάτων της ληστείας και ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα την 19-5-2010 από τους προαναφερόμενους (3) δράστες, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα προσωρινής κράτησης. Δράστες κρατούνται στο Ε.Κ.Κ.Ν Βόλου.

Εκλεβαν τις ασφάλειες απο πίνακες και ηλεκτροφόρα καλώδια

Στο Ηράκλειο και στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι υπήκοοι Βουλγαρίας: α 39χρονος αλλοδαπός και β) 29χρονος αλλοδαπός, γιατί νυχτερινές ώρες της 28/29-7-2010 στην Εγνατία Οδό, κόμβος Βαγιοχωρίου, αφού παραβίασαν ασφάλειες από πίνακα ηλεκτροδότησης φωτισμού, έκοψαν με ψαλίδα και αφαίρεσαν ηλεκτροφόρα καλώδια. Ανωτέρω κλοπιμαία βρέθηκαν έξωθι της οικίας (α) δράστη και κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες την 23-7-2010 σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, διέπραξαν άλλες (6) όμοιες κλοπές, ενώ τα κλοπιμαία, αφού τα έκαψαν και έλιωσαν το πλαστικό, πούλησαν το χαλκό σε εταιρεία, που ευρίσκεται στο 80ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, ιδιοκτησίας ημεδαπής

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο


Στις Αχαρνές, στρατόπεδο ΄΄ΚΑΠΟΤΑ΄΄, (4) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματός του, (1) κυνηγετική καραμπίνα. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται

Ληστείες σε αρτοποιεία


Στην Παλλήνη, Λεωφ. Μαραθώνος, άγνωστος δράστης εισήλθε σε αρτοποιείο και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στη Φιλοθέη, οδός Καποδιστρίου, άγνωστος δράστης εισήλθε σε αρτοποιείο και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητείται

Πρέπει να κυκλοφορούμε γυμνοί στους δρόμους


Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Κολωνού και Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνελήφθη (1) αλλοδαπός, γιατί νωρίτερα με χρήση σωματικής βίας, είχε αφαιρέσει μία αλυσίδα από πεζή αλλοδαπή.
Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ζαγορίων, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζή ηλικιωμένη ημεδαπή, (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στο Μαρούσι, οδός Ερυθρού. Σταυρού 6, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα πεζής ημεδαπής, η οποία περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα. Παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστης διέφυγε με Ι.Χ.Ε αυτ-το και αναζητείται.

Γύρισε σπίτι της και έπεσε επάνω στους κλέφτες

Στο Χαϊδάρι, οδός Αθηνάς, (2) άγνωστοι δράστες ενώ ενεργούσαν κλοπή σε οικία, έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια αυτής, την στιγμή που επέστρεφε και αφού την χτύπησαν χωρίς να την τραυματίσουν, διέφυγαν, έχοντας αφαιρέσει διάφορα χρυσαφικά από την οικία. Δράστες αναζητούνται.

Ληστείες τραπεζών

Στη Μάνδρα Αττικής, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Ρόκα και Ζερβονικόλα, (2) άγνωστοι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν όπλα, ενώ ο διευθυντής του υποκατάστηματος της Τράπεζας εισερχόταν από πλαϊνή πόρτα εισόδου, τον ακινητοποίησαν και εισήλθαν εντός αυτού, όπου αφού ακινητοποίησαν και τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν από ανοιχτό χρηματοκιβώτιο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Στη Νέα Σμύρνη, οδός Αρτάκης 88, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα της Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσε από ταμείο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Η εισαγγελέας δεν του χαρίστηκε...


Ατούσιος διάλογος της γυναίκας Εισαγγελέα με τον 28χρονο Πάρι, διαβόητο μέλος του καρτέλ που με ιστιοφόρο μετέφερε 80 κιλά κοκαΐνης απο τη Βενεζουέλα στα Σύβοτα της Λευκάδας.
Εισαγγελεάς: Είστε ο βασικός κατηγορούμενος. Τι έχετε να πείτε;
Πάρις: Δεν μιλάω, ότι και να πω στο τέλος ισόβια θα μου ρίξετε όλοι σας.
Εισαγγελέας: Εμείς πρώτα αφήνουμε ελεύθερο τον κατηγορούμενο, μετά εξετάζουμε τυχόν περιοριστικούς όρους και μετά σκεφτόμαστε την προφυλάκιση κάποιου.
Πάρις: Με δουλεύετε. Είστε ξεδιάντροποι. Κρίνατε ήδη προφυλακιστέα την μνηστή μου που είναι οχτώ μηνών έγκυος.
Εισαγγελέας: Για την εισαγγελία ξεδιάντροποι είναι αυτοί που πωλούν ναρκωτικά στα παιδιά μας.
Πάρις: Υπάρχουν νεότεροι συγκατηγορούμενοι απο εμένα. Τι νομίζετε πως θα καταφέρετε. Και τον γιό σας αν 22 χρονών τον βάζατε φυλακή, στο τέλος θα γινόταν σαν κι εμένα...

29/7/10

Άγουρη συμμορία σε σχολείο

Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Βέροιας, στο Διαβατό Ημαθίας, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 22 και 16 ετών, για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 27, 19 ετών καθώς και δύο 17 χρονών.
Πιο συγκεκριμένα περί την 20:30 ώρα της 28-07-2010 σε προαύλιο χώρο σχολείου, ανωτέρω αλλοδαποί αφού συνεπλάκησαν με 27χρονο παρουσία και άλλων ανηλίκων, απεχώρησαν από το σημείο και επέστρεψαν μετά από λίγα λεπτά, μαζί με άλλους τέσσερις (4) οι οποίοι έφεραν στα χέρια τους ξύλα και πιθανόν μαχαίρια. Από τη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίσθηκαν σοβαρά οι δύο (2) 17χρονοι, πιο ελαφρά λοιποί δύο ημεδαποί και ο 22χρονος αλλοδαπός.
Τραυματισθέντες διεκομίσθησαν στο Γ.Ν.Ν. Βέροιας και είναι όλοι εκτός κινδύνου.
Λοιποί δράστες αναζητούνται.

Ο ληστής είχε δίδυμο αδελφό και ... βίτσια


θεσσαλονικιός είναι ο 35χρονος μεγαλοληστής τραπεζών που συνελήφθη στο Αιγάλεω από άνδρες του Τμήματος Ληστειών. Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί πριν λίγους μήνες και επί 15 χρόνια μπαινόβγαινε στις φυλακές για αντίστοιχα αδικήματα. Βίτσιο του και απωθημένο ήταν οι επισκέψεις σε ιερόδουλες και σε στρίπ σόου. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει δίδημο αδελφό που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για κλοπές. Ο δράστης στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα γνωστός γι αυτό και είχε μετακομίσει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις ληστείες. Πρόσφτα στην Ιτέα είχε κάνει δυο ληστείες τραπεζών μέσα σε είκοσι λεπτά.

35χρονος με ... παράσημα στις ληστείες

Στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του 1ου Τακτικού Ανακριτή για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς με άγνωστο συνεργό του ο οποίος αναζητείται, διέπραττε ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών .

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι έχει διαπράξει είκοσι μία (21) ληστείες :

1) Την 04-11-2009, στον Άλιμο σε υποκατάστημα της «CITIBANK».

2) Την 11-12-2009,στον Αγ.Δημήτριο, σε υποκατάστημα της «MILLENIUM».

3) Την 22-12-2009, στο Περιστέρι σε υποκατάστημα της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ».

4) Την 31-12-2009, στο Κορυδαλλό, σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ».

5) Την 20-1-2010, στο Αιγάλεω σε υποκατάστημα της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ».

6) Την 01-02-2010, στο Αιγάλεω, σε υποκατάστημα της «ASPIS».

7)Την 09-02-2010,στον Αγ. Παντελεήμονα, σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ».

8)Την 12-02-2010, στη Μεταμόρφωση, σε υποκατάστημα της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ».

9) Την 18-02-2010, στο Νέο Κόσμο, σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ». 10) Την 22-02-2010, στη Νίκαια, σε υποκατάστημα της «ASPIS».

11) Την 02-03-2010, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε υποκατάστημα της «ASPIS».

12) Την 17-03-2010, στο Νέο Ηράκλειο, σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ».

13) Την 26-03-2010, στη Νέα Ιωνία, σε υποκατάστημα της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ».

14)Την 09-04-2010, στην Αργυρούπολη, σε υποκατάστημα της «ASPIS».

15) Την 26-04-2010, στη Μεταμόρφωση, σε υποκατάστημα της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ».

16) Την 18-05-2010, στον Αγ. Παντελεήμονα, σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ».

17) Την 10-09-2009, στη Θεσσαλονίκη, σε υποκατάστημα της «ΚΥΠΡΟΥ».

18) Την 17-06-2010, στην Ιτέα Φωκίδας σε υποκατάστημα της «ΕΘΝΙΚΗΣ».

19) Την 17-06-2010, στην Ιτέα Φωκίδας σε υποκατάστημα της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ».

20) Τη 01-07-2010, στο Ναύπλιο, σε υποκατάστημα της «ΕΘΝΙΚΗΣ».

21) Την 02-12-2009, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε Super Market με την επωνυμία «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων από τις παραπάνω ληστείες ανέρχεται στο ποσό των -297.669- ευρώ και -759- Δολαρίων Η.Π.Α.

Στη κατοχή του καθώς και στην οικία του, στα Πατήσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1) ένα (1) πιστόλι μάρκας TOKAREV, με γεμιστήρα με εννέα (9) φυσίγγια,

2) εκατόν ενενήντα επτά (197) φυσίγγια,

3) ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,5- γραμμαρίου,

4) μία (1) ζυγαριά ακριβείας,

5) ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

6) εννέα (9) κινητά τηλέφωνα,

7) ένα (1) πλαστογραφημένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

8) μία (1) πλαστογραφημένη άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Ο ανωτέρω έχει εκτίσει πολυετή κάθειρξη για ληστείες, κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόδραση κρατουμένου.


Με BMW-X5 οι ληστές



Βρέθηκε πρίν από λίγη ώρα κοντά στην ALPHA bank Γλυφάδας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, η κλεμμένη όπως διαπιστώθηκε μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν ¨οι ληστές με τα Καλάσνικοφ".Οι δράστες διέφυγαν από την τράπεζα με τζίπ μάρκας BMW -X5 το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τις πινακίδες ήταν και αυτό κλεμμένο. Νωρίτερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν τους δράστες στη λεωφόρο Αμφιθέας. Το πλήρωμα του περιπολικού μάλιστα δέχτηκε και τα πυρά από Καλάσνικοφ χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς αστυνομικός ή διερχόμενος πολίτης. Μέχρι τώρα το τζίπ δεν έχει εντοπιστεί. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου η τράπεζα ήταν κλειστή για το κοινό. Οι κακοποιοί κατάφεραν να εισέλθουν σπάζοντας το τζάμι με βαριοπούλα. Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες. Γεγονός πάντως είναι πως η χρονική στιγμή δεν επέλεγη τυχαία καθώς συμπίπτει με την ώρα που πραγματοποιείται καταμέτρηση κάτι που σημαίνει πως το χρηματοκιβώτιο είναι ανοιχτό .

Εύα Μπούζη

Με βαριοπούλα οι ληστές των Καλάσνικοφ


Οι ληστές που γάζωσαν το περιπολικό επέβαιναν σε JEEP. H καταδίωξη ξεκίνησε απο την Βουλιαγμένης, οι δράστες εγκλωβίστηκαν στη Λεωφόρο Αμφιθέας και έβαλαν κατά των αστυνομικών για να ξεφύγουν. Νωρίτερα είχαν καταφέρει να ληστέψουν τράπεζα στη Γλυφάδα σπάζοντας με βαριοπούλα το τζάμι της τράπεζας.

Γάζωσαν περιπολικό


Πριν απο λίγο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 18 άγνωστοι δράστες γάζωσαν με Καλάσνικοφ περιπολικό που τους καταδίωκε. Νωρίτερα οι οπλοφόροι είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της ALPHA στη Γλυφάδα.

Μπουκαδόροι με όπλα

Στη Λυγιά Κορινθίας, (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600€,(1) φορητό Η/Υ και (2) φωτογραφικές μηχανές. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται

Ηθελε 4.500 ευρώ για ένα πιθάρι

Στη Νιγρίτα Σερρών, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να πουλήσει σε αστυνομικό, που παρουσιάστηκε ως αγοραστής, (1) αποθηκευτικό πίθο (πιθάρι), το οποίο εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. Περί αρχαιοτήτων, αντί του χρηματικού ποσού των 4.500 €.

Εστειλαν 80χρονη στο νοσκομείο για 150 ευρώ

Στην Αθήνα, (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε οικία 4ου ορόφου πολυκατοικίας, και με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού αφαίρεσαν από 80χρονη ημεδαπή ένοικο, το χρηματικό ποσό των 150 €, διάφορα τιμαλφή και (1) κινητό τηλέφωνο. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Οι οδηγοί ταξί στο έλεος των ληστών

Στην Καισαριανή, συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Οικονόμου συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, ενώ αναζητούνται (3) συνεργοί του, γιατί με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από οδηγό ταξί το χρηματικό ποσό των 400 € και (2) κινητά τηλέφωνα

Βενζινάδικο χτύπησαν

Στο Περιστέρι, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού χτύπησαν με άγνωστο αντικείμενο ημεδαπό υπάλληλο, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε αυτ-το και δίκυκλο μοτ-το και αναζητούνται.

Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις πεζός

Στο Μοσχάτο, (2) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν πεζή γυναίκα και της αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 €. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Στον Άγιο Παντελεήμονα, συνελήφθη ημεδαπός ενώ αναζητείται άγνωστος συνεργός του, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπή την τσάντα της.
Στην Καισαριανή, συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Οικονόμου συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, ενώ αναζητούνται (3) συνεργοί του, γιατί με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από οδηγό ταξί το χρηματικό ποσό των 400 € και (2) κινητά τηλέφωνα.

Στο νοσοκομείο τον έστειλαν με μαχαιριές


Στην Ομόνοια, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί οι οποίοι αφού τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο ιδιοκτήτη καταστήματος, αφαίρεσαν προϊόντα άγνωστης χρηματικής αξίας. Παθών μετεφέρθη σε νοσοκομείο για την παροχή Α’ βοηθειών.