19/6/10

Το "Τούνελ" φώτισε τη σύλληψη της διαβόητης γυναίκας

Τηλεθεατής που επικοινώνησε γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα με την εκπομπή, οδήγησε στη σύλληψη της "διαβολογυναίκας". Τα στοιχεία που βρήκε η εκπομπή και οι φωτογραφίες της που ανασύρθηκαν απ' το αρχείο του ALTER, άνοιξαν το δρόμο για τις συγκλονιστικές εξελίξεις. Η Ευαγγελία Ζιάγκα 54 χρόνων συνελήφθη γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα όταν βγήκε από το σπίτι ενός γέροντα που είχε γίνει το νέο της θύμα. Στην προσπάθειά της να διαφύγει με έναν αλλοδαπό συνεργάτη της, έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών του τμήματος της Λούτσας που είχε ειδοποιήσει το "Φως στο Τούνελ". Οδηγήθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής και ανακρίνονται όχι μόνο για ληστείες, κλοπές και απάτες, αλλά και για άλλες δολοφονικές ενέργειες. Γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα τηλεθεατής επικοινώνησε έντρομος με την εκπομπή και ζήτησε να μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη. Αναγνώρισε στη φωτογραφία που έδειχνε το "Τούνελ" τη "σατανική" γυναίκα που είχε πλευρίσει έναν εύπορο γέροντα στη Λούτσα,τον είχε απομακρύνει απ΄την οικογένειά του και τον είχε βάλει να ξεπουλήσει την περιουσία του. Διακριτικά χωρίς να αντιληφθεί κανείς κάτι στον αέρα, ειδοποιήθηκε το Α.Τ Λούτσας και αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι που υπέδειξε το "Τόύνελ". Η γυναίκα- αράχνη δεν άνοιξε και οι αστυνομικοί παρέμεναν για ώρες στην περιοχή και την συνέλαβαν όταν επιχείρησε να απομακρυνθεί. Η γυναίκα με τα πολλά πρόσωπα είχε απασχολήσει πριν 4 χρόνια το ALTER μετά από καταγγελίες θυμάτων της που είχαν δώσει φωτογραφίες της στη ρεπόρτερ Χαρά Ζαμπάρα. Είχε καταφέρει να γίνει μέλος της οικογένειας πολλών και να τους αποσπάσει απίστευτα χρηματικά ποσά. Τα τέσσερα παιδιά και τα αδέλφια της που ζουν στην Ελλάδα διευκρινίζουν στην εκπομπή ότι δεν έχουν καμία ασχέση μαζί της εδώ και χρόνια. Μάλιστα η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία από ντροπή για τη μητέρα της όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συγγενείς.

Μπάτε σκύλοι αλέστε

Στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) Ινδίας, για παράβαση του Ν. «περί οργανωμένου εγκλήματος», «αρπαγή κατά συναυτουργία», «προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας», και Ν. «περί αλλοδαπών». Συνελήφθησαν επίσης είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομη είσοδο στη Χώρα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, από ασιατικές χώρες στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας, τους οποίους κρατούσαν έγκλειστους σε οικία στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου με απειλές κατά της ζωής τους και χρήση βίας εξανάγκαζαν οικείους τους, που βρίσκονταν στην πατρίδα τους, να καταβάλλουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσουν.

Είχε καταπιεί 35 συσκευασίες γεμάτες κοκαίνη

Aπογευματινές ώρες της 17/6/2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκε στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Λετονίας, ηλικίας 19 ετών, ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς από το SAO PAOLO της Βραζιλίας , μέσω Ζυρίχης Ελβετίας ( TRANSIT ) και κρίθηκε ύποπτος για την μεταφορά ναρκωτικών με την μέθοδο της κατάποσης.
Με την ρητή συναίνεσή του οδηγήθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, μέχρι τις πρωινές ώρες της 18/6/2010 απέβαλε σταδιακά τριάντα πέντε (35) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς κυλινδρικές συσκευασίες με ΚΟΚΑΪΝΗ, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων τριάντα (430) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Οπλοστάσιο είχε 59χρονος


Συνελήφθη χθες (18–6–2010) και ώρα 10:45, στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ. Α. Ε. Λασιθίου, ένας (1) ημεδαπός ετών 59, για παράνομη κατοχή όπλων κ.λ.π. ειδών οπλισμού και για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών κατά τη διάρκεια γαμήλιας εκδήλωσης που γινόταν στην οικία του.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, συνεργαζόμενοι με Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν επιτυχώς αστυνομική επιχείρηση, ενεργώντας παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατ’ οίκον έρευνες στην οικία κ.λ.π. αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 59χρονου ημεδαπού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα :
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., μάρκας PIETRO – BERETA, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., μάρκας BROWNING, βέλγικης προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., τύπου REPLICA, αγνώστου μάρκας, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., τύπου REPLICA, μάρκας ΕΚΟL, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Πεντακόσια οκτώ (508) πλήρη αβολίδωτα φυσίγγια των 9 m.m.
Είκοσι οκτώ (28) πλήρη φυσίγγια πιστολίου των 9 m.m.
Είκοσι έξι (26) κενά φυσίγγια πολεμικού όπλου των 7,65 m.m.
Είκοσι έξι (26) κενά αβολίδωτα φυσίγγια των 9 m.m.
Ο συλληφθείς με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Οι ως άνω επιχειρήσεις, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούν οι Υπηρεσίες μας για την καταπολέμηση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και του φαινομένου των άσκοπων πυροβολισμών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, απόρροια των οποίων είναι η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, ακόμα και θανάτων, αθώων συμπολιτών μας.
Οι δράσεις αυτές είναι σύμφωνες με τον γενικότερο σχεδιασμό του Αρχηγείου του Σώματος, της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης και της Διεύθυνσής μας και συμβάλουν στην ενίσχυση και παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Μπλοκάρουν οι συνεχείς έλεγχοι την λαθρομεταφορά στον Έβρο

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 17-06-2010, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, ένας (1) αλλοδαπός, ηλικίας 42 ετών, κατ. Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας δεκαεπτά (17) λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς σήμερα (17-6-2010) θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά τριάντα δύο (32) διακινητές λαθρομεταναστών, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ (18) συνελήφθησαν εντός του ποταμού Έβρου.

Οι έλεγχοι αποδίδουν

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, την 14-06-2010 και ώρα 14.00΄, Αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας που εκτελούσαν υπηρεσία Αστυνομικού – Διαβατηριακού ελέγχου, διενήργησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 27χρονος αλλοδαπός, με συνεπιβάτες, 36χρονο και 29χρονο αλλοδαπούς, κατά τον οποίο, ο οδηγός του οχήματος, επέδειξε άδεια κυκλοφορίας Γερμανικών Αρχών, επί της οποίας ως ιδιοκτήτης αναγράφονταν ο ίδιος. Κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η άδεια ήταν εξ’ ολοκλήρου πλαστή, καθόσον επί του σώματός αυτής είχε τεθεί κακέκτυπη σφραγίδα Γερμανικών Αρχών. Κατά την αναζήτηση του οχήματος με αριθμό πλαισίου, στη Βάση Δεδομένων SCHENGEN ( S . I . S .), διαπιστώθηκε ότι είναι καταχωρημένο, ως όχημα κλεμμένο - απωλεσθέν – εγκαταλειμμένο.
Κατά τον εμπεριστατωμένο έλεγχο του οχήματος, ανευρέθηκε η γνήσια άδεια κυκλοφορίας Γερμανικών Αρχών, με στοιχεία κατόχου μία Γερμανική εταιρεία ενοικιάσεως αυτ/των, από την οποία ο 29χρονος αλλοδαπός είχε ενοικιάσει το προαναφερθέν όχημα, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.
Εν συνεχεία, ο 27χρονος αλλοδαπός, προμηθεύτηκε την πλαστή άδεια κυκλοφορίας και ακολούθως, από κοινού, οι ανωτέρω τρεις δράστες, επιχείρησαν να εξάγουν από τη Χώρα μας το πολυτελές όχημα με σκοπό την μετέπειτα πώλησή του.
Κατασχέθηκαν το ανωτέρω αυτοκίνητο, μετά των πινακίδων κυκλοφορίας του και οι δύο (2) άδειες κυκλοφορίας .
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Αποκάλυψη απο την Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της ¨Φως στο τούνελ"







Η εκπομπή "Φως στο τούνελ"με την Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φώς της δημοσιότητας την φωτογραφία της αλβανίδας που αναζητά η αστυνομία και φέρεται ως ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στο Διακοφτό με θύμα τον Τάσο Τσαγκαρόπουλου.Την αλβανίδα αναγνώρισε στις φωτογραφίες κάτοικος του Διακοφτού τον οποίο είχε φωνάξει η αλβανίδα να της κάνει εργασίες υδραυλικές στο σπίτι που έμενε.

18/6/10

Ληστής με περούκα

Στην Ιτέα ο μοναχικός ληστής ήταν ... περουκάκιας. Με τη μαύρη εντούρο μοτοσυκλέτα του στάθμευσε έξω απο το υποκατάστημα της Εθνικής και άρπαξε 20.000 ευρώ απο τα ταμεία. Αμέσως μετά καβάλησε την μηχανή του και πήγε λίγα μέτρα παρακάτω στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας. Απ' εκεί έφυγε με γερή μπάζα αφού αφαίρεσε 50.000 ευρώ. Στους πελάτες και υπαλλήλους πάντως εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ειναι η περούκα που φορούσε για να μην αναγνωριστεί.

Πυροβόλησε τον διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ.

Στις 11.40 το μεσημέρι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκ-μα των ΕΛ.ΤΑ. και με την απειλή όπλου απαίτησε από το Διευθυντή του υποκ-τος χρηματικό ποσό, πλην όμως παθών αρνήθηκε και ο δράστης πυροβόλησε φορά και τον τραυμάτισε ελαφρά στο μηρό. Στη συνέχεια αφαίρεσε από το συρτάρι του γραφείου του Διευθυντή άγνωστο χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.



Με αλεξίσφαιρα γιλέκα οι ληστές



Με αλεξίσφαιρα γιλέκα εισέβαλαν οι Αλβανοί ληστές στην τράπεζα της Αμφίκλειας και παρά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς πρόλαβαν και άρπαξαν 300.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα στις 08.08΄το πρωϊ τρεις (3) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα μετέβησαν στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Αμφίκλειας και ενώ ο ένας από αυτούς παρέμεινε στην είσοδο, οι άλλοι δύο εισήλθαν στο Υποκατάστημα, όπου με απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά εντός του Υποκαταστήματος, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο δέχθηκαν πυρά από το δράστη, που βρισκόταν στην είσοδο του Υποκαταστήματος, ο οποίος χρησιμοποίησε εναντίον τους και δύο (2) κροτίδες κρότου-λάμψης. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν, χρησιμοποίησαν ως προκάλυμμα μία υπάλληλο της Τράπεζας και μία πελάτισσα και κατευθύνθηκαν σε αυτοκίνητο , το οποίο είχαν σταθμεύσει σε παρακείμενο σημείο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, αφού άφησαν την πελάτισσα και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους την υπάλληλο της Τράπεζας, την οποία αποβίβασαν από το αυτοκίνητο περίπου 1,5 χλμ από την έξοδο της πόλης της Αμφίκλειας, προς Λαμία. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί προ τετραημέρου από την περιοχή Λιβάδι Φωκίδος, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε, εκλάπησαν χθες το βράδυ στην περιοχή Πολύδροσο Φωκίδας από αυτοκίνητο άλλης μάρκας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών και αναζητήσεων, τις μεσημβρινές ώρες, βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών στην περιοχή Έλατο Φωκίδος, σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης εξοχικής κατοικίας.

Απο το Πεκίνο οι ρουκέτες

Η καθυστέρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τα εργαστηριακά αποτελέσματα απο τα οποία και τώρα διαπιστώθηκε πως το μπαζούκας που βρέθηκε στη γιάφκα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στην Κυψέλη, είναι το ίδιο μ' αυτό που έγινε η ρήψη ρουκέτας στην Αμερικανική πρεσβεία οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους. Το αντιαρματικό βλήμα είναι Κινεζικής προέλευσης και οι Ελληνικές αρχές απο τον περασμένο Ιανουάριο, περίμεναν να αποσταλούν απο το Πεκίνο τέτοιες ρουκέτες. Οι δοκιμαστικές βολές έγιναν σε στρατόπεδο στον Αυλώνα.

Το μπαζούκας όπλο σύμβολο του "Επαν. Αγώνα"


Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε πειστήρια που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», προέκυψε ότι η ρουκέτα η οποία χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. την 12-01-2007, έχει βληθεί-εκτοξευτεί από τον αντιαρματικό εκτοξευτή ρουκετών, που βρέθηκε και κατασχέθηκε την 19-04-2010 σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη Αττικής, το οποίο χρησιμοποιούσε η ως άνω τρομοκρατική οργάνωση.

Ληστεία με ομήρους και πυροβολισμούς

Μάχη στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρεις ληστές, κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας...Οι τρεις ληστές για να διαφύγουν πήραν δύο ομήρους, μία πελάτισσα της τράπεζας και μία υπάλληλο και μόνο έτσι μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τα πυρά των αστυνομικών.Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις οκτώ, όταν οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και οπλισμένοι σαν αστακοί με καλάζνικοφ και πιστόλι προχώρησαν προς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.Στην πορεία τους και πριν μπουν στο υποκατάστημα έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αμέσως δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας, που απέχει 700 μέτρα από την τράπεζα, έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια. Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο υποκατάστημα, είπαν στους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας έμεινε στην είσοδο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών.Οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί.Μπροστά στην ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια βγάζοντας μπροστά τους δύο ομήρους απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.Ήδη έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι υπάλληλοι της τράπεζας τους περιγράφουν αποφασισμένους.


Με ... λημένα τα φρένα

Τέσσερις συλλήψεις για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς. Στο Κάστρου Βοιωτίας συνελήφθη ο Α.Ε. του Δ. γεν 1983 και ο πατέρας του Α.Δ. του Ε. γεν 1944, κάτοικοι Αλιάρτου, διότι στο αυτοκίνητό τους που οδηγούσε ο υιός με συνοδηγό τον πατέρα, είχαν από κοινού μεταθέσει πινακίδες άλλου οχήματος (άρθρο 90 παρ. 3 ΚΟΚ), κινώντας το συγκεκριμένο όχημα ενώ αυτό στερούταν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδων καθόσον αυτά είχαν αφαιρεθεί από 3-3-2010 που τότε είχε καταληφθεί ανασφάλιστο (άρ. 88 παρ. 4 ΚΟΚ) και διότι διαπιστώθηκε ότι και τώρα που το κινούσαν με άλλες πινακίδες ήτο ακόμα ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους. Από Εισαγγελέα Λιβαδειάς διατάχθηκε η κράτησή τους μέχρι που οδηγήθηκαν σε αυτόν με χειροπέδες. Στην πόλη της Λιβαδειάς η αστυνομία συνέλαβε έναν ανήλικο 17 ετών και μια ενήλικη 23 ετών, διότι ο ανήλικος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδηγήσεως και η φίλη του (ενήλικη), που ήταν συνοδηγός, διότι παραχώρησε το αυτοκίνητό της στον ανήλικο που δεν κατείχε σχετική άδεια οδηγήσεως. Κλήθηκαν στο τμήμα οι γονείς του ανήλικου, όπου δεν ζήτησαν ποινική δίωξη για την φίλη του γιού τους. Και οι δύο δράστες κρατήθηκαν μέχρι που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

Έκαναν ... σηκωτό το χρηματοκυβώτιο

Οι τρείς δράστες που εισέβαλαν με μαχαίρι σε διαμέρισμα στην οδό Βάλτου στο Μπραχάμι ήξεραν τι έκαναν.
Στον δεύτερο όροφο η ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε μόνη της δεν ήξερε τι θα τις ξημερώσει. Η ώρα ήταν 4 όταν οι άγνωστοι κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα στο σπίτι της. Όπως κατείγγειλε η ίδια τη φίμωσαν, την έδεσαν και σήκωσαν το μικρό χρηματοκυβώτιο που μέσα είχε κρυμμένες τις χρυσές λίρες. Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές πρόκειται μάλλον για ενδοοικογενειακή διαμάχη, καθώς η γυναίκα ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της και αρνιόταν πεισματικά να του παραδώσει το χρηματοκυβώτιο που του άνηκε, το οποίο περιείχε και διάφορα χρήσιμα έγγραφα.

Θάνατος η κούκλα στον Αγ. Παντελεήμονα



Μισό κιλό ηρωίνη κουβαλούσε στην τσάντα της πανέμορφη γυναίκα απο την Ρουμανία, η οποία απο την εμφάνιση της και μόνο θύμιζε κατάσκοπο, παρά λαθρέμπορο σκληρών ναρκωτικών. Η καταστανόξανθη καλονή με το μπλου τζίν να αναδεικνύει το καλίγραμμο κορμί της, διέσχιζε χθες μεσ' το καταμεσήμερο την πλατεία Αττικής στον Άγιο Παντελεήμονα για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στην τσάντα της δεν είχε όπλο μπρελόκ, ούτε ηλεκτρονική κατασκοπευτική κάμερα. Το περπάτημα της και οι κινήσεις της ήταν νευρικές. Το μυστικό κρυβόταν σε μια πλακέτα σοκολάτας όχι σε γλύκισμα αλλά σε ηρωίνη, που κουβαλούσε μαζί της. Σε δευτερόλεπτα θα βεβαιωνόταν αν όλα θα πήγαιναν καλά και θα αποσπούσε κάποιες χιλιάδες ευρώ για το εμπόρευμα της. Οι φόβοι της επαληθεύτηκαν αστραπιαία. Οι αγοραστές ήταν άνδρες της Ασφάλειας που έφθασαν απο την μακρινή Άρτα στον κακόφημο Άγιο Παντελεήμονα για να τις περάσουν χειροπέδες. Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί μπορούσαν να πιστέψουν πως απο μια τόσο υποβαθμισμένη συνοικία, θα ξεπρόβαλε η φιγούρα ενός μοντέλου που αντί να βρίσκεται στις πασαρέλες της μόδας, σπαταλούσε τις ψιλοτάκουνες γόβες της, στις βρώμικες πιάτσες των θανατηφόρων ναρκωτικών. Το ραντεβού κλείστηκε τηλεφωνικά με Αλβανούς λαθρέμπορους. Οι ίδιοι όμως -ως συνήθως- πήραν τις προφυλάξεις τους και έστειλαν το εντυπωσιακό κορίτσι μέχρι την πλατεία Αττικής. Ήταν η δεύτερη φορά που οι Αρτινοί αστυνομικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα. Στην πρώτη συνάντηση οι λαθρέμποροι τους είχαν στήσει. Αυτή τη φορά όμως οι όροι αντιστράφηκαν...

17/6/10

Ο τόπος του εγκλήματος


Η μπανιέρα-τάφος

Φωτο-ντοκουμέντο απο το Διακοπτό

Τρείς καταζητούνται για το "τσιμεντάρισμα" στο Διακοπτό

Έλληνας 51 ετών -σύμφωνα με πληροφορίες του crimes on air- θεωρείται απο τις αρχές ο σκοτεινός εγκέφαλος του "τσιμενταρίσματος" στο Διακοπτό του κτηματομεσίτη Τάσου Τσαγκαρόπουλου. Σε βάρος του έλληνα εκκρεμμούν καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές. Η αστυνομία αναζητά 38χρονο Αλβανό αλλά και την 54χρονη γυναίκα επίσης απο την Αλβανία που είχε ενοικιάσει το σπίτι. Η 54χρονη βαρύνεται με κλοπές, απάτες, ληστείες αλλά έχει κατηγορηθεί και για υπεξαγωγή εγγράφων. Είναι η γυναίκα που μέχρι το Πάσχα και για έναν χρόνο έκρυβε στο υπόγειο τζακούζι της μεζονέτας τον μακάβριο εύρημα με τον κτηματομεσίτη απο τη Βούλα. Η 54χρονη είχε ξενοικιάσει το σπίτι στο οποίο και απο τότε διαμένει η οικογένεια ενός ζαχαροπλάστη που έχει στην περιοχή κατάστημα με την επωνυμία "Ο Γλυκούλης".

Το Τζακούζι έγινε ο τάφος του

Γραφεί ο βασίλης χήτος

Στον Τάσο Τσαγκαρόπουλο απο τη Βούλα Αττικής ανήκει σύμφωνα μ' όλες τις ενδείξεις το θαμμένο κάτω απο τη μπανιέρα πτώμα, που βρέθηκε σε μεζονέτα χθές το βράδυ στο Διακοπτό Αιγίου. Ο κτηματομεσίτης είχε εξαφανιστεί απο τις 23 Μαϊου του 2009 και η φωτογραφία του μάλιστα λίγες ημέρες μετά είχε δοθεί στη δημοσιότητα απο την εκπομπή "Φώς στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία και είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σ' αυτήν την υπόθεση-μυστήριο. Χθές βράδυ άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου και Πατρών αντίκρισαν την φρίκη όταν σε μονοκατοικία που τους υπεδείχθη βρήκαν κάτω απο τη μπανιέρα τα οστά του άτυχου άνδρα. Ο κτηματομεσίτης είχε θαφτεί στο υπόγειο όπου εξ αρχής είχε τοποθετηθεί μπάνιο με τζακούζι. Μόνο το τσιμέντο κάτω απο την μπανιέρα ήταν πάχους 10 εκατοστών. Αστυνομικοί περιέγραψαν στο "crimes on air" το σημείο τουλάχιστον απο άποψη βάθους ως κανονικό τάφο. Οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση διαμένουν στην Αθήνα. Το σπίτι είχε ενοικιαστεί απο μια γυναίκα απο την Αλβανία, η οποία δικαιολογήθηκε τηλεφωνικά για τις αλλαγές στους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες λέγοντας τους πως υπάρχει μεγάλη διαρροή νερών στο υπόγειο και πως απαιτείται "ξήλωμα" της μπανιέρας. Η γυναίκα αυτή όμως το περασμένο Πάσχα ξενοίκιασε αυτό το σπίτι και τώρα αναζητείται απο τις διωκτικές αρχές. Οι καινούργοι ένοικοι διαθέτουν ζαχαροπλαστείο στο Διακοπτό με την επωνυμία ο "Γλυκούλης". Το θύμα που έχει καταγωγή απο την Ζάκυνθο φέρεται να είχε μεγάλες οικονομικές διαφορές με τους άγνωστους δράστες. Το γεγονός πάντως ότι επί έναν χρόνο η γυναίκα απο την Αλβανία κοιμόταν σ' αυτό το σπίτι, τη στιγμή που στο τζακούζι του υπογείου υπήρχε νεκρός, κάνει τις αρχές να πιστεύουν πως ένιωθε πολύ σίγουρη για τους συνεργούς της και ότι δεν θα προδοθεί το αρρωστημένο τους σχέδιο. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ο αδελφός του θύματος αναγνώρισε τα αλλοιωμένα ρούχα του που ήταν ένα σόρτσ και ένα φανελάκι. Την εξέταση DNA έχει αναλάβει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Είναι η δεύτερη φρικιαστική υπόθεση που τα τελευταία τρία χρόνια αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη. Στις 2-12-07 στον Ωρωπό ο 66χρονος Αντώνης Αδαμίδης είχε τεμαχίσει και είχε πετάξει στο βόθρο του εξοχικού του σπιτιού τον 63χρονο Θεολόγο Διατσίδη. Το θύμα είχε εξαπατήσει τον δράστη και του είχε πουλήσει δυο οικόπεδα τα οποία ανήκαν σ' άλλους. Του είχε πει μάλιστα πως στα οικόπεδα αυτά υπήρχαν κρυμμένες λίρες. Η Ασφάλεια Αττικής είχε αποσπάσει ομολογία έξι ημέρες μετά. Όπως μάλιστα είπε στους Αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αναγκάστηκε να κόψει με μπαλτά τον Διατσίδη επειδή δεν χωρούσε για να πετάξει στον βόθρο το πτώμα του.



Τον γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία με σκοπό τη ληστεία, σε βάρος 19χρονου.Ως δράστες της ανθρωποκτονίας, συνελήφθησαν σήμερα δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης, (3) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 19 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία» και «Ληστεία κατά συναυτουργία».Υπενθυμίζεται ότι, την 19-05-2010 και ώρα 21:05, στη συμβολή των οδών Αγίου Στυλιανού και Ψαρρών (περιοχή ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ), οι τρεις συλληφθέντες επιτέθηκαν στο θύμα και με τη χρήση σωματικής βίας (γρονθοκοπήματα, λακτίσματα, κτλ), του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα πορτοφόλι και ένα ρολόι χειρός. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς και το πορτοφόλι του θύματος.

Ο ληστής ήρθε ... Τούμπα

Στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας πιάστηκαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» στην οδό Μοναστηρίου, 39χρονος ομογενής, ο οποίος με συνεργό του που αναζητείται, διέπραξαν νωρίτερα Ληστεία σε πολυκατάστημα ( S /Μ). Ειδικότερα, έπειτα από ενημέρωση του Τηλεφωνικού Κέντρου της Άμεσης Δράσης, εκτεταμένες αναζητήσεις και μικρής διάρκειας καταδίωξη, εντοπίστηκε ο 39χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής, έπειτα από ένοπλη ληστεία σε S / M στην περιοχή της Τούμπας.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι της ληστείας και μία γεμιστήρα με 5 φυσίγγια.

Χτύπημα στο παράνομο στοίχημα

Στο Λουτράκι Κορινθίας, , μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διοργανώθηκε οργανωμένη επιχείρηση από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -48- ετών ως υπεύθυνος σε κατάστημα-καφετέρια, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, στο οποίο διοργάνωνε δημόσια «παράνομο στοίχημα» ποδοσφαιρικών αγώνων με αποδόσεις μεγαλύτερες συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες στο νόμιμο κατάλογο στοιχημάτων του Ο.Π.Α.Π. Ταυτόχρονα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, λειτουργούσε υπολογιστές με τυχερά παίγνια.
Κατασχέθηκαν:
·-1- ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος στο διαδίκτυο όπου διενεργείτο παράνομο στοίχημα.
·-1- εκτυπωτής
·-1- εκτυπωτικός μηχανισμός έκδοσης αποδείξεων παράνομου στοιχήματος
·Το χρηματικό ποσό των -912- ευρώ, ως προερχόμενο από διενέργεια παράνομου στοιχήματος
·Πλήθος κουπονιών και αποδείξεων
·-6- ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδεδεμένοι μεταξύ τους, με εγκατεστημένα τυχερά παίγνια.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κου. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Κορίνθου πρωινές ώρες της σήμερα 17-06-2010. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου.

2 χρόνια είχαν ρημάξει την Αθήνα

Bραδινές ώρες της 14-06-2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/ΥΔΕΖΙ/ΤΜΗΜΑ 2ο, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 25, 29 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διακεκριμένες κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση», «πλαστογραφία», και παράβαση του Ν. «Περί Αλλοδαπών».
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο (2) ετών, μαζί με άλλους συνεργούς τους, , είχαν διαπράξει είκοσι (20) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α. αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η απόφαση για την δολοφονία του Θηροφύλακα

Εννέα μήνες μετά την δολοφονία του 31χρονου θηροφύλακα Θοδωρή Παπασπυρόπουλου και τον τραυματισμό του συναδέλφου του Γεωργίου Λάττα εν ώρα υπηρεσίας, οι στιγμές της τραγικής εκείνης νύχτας ζωντάνεψαν την Τρίτη στο Κακουργιοδικείο του Αργοστολίου.
Οι απαντήσεις που περίμεναν όλους αυτούς τους μήνες οι δύο οικογένειες, ιδιαίτερα αυτή του νεκρού θηροφύλακα, από τον 57χρονο κατηγορούμενο Γιάννη Κόλλια για το τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου του 2009 δεν δόθηκαν ποτέ. Ωστόσο, η απόφαση, ήταν καταπέλτης. Ισόβια για την δολοφονία του 31χρονου θηροφύλακα και 22 χρόνια για τον τραυματισμό του συναδέλφου του.
Το τραγικό περιστατικό που είχε συγκλονίσει όλο το νομό, συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου 2009, όπου οι δύο θηροφύλακες περιπολούσαν σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Αμαλιάδας για λαθροθήρες. Οι δύο νέοι άνθρωποι, εντόπισαν τον δράση μέσα στο σκοτάδι και του φώναξαν, ζητώντας να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί.
Η απάντηση ήταν ένας θανάσιμος πυροβολισμός κατά του 31χρονου Θοδωρή Παπασπυρόπουλου και ένας ακόμα εναντίον του συναδέλφου του Γεωργίου Λάττα, που παραλίγο να τον αφήσει τυφλό για πάντα. Ο δράστης του φονικού επέστρεψε σπίτι του, καθάρισε το όπλο του και έπεσε για ύπνο, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του!
Ο 31χρονος Θοδωρής, ήταν πατέρας ενός βρέφους μερικών μόλις μηνών…
«Δεν λύγισε λεπτό…»
Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό της οικογένειας του νεκρού θηροφύλακα βρέθηκε τόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου δεν έλειψε στιγμή από την διαδικασία.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας μαζί με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βρεθήκαμε στο πλευρό της οικογένειας σε ότι χρειάστηκε, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να συμπληρώσουμε το κενό που άφησε ο Θοδωρής».
Αναφερόμενος στην στάση του κατηγορούμενου κατά την διάρκεια της δίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας είπε: «Δεν λύγισε ούτε ένα λεπτό ούτε κατά την διάρκεια της διαδικασίας, αλλά ούτε και στο άκουσμα της ποινής.
Για πέμπτη δε φορά, υποστήριξε διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε πει στην αρχική του κατάθεση. Ίσως επειδή δεν είχε κάτι να πει. Ακόμα και στο κάλεσμα του Εισαγγελέα να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε αυτή την πράξη, για να πάρει επιτέλους και η γυναίκα του Θοδωρή μια απάντηση, δεν είχε τίποτα να πει, δεν απάντησε».
«Να αγκαλιάσουμε τα παιδιά του δράστη….»
Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Δικαιοσύνη και όλη τη σύνθεση του Δικαστηρίου που δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του κατηγορουμένου για την αναβολή της δίκης και διήρκησε μέχρι τις 8 το απόγευμα που βγήκε και η απόφαση».
Τέλος, απευθύνοντας ένα μήνυμα προς όλους, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας είπε: «Δεν πρέπει να απομονώσουμε την οικογένεια και τα παιδιά του δράστη από την κοινωνία, άσχετα με την πράξη του πατέρας τους. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα αγκαλιάσουμε και να τα κρατήσουμε κοντά μας».
Στάθης Πουλιάσης

Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στο Αγρινίο

Αργά το βράδυ άνδρες του τμήματος ασφάλειας Αγρινίου με την συνδρομή της ΟΠΚΕ συνέλαβαν 45χρονο κάτοικο Αγρινίου ιδιοκτήτη πρατηρείου καυσιμών για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων .Ιδιοκτήτης πρατηρείου απο την Αμφιλοχία ενημέρωσε την αστυνομία Αγρινίου οτι διερχόμενο αυτοκίνητο έβαλε καύσιμα και πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.Ύστερα απο έρευνες το αυτοκίνητο εντόπιστηκε και επάνω στον ιδιοκτήτη βρέθηκαν 20 ακόμη χαρτονομίσματα πλαστά των 50 ευρώ.Ο 45χρονος ακόμη δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Σε δικαστήριο στη Μολδαβία ο Ξενοφώντος

Άρχισε η διαδικασία για την έκδοση στις κυπριακές Αρχές του Γρηγόρη Ξενοφώντος, που συνελήφθη στη Μολδαβία, για την υπόθεση φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης Σίγμα, Άντη Χατζηκωστή. Ο Ξενοφώντος παρουσιάστηκε χθες σε δικαστήριο στη Μολδαβία, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για 18 ημέρες. Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για τη Μολδαβία, αξιωματικός του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και Λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης του Γρηγόρη Ξενοφώντος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι, εκείνο που προέχει για τις Αρχές, είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία και ο Ξενοφώντος να τεθεί στη διάθεση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, σε περίπτωση που ο συλληφθείς συναινεί στο να εκδοθεί θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες για να παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές. Εάν δεν συναινεί, θα γίνει ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου για να εξετάσει το αίτημα της Κύπρου και γι’ αυτήν τη διαδικασία θα χρειαστούν περίπου 40 ημέρες.
Οι νέες εξελίξεις απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο επικεφαλής των ανακριτών του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων. Η σύσκεψη διήρκησε πέραν των δύο ωρών και σε δηλώσεις του αργότερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι περαιτέρω χειρισμοί της υπόθεσης, μετά και την έκδοση του Ξενοφώντος στην Κύπρο.

Τον είχαν τσιμεντάρει στην μπανιέρα

Μεσημβρινές ώρες της 16-6-2010, στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα από Αστυνομικούς σε μονοκατοικία που βρίσκεται στο Δήμο Διακοπτού Αχαΐας, με σκοπό την ανεύρεση ημεδαπού εξαφανισθέντος την 23-5-2009 από την περιοχή των Αθηνών.
Κατά την έρευνα κρίθηκε αναγκαία η ανασκαφή του δαπέδου της υπάρχουσας στο υπόγειο της κατοικίας ντουζιέρας, όπου περί ώρα 19.00΄ αποκαλύφθηκε πτώμα αγνώστου ανδρός σε αποσύνθεση.
Το σώμα είχε ταφεί στην προυπάρχουσα μπανιέρα και καλυφθεί με αδρανή υλικά και τσιμέντο πάχους 10 εκατοστών που είχε επικαλυφθεί με πλακίδια και μετατραπεί σε ντουζιέρα.
Στο σημείο προσήλθε ο Ιατροδικαστής Πατρών και μετά την πρώτη εξέταση, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου και ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του με τη μέθοδο DNA .
Εκτιμάται ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας που έλαβε χώρα πριν από ένα έτος όταν στην προαναφερόμενη οικία διέμενε αλλοδαπή υπήκοος, η οποία αφού προέβη στις εργασίες τροποποίησης της μπανιέρας, στη συνέχεια εγκατέλειψε την οικία και εξαφανίσθηκε.
Η προανάκριση συνεχίζεται προς εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος και των δραστών.

16/6/10

...Καυτός Ιούνιος στην παρανομία

Κατά τη διάρκεια του Α’ δεκαπενθήμερου ΙΟΥΝΙΟΥ, από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., συνελήφθησαν συνολικά -2.594- άτομα και ειδικότερα:




  • Ένα (1) άτομα για ανθρωποκτονία.
  • Διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».
  • Διακόσια τριάντα εννέα (239) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
  • Εβδομήντα δύο (72) άτομα για ληστείες.
  • Εκατόν τριάντα επτά (137) άτομα για παραβάσεις του νόμου « περί Ηθών».
  • Εβδομήντα τρία (73) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.
  • Τριάντα έξι (36) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».
  • Τετρακόσια δεκαοκτώ (418) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
  • Οκτακόσια πενήντα εννέα (859) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών».
  • Σαράντα πέντε (45) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Παιγνίων».
  • Πενήντα οκτώ (58) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
  • Τρακόσια εβδομήντα δύο (372) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κ.λ.π.).

Εξιχνιάσθηκαν :

  • Σαράντα τρεις (43) ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.
  • Είκοσι τρεις (23) ληστείες σε super market -πρατήρια καυσίμων .
  • Δεκατρείς (13) ληστείες σε καταστήματα τραπεζών.
  • Τέσσερις (4) ληστείες σε φαρμακεία.
  • Σαράντα τρεις (43) κλοπές οχημάτων.
  • Δώδεκα (12) διαρρήξεις οικιών.
  • Εκατόν τριάντα τρεις (133) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
  • Δώδεκα (12) απάτες σε βάρος ιδιοκτητών-ενοικιαστών διαμερισμάτων.
  • Εξαρθρώθηκαν:
  • Δύο (2) σπείρες που διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις οικιών.
  • Δύο (2) σπείρες που διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων.
  • Δύο (2) σπείρες διακίνησης ναρκωτικών.
  • Μία (1) σπείρα που διέπραττε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
  • Μία (1) σπείρα που διέπραττε κλοπές καλωδίων Ο.Σ.Ε.
  • Δύο (2) σπείρες που κατακρατούσαν παράνομα αλλοδαπούς.
  • Μία (1) σπείρα που διέπραττε ληστείες σε super market - πρατήρια καυσίμων.

Κατασχέθηκαν :

Κάνναβη : -6.280 - γραμμ.

  • Ηρωίνη : - 75.232- γραμμ.
  • Κοκαΐνη : -1. 610 - γραμμ.
  • Μεθαδόνη : -397 - γραμμ.
  • Ναρκωτικά χάπια : -1.743- δισκία ( HIPNOSEDON , VULBEGAL , ΜΕΘΑΔΟΝΗ κ.α.)
  • Δενδρύλλια : -120-
  • Όπιο : -0,4- γραμμ.
  • Zυγαριές : -3-
  • Πιστόλια : -11-
  • Κυνηγετικά όπλα : -20-
  • Φυσίγγια : -495-
  • Μαχαίρια : -28-
  • Ράβδοι : -4-
  • Χειροβομβίδες: -4-
  • Γεμιστήρες : -6-
  • Κατασχεθέντα οχήματα : -22-
  • Παιγνιομηχανήματα – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές : -326-
  • Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD – DVD ) : -14.653-
  • Διάφορα πλαστά έγγραφα (Δελτ. Ταυτότητας, Ασύλου Αλλοδαπού κ.α.): -152-
  • Πλαστά χαρτονομίσματα (διαφόρων αξιών) : -421-
  • Χρηματικό ποσό : -52.210- ευρώ
  • Πακέτα τσιγάρα : -1.041-
  • Κινητά τηλέφωνα : -69-
  • Ανευρεθέντα - κλαπέντα οχήματα και μοτ/τες : -128-

Αλβανοί είχαν σκοτώσει τον ομοεθνή τους

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, που έλαβε χώρα από 04.00 έως 06.00΄ώρας της 17-05-2010 στην πόλη της Καρδίτσας. Συνελήφθη ένας από τους δράστες (25χρονος υπήκοος Αλβανίας), ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.
Ειδικότερα, από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, ενεργώντας με πρόθεση, γρονθοκόπησαν και προκάλεσαν βαριές σωματικές κακώσεις, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 34χρονο ως άνω υπήκοο Αλβανίας. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν εντός του επιβατικού Ι.Χ. αυτοκινήτου του, επί του πεζοδρόμου Αλεξοπούλου, στην Καρδίτσα, όπου και εντοπίσθηκε την 15.00 ώρα της 18-05-2010. Επιπλέον ο συλληφθείς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μόνιμος κάτοικος Καρδίτσας, αμέσως μετά την πράξη, αναχώρησε από την πόλη της Καρδίτσας για Αθήνα.
Ο δράστης συνελήφθη χθες (15-06-2010) κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Καρδίτσας και φρουρείται κρατούμενος και νοσηλευόμενος σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου την 12/13-06-2010, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από δύο (2) βολίδες πυροβόλου όπλου, που δέχθηκε στην θωρακική χώρα, από άγνωστα άτομα στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε προφυλακισθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ πρόσφατα αποφυλακίσθηκε από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του την 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και της απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα μας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Διαδυκτιακό παράνομο στοίχημα σε καφετέρια

Συνελήφθη χθες (15-6-2010) στην περιοχή Τούμπας 38χρονη υπεύθυνη καταστήματος καφετέριας, διότι λειτουργούσε το κατάστημα ως πρακτορείο στοιχήματος.
Αναλυτικότερα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι, η 38χρονη, με τη συνεργασία 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό σε σχετική ιστοσελίδα του διαδικτύου, είχαν οργανώσει και διενεργούσαν στο κατάστημα παράνομο στοίχημα, που αφορούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες του τρέχοντος παγκοσμίου κυπέλλου, υποκαθιστώντας τα νόμιμα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π., ενώ ο λογαριασμός είχε καθημερινή κίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω πιστωτικών καρτών που ανήκουν στον 37χρονο.
Για τη διενέργεια του στοιχήματος είχαν εγκαταστήσει στο κατάστημα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, ο οποίος κατασχέθηκε, ενώ εντός του καταστήματος βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένας εκτυπωτής, κουπόνια με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου και τις αποδόσεις αυτών, μια απόδειξη όπου αναγράφονταν το ιστορικό παράνομου στοιχήματος των δύο τελευταίων ημερών, συνολικού ποσού 1.515 € , δύο σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος από 1-1-2009 μέχρι και 15-6-2010, συνολικού ποσού 413.677,90 €, είκοσι τέσσερις (24) σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος του τρέχοντος έτους, συνολικού ποσού 57.800 €, πρόχειρα κουπόνια στοιχήματος, πελατολόγιο με ποσά πονταρίσματος και υπόλοιπα χρεωστικά πελατών και μια σελίδα, στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό της ιστοσελίδας.
Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ημεδαπός ετών 76, καθώς και ο παραπάνω 37χρονος απουσίαζαν την ώρα του ελέγχου και αναζητούνται. Η 38χρονη ημεδαπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα.

31 οι διακινητές λαθρομεταναστών απο τις αρχές του έτους


Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες σήμερα (14-06-2010), από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και Ιράκ, ηλικίας 48 και 34 ετών αντίστοιχα, κατ. Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων, διότι με πλαστικές βάρκες μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας επτά (7) λαθρομετανάστες.
- Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.
- Οι συλληφθέντες σήμερα (14-6-2010) θα παραπεμφθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
- Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
- Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
- Στο πλαίσιο αυτό, από αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά τριάντα ένας (31) διακινητές λαθρομεταναστών

102 ναρκωτικά χαπάκια είχαν δυο 25χρονοι


Συνελήφθησαν χθες (15–6–2010) και ώρα 16.00 στην πόλη του Αγίου Νικολάου, από Αστυνομικούς Δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Αγίου Νικολάου δύο (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 25 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (χάπια) και πλαστογραφία ιατρικών συνταγών.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Στα πλαίσια πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διενήργησαν έλεγχο στα προαναφερόμενα άτομα, κατά τον οποίο βρέθηκαν να κατέχουν σε τσάντα χειρός και στα ενδύματά τους :
Πενήντα τέσσερα (54) ναρκωτικά χάπια VULBEGAL, των 2 & 1 mg .
Είκοσι έξι (26) ναρκωτικά χάπια HIPNOSEDON, του 1 mg .
Είκοσι δύο (22) ναρκωτικά χάπια LEXOTANIL, των 6 mg .
Ένα (1) τεμάχιο βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη.
Μία (1) χρησιμοποιημένη σύριγγα.
Τρεις (3) πλαστές ιατρικές συνταγές.
Ναρκωτικά χάπια, πλαστές ιατρικές συνταγές και λοιπά αντικείμενα χρήσης ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν, συλληφθέντες με τη σχηματι-ζόμενη σε βάρος τους δικογραφία θα αποσταλούν αρμοδίως.

Πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ προσπάθησαν να ρίξουν στην αγορά


Συνελήφθησαν χθες (15-06-2010) και περί ώρα 11.00΄ στις Μοίρες Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, δύο(2) αλλοδαποί ομοεθνείς, ηλικίας 19 και 25 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Η σύλληψή τους έγινε όταν, ύστερα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, δύο (2) αλλοδαποί, κατέχουν πλαστά χαρτονομίσματα και θα επιχειρήσουν να τα διαθέσουν σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής των Μοιρών, εντοπίσθηκαν και σε έρευνες που τους έγιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν :
- Σαράντα επτά (47) χαρτονομίσματα των (100) ευρώ
- Ένα(1) κινητό τηλέφωνο
- Χρηματικό ποσό των (210) ευρώ
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πριν τη σύλληψή τους, είχαν μεταβεί σε κατάστημα αθλητικών, ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής και είχαν αγοράσει διάφορα είδη, συνολικής αξίας 30 ευρώ, διαθέτοντας ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των (100) ευρώ, το οποίο παραδόθηκε από την παθούσα στην Υπηρεσία μας και κατασχέθηκε.
Επίσης, νωρίτερα είχαν επιχειρήσει, την αγορά προϊόντων, από κατάστημα SUPER - MARKET , με την χρήση πλαστού χαρτονομίσματος, χωρίς όμως να το επιτύχουν, καθ’ όσον η μη γνησιότητά του έγινε αντιληπτή από τον 34χρονο ιδιοκτήτη του.

15/6/10

Ελεύθερος ο 40 χρονος τεχνικός για την πορνογραφία ανηλίκων

Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή και χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 40χρονος τεχνικός από το Αίγιο ο οποίος είχε συλληφθεί για σωματεμπορία και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο τεχνικός αρνήθηκε κάθε κατηγορία και είπε ότι δεν γνώριζε την ηλικία του 16χρονου αγοριού με το οποίο συζούσε και διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, επειδή του το είχε σκοπίμως αποκρύψει. Στον 16χρονο ρίχνει όμως και τις ευθύνες για το πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο λέγοντας πως οι φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Facebook, είχαν αναρτηθεί από τον ανήλικο και δεν της είχε δημοσιοποιήσει εκείνος.

13 και 14 ετών ληστές σε μπάρ

Ρομά ανήλικοι ηλικίας 13 και 14 ετών ήταν οι δράστες της ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε μπαρ στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.
Οι ανήλικοι Ρομά μπήκαν στο μπαρ και δείχνοντας το όπλο τους στην ιδιοκτήτρια της πήραν τις εισπράξεις και εξαφανίτηκαν. Το βράδυ όμως της ίδιας μέρας επέστρεψαν στο μπαρ, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την προσοχή, να αναγνωριστούν από την ιδιοκτήτρια και να συλληφθούν από άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας Δίας.

Στοιχεία σοκ απο την ΕΛ.ΑΣ







Για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει στοιχεία της δραστηριότητάς της ανά μήνα και σε ολόκληρη την επικράτεια. Με συνέπεια στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, η Ελληνική Αστυνομία θα δημοσιεύει στο εξής συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων ξεκινώντας από τον περασμένο Μάιο, ενώ θα αναφέρονται ενδεικτικά σημαντικές υποθέσεις με σημαντικό κοινωνικό όφελος.Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν συνολικά -21.993- άτομα και ειδικότερα:




  • 24 άτομα για ανθρωποκτονία


  • 131 άτομα για ληστείες


  • 1.188 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις


  • 1.289 άτομα για ναρκωτικά


  • 1.851 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.)


  • 12.149 άτομα για παράνομη είσοδο ή/και παραμονή στη χώρα


  • 152 άτομα για διακίνηση μη νομίμων μεταναστών


  • 5.209 άτομα για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν:




  • 21 ανθρωποκτονίες


  • 119 ληστείες


  • 1.014 κλοπές – διαρρήξεις


  • 94 υποθέσεις ναρκωτικών


  • 383 λοιπά αδικήματα

Εξαρθρώθηκαν:




  • 21 σπείρες που διέπρατταν ληστείες-κλοπές-διαρρήξεις


  • 16 σπείρες διακίνησης ναρκωτικών


  • 3 σπείρες κλοπής καλωδίων του ΟΣΕ


  • 3 σπείρες διακίνησης λαθρομεταναστών


  • 3 σπείρες για λοιπά αδικήματα


  • 1 σπείρα που διέπραττε ανθρωποκτονίες

Κατασχέθηκαν (ενδεικτικά) :




  • Ηρωίνη : 10.693,09 gr


  • Κοκαΐνη : 1 . 193,1 gr


  • Κάνναβη: 646.186,1 gr


  • Δενδρύλλια κάνναβης: 534


  • Τσιγαριλίκια: 31


  • Δισκία ναρκωτικών: 5.752


  • Χρηματικό ποσό: 163.228,15 Ευρώ και 5 λίρες Αγγλίας


  • Μαχαίρια-γκλοπ-κλπ: 238


  • Κυνηγετικά όπλα : 48


  • Πιστόλια-περίστροφα, REPLICA , κρότου, κλπ: 259


  • Φυσίγγια: 2 . 725


  • Κλεψίτυποι Ψηφιακοί δίσκοι ( C D - DVD ): 38.198

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, όπως:


Ομάδα "Ζ" και ομάδα "Δίας" χτυπά το έγκλημα

Συνελήφθησαν χθες (14-6-2010), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τέσσερις ομογενείς ηλικίας 22, 25, 27 και 32 ετών, για ληστεία.
Συγκεκριμένα, περί ώρα 20:45 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή των Συκεών, οι προαναφερόμενοι, αφού εισήλθαν σε γραφεία ραδιοταξί, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της ομάδας “Ζ” και κατόπιν εκτεταμένων αναζητήσεων, οι τέσσερις ομογενείς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα

70.000,00 ευρώ το κέρδος απο την απάτη που είχαν στήσει



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο άντρες και μία γυναίκα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από σχετική καταγγελία τεσσάρων ημεδαπών στις αρχές του 2009, προέκυψε ότι οι δύο άντρες κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανάγκη των προαναφερόμενων καταγγελλόντων, εξαπατούσαν τραπεζικά ιδρύματα με την κατάρτιση και χρήση πλαστών εγγράφων. Συγκεκριμένα, αφού υπέβαλαν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις με ψευδή εισοδήματα, παρά τη μηδενική φορολογική δήλωση των τεσσάρων ημεδαπών (άνεργοι), κατάφεραν να εγκριθούν και να εκταμιευτούν μεγάλα χρηματικά ποσά, μέρος των οποίων παρέδιδαν στους ενδιαφερόμενους, ενώ κρατούσαν οι ίδιοι το μεγαλύτερο ποσοστό, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, στην ομάδα αυτή συμμετείχε και 41χρονη τραπεζική υπάλληλος, η οποία πραγματοποιούσε τη διαδικασία για την έγκριση και χορήγηση των δανείων σε χρόνο κατά τον οποίο το τραπεζικό υποκατάστημα ήταν κλειστό κι ενώ γνώριζε την πλαστότητα των εγγράφων.
Από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας εντοπίστηκαν ένας εκ των αντρών και η 41χρονη ημεδαπή. Πρόκειται για 36χρονο άντρα, ο οποίος ομολόγησε τόσο τη δική του συμμετοχή στην υπόθεση, όσο και της 41χρονης, κάτι που η ίδια αρνείται. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του έτερου συνεργού.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι, οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου 2008, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 70.000 ευρώ, από τα οποία οι δανειολήπτες έπαιρναν ελάχιστο ποσοστό.
Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί η έκταση της απάτης.

Πατήρ και υιός Α.Ε.

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 52 και 26 ετών (πατέρας - υιός), για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2009, με το πρόσχημα της δυνατότητάς τους για εύρεση αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων σε πολύ χαμηλές τιμές από χώρα της Βόρειας Ευρώπης, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ενδιαφερόμενους πελάτες, ζητώντας τους να τα καταθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν οι ίδιοι.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, διαπιστώθηκε οτι εξαπάτησαν τρείς ημεδαπούς ηλικίας 48, 54 και 58 ετών, αποσπώντας τους χρηματικό ποσό της τάξης των 37.200 ευρώ, για την αγορά ενός γεωργικού μηχανήματος και δύο ΙΧΕ αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 84.930 ευρώ.
Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δείχνει» τον ανήλικο ο 40χρονος για τις φωτογραφίες

Την εκδοχή ότι οι φωτογραφίες που προβάλλονταν στην ιστοσελίδα του στο “Facebook” είχαν αναρτηθεί από τον ανήλικο και δεν της είχε δημοσιοποιήσει εκείνος, προβάλλει ο 40χρονος Αιγιώτης που συνελήφθη από αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος, που είχε εργαστεί ως τεχνικός ραδιοφώνου στην Αιγιάλεια, οδηγείται αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της διακίνησης πορνογραφικού υλικού και σωματεμπορίας. «Δεν είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες από τον πελάτη μου, αλλά από τον ίδιο τον ανήλικο» υποστηρίζει στην «ΠτΔ» ο συνήγορός του Γιάννης Αποστολόπουλος. Σημειώνει επίσης ότι ο νεαρός που εμφανίζεται στις φωτογραφίες τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 18. «Δεν γνώριζε ο πελάτης μου ότι συναναστρεφόταν με ανήλικο. Του είχε πει ότι είναι πάνω από 18 ετών» υποστηρίζει ο κ. Αποστολόπουλος. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 40χρονου επειδή είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του προκλητικές φωτογραφίες του ανήλικου και τον εμφάνιζε σε διεγερτικές στάσεις. Ο ανήλικος είναι μαθητής Λυκείου και κατάγεται από γειτονικό νομό. Οι γονείς του είχαν νοικιάσει στην Πάτρα σπίτι για να μένει και να ολοκληρώσει εδώ το σχολείο επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει στην περιοχή του.


14/6/10

Συνέλαβαν το δολοφόνο του Άντη Χατζηκωστή

Συμπληρώνεται το παζλ της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή μετά και τη σύλληψη του Γρηγόρη Ξενοφώντος, που φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε τη σκανδάλη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο Ξενοφώντος συνελλήφθη από τις αρχές της Μολδαβίας, δυνάμει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί από την Αστυνομία Κύπρου. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Ξενοφώντος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις Μολδαβικές Αρχές που βρισκόταν σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κυπριακές. Εξαιτίας των φόβων που υπήρχαν ότι θα μπορούσε κάποιος να πληροφορήσει τον ύποπτο για το ενδεχόμενο σύλληψής του τόσο η κυπριακή Αστυνομία όσο και η αντίστοιχη της Μολδαβίας ενήργησαν με πάσα μυστικότητα έως ότου φέρουν εις πέρας την αποστολή.Συγκεκριμένα επιλέγηκε η μέρα γεννεθλίων της συζύγου του Ξενοφώντος και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην οικία της συζύγου του. Στην επιχείρηση συμμετείχε και Κύπριος Αστυνομικός που την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν στη Μολδαβνία για να βοηθήσει στην επιχείρηση.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, "ενημερώθηκαμε πριν από 45 περίπου λεπτά επισήμως ότι έχει συλληφθεί. Και αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στις κυπριακές αρχές". Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να επιστρέψει στην Κύπρο ο Ξενοφώντος. Έγκυροι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως ο χρόνος που μεσολάβησε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έδωσε το απαραίτητο περιθώριο να ενημερωθεί για τις καταθέσεις των φερόμενων ως συνεργών του και να προετοιμαστεί καταλλήλως. Πάντως αύριο στην Εισαγγελία θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Προτιμούσε τα ηλεκτρικά είδη να κλέβει

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Γλυφάδα, συνέλαβαν 29χρονος ημεδαπό, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές».
Στην κατοχή του βρέθηκε μια τσάντα που περιείχε 46 συσκευές κινητής τηλεφωνίας τις οποίες είχε αφαιρέσει από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών στην περιοχή της Γλυφάδας και στο οποίο είχε εισέλθει με την μέθοδο του ΡΙΦΙΦΙ.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α Γλυφάδας προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με άλλους συνεργούς του, που αναζητούνται, είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο (ΡΙΦΙΦΙ) έξι (6) διαρρήξεις καταστημάτων πώλησης ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Βόλτα με σκοπό τον βιασμό

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, συνέλαβαν 22χρονο ημεδαπό ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μιας 24χρονης ημεδαπής .
Ειδικότερα, σήμερα, πρωινές ώρες, καταγγέλθηκε στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, από την 24χρονη, ότι ο 22χρονος, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, αφού την επιβίβασε στο ΙΧΕ αυτ/το του, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία του Αδελιανού Κάμπου και ασκώντας σωματική βία, την ανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, περί ώρα 14.00, εντοπίσθηκε ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ομολόγησε την πράξη του και κρατείται.
Ο 22χρονος δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

42 σπίτια είχαν ξαφρίσει

Αστυνομικοί του Τ.Α. Κορωπίου και της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνέλαβαν τρείς (3) αλλοδαπούς , υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 43 και 44 ετών κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία πρωινές και απογευματινές ώρες ,σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής και ενώ οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε οικίες είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, είτε διαρρηγνύοντας αυτά και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει σαράντα δύο (42) κλοπές-διαρρήξεις οικιών και αναλυτικά:
· Δεκαοκτώ (18) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Κορωπίου.
· Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Μαρκόπουλου.
· Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Παιανίας.
· Έξι (6) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Καλυβίων.
· Ένδεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Κερατέας.
· Μία (1) διάρρηξη-κλοπή οικίας στη περιοχή Παλλήνης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκαν στην οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, Η/Υ ,κινητών τηλεφώνων, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.
Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στο Τ.Α. Κορωπίου για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σοκ και αποτροπιασμός στο Κιάτο

Συνελήφθη ένας 76χρονος για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικου αγοριού 13 ετών, στην εξοχική κατοικία του στο Κιάτο Κορινθίας, ύστερα από καταγγελία της μητέρας του, σύμφωνα με την οποία ο ηλικιωμένος έκανε ασελγείς πράξεις στον ανήλικο και στη συνέχεια με την άσκηση βίας αποπειράθηκε να τον βιάσει, πράξη που δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρουσίας συγγενικού προσώπου που τον αναζητούσε.Ο 76χρονος θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου. Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοψυχολόγο, με μέριμνα του αστυνομικού τμήματος Κιάτου, που ενεργεί προανάκριση.

Πεζοί μετέφεραν 18 κιλά χασίς

Στο Δ.Δ Κώτσικας Φιλιατών Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς ενώ αναζητείται ένας ακόμα γιατί μετέφεραν πεζοί τέσσερις (4) σάκους που περιείχαν έντεκα (11) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (χασίς) συνολικού βάρους δεκαοκτώ (18) κιλών και τετρακοσίων τριάντα έξι (436) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση

Σύλληψη "δορυφορική"



Από τη Δ.Α.Α/Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ.
Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, όπου συνελήφθησαν τέσσερεις (4) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων «ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» και για «ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΠΑΠ ».
Ειδικότερα, από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ( MULTICHOICE ) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) οι οποίοι λειτουργώντας ως διαχειριστές ιστοσελίδων αναμετέδιδαν παράνομα μέσω Διαδικτύου και με χρήση της τεχνολογίας ζωντανής ροής εικόνας και ήχου ( live streaming ) σε πλήθος χρηστών ΙΝΤΕΡΝΕΤ το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό δορυφορικό σήμα των αθλητικών καναλιών του μπουκέτου της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA , που εμπορεύεται η εγκαλούσα εταιρία, χωρίς οι τελευταίοι να καταβάλλουν τη νόμιμη χρηματική συνδρομή.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αριθμός των χρηστών που δέχονταν και απολάμβαναν την δωρεάν παράνομη θέαση της συνδρομητικής πλατφόρμας υπερβαίνει τους -59.160- προκαλώντας ζημία τόσο στην «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ ΕΛΛΑΣ» όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με έκθεση της εγκαλούσας εταιρίας που εμπεριέχεται στην υποβληθείσα μήνυση, η ζημία της εταιρίας ανά έτος από την ως άνω περιγραφόμενη παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στο ποσό των -37.978.603,20- ευρώ, ενώ η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των -8.165.399- ευρώ.
Κατά τη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι στην ιστοσελίδα η οποία είχε υψηλή επισκεψιμότητα, υπήρχαν διαφημιστικές καταχωρήσεις διαφόρων εταιριών, διεξαγωγής στοιχημάτων κ.α., γεγονός το οποίο αποδεικνύει την εκ μέρους των διαχειριστών της ιστοσελίδας αποκόμιση χρηματικού οφέλους.
Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένας (1) φορητός Η/Υ μέσω του οποίου γινόταν η διαχείριση της ιστοσελίδας.
· δύο (2) δορυφορικοί δέκτες παρανόμως προγραμματισμένοι για θέαση μέσω διαδικτύου συνδρομητικών καναλιών της NOVA άνευ καταβολής χρηματικής συνδρομής.
· δύο (2) προγραμματιστές καρτών.
· τρεις(3) δίσκοι Η/Υ και μία (1) συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο ( modem - router ).

Κουκούλες,όπλα,ζυγαριά ακριβείας,χασίς τα ευρήματα σε σπίτι

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Άργος, για κατοχή ναρκωτικών, ενώ εναντίον τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρέθηκαν να κατέχουν, στην αποθήκη του ενός, ποσότητα χασίς βάρους 108 γραμμαρίων, τριάντα σπόροι χασίς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Στο σπίτι του δεύτερου άνδρα βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα χασίς βάρους 16,6 γραμμαρίων, υπολείμματα...κάνναβης βάρους 7,4 γραμμαρίων, μια κουκούλα μαύρου χρώματος με ανοίγματα στο στόμα και τα μάτια, δύο κυνηγετικά όπλα (τα οποία κατείχε παράνομα), δύο ηλεκτρογεννήτριες, διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα ζευγάρι γάντια. Μάλιστα, σε βάρος του πρώτου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και σε βάρος του δεύτερου μία καταδικαστική απόφαση.Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου.Οι ναρκωτικές ουσίες, η ηλεκτρονική ζυγαριά και τα όπλα κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για εξέταση.Τα υπόλοιπα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν επίσης και ερευνάται η προέλευσή τους, ενώ προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Άργους.