5/6/10

Αποφυλακίζουν τον Κορκονέα

Αποφυλακίζεται σήμερα ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο τον 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια τον Δεκέμβρη του 2008. Ο Κορκονέας θα εξέλθει των φυλακών Μαλανδρίνου, αφού συμπληρώθηκε το 18μηνο που είναι και το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Και αυτό επειδή η πολύκροτη δίκη που γίνεται στην Άμφισσα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μαζί με τον βασικό κατηγορούμενο αποφυλακίζεται και ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης. Στους δυο ειδικούς φρουρούς έχει απαγορευτεί να απομακρυνθούν απο την πόλη της Άμφισσας και είναι υποχρεωμένοι δυο φορές την ημέρα να δίνουν το παρόν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η δίκη καθυστέρησε να ολοκληρωθεί λόγω των ενστάσεων που προέβαλε στο κακουργοδικείο ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, για λάθη και ουσιαστικές παραλείψεις που έγιναν στο στάδιο της προανάκρισης απο ανώτερο Αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής ο οποίος να σημειωθεί πως σ' άλλες ποινικές υποθέσεις ήταν βουτηγμένος στη διαφθορά. Οι ευθύνες είναι βαριές καθώς πριν ακόμη τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Βασίλης Τσιατούρας και ενώ είχε προσωπική άποψη για τον ...λεκιασμένο "Αξιωματικό των Καμπαρέ" εξακολουθούσε να τον διατηρεί στην πιο ευαίσθητη θέση της Ασφάλειας. Αδικαιολόγητη επιμονή που είχε κάνει άνω κάτω την Ασφάλεια. Πριν απο λίγες ημέρες μάλιστα ο αστυνομικός αυτός που πλεόν έχει συνταξιοδοτηθεί, καταγγέλθηκε στο κακουργοδικείο των Αθηνών πως σύναψε ερωτικό δεσμό με ιερόδουλο και οδήγησε στην φυλακή τον σεσημασμένο άνδρα της για να τον... ξεφορτωθεί.

Σκούπα από τη ΓΑΔΑ

Ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για παραεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, τροχαίες παραβάσεις, παράνομη μίσθωση κτιρίων και άλλα αδικήματα. Χθες 4-6-2010 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με τα παρακάτω αποτελέσματα:


Α. Παραεμπόριο:


· Σε ελέγχους που ενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους –πλατείες του κέντρου της Αθήνας ελέγχθηκαν -81- άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά -1.807- είδη τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.


Β. Παράνομη μίσθωση κτιρίων και υγειονομικές παραβάσεις:


· Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν τέσσερα (4) κτίρια και προσήχθησαν -18- άτομα.


Γ. Τροχαίες παραβάσεις:


· Σε ελέγχους τροχαίας, για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Αθηνών-Σουνίου, επιβλήθηκαν -89- διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν -21- άδειες ικανότητας οδήγησης, -1- ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και -1- άδεια κυκλοφορίας οχήματος.


· Σε ελέγχους τροχαίας για διαπίστωση παραβάσεων στάθμευσης, πλησίον νυχτερινών κέντρων, επιδόθηκαν -160- κλήσεις παράνομης στάθμευσης και αφαιρέθηκαν -32- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.


Δ. Άλλα αδικήματα:


Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Α. Λιοσίων και Ζεφυρίου :


· Ελέγχθηκαν : -381- άτομα, -45- οχήματα, -39- καταστήματα και -15- οικίες.


· Προσήχθησαν : -22- άτομα.


· Συνελήφθησαν : -79- άτομα (Νόμο περί αλλοδαπών -39-, Νόμο περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων -16-, Ν. περί ναρκωτικών -20-, Ν. περί όπλων -2- , φυγόποινοι -2-).

Ένοχος ο πατέρας

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελεάς Αθηνών σε βάρος νεαρού πατέρα, που στις αρχές της εβδομάδας έστειλε τον 5χρονο γιό του στον παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι, έχοντας όμως κρύψει στη σχολική του τσάντα σφαίρες αλλά και το πιστόλι που κατείχε παράνομα. Ο πατέρας που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θεωρείται πως ήταν αυτός που λίγες ημέρες πριν πυροβόλησε άσκοπα και η αδέσποτη σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι και πιο συγκεκριμένα πίσω απο το αυτάκι του 8χρονο κοριτσάκι που διαμένει στην ίδια γειτονιά. Το κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του όταν βλήθηκε απο το όπλο, ενώ ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο 26χρονος πατέρας όμως όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο μόλις πέντε ετών γιός του, είχε κρυμμένο και δεύτερο όπλο στην αυλή του σπιτιού του. Πράγματι εκεί βρέθηκε ένα αεροβόλο με σφαιρίδια και θεωρείται πολύ πιθανό μ' αυτό να ρίχτηκε η παρ' ολίγον φονική βολίδα.

4/6/10

Αλβανός ο βιαστής

Εξιχνιάστηκε ο βιασμός της 19χρονης αλλοδαπής υπηκόου Δανίας, που είχε συμβεί πρωινές ώρες της 02-06-10 στην πόλη των Χανίων.
Όπως προέκυψε από Αστυνομική Έρευνα, που διενήργησε η Υ. Α. Χανίων δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα.
Ο 22χρονος αλλοδαπός μετά την πράξη του εγκατέλειψε τόπο διαμονής και αναζητείται

Εξιχνίανση απαγωγής

Από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι/ΤΜ.1ο συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (-5- υπήκοοι Αφγανιστάν και -3- υπήκοοι Ιράν), κατηγορούμενοι για «παράνομη κατακράτηση».
Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, κατακρατούσαν παράνομα τρείς (3) αλλοδαπούς (-1- υπήκοο Αφγανιστάν, -1- υπήκοο Μπαγκλαντές και -1- υπήκοο Ιράν) σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Αθήνας, τους οποίους κακοποιούσαν απαιτώντας από τις οικογένειές τους την καταβολή χρηματικού ποσού 2.500-5.000 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους
Η απαγωγή καταγγέλθηκε από έναν εκ των παθόντων, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει από το χώρο που κρατείτο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα 04-06-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

10χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Σοκ στην κοινωνία της Πάτρας η απόπειρα αυτοκτονίας ενός 10χρονου παιδιού, το οποίο νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική μαζί με βαριά περιστατικά ασθενειών. Ο μικρός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πριν από λίγες μέρες παίρνοντας χάπια. Μάλιστα το παιδί προσπάθησε στη συνέχεια να κρεμαστεί, αλλά το σκοινί έσπασε. Τον μετέφεραν αμέσως στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας
Και μετά στην Ψυχιατρική κλινική όπου και παρέμεινε τρεις ημέρες. Ο μικρός πήρε τελικά εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του αλλά τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του παραμένουν.

Έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα

Ιερόσυλοι "χτύπησαν" στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μακελλαριάς στα Καλάβρυτα και άρπαξαν πολύτιμα αντικειμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεψαν περίπου 10 σκευοφόρους, άμφια και καντήλια , λιβανιστήρια . Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι δεν πήραν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι σκευοφόροι είχαν μέσα οστά αγίων.

Ένοπλη ληστεία με θύμα έναν ταχυδρόμο

Ένοπλη ληστεία με θύμα έναν ταχυδρόμο σημειπωθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10.30 στην περιοχή Πετροχώρι κοντά στο γήπεδό της Κάτω Αχαΐας. Ο δράστης πλησίασε τον ταχυδρόμο και τον απείλησε με όπλο. Στη συνέχεια του έδειξε απειλητικά και ένα μαχαίρι. Ο ταχυδρόμος πανικόβλητος δεν μπορεσε να αντιδράσει και ο δράστης έφυγε με μηχανή μεγαλου κυβισμού παίρνοντας μαζί του το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο προοριζοταν πιθανότατα για συντάξεις. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό

Στα Ανώγεια περικύκλωσαν αστυνομικούς

Νυκτερινές ώρες της 1-6-2010 σε κεντρική οδό των Ανωγείων, διαπιστώθηκε η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης. Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι (26) κάλυκες πυροβόλων όπλων. Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, πρωινές ώρες χθες (3-6-2010), ομάδα Αστυνομικών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, μετέβη σε οικία στα Ανώγεια για τη διενέργεια έρευνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από την οικία (45) περίπου άτομα, τα οποία επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των Αστυνομικών με ξύλα, καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα. Ο ιδιοκτήτης της οικίας, εκμεταλλευόμενος την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


α. Ένα εύχρηστο πιστόλι διαμετρήματος 9 mm .


β. Τριάντα πέντε (35) πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.


γ. Ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου.


Σχηματίζεται δικογραφία για έξι (6) δράστες ηλικίας, από 25 έως 51 ετών, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα επεισόδια, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων είναι γνωστά και αναζητούνται. Επιπλέον οι (3) από αυτούς κατηγορούνται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Όπλων. Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, για την εξακρίβωση των στοιχείων και άλλων ατόμων οι οποίοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Τα...έργα του συλλέκτη







Ο 67χρονος με ...σπάνια συλλογή

Την 08:45 ώρα της 04-06-2010 στη Στιμάγκα Κορινθίας συνελήφθη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας άνδρας ημεδαπός, ηλικίας -67- ετών, για κατοχή εντός της οικίας του όπλων και αρχαίων νομισμάτων.

Κατασχέθηκαν:

  • Ένα πολεμικό τυφέκιο αραβίδα διαμετρήματος 0,30 mm κατασκευής ΗΠΑ
  • Ένα ιταλικό πολεμικό τυφέκιο μετά ξιφολόγχης μάρκας GARDONE 6,5 cal
  • Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BENTLEY διαμετρήματος 12 cal
  • Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BREVETTATO – ITALY MOD SM 66 cal 9 mm μετά γεμιστήρας
  • Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BREDA 12 cal .
  • Μία καραμπίνα μάρκας REMIIGTON διαμετρήματος 12 cal .
  • Ένα πιστόλι μάρκας BROWNING διαμετρήματος 6,35 mm μετά της γεμιστήρας με τέσσερα -4- φυσίγγια.
  • Ένα -1- περίστροφο μάρκας LEBEL με αριθμό 28 και βυκίο μετά έξι -6- φυσιγγίων μάρκας FIOCCHI .
  • Τρείς -3- ξιφολόγχες.
  • Δύο -2- πτυσσόμενα στιλέτα.
  • Τριάντα -30- φυσίγγια σε θήκη διαμετρήματος 12 cal κυνηγετικά.
  • Τριάντα έξι -36- κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 36 cal .
  • Δέκα -10- φυσίγγια περιστρόφου 38 mm ( special ).
  • Ένα -1- φυσίγγιο πιστολιού διαμετρήματος 9Χ18 mm .
  • Μία -1- σφαίρα 0,45 mm .
  • Ένα φυσίγγιο περιστρόφου 0,22 mm .
  • Τέσσερα -4- φυσίγγια 9 mm .
  • Μία σιδερογροθιά.
  • Πέντε νομίσματα αρχαϊκής εποχής.

Βίντεο απο την άσκηση της ΕΚΑΜ

Ασκηση "Μέγας Αλέξανδρος" για την ΕΚΑΜ

Περατώθηκε με επιτυχία χθες (03-06-2010) το τετραήμερο διεθνές σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ) της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων ( ATLAS ).
Οι εργασίες του σεμιναρίου κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή πραγματικής Άσκησης Ανακατάληψης Σιδηροδρομικής Αμαξοστοιχίας στις εγκαταστάσεις του Ο.Σ.Ε. στου Ρέντη, η οποία διευθύνονταν από την Ομάδα Σχεδιασμού Ασκήσεων της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας Χερσαίων Μεταφορών «ΕΡΜΗΣ» ( TRANSPORT ) των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Δυνάμεων, καθώς και παρατηρητές από ανάλογους επιχειρησιακούς σχηματισμούς.
Στην πραγματική Άσκηση ανακατάληψης της σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας συμμετείχαν, πέραν των ομάδων της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ) Αττικής, και μία ομάδα της (Ε.Κ.Α.Μ) Θεσσαλονίκης καθώς και έξι (6) ομάδες από Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Βόρειο Ιρλανδία και Τσεχία, της ομάδας εργασίας «ΕΡΜΗΣ».
Την Άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Γαλιάτσος, διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι Διοικητές των Ειδικών Δυνάμεων της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Κύπρου.
Το σενάριο αφορούσε μια προσομοιωμένη εξελισσόμενη κατάσταση ομηρίας επιβατών σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε. από «μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης». Στην αντιμετώπιση και διαχείριση του πολύωρου περιστατικού αναπτύχθηκε Διοίκηση Σκηνής, για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκε το κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ στο πλαίσιο της συνοχής και της διαδραστικότητας των τακτικών επιχειρήσεων δραστηριοποιήθηκαν και οι διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Άσκηση κατέληξε με επιτυχή δυναμική επέμβαση των κοινών διευρωπαϊκών ομάδων.
Οι εργασίες της διεθνούς σεμιναρίου – άσκησης στο «θέατρο των τακτικών επιχειρήσεων» ήταν επιτυχής στα αντικείμενα που συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και δοκιμάστηκαν. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν στο πλαίσιο της αποτίμησης που θα διεξαχθεί, θα βοηθήσουν στον εθνικό σχεδιασμό, και θα βελτιώσουν τις κοινές διευρωπαϊκές προσπάθειες για συντονισμένη δράση, κοινή γλώσσα στην επιχειρησιακή τακτική και πρακτικές, στη διαλλειτουργικότητα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των μέσων, καθώς και στην αποτελεσματικότητα της ανταπόκρισης.

Έπιασαν τους επικίνδυνους ληστές

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, “οικογενειακή” εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν την 02-06-2010, 6 μέλη αυτής (4 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα), ηλικίας από 19 ως 32 ετών, για «Ληστεία», «Κλοπή», παράβαση του Νόμου «περί Όπλων» και «Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Οργάνωση τελεσθείσα κατ΄ επάγγελμα». Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, είναι οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 47χρονου αργυροχρυσοχόου, η οποία σημειώθηκε την 07-03-2010, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καψόχωρας Αλεξάνδρειας. Υπενθυμίζεται ότι, βραδινές ώρες της προαναφερθείσας ημέρας, 4 άτομα εισήλθαν στην μονοκατοικία του 47χρονου και επιχείρησαν να διαρρήξουν το εργαστήριο που διατηρούσε εντός αυτής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών. Κατά τη διάρκεια αυτών, τραυματίστηκε σοβαρά ένας εκ των δραστών (27 ετών), ο οποίος συνελήφθη αργότερα, κατά την εισαγωγή του σε εφημερεύον Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι συνεργοί του 27χρονου, επιβιβάσθηκαν σε κλεμμένο όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Στον χώρο της συμπλοκής, αλλά και στο αυτοκίνητο διαφυγής, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) συνολικά κάλυκες. Επίσης, από την Προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες, ανάλογα με τον ρόλο και τις «αρμοδιότητες» που είχαν αναλάβει στο πλαίσιο της εγκληματικής ομάδας που είχαν συστήσει, προέβησαν σε διαρρήξεις πολυτελών μονοκατοικιών και χώρους γραφείων.


Αναλυτικότερα:


· Την 25-02-2010, διέρρηξαν το κτίριο των Κοιμητηρίων Ευόσμου και από χώρο γραφείων αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.996,89 ευρώ.


· Την 18-12-2009, αφού εισήλθαν στο εσωτερικό οικίας στην περιοχή του Πλαγιαρίου, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου δύο μέλη της οικογένειας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.


· Την 14-12-2009, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου, διέρρηξαν οικία, απ΄όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ


· Την 14-12-2009, στην περιοχή Τριλόφου, διέρρηξαν οικία, απ΄όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.


· Την ίδια ημέρα και στην ίδια ως άνω περιοχή, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα από διαμέρισμα, το οποίο διέρρηξαν.


· Την 14-12-2009, έθραυσαν τα τζάμια οικίας στην περιοχή της Επανομής, πλην όμως τράπηκαν άπραγοι σε φυγή.


· Αφαίρεσαν πλήθος ζευγών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων.


Προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα προερχόμενα από αξιόποινες πράξεις εσόδά τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέβαιναν συστηματικά, σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων.


Συνολικά, κατασχέθηκαν:


· Δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ ερευνάται η νομιμότητα κατοχής και άλλων οχημάτων


· Τρία (3) κυνηγετικά όπλα


· Ένα (1) πιστόλι αερίου-κρότου


· Δύο (2) κομμένες κάνες όπλων


· Δύο (2) ασύρματοι


· Γάντια-κουκούλες


· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων


· Βιβλιάριο καταθέσεως, στον λογαριασμό του οποίου, υπήρχε κατατεθειμένο το ποσό των 57.510 ευρώ, προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.


· Χρηματικό ποσό, ύψους 3.600 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.


Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, στην περιοχή των Διαβατών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τηλεοράσεις, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων κτλ, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι, ένας από τους κατηγορουμένους καταδικάστηκε στο παρελθόν για υπόθεση ληστείας, δύο έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών, ενώ σε βάρος τέταρτου ατόμου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις Νόμου περί Αλλοδαπών

Και Αλβανοί πλαστογράφοι

Στην Θήρα Κυκλάδων συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας κάτοικοι Θήρας, ηλικίας 41 και 24 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι ο μεν πρώτος για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα (κλοπή, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση) και του Νόμου περί Αλλοδαπών και ο δεύτερος για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα ( πλαστογραφία & υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης) και του Νόμου περί Αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, το Α.Τ. Θήρας διερευνώντας προηγούμενη υπόθεση σύλληψης αλλοδαπού, που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα, κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο εκ’ των ανωτέρω , στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πλαστά έγγραφα βεβαιώσεων κατάθεσης αιτημάτων για έκδοση αδείας διαμονής αλλοδαπού, πλαστά πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και άδειες ικανότητας οδήγησης οχημάτων, τα οποία προέρχονταν από κλαπέντα έντυπα διαφόρων Υπηρεσιών - Ο.Τ.Α. της Χώρας και έφεραν σφραγίδες από διάφορους Ο.Τ.Α. και Κρατικές Υπηρεσίες. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο ανωτέρω διοχέτευε σε ομοεθνείς του, διάφορα πλαστά έγγραφα έναντι χρηματικής αμοιβής, για την νομιμοφανή παραμονή τους στην Χώρα, για την οδήγηση οχημάτων και για την είσπραξη επιδομάτων από Κρατικούς Οργανισμούς, δραστηριοποιούμενος τουλάχιστον από τον χειμώνα του έτους 2008. Ο δεύτερος εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, στερούμενος παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, είχε προμηθευτεί από τον παραπάνω δράστη και κατείχε πλαστή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση αδείας διαμονής και VISA εισόδου. Κατά τις νομότυπες έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών εγγράφων, διαβατηρίων υπηκόων Αλβανίας, φωτογραφίες τύπου διαβατήριου, αποδείξεις κατάθεσης χρημάτων σε Τράπεζες, καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων. Επίσης κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα χρησιμοποιούμενα για την διευκόλυνση κυκλοφορίας και κατασκευής πλαστών εγγράφων και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των προαναφερόμενων πράξεων.

Ο Ιρανός η χρυσή ακτή και το χασίς




Από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, συνελήφθη στη περιοχή Χρυσή Ακτή Χανίων, ένας αλλοδαπός ηλικίας 30 ετών, υπήκοος Ιράν, διότι κατελήφθη να κατέχει και να διακινεί ναρκωτικές ουσίες. Στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων περιήλθε πληροφορία ότι ένας Ασιάτης νεαρής ηλικίας κατέχει και διακινεί ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης στην πόλη των Χανίων, ο οποίος αφού εντοπίστηκε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Ευρισκόμενος στην ανωτέρω περιοχή ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές συσκευασίες με συνολική ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους εκατόν δέκα (110) γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου-ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν επιπλέον στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) πλαστικές συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους εξακοσίων εξήντα (660) γραμμαρίων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η κατεργασμένη κάνναβη προερχόταν από την πατρίδα του δράστη και είχε προμηθευτεί αυτή από ομοεθνείς του προκειμένου να τη διαθέσει προς πώληση στη πόλη των Χανίων.






Σύλληψη με καταδίωξη

Στην Ηλιούπολη, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για «κλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση», παράβαση του Ν. «Περί Όπλων» και Ν. «Περί Αλλοδαπών». Ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, κατελήφθησαν να εξέρχονται από παράθυρο διαμερίσματος 1ου ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπού και στην συνέχεια να επιβιβάζονται σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. όπου μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο 24χρονος. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή του Π. Φαλήρου και της Ηλιούπολης είχαν διαπράξει επτά (7) κλοπές-διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


· Ένα (1) πιστόλι.


· Ένας (1) φορητός Η/Υ.


· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα μάρκας ΝΟΚΙΑ.


· Μία τσάντα με διαρρηκτικά εργαλεία.

"Ιερό φακελάκι"


Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Βόλου η καταγγελία μιας οικογένειας ότι ιερέας απαίτησε «ιερό φακελάκι» για να κηδεύσει μια 93χρονη. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με τον ιερέα να ζητά 50 ευρώ για τον εαυτό του και άλλα 20 ευρώ για τους ψάλτες, ώστε να ξεκινήσει την νεκρώσιμη ακολουθία.
Επισήμως, βέβαια, τα χρήματα ζητήθηκαν για τα έξοδα της εκκλησίας, όπως ειπώθηκε στους συγγενείς της γυναίκας που κηδεύονταν. Μέσα στον πόνο του, ο γιος της 93χρονης τα έδωσε, προκειμένου να ξεκινήσει η κηδεία, που είχε καθυστερήσει μισή ώρα ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Βρήκε ωστόσο μετά το κουράγιο να καταγγείλει το περιστατικό.
Για το θέμα ενημερώθηκε και η Μητρόπολη Δημητριάδος, με τον μητροπολίτη Ιγνάτιο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων να εκφράζει την ενόχλησή του για το περιστατικό και να διαβεβαιώνει ότι θα διερευνηθεί άμεσα.

Star.gr

12χρονοι με γρύλλο έκλεβαν τις...ζάντες αυτοκινήτου

Απίστευτο! Δύο Ρομά, ο ένας μάλιστα ηλικίας μόλις 12 ετών, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα πίσω από τον Άγιο Ανδρέα, την ώρα που είχαν τοποθετήσει γρύλο σ' ένα Ι.Χ. και επιχειρούσαν να αφαιρέσουν τις ζάντες και τα λάστιχα! Το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση των οδών Ευμήλου και Γενναδίου. Οι δύο Ρομά, ο δεύτερος ηλικίας 18 ετών, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως στο σημείο έσπευσε περιπολικό και συνέβαλε επι τω έργω τους δύο Ρομά.

Ειχε προτιμήσεις στα φαρμακεία

Απογευματινές ώρες της 1-6-2010, στη Βούλα Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 57 ετών, κατηγορούμενος για «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Όπλων» και Ν. «περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα ο ανωτέρω συλληφθείς, τουλάχιστον από τέλη μηνός Απριλίου έτους 2010, μετέβαινε σε φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και με την απειλή όπλου και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (αποτελούμενων από γκαζάκια και μπουκάλια με βενζίνη) καθώς και ιδιόχειρα απειλητικά σημειώματα, αφαιρούσε χρήματα από τα ταμία αυτών.
Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι τύπου replica , κουκούλα, γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και ποσότητα ηρωίνης βάρους -0,5- του γραμμαρίου.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι μέχρι σήμερα έχει διαπράξει τις παρακάτω ληστείες –κλοπές :
· Την 11-5-2010 σε φαρμακείο στην περιοχή της Γλυφάδας.
· Την 19-5-2010 σε φαρμακείο στην περιοχή της Ηλιούπολης.
· Την 21-5-2010 σε φαρμακείο στην περιοχή του Αλίμου.
· Την 31-5-2010 σε φαρμακείο στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι την 29-4-2010 και την 4-5-2010, αφαίρεσε δύο (2) οχήματα από τις περιοχές της Βούλας και της Γλυφάδας αντίστοιχα .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την 2-6-2010 στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

3/6/10

Ο Αξιωματικός που τα 'μπλεξε με ιερόδουλο


Γράφει ο βασίλης χήτος






Ο "Αξιωματικός των Καμπαρέ" που μετά τις αποκαλύψεις του "crimes on air" οδηγήθηκε απο το συμβούλιο κρίσεων τον περασμένο Μάρτιο στην αποστρατεία ξαναχτύπησε. Ο προφυλακισμένος Αδάμ Αναγνωστόπουλος [ συνωνυμία με τον συγχωρεμένο Άρχοντα της νύχτας Γιώργο Αναγνωστόπουλο] κατήγγειλε στο δικαστήριο πως οδηγήθηκε στις φυλακές ύστερα απο σκευωρία που έστησε η ιερόδουλος σύζυγός του, η οποία τον απατούσε με συγκεκριμένο διεφθαρμένο Αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής που επόπτευε την έρευνα σε βάρος του. Ο Αδάμ Αναγνωστόπουλος που κατηγορήθηκε για σοβαρά αδικήματα όπως η κατοχή εκρηκτικών υλών, βρέθηκε υπόλογος όταν η σύζυγός του κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της απο τον ίδιο. Η σοβαρή καταγγελία έγινε στις 2-12-2008 ο απατημένος σύζυγος οδηγήθηκε στις φυλακές, αλλά όσο ήταν προφυλακισμένος οργάνωσε την άμυνα του με αποτέλεσμα, εδώ και 24 ώρες να αποφυλακιστεί, αφού όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εραστής Αξιωματικός φρόντισε να του φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα. Όπως ο ίδιος μάλιστα είπε στην άναυδη έδρα και το ακροατήριο ο Αξιωματικός της Ασφάλειας για να απολαύσει τον παράνομο έρωτα του με την κατ' επάγγελμα ιερόδουλο , του "έστηνε" όσο ήταν έγκλειστος τη μια δικογραφία μετά την άλλη. Στις 26-1-09 συνελήφθη στη Ν.Ιωνία ο 48χρονος Βασίλης Κουλακμανίδης να έχει στο σπίτι του πυρομαχικά και πιστόλι ZASTAVA. Στις 29-1-09 συνελήφθη ο 45χρονος Δημήτρης Γαβαλάς να έχει στην κατοχή του 15 φιξάκια κοκαϊνης, 43.685 ευρώ και πυροκροτητές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος της Ασφάλειας που τότε επόπτευε ο Αξιωματικός αυτός, πίσω και απο τις δυο υποθέσεις κρυβόταν ο φυλακισμένος Αδάμ Αναγνωστόπουλος. Ο Αξιωματικός αυτός χειρίστηκε όσο ήταν στην Ασφάλεια το φόνο του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου αλλά και τη μεγαλύτερη υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή, χωρίς τότε τον εντοπισμό των δραστών. Όπως είχε αποκαλύψει το "crimes on air" [25 Φεβρουαρίουhttp://crimesonair.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html] ο αστυνομικός κουβαλούσε και παλαιότερες αμαρτίες αφού ως Αστυνόμος Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής, είχε αποπειραθεί να βιάσει στην Πάρνηθα μπάρ γούμαν σε στρίπ σόου. Ο αστυνομικός την παραπλάνησε και την παρέσυρε στην Πάρνηθα με το αυτοκίνητο του, σχίζοντας της τα ρούχα αλλά μη καταφέρνοντας να τη βιάσει, αφού εκείνη αντέδρασε. Σε βάρος του ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα καθώς λίγο πριν την εσπευσμένη και αναγκαστική συνταξιοδότηση του, προσπάθησε να βάλει χέρι σε κατασχεμένα απο ναρκωτικά χρήματα στο νησί όπου υπηρετούσε τελευταία. Είναι ο ίδιος Αξιωματικός που επιλήφθηκε των ερευνών για το θάνατο του μεγαλοστελέχους της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου. Τότε που για δημοσιογραφική γραφίδα του είχε το "παπαγαλάκι" παρακρατικού κέντρου των μυστικών υπηρεσιών, που διόρισε μάλιστα αργότερα [το περασμένο καλοκαίρι] και στενότατο συγγενικό του πρόσωπο στην ΕΥΠ. Τότε που ο άθλιος "εντολοδόχος-ρουφιάνος" ΄διέδιδε στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι του είχε πει ο ελεϊνός φίλος του διεφθαρμένος αξιωματικός, ότι δηλαδή ο Βαρθολομαίος στο άγχος του να ντυθεί γρήγορα απο την εισβολή του απατημένου συζύγου της Βρακατσέλη, δεν πρόλαβε να δει πως είχε φορέσει ανάποδα το εσώρουχο του.

Με τη μέθοδο ληστή τραπεζών ο 57χρονος

Στη Βούλα Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 57 ετών, κατηγορούμενος για «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Όπλων» και Ν. «περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα ο ανωτέρω συλληφθείς, τουλάχιστον από τέλη μηνός Απριλίου έτους 2010, μετέβαινε σε φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και με την απειλή όπλου και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (αποτελούμενων από γκαζάκια και μπουκάλια με βενζίνη) καθώς και ιδιόχειρα απειλητικά σημειώματα, αφαιρούσε χρήματα από τα ταμία αυτών.

Αστυνομικός με το πιστόλι του επανέφερε την τάξη σε μπαράκι της Λευκωσίας

Έντονη συμπλοκή δημιουργήθηκε χθες σε μπαράκι της Παλλουριώτισσας όταν άντρας έγινε έξω φρενών με συμπεριφορά Ελληνοπόντιου προς τη σύζυγό του και την κουνιάδα του. Εισπράττοντας τη συμπεριφορά του ως σεξουαλική παρενόχληση επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις στον Ελληνοπόντιο με αποτέλεσμα να γίνει καβγάς μεταξύ των δύο. Μετά το επεισόδιο ο Ελλαδίτης με την παρέα του μπήκαν στο διπλοκάμπινό τους και κινήθηκαν προς την παρέα του Κυπρίου για να τους παρασύρει με το όχημά του. Αστυνομικός που αντιλήφθηκε τις άγριες διαθέσεις του οχήματος ανέσυρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και έριξε δυο προειδοποιητικές ρίψεις στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Βλέποντας όμως ότι δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι ο οδηγός τον αγνόησε παντελώς, ανέσυρε για δεύτερη φορά το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκινήτου προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Συγχαρητήρια στον αστυνομικό που με ψυχραιμία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάσταση διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

60αρηδες αρχαιοκάπηλοι







Μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και συντονισμένες προσπάθειες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας , συνελήφθησαν μεσημεριανές ώρες χθες (1-6-2010) στο Παρανέστι-Δράμας, τέσσερεις (4) ημεδαποί [δύο (2) 64χρονοι, ένας (1) 65χρονος και ένας (1) 67χρονος), κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων και του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από διακριτική παρακολούθηση της δασικής περιοχής του Δήμου Παρανεστίου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, προέβησαν σε εργασίες παράνομης ανασκαφής με χρήση εκρηκτικών υλών.
Στη συνέχεια και περί ώρα 16.00΄ της ίδιας ημέρας σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκαν:
α) ένα (1) νόμισμα Βυζαντινής εποχής,
β) δύο (2) τμήματα λίθινων εργαλείων προϊστορικής εποχής,
γ) τέσσερα (4) τμήματα από κεραμίδες Βυζαντινής εποχής,
δ) τρία (3) όστρακα (τμήματα αγγείων) ρωμαϊκής και βυζαντινής εποχής,
ε) δύο (2) ζεύγη ραβδοσκόπων,
στ) ένα (1) προσωπίδιο με δύο (2) φίλτρα,
ζ) δύο (2) φωτογραφίες που απεικόνιζαν άγαλμα και
η) ένα (1) σημειωματάριο με πληροφορίες για πιθανή ύπαρξη αρχαίων αντικειμένων ή χρυσού σε διάφορες περιοχές.
Επίσης, στο σημείο που οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν τις παράνομες ανασκαφές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) πέντε (5) κιλά άγνωστης εκρηκτικής ύλης,
β) μία (1) γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και
γ) ένα (1) κρουστικό τρυπάνι.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) ένα (1) εύχρηστο περίστροφο με ενενήντα εννέα (99) φυσίγγια,
β) ένα (1) γεωμαγνητικό μηχάνημα υπεδάφους,
γ) τέσσερα (4) μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων διαφόρων τύπων,
δ) τρεις (3) κεραίες ανίχνευσης συχνοτήτων μετάλλων,
ε) πέντε (5) πομποδέκτες,
στ) ένας (1) φορητός Η/Υ με εγκατεστημένο πρόγραμμα απεικόνισης γεωλογικής σύνθεσης υπεδάφους,
ζ) ένα (1) βιβλίο στη γερμανική γλώσσα με πληροφορίες για αρχαία νομίσματα και
η) δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες με δεκαεννέα (19) φυσίγγια.
θ) ένα (1) πιστόλι κρότου-αερίου διαμετρήματος 8 mm με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο κρότου-αερίου ιδίου διαμετρήματος.
Από την αστυνομική προανάκριση και τα συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων που προβλέπονται από τον Νόμο περί αρχαιοτήτων.
O ι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας.-

2/6/10

Ο 28χρονος είχε "ανθρωποκτόνο πρόθεση"

Συνελήφθη την 12:00 ώρα, σήμερα στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνης, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, ένας ημεδαπός ηλικίας 28 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών πατέρα και υιού ηλικίας 48 και 25 ετών αντίστοιχα και για παραβάσεις του Ν. Περί όπλων. Πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή στην Αγία Γαλήνη - Δήμου Λάμπης, Ρεθύμνης, δράστης εξαιτίας κτηματικών διαφορών με παθόντες, έχον ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε κατ’ αυτών τρείς (3) φορές με πυροβόλο όπλο που κατείχε παράνομα, χωρίς όμως να πετύχει τον σκοπό του. Κατά την αυτοψία στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες φυσιγγίων πυροβόλου όπλου.

Και η Τροχαία στο Ζεφύρι

Σε συνέχεια των ειδικών δράσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή Ζεφυρίου, την 01-06-2010 και από ώρες 19:00 – 23:00 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ Ζεφυρίου πραγματοποιήθηκαν σχετικοί έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν -56- παραβάσεις Κ.Ο.Κ και αφαιρέθηκαν :


· Τέσσερις (4) άδειες κυκλοφορίας οχημάτων


· Έξι (6) ικανότητες οδήγησης


Επίσης ακινητοποιήθηκαν -2- οχήματα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε δύο (2) περιπτώσεις :


· Μία (1) για στέρηση άδεις ικανότητας οδήγησης


· Μία (1) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Η Πολωνέζα με την Βραζιλιάνικη κόκα




Νυχτερινές ώρες της 1/6/2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών , συνελήφθη, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Πολωνίας ηλικίας 22 ετών, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν την παραπάνω, η οποία αφίχθη στην χώρα μας από το SAO PAOLO Βραζιλίας μέσω Μαδρίτης Ισπανίας . Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε:
ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους: -1.450- γραμμαρίων εντός συσκευασίας, σε αποσκευή με διπλό τοίχωμα [φωτο].
2. Απογευματινές ώρες της 1/6/2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών , συνελήφθησαν, στην Αθήνα, δύο (2) αλλοδαποί Παλαιστινιακής και Μαροκινής υπηκοότητας, ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν [φωτο ] :
Ηρωίνη βάρους -414- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
Οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν σήμερα, 2/6/2010, στον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μέσω facebook έκλεινε ραντεβού σε ανήλικες

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, την 23:00΄ώρα της 01-06-2010, στα Εσώβαλτα Πέλλας, συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), η οποία περιείχε γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες δύο (2) ανήλικων κοριτσιών(μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή) ηλικίας 16 ετών καθώς και άλλων ανήλικων κοριτσιών των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Επίσης βρέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο το οποίο δράστης χρησιμοποιούσε για επικοινωνία με τις παθούσες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ανωτέρω δράστης έβρισκε και προσέγγιζε τις παθούσες μέσω διαδικτύου και ειδικότερα με τη χρήση συγκεκριμένου ψευδωνύμου, σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com, όπου είχαν ανταποκριθεί θετικά σε αίτημα φιλίας του άνω των 1.500 κοριτσιών. Στη συνέχεια, προσποιούμενος φωτογράφο πρακτορείου φωτομοντέλων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και υποσχόμενος υψηλή χρηματική αμοιβή, παραπλανούσε και φωτογράφιζε γυμνές ανωτέρω παθούσες, με σκοπό την κυκλοφορία των φωτογραφιών σε χώρες του εξωτερικού και, με τον ίδιο τρόπο, τις έπειθε και ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί τους.
Σε έρευνες που έγιναν σε αποθήκη, που είχε μετατρέψει ο ίδιος σε πρόχειρο στούντιο φωτογράφησης και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) φωτογραφικές μηχανές, μία (1) ψηφιακή βιντεοκάμερα, μια (1) βάση φωτογραφικής μηχανής (τρίποδας), εικοσιοκτώ (28) περιοδικά, εξήντα ένα (61) DVD ερωτικού περιεχομένου, δύο (2) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας, δύο (2) φωτογραφικά φιλμ και δύο (2) άλμπουμ, που περιείχαν συνολικά εκατόν πενήντα πέντε (155) γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες κοριτσιών και γυναικών.
Συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ-κων Βέροιας

27 κιλά χασίς και ενα όπλο


Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τρεις έμποροι ναρκωτικών, για παραβάσεις των Νόμων «περί Ναρκωτικών» και «περί Όπλων».
Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, χθες 01-06-2010 και ώρα 14:00, εντοπίστηκε στην Ε. Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης ΙΧΕ αυτοκίνητο, οι επιβάτες του οποίου, ένας 25χρονος αλλοδαπός και 23χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν, καθώς μετέφεραν 25 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 26 κιλών και 980 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία της 23χρονης, παρόντος του συζύγου της, ο οποίος επίσης συνελήφθη, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκε και το ανωτέρω αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

«Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη από την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων Αθιγγάνων ενώ οι κάτοικοι προειδοποιούν πως θα πάρουν τα όπλα στα χέρια τους για να προστατεύσουν του εαυτούς τους από τις επιθέσεις που δέχονται ακόμα και στα μαγαζιά τους.
Μάλιστα αργά χθες το βράδυ έκλεισαν τον δρόμο Πύργου Κατακόλου ζητώντας την απομάκρυνση των αθιγγάνων και μεγαλύτερη αστυνομόμευση στη περιοχή.
Χθες το απόγευμα ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δύο νέων του χωριού από Τσιγγάνους αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.«Καθόμουν με τον Στέφανο έξω από το σπίτι και συζητάγαμε το πώς θα φτιάξουμε το μηχανάκι. Έρχεται ένα αυτοκίνητο με αθίγγανους, σταματάει και ανοίγει το παράθυρο και του φωνάζει να πάει εκεί. Του λέει ότι κάτι είπε και του λέει ο Στέφανος ότι εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αμέσως κατεβαίνουν άλλοι πέντε από μέσα κρατώντας ένα λοστό και αρχίζουν να μας χτυπάνε κυρίως τον Στέφανο. Τον τραυμάτισαν στο πλευρά» τόνισε ο κ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Αμέσως από τον θόρυβο κάτοικοι έτρεξαν για να βοηθήσουν τα παιδιά ενώ οι αθίγγανοι απομακρύνθηκαν από το σημείο της συμπλοκής. Παράλληλα στο σημείο έφθασαν άνδρες της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που μέσα σε λίγα λεπτά είχαν εντοπίσει δύο από τους δράστες και τους συνέλαβαν.
«Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ενημερώσει και την αστυνομία ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Κάθε μέρα μας απειλούν, επιτίθενται στα μαγαζιά μας, τα σπάνε, προκαλούν φθορές και τώρα κοιτάξτε τι έγινε, χτύπησαν στα καλά καθούμενα δύο παιδιά», επεσήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννης Καλόφωνος.
Παναγιώτης Παυλόπουλος

Μένουν από καύσιμα τα ασθενοφόρα….

Κάτι παραπάνω από ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης καυσίμων αφού πλέον από χθες τα πρατήρια στο νομό αρνούνται να τους προμηθεύσουν λόγω του ότι δεν πληρώνονται έγκαιρα.
Ένα πρόβλημα για το οποίο έχει ενημερωθεί η διοίκηση εδώ και έξι μήνες, όπως υποστηρίζουν τα πληρώματα, χωρίς όμως να το έχει λύσει μέχρι σήμερα.
Η πρωτοβουλία της διοικητού του νοσοκομείου Πύργου κ Ελένης Σιουρούνη να αναλάβει για δύο μέρες τον εφοδιασμό τους με καύσιμα απλώς μεταθέτει την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος, που έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων του νομού για 48ώρες, που αν δεν διευθετηθεί θα πεθαίνουν άνθρωποι επειδή το κράτος δεν πλήρωσε την βενζίνη των ασθενοφόρων για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο….
Από την πλευρά του ΕΚΑΒ ο Υπεύθυνος για την Δυτική Ελλάδα κ Γρηγόρης Μπαράκος σε δηλώσεις του τόνισε πως έχει ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση της Αθήνας. «Βρισκόμαστε στην διαδικασία επίλυσης του θέματος που έχει προκύψει. Έχει ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπαράκος.
« Τους τελευταίους δυο μήνες, οι ενοχλήσεις μας προς την διεύθυνση του ΕΚΑΒ είχαν ενταθεί χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα ενώ η κεντρική υπηρεσία επιδείκνυε πρωτοφανή αδιαφορία. Όλο αυτό το διάστημα, μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί. Φαντάζομαι ότι τα λεφτά που μας λείπουν από το κράτος, δεν τα έχουν «φάει» οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα ή εμπλέκονται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, παρόλα αυτά τελικά, δυστυχώς, αυτοί θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ακόμα και με …την ίδια τους τη ζωή…. », επεσήμανε ο κ Δημήτρης Λαμπρόπουλος αντιπρόεδρος Σωματείου Πληρωμάτων 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ.
Παράπλευρες απώλειες…
Και τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί αφού ο στόλος των οχημάτων του ΕΚΑΒ στην Ηλεία έχει και παράπλευρες απώλειες….«Από τα τρία ασθενοφόρα της δωρεάς των εφοπλιστών, τα δυο βρίσκονται σε συνεργείο της Πάτρας για μεγάλο διάστημα εξαιτίας μηχανικών βλαβών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το ότι η κεντρική υπηρεσία δεν φρόντισε να μας εφοδιάσει με εφεδρικά ασθενοφόρα, να αναγκαζόμαστε σήμερα να δουλεύουμε με ασθενοφόρα που πάρθηκαν το 1995 και έχουν διανύσει πλέον των 500.000 χιλιομέτρων! Ο κατήφορος που είχε πάρει το ΕΚΑΒ από την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση, έχει μετατραπεί σε κατρακύλα…».
Παναγιώτης Παυλόπουλος

1/6/10

Δραπέτης αλλά για λίγο

Συνελήφθη το απόγευμα ο αλλοδαπός που χθες απέδρασε απο τις τουαλέτες του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού. Υστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού και οι τρεις (3) εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, κατάφεραν και εντόπισαν τον ανωτέρω αλλοδαπό, την 17.00 ώρα σήμερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και τον συνέλαβαν.

Βρήκαν όπλο σε τσάντα πεντάχρονου μαθητή



Έντονη ανησυχία αλλά και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι πεντάχρονος μαθητής από το Ζεφύρι πήγε στον παιδικό σταθμό, έχοντας στην τσάντα του ένα πιστόλι και δύο κούτες σφαίρες!!! Όχι, δεν πρόκειται για ψεύτικο όπλο με τα οποίο όλα τα αγοράκια της ηλικίας αυτής παίζουν αλλά για αληθινό που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές…
Οι δάσκαλοι του 2ου παιδικού σταθμού Ζεφυρίου, παραξενευτήκαν από το βάρος της τσάντας του 5χρονου αγοριού και έντρομοι ανακάλυψαν πως ο μικρός στην τσάντα του, αντί για τα παιχνίδια του, είχε ένα αληθινό όπλο μαζί με δύο κουτιά σφαίρες!!!
Αμέσως προκλήθηκε πανικός και το προσωπικό του παιδικού σταθμού κάλεσε την αστυνομία, στην οποία και παραδόθηκαν τα ευρήματα.
Οι αρχές πιστεύουν πως οι γονείς του παιδιού φοβούμενοι ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει έρευνες σε σπίτια, έβαλαν το όπλο στην τσάντα του παιδιού, αδιαφορώντας για την τραγωδία που θα μπορούσε να προκληθεί. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έκανε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή λόγω του τραυματισμού ενός μικρού κοριτσιού από αδέσποτο πυροβολισμό στο Ζεφύρι.
Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό, αναδεικνύει το εκτεταμένο φαινόμενο της οπλοκατοχής στις οικογένειες αθίγγανων αλλά και την εξοικείωση που έχουν με τα όπλα ακόμα και παιδάκια πέντε ετών που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό…


Star.gr

Σοκ!!!Αγοράκι ξεψύχησε στο αυτοκίνητο απο την ζέστη

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Πατέρας στη Λάρνακα, ξέχασε στο αυτοκίνητο το 5 χρονών αγοράκι του για εννιά ώρες με αποτέλεσμα αυτό να ξεψυχήσει απο τη ζέστη.Η υπόθεση προκαλεί οργή σε όλη την κοινωνία, αφού στο μεταξύ ο πατέρας ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα έχει και άλλο παιδί. Ο πατέρας, αντί να μεταφέρει το παιδί στο σχολείο, το ξέχασε και το μετέφερε μαζί του στην ιδιωτική κλινική όπου δουλεύει μετά απο τηλεφώνημα για επείγον περιστατικό πριν τις οκτώ το πρωί. Αμέσως πήγε στο νοσοκομεί, κλείδωσε το αυτοκίνητο, κατέβασε λίγο τα παράθυρα θεωρόντας ότι θα επιστρέψει σύντομα, και ανέβηκε στην κλινική όπου άρχισε τις εγχειρήσεις.
Μετά από εννιά ώρες όταν η μητέρα του πήγε να παραλάβει το παιδάκι από το νηπιαγωγείο την ενημέρωσαν ότι δεν πήγε σήμερα στο νηπιαγωγείο. Αμέσως επικοινώνησε με τον πατέρα ο οποίος έστειλε την αναισθησιολόγο λέγοντας της ότι ξέχασε το παιδάκι στο αυτοκίνητο ενώ συνέχισε να χειρουργεί. Η αναισθησιολόγος είδε το παιδάκι αναίσθητο στο κάθισμά του, με τη τσάντα του δίπλα. Ο θάνατός του προήλθε πιθανόν απο θερμοπληξία ή ασφυξία, ενώ αύριο το πρωί θα διενεργηθεί νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου.
To όχημα βρισκόταν σε ανοικτό χώρο στάθμευσης απο όπου περνούν συνέχεια περαστικοί, όμως τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου δεν επέτρεψαν σε κανένα να αντιληφθεί ότι το παιδί βρισκόταν μέσα.
πηγή:

Αλλοδαπός απέδρασε απο την τουαλέτα

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας (1) Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Ο αλλοδαπός κρατούνταν για απλή σωματική βλάβη, απειλή και είχε διαταχθεί η διοικητική του απέλαση. Ειδικότερα, την 31-05-2010 και κατά τις απογευματινές ώρες, ο παραπάνω Αστυφύλακας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα σκοπού κρατητηρίου, συνόδευσε, μαζί με άλλο Δόκιμο Αστυφύλακα, τον κρατούμενο αλλοδαπό στο χώρο της τουαλέτας. Κατά την επιστροφή του στο χώρο του κρατητηρίου, ο αλλοδαπός, πλησιάζοντας κοντά στην πόρτα εξόδου του Αστυνομικού Τμήματος, απώθησε βίαια τον συνοδό Δόκιμο Αστυφύλακα, τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να διαφύγει. Επιπλέον, τόσο σε βάρος του ιδίου, όσο και κατά του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του Δόκιμου Αστυφύλακα, σχηματίσθηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Αλβανικό χασίς με το κίλο


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη πόλη της Θεσσαλονίκης, ύστερα από κοινή επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσ/νίκης, ένας (1) ημεδαπός ομογενής Αλβανίας, 21 ετών, κάτοικος Θεσ/νίκης, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή 79.265,8 χιλιογραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, 67,4 γραμμαριών κοκαΐνης, κλοπή ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και οδήγηση οχήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδηγού. Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Καβάλας, σχετικά με διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τον συλληφθέντα, οργανώθηκε, το βράδυ της Κυριακής (30/31.05.2010) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοινή αστυνομική επιχείρηση με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Με συντονισμένες ενέργειες εντοπίσθηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκει στην ιδιοκτησία του, το οποίο ακινητοποιήθηκε. Στη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα, βάρους (2.173,8), (1.204,1), (2.092,4), (2.072,7), (299,1), (40,8) και (3,9) γραμμαρίων αντίστοιχα, μία (1) νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, βάρους (67,4) γραμμαρίων, ποσότητες που προορίζονταν για εμπορία και δύο (2) λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας. Στη συνέχεια, σε δεύτερο σπίτι του συλληφθέντα σε άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) ατζέντα με ονόματα, χρηματικά ποσά και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν αγοραπωλησίες ναρκωτικών, καθώς και ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα είχε κλαπεί, μεταξύ άλλων, στις 16.05.2010 από το σπίτι 23χρονης στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, στη κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν τα κλειδιά ενός ΙΧΕ αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπής υπηκόου, το οποίο εντοπίσθηκε και ερευνήθηκε. Σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) νάιλον δέματα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα, βάρους (14.408), (14.281), (14.288), (14.277) και (14.305) γραμμαρίων αντίστοιχα, τα οποία επίσης προορίζονταν για εμπορία. Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, ενώ αναζητείται και η κάτοχος του οχήματος.

Eξόρμηση στο Ζεφύρι

Στο πλαίσιο ερευνών για την εξιχνίαση του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι, 8χρονης ανήλικης που έλαβε χώρα την 28-5-2010, έξω από το σπίτι της στο Ζεφύρι, πρωινές ώρες της 31-5-2010 στο Ζεφύρι από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή Αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και διενεργήθηκαν είκοσι δύο (22) έλεγχοι ατόμων, δεκατρείς (13) έλεγχοι οχημάτων και εννέα (9) κατ΄ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


· Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα.


· Ένα (1) πιστόλι κρότου.


· Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.


· Ένα (1) μαχαίρι πολεμικού τύπου.


· Πενήντα δύο (52) φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας.


· Σαράντα έξι (46) φυσίγγια κρότου.


· Ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.


Πρωινές ώρες της ιδίας η Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ζεφυρίου παρέδωσε στους Αστυνομικούς τη σχολική τσάντα 5χρονου μαθητή του Σταθμού που περιείχε :


· Ένα (1) πιστόλι κρότου με γεμιστήρα.


· Εκατό (100) φυσίγγια πυροβόλου όπλου κρότου.


· Τρία (3) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.


Συνελήφθη ο 26χρονος ημεδαπός πατέρας του ανηλίκου στην οικία του οποίου, μετά από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


· Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.


· Εξακόσια (600) μεταλλικά σφαιρίδια.


· Ένα (1) ξύλινο κλόμπ.


Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα τα οποία οδηγούνται σήμερα 1-6-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

"Τσίτα" ο Αλβανός ληστής

Aλβανός ληστής απέδρασε στις 10.20 το πρωί απο το γραφείο του 22ου ανακριτή, που βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 28χρονος χοροπήδησε απο τον 1ο όροφο στο πάρκο των δικαστηρίων και έγινε ...καπνός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος ανακριτής κατά την κατάθεση του προφυλακισμένου ληστή, απαίτησε απο τους αστυνομικούς συνοδούς να βγούν έξω απο το γραφείο του. Ο ληστής όμως σάλταρε στην ελευθερία, απο το ανακριτικό παράθυρο.

Οπλα,κροτίδες,ανιχνευτές μετάλλων και πλαστές καρτές NOVA




Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της χθες (31.05.10) στη Σκάλα Λακωνίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 37, 34 και 56 ετών, για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών, κροτίδων, ανιχνευτών μετάλλων και ηλεκτρονικών συσκευών προοριζομένων για τη δημιουργία πλαστών ηλεκτρονικών καρτών ( NOVA ).
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας και σε σχετικές κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε τρία (3) σπίτια στη Σκάλα των παραπάνω ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) εύχρηστα περίστροφα (0.22, 0,38)
Εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Διακόσιες δεκατέσσερις (214) κροτίδες
Πέντε (5) ανιχνευτές μετάλλων
Τρία (3) κομμάτια φυτιλιού, συνολικού μήκους 1,68 μέτρα
Εκατόν ενενήντα πέντε (195) κενές ηλεκτρονικές κάρτες
Έναν (1) φορητό υπολογιστή και δύο (2) συσκευές ανάγνωσης καρτών, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή των προαναφερομένων κενών ηλεκτρονικών καρτών σε κάρτες κλώνους NOVA
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και ο σκοπός κατοχής της παραπάνω ποσότητας όπλων και εκρηκτικών υλών.
Οι τρεις (3) συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (01/06/2010) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Ψαρεύει ανήλικες στο Internet με αγγελία για πορνό ταινία

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Επιτήδειοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» μέσα από το Διαδίκτυο ανήλικα κορίτσια που επιθυμούν να μοιάσουν στην Τζούλια Αλεξανδράτου και στη Μαριάννα Ντούβλη και να γίνουν διάσημες πορνοστάρ κερδίζοντας χρήμα με ουρά!Σημείο και αυτό των καιρών που διανύουμε με τον θρίαμβο των ροζ dvd; Ενδεχομένως, ναι. Πάντως, όποια κι αν είναι η απάντηση, αδιάψευστος μάρτυρας του «ψαρέματος» ανήλικων κοριτσιών για τη βιομηχανία του αναγεννημένου ελληνικού πορνό, που επιχειρείται στο Διαδίκτυο, είναι η αγγελία που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα γνωριμιών με σημείο αναφοράς το Μεσολόγγι!Σ’ αυτήν την αγγελία, που φέρνει ο «Κόσμος» σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ένας «παραγωγός ταινιών πορνό», όπως αυτοπροσδιορίζεται, ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ευθέως ότι ζητά «πανέμορφα κορίτσια», ηλικίας 16 – 28 ετών, με «τέλεια κορμάκια» για να πάρουν μέρος σε γυρίσματα ταινιών πορνό!Μάλιστα, για να προλάβει τυχόν ανησυχίες των ενδιαφερόμενων κοριτσιών ο «παραγωγός» σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι ταινίες θα προωθηθούν στο εξωτερικό, ενώ υπόσχεται και αυστηρή διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων!Συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο της αγγελίας που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, με ημερομηνία 11 Απριλίου, και το οποίο βρίθει ανορθογραφιών, είναι το ακόλουθο:

Παραγωγως ταινιών πορνό ζητά πανέμορφα κορίτσια για να πάρουν μέρος στα γυρίσματα ταινιών πορνό, οι οποίες (ταινίες) θα προοθηθούν στο εξωτερικό!.Όσες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο αριθμό 69…...Δεν εκθέτουμε πρόσωπα, αριθμούς, τηλεφώνων κ.λ.π προς άλλους. Απαραίτητα από 16 - 28 ετών με τέλεια κορμάκια. Ώρες Επικοινωνίας από 7.30 - 8.30 π.μ & 1.00 - 3.30 μ.μ».

Η αγγελία αυτή καθαυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τα κίνητρα και τις προθέσεις του «παραγωγού». Επιθυμεί να βρει ακόμη και 16χρονες για να τις κάνει πρωταγωνίστριες ταινιών πορνό!Ποντάροντας, όπως φαίνεται, στο ότι για πολλά νέα κορίτσια η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Μαριάννα Ντούβλη αποτελούν πρότυπα που θέλουν να τους μοιάσουν!


Κωνσταντίνος Φλαμής

Ολο το μενού ναρκωτικών κατείχε ο 25χρονος











Συνελήφθη , χθες (31-05-2010) και περί ώρα 19.30΄ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 25χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις Νόμου «Περί Όπλων».
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες νεαρός αλλοδαπός, άεργος, κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ιδίως στη πόλη του Ηρακλείου, εντοπίσθηκε το σπίτι που διέμενε ο 25χρονος αλλοδαπός και τέθηκε σε διαρκή επιτήρηση.
Περί ώρα 19.30΄ χθες, κατά την έξοδό του από το σπίτι, ο αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα που του έγινε καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• Δώδεκα (12) ποσότητες ηρωίνης μ.β. (1933,6) γραμ.
• Έντεκα (11) ποσότητες κοκαΐνης μ.β. (178,2) γραμ.
• Τρεις (3) ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης κ.β. (316,6) γραμ.
• Ένα(1) εύχρηστο πιστόλι, μάρκας TAFONGLIO μετά γεμιστήρας, με Τέσσερα (4) φυσίγγια 0,32 mm
• Μια (1) ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Κατασχέθηκε επίσης, το χρηματικό ποσό των (15.540) χιλιάδων ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (01-06-2010) στον κ.Εισαγγελέα Ηρακλείου.