12/6/10

Συνελήφθη ο συνεργός του ψυχρού εκτελεστή

Στα χέρια της Ασφάλειας Αμαλιάδος βρίσκεται ο συνεργός του δράστη της απόπειρας δολοφονίας κατά του Διονυσίου Ντούρου στην Ροβιάτα. Πρόκειται για τον 56χρονο Φ.Ρ από το Αίγιο ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αμαλιάδος.Οι άνδρες της Ασφάλειας έφθασαν στο ίχνη του αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεγαν με ιδιαίτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή.
Τον 56χρονο τον είχαν δει από νωρίς στο χωριό που τριγυρνούσε με το ασημί Hyundai κάτοικοι και είχαν συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Συναντήθηκε με τον δράστη σε τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του χωριού όπου τους είδαν. Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνσης Αχαίας κατάφεραν να βρουν και εντοπίσουν τον 56χρονο και να τον συλλάβουν
«Γνωρίζουμε ότι από άγνωστοι άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πυροβολήθηκε ο Ντούρος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος. Το τμήμα ασφαλείας Αμαλιάδος πραγματοποίησε προανάκριση από την οποία προέκυψε ότι συμμετείχε στην απόπειρα και ένας Έλληνας που βρισκόταν από το απόγευμα στην περιοχή μαζί με τον δράστη.
Είχαν κοινές εμφανίσεις συναντήθηκαν σε κάποιο σημείο και από ότι προέκυψε συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Διονυσίου Ντούρου. Αυτός συνελήφθη και οδηγείτε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος», επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ Μαρτζάκλης που έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Διοικητή της Ασφάλειας Αμαλιάδος κ Βασίλη Κυριακόπουλο.
Χθες στην Αμαλιάδα βρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος υποστράτηγος κ Σωτήρης Χρονόπουλος που παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.
Για ληστεία Κινινή
Η δεύτερη επιτυχία της Ασφάλειας Αμαλιάδος είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης της Ληστείας κατά της Ελένης Κινινή στις 28 Σεπετεμβρίου του 2009.
Μετά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Αμαλιάδος κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο δραστών που είναι αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη από άνδρες της Α.Δ. Αχαίας και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
«Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της Ασφάλειας Αμαλιάδος και τους αστυνομικούς της υπηρεσίας για το γεγονός ότι εργάστηκαν με πάθος και έβγαλαν αυτές τις δυο υποθέσεις καθώς και τους άνδρες της Α.Δ. Αχαίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε στις δυο αυτές υποθέσεις. Η αστυνομία δεν παραπάτα καμία υπόθεση και εργάζεται πάνω σε αυτές μέχρι να τις εξιχνιάσει», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ Αριστείδης Μαρτζάκλης.
«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες της υπηρεσίας για την εργατικότητα που επέδειξαν και καταφέραμε να εξιχνιάσουμε τις δύο αυτές υποθέσεις καθώς επίσης και τους άστυνομικούς όλων των υπηρεσιών της Α.Δ Ηλείας και Αχαίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε», επεσήμανε ο διοικητής της Ασφάλειας Αμαλιάδος κ Βασίλης Κυριακόπουλος.
Παναγιώτης Παυλόπουλος


ΤΝΤ όπλα και δενδρύλλια στο Λασίθι





Οπλισμός και ναρκωτικά στην Κρήτη



Συνελήφθησαν χθες πρωινές ώρες της Παρασκευής (11 – 6 – 2010) , στη Σητεία , Ιεράπετρα και στο Δ. Δ. Ζάκρου – Σητείας , τέσσερις (4) ημεδαποί , ηλικίας 64, 31, 46 και 55 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι οι δύο (2) εξ αυτών για κατοχή, καλλιέργεια , αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και οι άλλοι δύο (2) για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών. Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών , σχεδιάσθηκε, οργανώθηκε και εκτελέσθηκε μικτή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τ. Δ. Ν. Αγίου Νικολάου , του Τ. Α. Ε. Λασιθίου , του Α. Τ. Σητείας και του Τ. Α. Ιεράπετρας, κατά την οποία ενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες , αγροτικές αποθήκες, οχήμτα και χώρους που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά τα παραπάνω συλληφθέντα άτομα , όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω :

Συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 226 γρ. , επιμερισμένη σε μικρότερες συσκευασίες.

  • Τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης , σε πλήρη ανάπτυξη , ύψους 70 εκ.
  • Δύο (2) πολεμικά όπλα – τυφέκια , αγνώστου διαμετρήματος και προέλευσης , κατοχικής περιόδου (μη ενεργά).
  • Πέντε (5) φυσίγγια (μασούρια) αμμωνιοδυναμίτιδας , συνολικού βάρους 760 γρ.
  • Εκρηκτική ύλη , τύπου ΤΝΤ , βάρους 1000 γρ.
  • Σαράντα ένα (41) πλήρη φυσίγγια , εύχρηστα, πολεμικού τυφεκίου , διαμετρήματος 6,5 m . m .
  • Ένα (1) περίστροφο , ιταλικής κατασκευής, διαμετρήματος 0,38 m . m . , τύπου REBLIKA .
  • Πέντε (5) εύχρηστα κυνηγητικά όπλα cal 12 (2 καραμπίνες , 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο).
  • Δύο (2) αεροβόλα όπλα , μάρκας DIANA , cal 4,5.
  • Τριακόσια ογδόντα δύο (382) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου , διαμετρήματος cal 12.
  • Δύο (2) μεταλλικές ξιφολόγχες , μήκους λεπίδας 52 & 56 εκ. αντίστοιχα, πολεμικών τυφεκίων με τις θήκες τους. Οι ως άνω αστυνομικοί έλεγχοι και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Α. Δ. Λασιθίου , αποτελούν συνέχεια ανάλογων δραστηριοτήτων , οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Αρχηγείου του Σώματος και της Γ. Α. Δ. Π. Κρήτης.

Έκλεψε 20 καναρίνια

Διαρρήκτης στη συμπρωτεύουσα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού έκλεψε ακόμη και καναρίνια. Ούτε ένα ούτε δυο αλλά είκοσι. Πιο συγκεκριμένα δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νεαπόλεως, σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην περιοχή του Φιλύρου. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, ενεργώντας κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε χρονικό διάστημα 8 μηνών (από Νοέμβριο 2009 ως αρχές Ιουνίου 2010), δρώντας αποκλειστικά στην προαναφερθείσα περιοχή, διέρρηξε 21 οικίες, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε:

  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ, περίπου,
  • Κοσμήματα,
  • Τέσσερις (4) φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές,
  • Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές,
  • Διάφορα μηχανήματα (χορτοκοπτικά κ.α),
  • Άλλα αντικείμενα, όπως σωσίβια, φωτοβολίδες διάσωσης κτλ,
  • Είκοσι (20) καναρίνια αξίας 800 ευρώ. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στις 40.000 ευρώ.

Οι χασισοκαλλιεργητές έπιασαν δουλειά

1. Συνελήφθη , χθες (11-6-2010) και περί ώρα 21:30 στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς, κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην πόλη του Ηρακλείου, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρεις (3) ποσότητες κοκαΐνης συνολικού μ.β. 45,6 γραμμαρίων

  • Μία (1) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μ.β. 0,5 γραμμαρίων
  • Δύο (2) ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
  • Δέκα (10) νάιλον , ισομεγέθη αποκόμματα για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • 2. Στα πλαίσια εξερευνήσεων για την ανεύρεση φυτειών κάνναβης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες (11-6-2010) και πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών Ηρακλείου, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, φυτεία κάνναβης, η οποία βρισκόταν σε τρία (3) διαφορετικά σημεία, σε πρανές ποταμού. Ειδικότερα, βρέθηκε μία (1) φυτεία κάνναβης και δύο (2) εκτάσεις στο στάδιο της προετοιμασίας της φυτείας.

Κατά την εξερεύνηση των χώρων βρέθηκαν , εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριακόσια έξι (306) φυτά κάνναβης , ύψους (5) έως και (20) εκατοστών.

Ένα (1) αυτοσχέδιο φυτώριο, στο στάδιο του φυτρώματος.

Διάφορα αντικείμενα ( αρδευτικά εξαρτήματα- γεωργικά εργαλεία), τα οποία θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση.

Η φύλαξη της φυτείας κρίθηκε αδόκιμη, εξαιτίας του ότι, οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, κατά την εξερεύνηση του χώρου. Δράστες αναζητούνται.

Το παραεμπόριο καλά κρατεί

Ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σημειώθηκαν για παραεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, τροχαίες παραβάσεις, παράνομη μίσθωση κτιρίων και άλλα αδικήματα. Την 10 και 11/6/ 2010 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α. Παραεμπόριο:

· Σε ελέγχους που ενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους –πλατείες του κέντρου της Αθήνας ελέγχθηκαν -92- άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά -2.477- είδη τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

Β. Παράνομη μίσθωση κτιρίων και υγειονομικές παραβάσεις:

· Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν δύο (2) κτίρια και προσήχθησαν ογδόντα δύο (82) άτομα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους επτά (7) γραμμαρίων και ογδόντα πέντε (85) μαχαίρια. Μετά τον έλεγχο συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προέβησαν στην απολύμανση των κτιρίων.

Γ. Τροχαίες παραβάσεις:

· Σε ελέγχους τροχαίας, για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Αθηνών-Σουνίου, επιβλήθηκαν -131- διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν -42- άδειες ικανότητας οδήγησης, -10- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και -15- άδειες κυκλοφορίας οχήματος.

Σε ελέγχους τροχαίας για διαπίστωση παραβάσεων στάθμευσης, πλησίον νυχτερινών κέντρων, επιδόθηκαν -41- κλήσεις παράνομης στάθμευσης και συνελήφθησαν δύο (2) υπεύθυνοι και δύο (2) υπάλληλοι που αυθαίρετα καταλάμβαναν τμήματα οδοστρώματος για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε πελάτες των καταστημάτων.

Δ. Άλλα αδικήματα:

Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Α. Λιοσίων, Αχαρνών, Μεγάρων και Σπάτων :

· Ελέγχθηκαν : -72- άτομα, -30- οχήματα και -7- οικίες.

· Προσήχθησαν : -59- άτομα.

· Συνελήφθησαν : -8- άτομα (Ν. περί ναρκωτικών -1-, Ν. περί όπλων -1- , φυγόποινοι -6-). ·Βεβαιώθηκαν : 12 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Σεσημασμένος απο παλιά

Γράφει ο βασίλης χήτος



Χαροπαλεύει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο ο παλιός γνώριμος των αρχών Διονύσης Ντούρος, που πυροβολήθηκε απο άγνωστο εκτελεστή στο χωριό του, τα Ροβιάτα του δήμου Αμαλιάδας, έξω μάλιστα απο το καφενείο του πατέρα του. Ο Ντούρος [φωτο] μόλις που είχε αποβιβαστεί απο τη Mercedes του όταν πυροβολήθηκε. Ο σεσημασμένος τον Αύγουστο του 2009 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν κατασκεύαζε βόμβα στην αυλή του σπιτιού φίλου του στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε πυροσβεστήρα όταν έσκασε. Ο Ντούρος μεταφέρθηκε στην Αθήνα και νοσηλεύτηκε για πολλές ημέρες στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Ο φίλος του ανέφερε πως έφτιαχναν "δυναμίτη¨για να ψαρέψουν. Οι αρχές όμως θεωρούν πιθανόν να πρόκειται για βόμβα που ...ετοιμοπαράδοτα θα πήγαινε για νυχτερινό κέντρο των Αθηνών. Ο Ντούρος έγινε γνωστός τον Φεβρουάριο του 1999 όταν μαζί με ληστές συνεργούς του κατέφυγαν στα χιονισμένα βουνά της ορεινής Κορινθίας για να ξεφύγουν απο τους αστυνομικούς-διώκτες τους. Αρχηγός στην παρέα ήταν ο Χάρις Τεμπερεκίδης κακοποιός του κοινού ποινικού δικαίου, που όμως άφησε μεγάλο όνομα στις φυλακές αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα των κρατουμένων στις φυλακές-κολαστήρια όπως ήταν το μπουντρούμι της Κέρκυρας. Οι τέσσερις συνολικά ληστές είχαν αρπάξει 6 εκατομμύρια απο την Αγροτική τράπεζα στην Κλειτορία Αχαϊας, έγιναν όμως αντιληπτοί κατά τη διαφυγή τους απο αστυνομικούς και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο τους, για να χαθούν στις κάτασπρες πλαγιές του Χελμού. Ύστερα απο ανθρωποκυνηγητό ημερών άνδρες της ΕΚΑΜ τραυμάτισαν θανάσιμα τον τον Αντώνη Φραντζή και τον Χάρι Τεμπερεκίδη θρύλο των φυλακών. Ο Γιάννης Καραδήμος και ο Διονύσης Ντούρος εξουθενομένοι έπεσαν σε αστυνομικά χέρια. Για τον Ντούρο μάλιστα απο τα κρυολογήματα οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν δάκτυλα των ποδιών του. Για το συμβόλαιο θανάτου στην Αμαλιάδα Αξιωματικός της ΓΑΔΑ ανέφερε στο "Crimes on air" πως κρύβει πολλές εκπλήξεις η γενεσιουργός αιτία.

Γυναίκα στον τόπο της δολοφονίας;










Γκένσι Παπακώστα ονομάζεται ο Αλβανός που δολοφονήθηκε χθές το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο του Μεταξουργείου. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τον δολοφόνο ως λεπτό και ψηλό. Ο άνδρας-στόχος πριν δεχτεί τις δολοφονικές βολές φώναξε στον οπλοφόρο στα αλβανικά: "Μην με σκοτώνεις" στοιχείο που κάνει τις αρχές να πιστεύουν πως γνώριζε τον δολοφόνο του. Ο Γκένσι μόλις είδε τον οπλφόρο, κατάλαβε αμέσως τις προθέσεις του και άρχισε να τρέχει. Δεν πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί ούτε πενήντα μέτρα, αφού δέχτηκε τις πρώτες βολίδες. Η Ασφάλεια εξετάζει με προσοχή την πληροφορία αν ο δολοφόνος που έφυγε ατάραχος απο το σημείο είχε για συντροφιά του μια γυναίκα. Αλβανός μικροπωλητής της περιοχής μάλιστα φέρεται να άκουσε τον εκτελεστή να λέει στη γυναίκα: "Τώρα μπορούμε να φύγουμε". Το όνομα του θύματος πάντως θεωρείται "μαϊμού" καθώς με αυτά τα στοιχεία ταυτότητας που περιέχονται και το διαβατήριο του, ενώ εμφανίζεται επώνυμο "ελληνικής καταγωγής" το μικρό όνομα παραπέμπει σε γνήσιο Αλβανό πολίτη.

Χασισοκαλλιεργητής στο Καρλόβασι

Απ' όλα είχε ο μπαξές 51χρονου στο Καρλόβασι της Σάμου. Κοκαϊνη, σπόροι κάνναβης, χασίς σε "σοκολάτα" μέχρι και δενδρύλλια. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:α) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2.037 γρ.. β) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 15,4 γρ.. γ) ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους 4,3 γρ.. δ) δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. ε) το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών. στ) ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) 27 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40-50 εκατοστών. β) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 50,8 γρ. γ) 347 ναρκωτικά δισκία. δ) μία επαναληπτική καραμπίνα άνευ αδείας κατοχής. ε) 430 σπόροι κάνναβης. στ) μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Τέλος, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σε βάρος του δράστη εκκρεμεί ένα ένταλμα σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Πάντα με το κεφάλι ψηλά

Μαθήματα ήθους απο έναν παλιόφιλο τον Γιώργο Χαρβαλιά, που παραιτήθηκε απο Διευθυντής της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" αφού δεν αποδέχτηκε να γίνουν απολύσεις συναδέλφων, όπως ζητούσε η εργοδοσία. Ο Γιώργος ήταν ο μοναδικός που στην πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ύψωσε το ανάστημα του, όταν ο ξένος ηγέτης σε συνάντηση που ζήτησε με Διευθυντές εφημερίδων, τους ανέφερε πως "καλλιεργούν εθνικιστικά πάθη." Στην επιστολή παραίτησης του που αποκάλυψε σήμερα το Fimotro.blog spot.com ο Γιώργος απευθυνόμενος στους συναδέλφους του στο "ΕΘΝΟΣ" επισημαίνει ότι: " Θέλω να πιστεύω πως δεν αδίκησα κανέναν και αν αυτό συνέβη σίγουρα δεν έγινε απο πρόθεση". Ο Γιώργος υπήρξε Διπλωματικός συντάκτης την περίοδο Βουδούρη όταν ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" σάρωνε με αποκαλύψεις αλλά και σε πωλήσεις. Χειρίστηκε τα εθνικά θέματα [κυρίως το Αλβανικό και το ... Τουρκικό] ως "Γεράκι του ρεπορτάζ" και δεν χαρίστηκε σε κανέναν μεγαλοπολιτικό, παρόλο που είχε να κάνει [απο τότε] με το διεφθαρμένο σύστημα των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εξωτερικών, που βούλωνε και βουλώνει ... ανοικτά στόματα ορισμένων δημοσιογράφων.

11/6/10

Φώτο απο το σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλβανός







Νεκρός απο σφαίρα

Στην Αθήνα στην οδό Κεραμέων και Βίκτωρ Ουγκώ αλλοδαπός έπεσε νεκρός απο πυροβολισμό εκτελεστή.Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό αυτή την ώρα.

Η κάνναβη πάει στη Νάξο

Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα 11/6/2010, Αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Α.Τ. Νάξου, κατάφεραν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, να συλλάβουν τρείς ημεδαπούς , μόνιμους κάτοικους Νάξου, και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 37 και 36 ετών, αντίστοιχα και μία γυναίκα ηλικίας 32 ετών, για διακίνηση και εμπορία Ναρκωτικών. Ειδικότερα, την 00:00 ώρα της 11-6-2010, στην Χώρα Νάξου, συνελήφθησαν αρχικά οι δύο άνδρες κατηγορούμενοι, κατά την στιγμή που επιχειρούσαν μεταξύ τους, αγοραπωλησία, ποσότητας 200 γραμμαρίων ναρκωτικής ουσίας, ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, έναντι χρηματικού ποσού 1300€. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 37χρονου όπου διέμενε και η τρίτη κατηγορούμενη, σύζυγος αυτού, η οποία επίσης και συνελήφθη, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν:


· Μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ιδίας ναρκωτικής ουσίας, συνολικού μεικτού βάρους 1.463 γραμμαρίων


· Μία ζυγαριά ακριβείας και


· Δύο κινητά τηλέφωνα.

Λαβράκι έβγαλε ο έλεγχος

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης) συνέλαβαν 37χρονο αλλοδαπό, για παράβαση Ν. περί Όπλων, παράβαση Ν. περί Αλλοδαπών, πλαστογραφία και παράβαση Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Οδό (ύψος Μαιάνδρου), αστυνομικοί της ως άνω Υπηρεσίας, ακινητοποίησαν το όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα στην κατοχή του 37χρονου να εντοπιστεί Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης, τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς, όπου βρέθηκαν:
Ένα (1) πυροβόλο όπλο, με μια γεμιστήρα 8 φυσιγγίων,
Ένας (1) αναπτήρας ομοίωμα πιστολιού,
Τέσσερα (4) πτυσσόμενα στιλέτα,
Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί Υπολογιστές,
Τρεις (3) φωτογραφικές μηχανές,
Δεκατέσσερα (14) λαθραία πακέτα τσιγάρων
Δύο (2) μαχαίρια,
Μία θήκη ζώνης πιστολιού,
10 λίμες διαφόρων μεγεθών
Τέσσερα (4) σπαθιά, ιαπωνικού τύπου
Αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο,
Κλειδιά για θωρακισμένες πόρτες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του.

"Εδώ το καλό μασάζ"


Αυτός είναι ο τεχνικός ραδιοφώνου που διακινούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρο στην Πάτρα, στο διαμέρισμα 16χρονου μαθητή λυκείου απο τον Πύργο. Ο 40χρονος είχε αναρτήσει φωτογραφίες του μαθητή με τον οποίο απ' ότι φαίνεται διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα όπως θα δείτε και στο βιογραφικό του -που αποκαλύπτει το crimes on air- ο 40χρονος γράφει πως κάνει "καλό μασαζάκι". Στο Facebook εξάλλου ανέγραφε και το κινητό του τηλέφωνο.
...MOY ARESOYN TAJIDEIA.PAREES FILIES..FILOKSENO KAI FILOKSENOYME.XOMPI MOY SINEMA.BOLTES.POTAKI.KAFEDAKI.BOLTA ME MIXANES.KANO KALO MASAZAKI..ELATE NA GNORISTOYME.PANTA FILIKOS KAI STI DIA8ESI SAS.....

'Ηταν ... τεχνίτης στο μασάζ ο παιδόφιλος

Τεχνικός ραδιοφώνου στο Αίγιο συνελήφθη για υλικό διακίνησης παιδικής πορνογραφίας. Ο 40χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα όπου διατηρούσε και σπίτι, είχε συνάψει σχέσεις με 16χρονο μαθητή λυκείου απο τον Πύργο, ο οποίος διέμενε μόνος του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο τεχνικός μάλιστα διέδιδε στο ίντερνετ πως μαζί με τον ανήλικο προσφέρονται για ... μασάζ. Η σύλληψη του έγινε απο άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Μάνου Σφακιανάκη. Ο 40χρονος εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα του 16χρονου το οποίο και του το είχαν νοικιάσει οι γονείς του, αφού στο χωριό του Πύργου απ' όπου και κατάγεται δεν υπάρχει λύκειο. Ειδικότερα, από ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και παράλληλα καταγγελιών, διαπιστώθηκε η εμπλοκή ηλεκτρονικών ιχνών Έλληνα χρήστη Ίντερνετ σε online διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη , ταυτοποιήθηκε ψηφιακά, ο προαναφερόμενος συλληφθείς, να διακινεί στο διαδίκτυο και από συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά, γνωστής ταυτότητος σε προκλητικές και ερωτικές φωτογραφήσεις. Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος διακινεί το υλικό παιδικής πορνογραφίας από την Πάτρα. Κατόπιν των παραπάνω Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την 10-06-2010 παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του ανηλίκου, όπου διέμενε και ο κατηγορούμενος αλλά και στην οικία του κατηγορουμένου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν




  • Ένας (1) φορητός Η/Υ.


  • Δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ.


  • Έξι (6) ψηφιακοί δίσκοι DVD .


  • Ένα (1) σπαθί.


  • Ένα (1) ξιφίδιο.

Στα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση. Ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ( face book ) και στο προφίλ που διατηρεί σε αυτή, γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων, με σχετικές αναρτήσεις ότι προσφέρει μετά του ανηλίκου μασάζ, δίνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και παροτρύνοντας χρήστες, ανήλικους και ενήλικους να συνευρεθούν μαζί τους.

Ρουμάνοι διαρρήκτες στον Βύρωνα


Στο Βύρωνα από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 37 και 29 ετών κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» και «για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Βύρωνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω έχουν διαπράξει πέντε (5) διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών, γυαλιών και άλλων αντικειμένων.

Δημοσιογράφος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Ληστείες και εξιχνιάσεις στην Αμαλιάδα

Θύματα ληστών έπεσαν δύο άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην εξιχνίαση της ληστείας που είχε σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Κινινή και της συζύγου του και ήδη έχουν συλλάβει τον ένα δράστη.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 45χρονου Διονύση Ντούρου από τη Ροβιάτα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΠΝΠ.
Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε βάρος ενός 34χρονου από την Πάτρα, στην περιοχή του δάσους του Παλαιοχωρίου και οι δράστες τον ξυλοκόπησαν, τον λήστεψαν και τον εγκατέλειψαν στην περιοχή.
Δύο άλλοι δράστες, επιτέθηκαν σε 79χρονο μέσα στην ταβέρνα του στη Ροβιάτα, του έσκισαν το πουκάμισο και του αφαίρεσαν 10 ευρώ!
Μ.Κ.

10/6/10

Δείτε σε βίντεο που ήταν κρυμμένα τα 75 κιλά ηρωίνης

Άλλο ένα χτύπημα σε εμπόρους ναρκωτικών

Πριν λίγη ώρα σε περιοχή των Ιωαννίνων το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου συνέλαβε Πακιστανό που είχε στην κατοχή του 2 κιλά ακατέργαστη κάνναβη προς πώληση.Οι έρευνες οδήγησαν σε 2 Αλβανούς οι οποίοι κατείχαν και αυτοί 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης έτοιμα προς πώληση.Οι συντονισμένες έρευνες και κινήσεις του τμήματος δίωξης Αγρινίου έχουν ως αποτέλεσμα το τελευταίο καιρό μεγάλο πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας μιας και είναι ο βασικός οδικός άξονας που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε όλη την Ελλάδα.

Δολοφονική επίθεση στη Ροβιάτα

Δολοφονική επίθεση με μαφιόζικο τρόπο δέχθηκε χθες, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ο 45χρονος Διονύσιος Ντούρος στο δημοτικό διαμέρισμα της Ροβιάτας του δήμου Αμαλιάδας και μέχρι αργά τη νύχτα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου, καθώς ο 45χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και αμέσως μετά την επίθεση εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι ενήργησαν με μελετημένο σχέδιο και ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 45χρονο.
Από τα δέκα μέτρα
Η δολοφονική επίθεση έγινε στο κέντρο του χωριού, έξω από το καφενείο του πατέρα του 45χρονου, παρουσία του πατέρα του και ενός ακόμη ατόμου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον 45χρονο, μία στο κεφάλι και μία στην κοιλιακή χώρα.
Ο δράστης, που ήταν απόλυτα ήρεμος και πυροβόλησε από απόσταση δέκα μέτρων, φέρεται ότι επεχείρησε να πυροβολήσει και τρίτη φορά, με σκοπό να αποτελειώσει το θύμα, αλλά το όπλο του έπαθε εμπλοκή και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση προς Πάτρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό σχέδιο των δραστών, ήταν να πυροβολήσουν τον 45χρονο στη διασταύρωση της Ροβιάτας, όπου φέρεται να του είχαν στήσει ενέδρα, αλλά ο σχεδιασμός στην πορεία άλλαξε. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένα αυτοκίνητο λευκό μάρκας Hyundai, στο οποίο επέβαινε σίγουρα ένα άτομο, παρακολουθούσε τον 45χρονο που βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγο και το παιδί του.
Τον ακολούθησε κατά την επιστροφή του στο χωριό και στη διασταύρωση περίμενε και η μηχανή με τον ‘εκτελεστή’, ωστόσο από το σημείο πέρασαν δύο ντόπιοι και η επίθεση δεν έγινε εκεί. Το άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο υπέδειξε στον άνθρωπο της μηχανής τον 45χρονο και εν συνεχεία έφυγε από το σημείο με κατεύθυνση προς Πύργο. Την υπόθεση πήρε στα χέρια του το άτομο που επέβαινε στη μηχανή, ο οποίος ακολούθησε τον Ντούρο, περίμενε την κατάλληλη στιγμή και έδρασε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος, όταν είδε τη μηχανή να σταματά, κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και επεχείρησε να μπει μέσα στο καφενείο, αλλά δεν πρόλαβε, αφού δέχτηκε τις σφαίρες. Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, καθώς και η αστυνομία.
Ξεσηκώθηκε το χωριό
Μερικά δευτερόλεπτα μόνο χρειάστηκαν για να σηκωθεί «στο πόδι» όλο το χωριό, μην μπορώντας κανείς να πιστέψει τι είχε γίνει. Οι πιο κοντινοί γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς και «πετάχτηκαν» από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να δουν τίποτα, καθώς οι δράστες, είχαν ήδη εξαφανιστεί.
Συγγενείς και φίλοι του θύματος προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον αριθμό των πινακίδων της μοτοσικλέτας και τα παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές. Μέσα σε λίγα λεπτά όλο το χωριό είχε συγκεντρωθεί έξω από το καφενείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από τα αίτια και την ταυτότητα των προσώπων. Κανένας όμως δεν είχε να δώσει τις απαντήσεις…
Ο 45χρονος αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου έγινε προσπάθεια από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή και εν συνεχεία διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, καθώς μία από τις σφαίρες είχε μείνει μέσα στο σώμα του.
Αναζητούν τους δράστες
Στο δημοτικό διαμέρισμα της Ροβιάτας έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η σήμανση και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκε ένας κάλυκας, καθώς η δεύτερη σφαίρα όπως προαναφέρθηκε είχε μείνει στο σώμα του 45χρονου.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς μέχρι αργά το βράδυ να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.
Ο Διονύσιος Ντούρος, τον Φεβρουάριο του 1999 είχε εμπλακεί σε ληστεία στην ορεινή Κορινθία και είχε συλληφθεί λίγες ημέρες αργότερα μετά από ανθρωποκυνηγητό στα βουνά της Αρκαδίας. Εξέτισε την ποινή του και πριν από ενάμιση χρόνο περίπου είχε αποφυλακιστεί.
Πέρυσι είχε τραυματιστεί σοβαρά από έκρηξη στην περιοχή του Ναυπλίου και είχε νοσηλευθεί στην εντατική του «Ευαγγελισμού», ωστόσο κατάφερε να γλιτώσει και είχε επιστρέψει και διέμενε στο χωριό.
Μαρία Καραμπάτση


Ο Νομίατρος με τα παχυλά "φακελάκια"

Ανοίγουν τα στόματα τους οι πολίτες, μη αντέχοντας το βάρος της οικονομικής κρίσης και καταγγέλουν επίορκους κρατικούς υπαλλήλους. Μετά τη σύλληψη του Δασάρχη Λαυρίου που απαιτούσε 1.000 ευρώ απο συνταξιούχο της ΔΕΗ για τον χαρακτηρισμό αγροτεμαχίων στην Κερατέα, οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τον Νομίατρο που ζητούσε συνολικά 4.000 ευρώ για την έκδοση δικαιολογητικού προκειμένου ιδιώτης να ανοίξει κατάστημα. Αρχικά η γνωμοδότηση του κυρίου Νομίατρου ήταν αρνητική. Διαβάστε αναλυτικά πως στο κύκλωμα γ' αυτήν την περίπτωση, εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκα πολιτικός μηχανικός, που αναλάμβανε τη ... βρώμικη δουλειά. Να σημειωθεί πως ο Νομίατρος είχε δώσει 16 θετικές ύποπτες γνωμοδοτήσεις σε καταστήματα, χωρίς καν υπάλληλος της υπηρεσίας του να διενεργήσει αυτοψία: Συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα:




  • Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, νομίατρος, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση, παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος


  • μία γυναίκα ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός η οποία κατηγορείται για εκβίαση και άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία


  • και ένας ιδιώτης για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

Ειδικότερα, την 07-06-2010 ιδιοκτήτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου ότι προκειμένου να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του καταστήματος τους, μια πολιτικός μηχανικός, που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, απαίτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 2.500 Ευρώ και στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 1.500 Ευρώ. Το ποσό θα κατέληγε μέσω τρίτου προσώπου στο νομίατρο-Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας, ο οποίος θα εξέδιδε θετική γνωμοδότηση για την καταλληλότητα του καταστήματος. Επισημαίνεται ότι από την αρχική αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας είχε συνταχθεί αρνητική γνωμοδότηση για το εν λόγω κατάστημα. Εξαιτίας της συμμετοχής δημοσίων υπαλλήλων στην υπόθεση ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και κλιμάκιο Αξιωματικών μετέβη στο Ρέθυμνο για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου. Το πρωί της Τετάρτης 09-06-2010 προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ (ως προκαταβολή), το οποίο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος παρέδωσαν στην προαναφερόμενη πολιτικό μηχανικό στο γραφείο της και παρέλαβαν από αυτή φάκελο, που περιείχε εκτός των άλλων δικαιολογητικών και θετική γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου για το κατάστημά τους. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τη μηχανικό, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια σε καφετέρια του Ρεθύμνου συνέλαβαν και τον ιδιώτη, ο οποίος θα παραλάμβανε τα χρήματα για να τα παραδώσει στον νομίατρο- Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Ρεθύμνου. Ακολούθως διενεργήθηκε έρευνα στη Διεύθυνση Υγείας Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος του καταστήματος είχε διεκπεραιωθεί από γυναίκα υπάλληλο, κατόπιν παρέμβασης του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας, ο οποίος της έδωσε εντολή να ετοιμάσει τη σχετική γνωμοδότηση (θετική), χωρίς όμως η ίδια να διενεργήσει αυτοψία, όπως είχε υποχρέωση. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία τυγχάνει συγκατηγορούμενη για ψευδή βεβαίωση, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της. Από την έρευνα στα αρχεία της Διεύθυνσης Υγείας και την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο (παρέμβαση - εντολή του Διευθυντή και χωρίς διενέργεια αυτοψίας) είχαν εκδοθεί θετικές γνωμοδοτήσεις για δεκαέξι (16) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου κατά τα έτη 2008-2010. Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας διεκπεραιώθηκε κατόπιν εντολής του από την προαναφερόμενη υπάλληλο.

Για γέλια η αξίωση του κ. Διοικητή

Την ώρα που η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε τον Σκοπιανό λαθρέμπορο που είχε στο φορτηγό του 75 κιλά ηρωίνης. Την ώρα που οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνουν τον Δασάρχη Λαυρίου να παίρνει μίζα για να χαρακτηρίσει "αγροτεμάχια" στην Κερατέα, σ' ένα άλλο άσχετο περιστατικό ο Διοικητής της Ασφάλειας Κορυδαλλού έδωσε τηλεφωνικά εντολή στους υφισταμένους του, δικηγόρος να μπεί -άκουσον άκουσον- μέσα στο μπουντούμι του τμήματος, για να συνομιλήσει ως όφειλε με τον κρατούμενο πελάτη του. Φανταστείτε δηλαδή αν ο συνήγορος υπεράσπισης δεν ήταν ο έγκριτος ποινικολόγος κ. Σταύρος Γεωργίου τι θα μπορούσε να διαθέσει για χώρο ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Θα αξίωνε να έβλεπε τον πελάτη του στους καμπινέδες; Άραγε ο κ. Διοικητής δεν διδάχτηκε τίποτε ούτε και απο τις επιτυχίες του όμορου Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας; Εκεί ο Διοικητής Δημήτρης Γιοβανίδης έχει κάνει την υπηρεσία του ... Σχολή Ικάρων.
Κορυδαλλός και Νίκαια είναι εξίσου υποβαθμισμένες περιοχές. Πολλές φορές όμως τα πρόσωπα είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά.

Κοντά στα Ζωνιανά η χάρη του Πακιστανού

Μια ανάσα απο τα Ζωνιανά βρέθηκε απατεώνας Πακιστανός που έταζε σε συμπατριώτες του πολιτικό άσυλο. Ο 25χρονος συνελήφθη την 12.30΄ώρα της 9-6-2010, από Αστυνομικούς του Τ.Α Περάματος στο Δ.Δ Περάματος του Δήμου Γεροποτάμου, για Απάτες κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος αλλοδαπών ομοεθνών του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω συλληφθείς αποσπούσε χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς ισχυριζόμενος ψευδώς ότι θα μεσολαβήσει για την έκδοση Δελτίου Πολιτικού Ασύλου από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Χθες 9-6-2010 απέσπασε με τον ίδιο τρόπο, από αλλοδαπό ομοεθνή του, ως προκαταβολή χρηματικό ποσό διακοσίων (200) ευρώ, τα οποία είχε προσημειώσει ο ίδιος ο παθών και στη συνέχεια, ύστερα από ενημέρωση ομοεθνών του ότι ο δράστης είχε εξαπατήσει και άλλα άτομα με τον ίδιο τρόπο, κατήγγειλε το γεγονός στην ανωτέρω Υπηρεσία. Δράστης αναζητηθείς εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Από την προανάκριση προέκυψε, ότι με τον ίδιο τρόπο είχε αποσπάσει από άλλο ομοεθνή του χρηματικό ποσό διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Δασάρχης Λαυρίου ο διεφθαρμένος

Δασάρχης Λαυρίου είναι το μπουμπούκι που ζήτησε 1.000 απο συνταξιούχο της ΔΕΗ. Ο κρατικός ...λειτουργός ήθελε μίζα για βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων στην Κερατέα, που ανήκαν ήδη όμως στον συνταξιούχο. Ο Δασάρχης συνελήφθη απο άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ενώ 700 απο τα ευρώ που όμως βρέθηκαν, πρόλαβε να τα κρύψει στην τουαλέτα της υπηρεσίας του.

Οι κρύπτες με την ηρωίνη


Ο Σκοπιανός μετέφερε 75 κιλά ηρωίνης


Πρωινές ώρες σήμερα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Τ.Δ. Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, συνελήφθη στην Αθήνα ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος F YROM, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος εισήγαγε από την Τουρκία στη Χώρα μας και μετέφερε με φορτηγό-ρυμουλκό (τράκτορα) μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.


Κ ατασχέθηκαν:




  • ΗΡΩΙΝΗ συνολικού μικτού βάρους –74- κιλών και -500-γραμμ.


  • Ένα (1) φορτηγό-ρυμουλκό αυτοκίνητο.


  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.


  • Ένας (1) ηλεκτρικός τροχός κοπής μετάλλων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες περί μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από την Τουρκία στη Χώρα μας, με φορτηγό-ρυμουλκό με πινακίδες κυκλοφορίας Σκοπίων, την 03:00 ώρα σήμερα, εντόπισε σε χώρο σταθμεύσεως-εξυπηρετήσεως φορτηγών αυτοκινήτων στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και στο ύψος του 217 χλμ. αυτής, το ύποπτο φορτηγό και τον οδηγό αυτού. Μετά από έρευνα του οχήματος βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην δεξαμενή καυσίμου η ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης. Σημειώνεται ότι τα δέματα ηρωίνης ήταν ειδικά συσκευασμένα ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους από τους σκύλους ανιχνευτές ναρκωτικών ουσιών. Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής οργανώσεως, η οποία, με έδρα την FYROM , διακινεί μεγάλα φορτία ηρωίνης από την Τουρκία στην Δυτική Ευρώπη, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο Δασάρχης έκρυβε τη "μίζα" στις τουαλέτες

Συνελήφθη από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας της Αττικής σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση. Ειδικότερα, την 07-06-2010 περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαίτησε από τον καταγγέλοντα το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ, προκειμένου να χορηγηθούν στον καταγγέλοντα βεβαιώσεις χαρακτηρισμού αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του. Προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ και παραδόθηκε στον καταγγέλοντα. Τις μεσημβρινές ώρες, ο τελευταίος συνοδευόμενος από αστυνομικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσων μετέβη στην έδρα της δασικής Υπηρεσίας και το παρέδωσε στον συλληφθέντα. Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον κατηγορούμενο βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) Ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων που ανέρχεται στα επτακόσια (700) Ευρώ, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στις τουαλέτες του δασαρχείου, ύστερα από υπόδειξη του συλληφθέντα.

Κλέφτης τσαντών στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, από αστυνομικούς δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός, για Ληστεία, Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση Ν. περί Ναρκωτικών. Στα πλαίσια αναζήτησης δράστη τέλεσης κλοπών, με την μέθοδο αρπαγής τσάντας, σε βάρος πεζών, πράξεις που έλαβαν χώρα διαδοχικά κατά τις ώρες 23:30 της 07-06-2010 έως την 00:30 ώρα της 8-6-2010, στο κέντρο της πόλεως του Ηρακλείου, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 25,38 και 52 ετών αντίστοιχα, ανωτέρω αστυνομικοί αξιοποιώντας την δοθείσα περιγραφή του δράστη και του μεταφορικού μέσου που χρησιμοποίησε, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα 24χρονο ημεδαπό με όμοια χαρακτηριστικά να οδηγεί δικ. μοτ/τα, η οποία δεν έφερε πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας και όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 13-9-2005. Προσήχθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ηρακλείου όπου αναγνωρίστηκε με πλήρη βεβαιότητα από τις παθούσες, ως δράστης των αναφερόμενων κλοπών –αρπαγής τσαντών και συνελήφθη. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη (τσάντες, κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό), τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στις παθούσες.

Είναι πολλές 23 ληστείες;

Απογευματινές ώρες της 8-6-2010, στο Μοσχάτο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τ.Α. Μοσχάτου συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9-6-2010, στη Καλλιθέα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Τ.Α. Μοσχάτου συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας συνεργός του προηγουμένου, κατηγορούμενοι και οι δύο για «σύσταση και συμμορία», «κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση», και παράβαση του Ν. «περί όπλων» και «περί αλλοδαπών». Οι συλληφθέντες την 19.15 ώρα της 8-6-2010 διέπραξαν ληστεία σε SUPER MARKET στη Ν. Σμύρνη και την 19.30 διέπραξαν εκ νέου ληστεία σε SUPER MARKET στο Μοσχάτο, όπου μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών. Στη κατοχή τους καθώς και στην οικία του πρώτου κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  • Ένα (1) πιστόλι τύπου REPLICA.
  • Έξι (6) φυσίγγια.
  • Το χρηματικό ποσό των -985- ευρώ.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από τις αρχές του έτους 2010 μέχρι σήμερα έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι τρείς (23) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα SUPER MARKETS και πρατήρια καυσίμων στις περιοχές Ν. Σμύρνης , Καλλιθέας , Μοσχάτου και Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Οικογενειακή επιχείρηση τοκογλύφων

Συνελήφθησαν στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 22, 58, 50, 54, 31 και 25 ετών για εκβίαση, τοκογλυφία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία 41χρονου ημεδαπού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του καθώς και των μελών της οικογενείας του, και την απαίτηση των συλληφθέντων να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, οργανώθηκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων κατελήφθησαν να παραλαμβάνουν από τον καταγγέλοντα προσημειωμένες συναλλαγματικές. Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν επάνω τους τα εξής:


· Πέντε (5) προσημειωμένες συναλλαγματικές


· Έντεκα (11) συναλλαγματικές διαφόρων εκδοτών


· Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα


Από την προανάκριση προέκυψαν τα ακόλουθα:


- Πέντε (5) εκ των δραστών, οι οποίοι τυγχάνουν πολύ κοντινοί συγγενείς είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα και δρώντας από τις αρχές μηνός Αυγούστου του έτους 2008 έως και σήμερα επεδίωκαν τη διάπραξη των κακουργηματικών κατ’ επάγγελμα τοκογλυφικών πράξεων και της κακουργηματικής εκβίασης, σε βάρος του καταγγέλοντα. Ένας (1) εκ των δραστών, την 24/05/2010 υπεξαίρεσε από κατάστημα γεωργικών και ηλεκτρικών μηχανημάτων, μία (1) μπετονιέρα, ένα (1) τροχό κοπής και μία ηλεκτροκόληση χρηματικής αξίας περίπου 1300 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τα μισθώσει για 5 ημέρες έναντι του ποσού των 150 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε άλλο άτομο. Την 02/04/2010 ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε το Ι.Χ.Ε αυτ/το, ιδιοκτησίας του καταγγέλοντα, ως αντάλλαγμα στις μηνιαίες τοκογλυφικές του αξιώσεις. Το εν λόγω όχημα ανευρέθη κατασχέθηκε και αποδόθηκε.

9/6/10

Το 'χαν Τυχερό να αποδράσουν και οι "7"

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τριών (3) Αστυφυλάκων, που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού (Αλεξανδρούπολη), για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια. Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα και ενώ οι ανωτέρω Αστυφύλακες εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων, οδηγού επιφυλακής και σκοπού Αστυνομικού Καταστήματος, αντίστοιχα, επτά (7) αλλοδαποί κρατούμενοι -τρεις (3) Γεωργιανοί, ένας (1) Ιρανός, ένας (1) Ιρακινός και δύο (2) Σύριοι-, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα και κρατούνταν για διοικητική απέλαση, απέδρασαν από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σε βάρος των τριών (3) αστυνομικών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αρπακτικά τσαντών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 22, 24, 30 και 39 ετών, για αρπαγές τσαντών ανυποψίαστων γυναικών. Ειδικότερα, ο 30χρονος συλληφθείς, κινούμενος επί της οδού Κουντουριώτου στην περιοχή του Ευόσμου, αφού πλησίασε νεαρή γυναίκα, αφαίρεσε την τσάντα της και επιβιβάστηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, όπου τον ανέμεναν οι τρεις συνεργοί του. Λίγη ώρα αργότερα, οι προαναφερθέντες, κινούμενοι με το ίδιο όχημα, επιχείρησαν να αφαιρέσουν την τσάντα δεύτερης γυναίκας, πλην όμως, άπραγοι, τράπηκαν σε φυγή. Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ενημέρωσε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, δίνοντας παράλληλα περιγραφή του εμπλεκόμενου οχήματος. Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί από αστυνομική δύναμη, στη συμβολή των οδών Δενδροποτάμου και Καραολή Δημητρίου και να συλληφθούν οι δράστες.

Ουγγαρέζα πορνοστάρ με πλούσια ατζέντα

Η Ουγγαρέζα αν και μόλις 22 ετών -όπως αποκαλύπτει το crimes on air- είναι μια γνωστή πορνοστάρ στη χώρα της. Το πραγματικό της όνομα είναι Σάτο Τούντε Ρενάτα. Η έλευση της στην Αθήνα όμως ως "κουνελάκη" είχε άσχημο τέλος. Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ηθών συνελήφθη εντός ξενοδοχείου, στο κέντρο της Αθήνας, για παράβαση του Ν. «περί εκδιδομένων προσώπων».
Αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών μετά από έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισαν διαδικτυακό τόπο, μέσω του οποίου προσφέρονταν σε κάθε χρήστη του INTERNET η δυνατότητα να έρθει σε ερωτική συνεύρεση, με αλλοδαπά μοντέλα, έναντι χρηματικής αμοιβής από 250 έως 1.000 ευρώ.
Κατόπιν αυτού επικοινώνησαν τηλεφωνικά με αριθμό που δημοσιεύονταν στην επίμαχη ιστοσελίδα και κανόνισαν ραντεβού, με μία από τις αλλοδαπές που διαφημίζονταν, σε δωμάτιο πολυτελούς Αθηναϊκού ξενοδοχείου, όπου και την συνέλαβαν αφού προηγουμένως είχε παραλάβει τα προσυμφωνηθέντα και προσημειωμένα χρηματικά ποσά.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η ανωτέρω αλλοδαπή εργάζονταν για λογαριασμό αγνώστων προσώπων, εγκεφάλων διεθνούς κυκλώματος πορνείας, με έδρα το Άμστερνταμ, Μόσχα, Βουδαπέστη και Πράγα και τα οποία η συλληφθείσα ουδέποτε είχε συναντήσει αλλά κατέθετε σε αυτούς τις εισπράξεις, από τις παγκόσμιες περιοδείες της, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.
Εντός του δωματίου του ξενοδοχείου που συνελήφθη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



  • Χρηματικό ποσό -3.100- ευρώ.
  • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα πελατών.
  • Διευθύνσεις και τηλέφωνα από διάφορα Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία.

Η Ρενάτα ως ανερχόμενη πορνοστάρ στην Ουγγαρία έχει ... γυρίσει περιζήτητα DVD με αποκαλυπτικές στάσεις.




Συνελήφθη και ο 2ος ληστής

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε και ο δεύτερος Αλβανός ληστής που χθές το βράδυ στη Ν.Σμύρνη και το Μοσχάτο διέπραξε δυο ληστείες σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ με συνεργό του ο οποίος κατείχε ένα πιστόλι Tokaref. Ο Αλβανός συνελήφθη τα ξημερώματα στην Καλλιθέα, ενώ ο συμπατριώτης του εντοπίστηκε χθές βράδυ λίγο μετά τη δεύτερη ληστεία.

Στη Ρόδο οι λαθρέμποροι ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (08-06-2010) από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, (α) 29χρονος αλλοδαπός κάτοικος Ρόδου, υπήκοος Αλβανίας (β) 37χρονος ημεδαπός κάτοικος Αρχαγγέλου, (γ) 33χρονος ημεδαπός κάτοικος Ρόδου και (δ) 29χρονος ημεδαπός κάτοικος Ρόδου, για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών. Ειδικότερα την 22.00 ώρα της (07-06-2010) εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου – Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στο 8ο χλμ της Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου, ο (γ) ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1.029) γραμ. Στη συνέχεια παρεδόθη στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και σε έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιαλυσό Ρόδου, όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (8,2) γραμ. Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση προέκυψαν τα κατωτέρω : Τις ανωτέρω ποσότητες των ναρκωτικών ανέσυρε ο (δ) δράστης τις βραδινές ώρες της (07-06-2010), καθ' υπόδειξη του (β) από φρεάτιο σε υπαίθριο σημείο της Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου και τις παρέδωσε στον (γ). Τις μεταμεσονύχτιες ώρες της (08-06-2010) ο (β) δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική έκταση στην περιοχή Παναγία Τσαμπίκα της Ρόδου, όπου τους παρέδωσε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (379) γραμ. και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Tις μεσημβρινές ώρες της (08-06-2010), o (β) δράστης μετέβη σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή την Ιαλυσού Ρόδου, προκειμένου να παραλάβει ναρκωτικές ουσίες από τον (α) δράστη. Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίσθηκε ο (α) τη στιγμή που στάθμευσε δίκυκλη μοτοσικλέτα που επέβαινε και υπέδειξε στον (β) το σημείο, όπου είχε αφήσει τις ναρκωτικές ουσίες. Μετά από έρευνα στο σημείο, βρέθηκαν δεκαεννέα (19) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (19.721) γραμ. Επίσης προέκυψε ότι ο (α) δράστης κατείχε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο. Κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, συνολικού βάρους (20.108) γραμ., έξι (6) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την διακίνηση ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των (2.380) ΕΥΡΩ, που βρέθηκε στην κατοχή του (β).

Oι ληστές πήγαν Πάρο

Αστυνομικοί του Α.Τ. Πάρου, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να εξιχνιάσουν σειρά κλοπών, που είχαν γίνει, κατά το τελευταίο δίμηνο, σε βάρος ιδιοκτητών παραθεριστικών κατοικιών, οικιών και ενοίκων ενοικιαζομένων δωματίων ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Πάρου. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δράστες των κλοπών αυτών ήταν, τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 25 και 22 ετών αντίστοιχα ,όλοι τους κάτοικοι Παροικίας – Πάρου, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Πάρου. Ειδικότερα, από την προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή τους στις ακόλουθες κλοπές:




  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1/5/2010 έως 4/6/2010 στην περιοχή Παράσπορος – Πάρου σε εξοχική κατοικία, από το οποία είχαν αφαιρέσει διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα και κοσμήματα.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 9/5/2010 στην περιοχή Παροικιά – Πάρου σε οικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό 950 ευρώ περίπου, έναν φορητό υπολογιστή, μάρκας “ ACER ”, πέντε κινητά τηλέφωνα , δύο άδειες ικανότητας οδήγησης και δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, διάφορες πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης και βιβλιάρια τραπεζών καθώς και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα και ρούχα


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 26/5/2010 έως 27/5/2010 στην περιοχή Ξιφαρά – Πάρου σε κατοικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα μικρής αξίας.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα την 29/5/2010 στην περιοχή Παράσπορος –Πάρου, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου από το οποίο είχε αφαιρέσει μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 40 €.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2010 έως 2/6/2010 στην περιοχή Κάμπος – Πάρου σε εξοχική κατοικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει ένα χρυσό δαχτυλίδι ,ένα ασημένιο πιάτο, μια κεραία τηλεοράσεως και διάφορα άλλα αντικείμενα μικρής αξίας. Μέρος των κλαπέντων, παραδόθηκαν οικειοθελώς από τους δράστες , τα οποία μετά την καταγραφή τους, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οχτώ Αλγερινοί καταλήστευαν πεζούς

Στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση των Ν. «περί Ναρκωτικών» και «περί Αλλοδαπών». Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τουλάχιστον άλλους επτά (7) ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας. Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και της Πλατείας Μοναστηρακίου ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος στην οδό Μαιζώνος. Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων καθώς και άλλων αντικειμένων. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους -57,3- γραμμαρίων.

Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι από τις αρχές του έτους 2010 διέπραξαν:



  • Εκατόν δύο (102) διαρρήξεις οχημάτων.
  • Σαράντα μία (41) ληστείες σε βάρος πεζών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α. Α. Παντελεήμονα.

8/6/10

Έπιασαν 3 ληστές τράπεζας στη Μύκονο


Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, συνέλαβαν σήμερα και ώρα 13:00 στην περιοχή Παράγκα Μυκόνου τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 27 και 19 ετών αντίστοιχα, μόνιμους κατοίκους Μυκόνου, για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κυνηγετικών όπλων, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή και παραβάσεις παραβάσεις του Ν. περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί χθες 7-6-2010 και ώρα 13:45, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη, εισήλθαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην περιοχή Δραφάκι Μυκόνου και με την απειλή δύο κυνηγετικών όπλων, που είχαν κλέψει σε προγενέστερο χρόνο από ημεδαπό, κάτοικο Μυκόνου, τροποποιημένων με κομμένες κάννες, εξανάγκασαν τους ταμίες της τράπεζας να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση του Διευθυντή της Τράπεζας. Κατά την έξοδο τους από τη Τράπεζα έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα περιπολικού του Α.Τ. Μυκόνου, που πραγματοποιούσε περιπολία στη περιοχή για πρόληψη ληστειών. Οι δράστες αντέδρασαν και κινήθηκαν αρχικά εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι αφού τους κάλεσαν να παραδοθούν, πυροβόλησαν στον αέρα και σε ασφαλή κατεύθυνση προς εκφοβισμό τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή εγκαταλείποντας στο σημείο δύο δίκυκλες μοτ/τες, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την διαφυγή τους. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και σε κοντινή απόσταση κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας ένα σακβουαγιάζ, που περιείχε μεγάλο μέρος των κλαπέντων χρημάτων, τα δύο όπλα, τα κράνη, κουκούλα και γάντια. Κατόπιν αστυνομικών ερευνών και στα πλαίσια της προανάκρισης, οι δράστες εντοπίστηκαν σε εξοχική κατοικία, τα κλειδιά της οποίας κατείχε από παλαιότερα ο ένας των δραστών και συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Στην κατοχή τους βρέθηκε και ένα άλλο μέρος των χρημάτων της ληστείας.

Πιάστηκε Αλβανός ληστής

Αλβανός 30 ετών έπεσε στα δίχτυα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Μοσχάτο μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ληστεία που έκανε με συνεργό του, ο οποίος και αναζητείται. Πάνω του κουβαλούσε ένα πιστόλι Tokaref με το οποίο στις 7.12' το απόγευμα στη Ν.Σμύρνη στην οδό Εφεσού και Πλαστήρα λήστεψαν το σούπερ μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Στη συνέχεια ...χτύπησαν και δεύτερο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας στο Μοσχάτο στην οδό Κοραή 51. Σε καταδίωξη που έγινε όμως συνελήφθη ο 3οχρονος με το όπλο ενώ κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν. Ο συνεργός χάθηκε σε ρέμα της περιοχής. Μια γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως ο ληστής βρήκε καταφύγιο σε σχολείο, πληροφορία όμως που δεν ευσταθούσε.

Αλβανοί σε ... ακαλλιέργητο αγροτεμάχιο

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου Κρήτης, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 33 ετών αντίστοιχα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, περιήλθε πληροφορία ότι ανωτέρω δράστες κατέχουν και διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη πόλη του Ηρακλείου και αμέσως τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση. Ευρισκόμενοι σε ακαλλιέργητο αγροτεμάχιο πλησίον της Λεωφόρου Παπαναστασίου επειδή η παρουσία τους κρίθηκε ύποπτη, ακινητοποιήθηκαν και σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μ.β. ενός (1) κιλού.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των (2.025) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.