3/7/10

Σκόπευαν να τ' αρπαξουν από δάνεια

Πονηρό σκοπό είχε σπείρα στις Μοίρες Ηρακλείου, που ήθελε να εξασφαλίσει για μέλος της πλαστή ταυτότητα για να αποκομίσουν χρήματα απο τραπεζικά δάνεια. Από αστυνομικούς του Α.Τ. Μοιρών,συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 44 και 36 ετών αντίστοιχα και αναζητούνται ακόμα δύο (2) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 36χρονος και τα δύο (2) άτομα που αναζητούνται, παρείχαν συνδρομή στον 44χρονο, παραπέμποντας αυτόν, στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών για έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, όντας εν γνώσει τους η πλαστότητα του πιστοποιητικού γεννήσεως. Όπως ομολόγησε ο 44χρονος ημεδαπός, θα χρησιμοποιούσε, το ανωτέρω έγγραφο που θα εκδίδονταν για έκδοση Α.Φ.Μ. και εν συνεχεία δανείων από πιστωτικά ιδρύματα.

Ο ληστής πυγμάχος-πυροσβέστης


Ο Τιγκράν Ουζλιάν με καταγωγή απο τη Γεωργία είναι ο Αξιωματικός της πυροσβεστικής που συνελήφθη στην Αθήνα μαζί με συνεργό του, επειδή το καλοκαίρι του 2009 πήρε μέρος σε δυο ληστείες τραπεζών στην Περίσσα και στα Φηρά της Σαντορίνης. Ο πυγμάχος είχε προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα επειδή υπήρξε Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ το 2000 και πιο συγκεκρμένα είχε καταλάβει την 5η θέση στο αγώνισμα της πυγμαχίας. Ο Αξιωματικός-πυγμάχος μετείχε στις ληστείες με λεία περίπου 100.000 ευρώ.

Ο 25χρονος ήταν καλός στις ... δόσεις


Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο 25χρονος αλλοδαπός είχε απ' όλα... Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ότι, ο 25χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

α) Το χρηματικό ποσό των οχτακόσιων εξήντα πέντε (865)€, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

β) Εννέα (9) χάρτινα αποκόμματα στα οποία αναγράφονταν ιδιόχειρα ονόματα και τηλέφωνα και

γ) Ένα(1) κινητό τηλέφωνο.

Σε νομότυπη έρευνα δε, που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) Επτά (7) ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μ.β. (2.904) gr .

β) Τέσσερις(4) ποσότητες ηρωίνης συνολικού μ.β (221) gr . και

γ) Δύο(2) εύχρηστες ζυγαριές ακριβείας.

Ληστής τραπεζών Αξιωματικός της Πυροσβεστικής

Συνελήφθησαν χθες (02-07-2010) στην Αθήνα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας 42χρονος ημεδαπός, Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα πέντε (5) άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά. Ειδικότερα, εξιχνιάστηκε η ληστεία σε χρηματαποστολή στην Περίσσα Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 21-08-2009 καθώς και η ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 25-08-2009. Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είχαν διαπράξει με απειλή όπλων τις παραπάνω ληστείες, χρησιμοποιώντας για τη διαφυγή τους ένα (1) αυτοκίνητο και δύο (2) μοτοσικλέτες. Στα οχήματα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρέσει το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου 2009 από διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες καθώς και αποδεικτικά κατάθεσης και αποστολής χρημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντος, καθώς εξακριβώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στις παράνομες ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης. Διερευνάται η συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες κλοπές και ληστείες κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλων Οργανισμών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράνομο Μουντιάλ στο Ρέθυμνο

Ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, για άτομα τα οποία οργανώνουν και διενεργούν παράνομα, αγώνες στοιχήματος ποδοσφαίρου, απογευματινές ώρες χθες, Αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντόπισαν και προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου τους προαναφερόμενους δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, με ονόματα παιχτών, κωδικοί αγώνων πονταρίσματος με αντίστοιχα χρηματικά ποσά, μηνύματα εντολών κ.λ.π . -Το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων εβδομήντα πέντε (1.275) ευρώ, ως προερχόμενο από την διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος. - Δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης εγκλημάτων. Από την προανάκριση που ενεργήθηκε προέκυψε ότι, ο 37χρονος δράστης μέσω κινητού τηλεφώνου δεχόταν όλες τις εντολές στοιχηματισμού των πελατών τις οποίες στην συνέχεια διαβίβαζε συγκεντρωτικά στον 21χρονο συνεργό του για την τελική διεκπεραίωση. Η συνολική δραστηριότητα των δραστών κατά την παραπάνω διαδικασία μόνο κατά τον προηγούμενο μήνα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, με επακόλουθο την σοβαρή οικονομική απώλεια εσόδων για την νόμιμη εταιρία διεξαγωγής στοιχημάτων ΟΠΑΠ, αλλά και την αντίστοιχη απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκότωσε τον συνοδό της πρώην

Την 02.15΄ώρα της 03-07-2010, στα Ψαχνά-Ευβοίας, 49 χρονος ημεδαπός, κατά τη στιγμή που η πρώην σύζυγός του επέστρεφε στην οικία της, συνοδευόμενη από 30 χρόνο ημεδαπό με τον οποίο διατηρούσε σχέση, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά μπροστά τους, επιτέθηκε στον συνοδό της, και με τη χρήση σουγιά συνολικού μήκους 18 εκατοστών, του προκάλεσε εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό του. Ύστερα από άμεση κινητοποίηση ανδρών της αρμόδιας Αστυνομικής Υπηρεσίας, ο 49 χρονος συνελήφθη και με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

"Αποκαλύψεις" στην τρομοκρατία

O ρυθμίσεις στις συντάξεις , αποκλειστική συνέντευξη του Λευτέρη Ζαγορίτη , στο σφυρί 60 νησιά , βρήκαν τον βομβιστή κούριερ , το ΣΔΟΕ....στις επιχειρήσεις του Προκοπίου, οι παράνομες ανταλαγές για το Βατοπέδι, το νέο hot ζευγάρι της πόλης Φανή Χαλκιά-Πέτρος Κόκκαλης και άλλα ενδιαφέρουσα θέματα στο φύλλο που κυκλοφορεί.
http://stavros-marinis.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό όμως είναι το θέμα με τον κομιστή του φακέλου-βόμβας που στάλθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς οι αρχές εχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

2/7/10

Αφαίρεσαν ζωή εκτός απο αντικείμενα

Μεσημβρινές ώρες της 30-6-2010 στη Καρδίτσα, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας γιατί μαζί με ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, διέπρατταν

ληστείες σε βάρος ενοίκων διαμερισμάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες εισέρχονταν σε οικίες, νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους, τους δέσμευαν με ταινίες συσκευασίας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω ήταν οι δράστες :

  • ένοπλης ληστείας την 16-05-2010 σε οικία στη Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησαν στο κεφάλι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 31χρονο Σύριο ένοικο, παρουσία της εγκυμονούσης συζύγου του .
  • ένοπλης ληστείας την 23-04-2010 σε οικία στο Μαρούσι, σε βάρος ζεύγους ενοίκων τους οποίους αφού έδεσαν, αφαίρεσαν κοσμήματα και τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του θύματος με το οποίο και διέφυγαν.

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

1/7/10

Απόπειρα διάρρηξης δίπλα απο το Αστυνομικό Τμήμα

Ένας 22χρονος αλλοδαπός διαρρήκτης παραδόθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης στις Ιτιές ο οποίος τον... συνέλαβε επί τω έργω. Ο αλλοδαπός, λίγο μετά το κλείσιμο του πρατηρίου χθες τη νύχτα αποπειράθηκε να το διαρρήξει, ωστόσο δεν υπολόγισε ότι ο ιδιοκτήτης που διέμενε σε παρακείμενη οικία είχε αντιληφθεί στις κινήσεις του.
Ο πρατηριούχος έσπευσε αμέσως στην επιχείρηση του και ύστερα απο πάλη κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 22χρονο και να τον παραδώσει στο Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται μόλις 40 μέτρα μακριά από το πρατήριο

Πυροβολισμοί σε ληστεία με τραυματισμό αστυνομικού

Σήμερα και ώρα 07.55΄ τρεις (3) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια μετέβησαν στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα. Αφού έσπασαν την ασφαλισμένη γυάλινη πόρτα με βαριοπούλα ο ένας παρέμεινε στην είσοδο, ενώ οι άλλοι δύο εισήλθαν στο Υποκατάστημα και με απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και τέσσερις (4) αστυνομικοί με δύο περιπολικά αυτοκίνητα κινήθηκαν άμεσα προς την τράπεζα, από διαφορετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να εγκλωβίσουν τους δράστες και τις πιθανές οδούς διαφυγής τους.
Όταν το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο, δέχθηκε πυρά από το δράστη που βρισκόταν στην είσοδο του Υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός να τραυματιστεί στον αριστερό μηρό και στην αριστερή κνήμη. Ο οδηγός του περιπολικού ανταπέδωσε τα πυρά, ενώ και οι τρεις (3) δράστες πυροβολώντας συνεχώς κατά του αστυνομικού, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να διαφύγουν.
Κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών και αναζητήσεων, βρέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών στην Επαρχιακή Οδό Φαρσάλων – Μικροθηβών – Βόλου. Όπως διαπιστώθηκε η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί την 15-06-2010 από προάστιο της Δυτικής Αττικής.
Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.

Μαγαζί άνοιγαν με τα κλεμμένα


Το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, στα πλαίσια ενεργούμενης προανάκρισης – αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που έλαβαν χώρα στην Καβάλα το χρονικό διάστημα από 26-02-2009 έως 05-05-2009, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα πέντε ατόμων που είχε συγκροτηθεί για τη διάπραξη του ανωτέρω κακουργήματος.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών εξακρίβωσαν τα στοιχεία τριών εκ των ανωτέρω δραστών. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 35 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίοι (σε συνεργασία με άλλα δύο άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί προς το παρόν), προέβησαν, το παραπάνω χρονικό διάστημα, σε (14) κλοπές-διαρρήξεις διαμερισμάτων, στην Καβάλα, με την ίδια πάντα μέθοδο (θραύση του εξωτερικού «ομφαλού» της κλειδαριάς των θυρών εισόδου των διαμερισμάτων), αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, συνολικής αξίας 91.380,00 €, κατά δήλωση των παθόντων.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφαλείας της Υπηρεσίας μας, εντόπισαν τον προαναφερόμενο 31χρονο Γεωργιανό και σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, ειδικά διαμορφωμένα κλειδιά ασφαλείας (πασπαρτού), καθώς και πλήθος χρυσαφικών, κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων, μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκε από ορισμένους παθόντες. Ο 31χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, ενώ, σε συνεργασία με αντίστοιχες Υπηρεσίες Κατερίνης, Λάρισας, Βόλου, Βέροιας, Λαμίας, Κοζάνης, Έδεσσας και Κιλκίς, διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης, από την προαναφερόμενη εγκληματική ομάδα, ανάλογων αδικημάτων στις δικές τους περιφέρειες.

Αρχαία,χασις,όπλα...












Κατά την έρευνα στην οικία 45χρονου στα Μάλλια Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν : Μία(1) μαρμάρινη κεφαλή ( τμήμα αγάλματος) σε φυσική διάσταση (54 εκατ. διάμετρος), η οποία σύμφωνα με αρχική εκτίμηση αρχαιολόγου χρονολογείται στην Αρχαϊκή περίοδο. (7ος-6ος αιώνας π.Χ.).
Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο , το οποίο φέρει ενσωματωμένη ξιφολόγχη και πλήρες φυσίγγιο.
Μία(1) ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου.
Ένα πιστόλι μάρκας WALTHER (απομίμηση αληθινού REPLICA).
Εκατό (100) πλήρη φυσίγγια αβολίδοτα.
Σπόροι κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες συνολικού κ. β. (12,7) γραμμ.
Ακατέργαστη κάνναβη σε δύο(2) συσκευασίες σ.β. (4,7) γραμμ.
Ένα(1)αυτοσχέδιο τσιγάρο (τσιγαριλίκι).
Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στο βοσκότοπό του στα όρια Νομού Ηρακλείου-Λασιθίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, μέσα σε πυκνή, δυσπρόσιτη δασώδη περιοχή, (685) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους έως (60) cm .
Ερευνάται δε η συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην καλλιέργεια της φυτείας.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του την 30-6-2010 οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Στα πράσα τον έπιασαν

Μεσημβρινές ώρες της 29-06-2010, στο Περιστέρι Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Περιστερίου, συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί αλλοδαπών ».
Ο ανωτέρω συνελήφθη την ώρα που παραβίαζε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.

Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς με το συνεργό του, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου στη περιοχή του Περιστερίου, είχαν διαρρήξει συνολικά είκοσι έξι (26) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αλβανική συμμορία με ανήλικους



Μεσημβρινές ώρες της 24-06-2010 στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών, 24χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα καθώς και τρείς ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 14, 14 και 16 ετών, όλοι υπήκοοι Αλβανίας κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, από την Υ.Α.Δ.Α., για τον εντοπισμό σπείρας, που από τις αρχές του έτους προέβαινε σχεδόν καθημερινά σε κλοπές από οικίες, με τη μέθοδο της «μπούκας» διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι των αλλοδαπών, κινούμενο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παραλάμβανε σχεδόν κάθε πρωί τους τρείς ανήλικους και τους οδηγούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τους υποδείκνυαν τις οικίες που οι ένοικοι απουσίαζαν και οι ανήλικοι, ευέλικτοι όπως ήταν, εισέρχονταν σε αυτές από παράθυρα ή πόρτες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και μικροσυσκευές. Το ζευγάρι των αλλοδαπών τους περίμεναν σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και αφού τους παραλάμβαναν τους οδηγούσαν στην επόμενη οικία-στόχο.Τα κλοπιμαία οι ανήλικοι τα παρέδιδαν στο ζευγάρι και οι ίδιοι ελάμβαναν σαν αμοιβή για τις «υπηρεσίες» τους, ανάλογα με τη «λεία» τους, από 50 έως 200 ευρώ ο καθένας για κάθε ημέρα «απασχόλησής» τους.
Από την έρευνα-προανάκριση ταυτοποιήθηκαν εκατόν είκοσι εννέα (129) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ληστεία στα ΕΛΤΑ



Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ερυμάνθεια του δήμου Τριταίας Αχαΐας. Δύο άγνωστα άτομα, που είχαν...καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες.Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς το ταμείο και πάντα υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 1.000 ευρώ. Κατόπιν βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει απέξω και διέφυγαν.Μόλις ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι διαρρήκτες με το οξυγόνο «χτύπησαν» στην Ανδρίτσαινα

Μέσα σε δεκαέξι μέρες χτύπησαν για δεύτερη φορά οι διαρρήκτες με το οξυγόνο…στην επαρχία Ολυμπίας αποκομίζοντας λεία 43000 ευρώ και…Αυτή την φορά στόχος τους ήταν το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας που στεγαζόταν σε σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα καθώς επίσης και το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, οι δράστες πιθανότατα ήταν οι ίδιοι με αυτούς που χτύπησαν στις 14 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Κρέστενας από όπου είχαν πάρει 6000 ευρώ.Χθες το πρωί λίγο μετά 8:00 το πρωί ο ιδιοκτήτης του σούπερ—μάρκετ κ Άγγελος Γιαννόπουλος πήγε στο μαγαζί του προκειμένου να το ανοίξει όπως κάνει κάθε μέρα…αλλά βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη. Φθάνοντας κοντά στην κεντρική είσοδο διαπίστωσε ότι ήταν ανοιχτή και προχωρώντας κατάλαβε ότι κάποιος είχε μπει μέσα.
Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία που έφθασε στο σημείο μαζί με άνδρες του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που ανέλαβαν την εξερεύνηση του χώρου για την συγκέντρωση στοιχείων που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών οι δράστες παραβίασαν την κεντρική πόρτα σπάζοντας τον αφαλό της κλειδαριάς, αφού πρώτα είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό, μπήκαν στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν προς πίσω μέρος του ΑΤΜ που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.
Εκεί με οξυγόνο κατάφεραν να ανοίξουν την θωρακισμένη πόρτα του μηχανήματος ανάληψης χρημάτων πίσω από την οποία βρίσκονταν 40.610 ευρώ και να τα πάρουν. Στην συνέχεια αναζήτησαν να βρουν αν υπήρχαν χρήματα και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ όπου ανακάλυψαν ότι είχε δικό του ξεχωριστό χρηματοκιβώτιο που κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να τον ανοίξουν και να πάρουν από μέσα 3000 ευρώ.
«Στόχος των δραστών ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας. Μπήκαν από την κεντρική πόρτα αφού έσπασαν τον αφαλό της πόρτας και διέρρηξαν με οξυγόνο και ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο το δικό μας. Εμείς κλείνουμε κάθε βράδυ στις 9:00 οπότε η διάρρηξη έγινε από εκείνη την ώρα και μετά της Τρίτης το βράδυ έως και το πρωί που ανοίξαμε. Εκτός από τα χρήματα μας πήραν και ένα μπλοκ επιταγών. », τόνισε ο κ Άγγελος Γιαννόπουλος.
Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πίσω μέρος του σουπερ μάρκετ όπου έχει εκεί μία δεύτερη πόρτα την παραβίασαν και την χρησιμοποίησαν για να φύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφού από μπροστά υπήρχε ο κίνδυνος να τους δουν λόγω του ότι δίπλα είναι το Κέντρο Υγείας αφού φαίνεται πως πλησίαζε να ξημερώσει. Θωρείτε σίγουρό ότι ήταν πάνω από ένας και πως είχαν αυτοκίνητο με το έφυγαν προς άγνωστοι κατεύθυνση.
Ήξεραν…
Από τον τρόπο που έδρασαν στην περιοχή οι δράστες προκύπτει ότι γνώριζαν καλά την περιοχή καθώς επίσης και ότι είχαν μελετήσει τους δρόμους που θα χρησιμοποιούσαν για να φύγουν. Επίσης φαίνεται ότι παρακολουθήσαν για αρκετό διάστημα το κατάστημα στο οποίο ήταν το ΑΤΜ πριν χτυπήσουν. Σε αυτό συμπέρασμα καταλήγουν οι διωκτικές αρχές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.
Η τεχνοντροπία με την οποία άνοιξαν τόσο την πόρτα όσο και τα δύο χρηματοκιβώτια έχει τεράστιες ομοιότητες με αυτή που χρησιμοποιήθηκε πριν από 16 μέρες για να παραβιαστεί το χρηματοκιβώτιο της Κρέστενας. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι και μάλιστα το θεωρούν πολύ πιθανό.
Αστυνόμευση
Το σοβαρό αυτό κρούσμα διάρρηξης πρωτοφανές για την περιοχή έχει εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής που ζητούν την ενίσχυση της δύναμης που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδρίτσαινας προκειμένου να έχουν καλύτερη αστυνόμευση.
Παναγιώτης Παυλόπουλος

Τον σκότωσε μετά απο λογομαχία

Την 17:45΄ ώρα της 30-06-2010, σε αγροτική περιοχή Ν. Τυρολόης Δήμου Σκοτούσας Σερρών, βρέθηκε νεκρός 63χρονος ημεδαπός, φέροντας τραύμα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του και από γεωργικό εργαλείο(φτυάρι) στο κεφάλι. Ως δράστης ανωτέρω εγκλήματος φέρεται 68χρονος ημεδαπός, ο οποίος χθες 30-6-2010 και περί ώρα 18:00΄ παρουσιάστηκε αυτόβουλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και ομολόγησε την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι προέβη σε αυτή την 10:30 ώρα της 30-6-2010, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με το θύμα.
Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών.
Συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

Απο τον Απρίλιο την είχαν φυλακισμένη

Συνελήφθη από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αλλοδαπή, ετών 38, διότι κατακρατούσε παράνομα μια αλλοδαπή, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με Αρχές γειτονικής χώρας, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε χθες (30-6-2010) και ώρα 10:00 σε διαμέρισμα, στην περιοχή Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω 38χρονη, κατακρατούσε παράνομα γυναίκα ομοεθνή της, ετών 21. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα, μαζί με επτά ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και από τον μήνα Απρίλιο 2010 κατακρατούσαν παράνομα την παθούσα, την οποία προήγαγαν στην πορνεία, σε διάφορα διαμερίσματα και χώρους, εισπράττοντας ολόκληρα τα ποσά που αποκόμιζαν από την δραστηριότητα αυτή. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, εφοδίασαν την παθούσα και με πλαστό βιβλιάριο υγείας.
Η παθούσα ενημερώθηκε για τις ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα.

4μελής ομάδα έκλεβε περαστικούς με την βία

Συνελήφθησαν σήμερα (1-7-2010) και ώρα 04:30, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τέσσερα άτομα για ληστεία.
Αναλυτικότερα, την 03:40 ώρα, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Καυταντζόγλου, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 19, 20 (γυναίκα), 20 και 32 ετών αντίστοιχα, απέσπασαν με την απειλή βίας από δύο 19χρονους ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Μετά από αναζητήσεις, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Κατσιμίδη και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν οι δύο συσκευές που είχαν αφαιρέσει, οι οποίες και επιστράφηκαν στους παθόντες

30/6/10

14 ψυχές πνίγηκαν στον Έβρο

Χθες (29-06-2010) και κατά τις πρωινές ώρες, εντοπίσθηκαν εντός του ποταμού Έβρου, μεταξύ των οικισμών Διλόφου και Μαρασίων, εννέα (9) νεκροί λαθρομετανάστες (6 άνδρες και 3 γυναίκες), ηλικίας 30 ετών περίπου και ανασύρθηκαν από Αστυνομικούς. Οι δύο εξ’ αυτών είναι ασιατικής καταγωγής και οι υπόλοιποι αφρικανικής καταγωγής.
Ταυτόχρονα εντοπίσθηκαν σε διάφορα σημεία της Τουρκικής κοίτης του ποταμού Έβρου, έναντι των οικισμών Διλόφου – Μαρασίων και άλλοι πέντε (5) νεκροί. Οι Τουρκικές αρχές ενημερώθηκαν για την περισυλλογή τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πρόκειται για λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην Χώρα μας παράνομα και αγνοούνταν από την 25-06-2010. Τις πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, είχαν συλληφθεί στον οικισμό Διλόφου, είκοσι έξι (26) λαθρομετανάστες, οι οποίοι προερχόμενοι από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα στην Χώρα μας και σύμφωνα με τις αναφορές τους, Τούρκοι διακινητές τους μετέφεραν στην Τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, έναντι του οικισμού Διλόφου και με πλαστική βάρκα μετέφεραν στην Ελληνική όχθη του ποταμού μόνον τα παιδιά των λαθρομεταναστών. Στους μεγαλύτερους άνδρες και γυναίκες είπαν να περάσουν τον ποταμό Έβρο κολυμπώντας, με αποτέλεσμα κάποιοι να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού και να πνιγούν.
Τότε είχαν βρεθεί εντός του ποταμού Έβρου δύο (2) νεκρές γυναίκες, αφρικανικής καταγωγής και είχαν ανασυρθεί.
Όλοι οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για νεκροψία – νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων.

50,000 πλαστά των 50 ευρώ θα έριχναν στην αγορά

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 28-6-2010, στην περιοχή της Πρέβεζας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 37, 54 και 60 ετών αντίστοιχα, για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα οι ανωτέρω τρείς (3) δράστες κατείχαν το χρηματικό ποσό των 50.000 € σε πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 50 €, τα οποία επιχείρησαν να πωλήσουν σε αστυνομικό της Υπηρεσίας μας, ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή, αντί του ποσού των 12.500 €.
Από υπηρεσία μας κατασχέθηκαν:
Τέσσερες (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες τα ανωτέρω πλαστά χαρτονομίσματα και
Έξι (6)κινητά τηλέφωνα τα οποία οι ανωτέρω δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.
Το χρηματικό ποσό των 1350 € το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 54χρονου.
Το χρηματικό ποσό των 415 € το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 60χρονου.
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα τα οποία βρέθηκαν, σε νομότυπη έρευνα που έγινε, στην οικία του 54χρονου δράστη, για τα οποία στερείτο άδειας κατοχής .
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/δικών Πρέβεζας, την 29-6-2010.

Συλλήψεις για ναρκωτικά


1)Απογευματινές ώρες της 29/6/2010, στη Νέα Σμύρνη Αττικής από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς επίσης για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον παραπάνω δράστη καθώς και την χρησιμοποιούμενη ως εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών οικία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε:
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –58.324- γραμμαρίων.
Ηρωίνη βάρους: - 460- γραμμαρίων.
Κοκαΐνη βάρους: –154- γραμμαρίων.
Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
2. Βραδινές ώρες της 29/6/2010, στο Περιστέρι Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 45 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη βάρους: –820- γραμμαρίων.
Κοκαΐνη βάρους: –260- γραμμαρίων.
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: -340- γραμμαρίων.
Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με –7- φυσίγγια.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Σε θερμοκήπια 481 δενδρύλια κάνναβης καλλιεργούσαν

Στο Δ.Δ. Λαγολίου Ηρακλείου, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε (3) θερμοκήπια που διαχειρίζονταν οι δύο πρώτοι, εντοπίστηκαν συνολικά (481) φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ενοικιαστής των ανωτέρω θερμοκηπίων φέρεται ημεδαπός, που αναζητείται, ενώ ο αλλοδαπός δράστης καλλιεργούσε και επιτηρούσε τα ανωτέρω δενδρύλλια. Στο χώρο, επίσης, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης. Σε έρευνα που έγινε στην οικία ενός εκ των προαναφερόμενων ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (62) πλήρη φυσίγγια πολεμικού όπλου Kalashnikov .

Ζούγκλα...


1) Την 29-6-2010/21.01 στη Δροσιά, οδός Στρ. Πετρίτη, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν διανομέα έτοιμου φαγητού και του αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Δράστες αναζητούνται.
2) Την 29-6-2010/21.30 στην Αθήνα, συμβολή των οδών Ανδροκλέους και Φιλολάου, συνελήφθησαν (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, γιατί νωρίτερα αφαίρεσαν τσάντα από ημεδαπή. Στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
3) Την 29-6-2010/21.30 στην Αθήνα, οδός Διον. Αεροπαγίτου 3, (2) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτ-τα, αφαίρεσαν τσάντα από ημεδαπή, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Παθούσα, στην προσπάθειά της να συγκρατήσει την τσάντα, έπεσε στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός της και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών.

Δράστες αναζητούνται.
4) Την 29-6-2010/22.19 στην Αθήνα, οδός Αριστομένους, (4) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες εισήλθαν στην οικία αλλοδαπού και με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και (1) κινητό τηλέφωνο.

Δράστες αναζητούνται.
5) Την 30-6-2010/01.30 στο Μαρκόπουλο, άγνωστος δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα πεζό ημεδαπό και του αφαίρεσε (1) τσαντάκι που περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστης αναζητείται.
6) Την 30-6-2010/05.25 στην Αθήνα, συμβολή των οδών Μεγ. Σπηλαίου και Αλφειού, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπή την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Νεκρός απο πυροβόλο όπλο


Νεκρός βρέθηκε ένας 60χρονος επιχειρηματίας μέσα στο αυτοκίνητό του, που αναζητείτο από το περασμένο Σάββατο.
Ο άτυχος ηλικιωμένος άνδρας έφερε τρία τραύματα από πυροβόλο όπλο στο στήθος αλλά και στο σαγόνι.
Τα ίχνη του 60χρονου που ήταν ναυλομεσίτης, ναύλωνε πλοία για τη μεταφορά εμπορευμάτων είχε χαθεί από την Πέμπτη το μεσημέρι. Το Σάββατο το μεσημέρι ένας φίλος του δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα Βούλας την εξαφάνισή του.
Τελικά τον εντόπισαν αστυνομικοί αφού είχαν και πληροφορίες για ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή τη Ριτσώνας. Τον βρήκαν δολοφονημένο στο κάθισμα του οδηγού. Είχε τραύματα από 9αρι πιστόλι στο θώρακα αλλά και στο σαγόνι ενώ η σωρός του ήταν καλυμμένη με μία κουβέρτα.

Star.gr

19χρονος Αλβανός με την κατηγορία απόπειρας βιασμού

Συνελήφθη τελικά ο 19χρονος αλλοδαπός απο την Αλβανία που αποπειράθηκε να βιάσει νεαρή γυναίκα στην ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας.Ο 19χρονος Αλβανός εργαζόταν σε αγροτικές δουλειές και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν παράνομα στην χώρα μας...Η άτυχη γυναίκα αντιστάθηκε και απέτρεψε τον βιασμό της, όμως τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και στο σώμα.Ο βιαστής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος .

22 καταστήματα είχαν ανοίξει 4 Αλβανοί

Μεσημβρινές ώρες της 27-06-2010, στο Γαλάτσι και στο Ν. Κόσμο, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί , υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 15, 16, 19 και 23 ετών κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες , σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε με θραύση του ομφαλού της κλειδαριάς, είτε με θραύση των γυάλινων εισόδων τους και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει είκοσι δύο (22) κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων και αναλυτικά:
· Πέντε (5) στη περιοχή του Αλίμου.
· Οκτώ (8) στη περιοχή της Ηλιούπολης.
· Επτά (7) στη περιοχή της Αργυρούπολης.
· Μία (1) στη περιοχή των Πατησίων.
· Μία (1) στη περιοχή του Γαλατσίου.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων που θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αστυνομικός κατηγορείται για ασέλγεια

Aπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, χθες (29-06-2010), σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός (1) Αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Πολίχνης Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας.
Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, ηλικίας 25 ετών, κρατουμένου για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω αστυνομικός ενήργησε απρεπείς – ασελγείς χειρονομίες και πράξεις κατά το χρόνο της σωματικής έρευνας προ της εισόδου του στο κρατητήριο του Αστυνομικού Καταστήματος.
Ο συλληφθείς Αστυνομικός οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

29/6/10

Φώτο απο τα σημερινά επεισόδια στις πορείες
















Στο πότισμα τους έπιασαν

Συνελήφθησαν χθες (28-06-2010) κατά τις απογευματινές ώρες στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 20 ετών, αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης και διακινούν ποσότητες κάνναβης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ο 30χρονος να ποτίζει δεκαπέντε (15) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από επτά έως 95 εκατοστά και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο της καλλιέργειας και στην οικία του, βρέθηκαν:
· Μια (1) νάυλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάννναβη μικτού βάρους 3.8 γραμμάρια.
· Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
· Το χρηματικό ποσό 25 ευρώ.
· Ένα (1) μυστρί και ένα (1) πλαστικό δοχείο μεταφοράς νερού, χρησιμοποιούμενα ως μέσα τέλεσης της καλλιέργειας.
· Σαράντα μια (41) νάυλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη ζυγισμένες- συσκευασμένες, προοριζόμενες προς πώληση συνολικού μικτού βάρους 289 γραμμαρίων περίπου.
· Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην πόλη της Ζακύνθου ο 20χρονος, όπου και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε διαθεσιμότητα 2 αστυννομικοί για την απόδραση κρατουμένων

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο (2) αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Κόσμου, οι οποίοι κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι δύο αστυνομικοί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και Σκοπού κρατητηρίων αντίστοιχα.
Ειδικότερα, σήμερα (29-06-2010) και περί την ώρα 00.45’, τρεις (3) αλλοδαποί, που κρατούνταν για απέλαση, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, αφού αποκόλλησαν μια συμπαγή ράβδο από το παράθυρο σιδερένιας πόρτας του κρατητηρίου. Στη συνέχεια μέσω παρακείμενων μπαλκονιών του ακάλυπτου χώρου διέφυγαν. Άλλος ένας αλλοδαπός κρατούμενος που αποπειράθηκε να αποδράσει κατά τον ίδιο τρόπο συνελήφθη αμέσως.
Σε βάρος των τριών (3) αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένων, όπως και κατά αυτού που αποπειράθηκε να αποδράσει για απόπειρα απόδρασης, ενώ σε βάρος των δύο (2) Αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Αρχαία Ρωμαικής εποχής μετέφερε 43χρονη




Απογευματινές ώρες της 28-6-2010, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./ Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα η ανωτέρω κατελήφθη να κατέχει παράνομα, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της:
· Ένα (1) ακέραιο οξυπύθμενο αμφορέα, Βυζαντινών χρόνων.
· Δύο (2) τμήματα οξυπύθμενων αμφορέων, Ρωμαϊκών χρόνων.
· Ένα (1) τμήμα αμφορέα, Ελληνιστικών- Ρωμαϊκών χρόνων
· Ένα (1) τμήμα αμφορέα, Ύστερων Ρωμαϊκών χρόνων.
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα αντικείμενα εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Δ/νσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε την 28-6-2010, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

28/6/10

Ληστεία με τραυματισμό απο πυροβολισμό

Στο Λουτράκι Κορινθίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκ-μα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ τράπεζας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, πυροβόλησαν μία φορά εντός του καταστήματος για εκφοβισμό και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Από τον πυροβολισμό (εξοστρακισμό της βολίδας) τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μία υπάλληλος, η οποία μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Σικάγο γίναμε...


1) Την 27-6-2010/19.26 στην Καλλιθέα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 150€. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.
2) Την 27-6-2010/20.42 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, (6) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε αποθήκη και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν άγνωστη μέχρι στιγμής ποσότητα χαλκού. Δράστες αναζητούνται.
3) Την 28-6-2010/00.42 στην Αθήνα, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αλλοδαπό άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
4) Την 28-6-2010/02.16 στη Γλυφάδα, (3) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
5) Την 28-6-2010/03.17 στην Αθήνα, (2) άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο αλλοδαπό και αφαίρεσαν την τσάντα του, η οποία περιείχε προσωπικά του έγγραφα. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
6) Την 28-6-2010/04.43 στην Αθήνα, οδός Κεραμεικού, (5) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται

Ουκρανός ήταν ο ληστής του κοσμηματοπωλείου

Απογευματινές ώρες της 24/6/2010, στα Κάτω Πατήσια, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Χολαργού συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, κατηγορούμενος για ληστεία.
Ο συλληφθείς μαζί με δύο (2) ακόμη ομοεθνείς του, που αναζητούνται, την 13.30΄ώρα της 19-06-2010, προσποιούμενοι τους πελάτες εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στη Λ. Μεσογείων στο Χολαργό, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια αξίας 90.000 ευρώ.
Στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύλληψη μετά απο τρελή καταδίωξη

Την 26.06.2010 και ώρα 05.00’ στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης συνελήφθησαν ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κινούμενοι με όχημα, παραβίασαν ερυθρό σηματοδότη και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου αποφύγουν περιπολικό αυτοκίνητο που τους ακολούθησε με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.
Ακολούθως, απέρριψαν εκτός του αυτοκινήτου δύο (02) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους (1,010) γραμ. και (930) γραμ. αντίστοιχα, ενώ όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, προέβαλαν αντίσταση και οι δύο αλλοδαποί δράστες εξύβρισαν τους αστυνομικούς.
Οι δράστες συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση, απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτ/κων Ξάνθης.

27/6/10

Το έδεσαν με συρματόσκοινο το ΑΤΜ

Στην Πελασγία Φθιώτιδας, άγνωστοι δράστες αφού έδεσαν με συρματόσχοινο Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών (Α.Τ.Μ) υποκαταστήματος Τράπεζας, το απέσπασαν ολόκληρο και το φόρτωσαν σε κλαπέν Ι.Χ.Φ. Κατόπιν, το εκφόρτωσαν σε κοντινή δασική έκταση και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που περιείχε. Δράστες εγκατέλειψαν εκεί το προαναφερθέν όχημα, διέφυγαν και αναζητούνται.

Συλλήψεις για ναρκωτικά


Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, αστυνομικοί της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν, τρεις (3) άνδρες, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 53, 36, και 36 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –32.956- γραμμαρίων.
Κοκαΐνη βάρους –820- γραμμαρίων.
Δύο (2) πιστόλια κρότου και δέκα επτά (17) φυσίγγια.
Το χρηματικό ποσό των –4.180- ευρώ.
Μία (1) δίκυκλη μοτ-τα.
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ηρωίνη transit...


Αστυνομικοί της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Κένυας, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς από την JNIA Τανζανίας μέσω Ζυρίχης Ελβετίας (TRANSIT) και κρίθηκε ύποπτος για την μεταφορά ναρκωτικών με την μέθοδο της κατάποσης. Σε γενόμενο σωματικό έλεγχο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα α) εντός των υποδημάτων και σε ειδικά διαμορφωμένο διπλό πάτο αυτών δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους –520- γραμμαρίων και β) εντός της αποσκευής του –21- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους –230- γραμμαρίων. Στη συνέχεια με την ρητή συναίνεσή του, οδηγήθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, μέχρι τις βραδινές ώρες της 25/6/2010 απέβαλε σταδιακά τριάντα έξι (36) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους –420- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη βάρους -1.170- γραμμαρίων.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Με τις γκλίτσες έλυσαν τις διαφορές

Στη θέση Ζυγοματάρι στο Λασίθι,ένας 37χρονος, ένας 32 χρονος,και ένας 38χρονος, συνεπλάγησαν για προσωπικές διαφορές με μαχαίρια και ποιμενικούς ράβδους με άλλλους 3 με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους (2) εξ αυτών στην θωρακική χώρα και στο χέρι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και μετά την παροχή των Α΄ βοηθειών αποχώρησαν. Ο 38χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται.

Έδειραν αλύπητα έναν 78χρονο

Νέα επίθεση σε ανυποψίαστο πολίτη, αυτή τη φορά με θύμα έναν 78χρονο άνδρα που περπατούσε στη συμβολή των οδών Νικήτα και Ερενστρώλε στην Πάτρα. Δύο άτομα άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα στο κεφάλι και το σώμα και του απέσπασαν τα κλειδιά του σπιτιού του και όσα χρήματα είχε επάνω του.
Ο άτυχος ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.