29/5/10

Φώτο απο την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κύπρο
















Δεκάδες εντάλματα σε πανκύπρια αστυνομική επιχείρηση


Παγκύπρια επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών. Ήδη έχουν συλλφθεί 2 ατομα ενώ έχουν εκδοθεί δεκάδες εντάλματα σύλληψης και έρευνας.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας επικεντρώνεται σε κυκλώματα απο τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές αλλά και σε νέα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται ανταλλαγή όπλων απο τα κατεχόμενα τα οποία χρησιμοποιούνται σε εγκληματικές ενέργειες και στη συνέχεια επιστρέφονται στα κατεχόμενα.
Στην επιχείρηση της Αστυνομίας λαμβάνουν μέρος όλες σχεδόν οι μονάδες της, ενώ όλο το βράδυ το κυνηγητό θα συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό αύριο θα υπάρχει μια πιο πλήρης εικόνα, με προσαγωγές στο Δικαστήριο αλλά και νεες συλλήψεις.
Η επιχείρηση στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε στον Αγιο Δομέτιο, με τον κόσμο να κοιτάζει απορημένος την πρωτοφανή αυτή επιχείρηση με τους δεκάδες αστυνομικούς. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση κρατείτο ως επτασφράγιστο μυστικό και ήταν προσχεδιασμένη.


Ανήλικος ο δράστης με το laser

Συνελήφθησαν την 29-05-2010 και ώρα 12:00 στον Άγιο Προκόπιο Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αχιλλείων ανήλικος ηλικίας 15 ετών κάτοικος Κέρκυρας για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων ,αεροσκαφών, παράβαση του Ν. περί όπλων και ο πατέρας του ηλικίας 43 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, την 29-05-2010 και ώρα 00:30 ανωτέρω ανήλικος διεπιστώθει να κάνει χρήση συσκευής εκτόξευσης-εκπομπής ακτίνων laser και να κατευθύνει δέσμη ακτίνων laser προς τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Ε.Ο. Γύρου-Αχιλλείου και εν συνεχεία να στρέφει τη δέσμη αυτή προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με ενδεχόμενο πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος.
Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανευρέθησαν δύο συσκευές εκτόξευσης-εκπομπής ακτίνων laser οι οποίες κατασχέθηκαν.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Γεμάτο το δελτίο απο συλήψεις για ναρκωτικά




1. Πρωινές ώρες της 27-05-2010, στη Ν. Πέραμο Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδν-ση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -2.990- γραμμ.
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας και σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντοπίσθηκε ο ανωτέρω Αλβανός στη Ν. Πέραμο να κατέχει εντός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου του, την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
2. Απογευματινές ώρες της 27-05-2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδν-ση Δίωξης Ναρκωτικών, στην Αθήνα , συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) ημεδαπός διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.170- γραμμ.
· Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα (4) φυσίγγια
· Το χρηματικό ποσό των -480- €
· Ένας (1) επιτραπέζιος ζυγός ακριβείας
· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτ/το
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
3. Απογευματινές ώρες της 28/5/2010, στο Λιμάνι του Πειραιά κα στα Κ. Πατήσια, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδν-ση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 41 ετών και μία (1) αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας 37 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, μέλη οργανωμένου κυκλώματος, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης, καθώς επίσης για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και την χρησιμοποιούμενη ως εργαστήριο νοθεύσεως και επανασυσκευασίας ναρκωτικών, οικία, και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους και εντός του εργαστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -13.664- γραμμ.
· Ηρωίνη βάρους -4.140- γραμμ.
· Κοκαΐνη βάρους -2,5- γραμμ.
· Χρηματικό ποσό -4.555- ευρώ.
· Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
· Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
· Εξοπλισμό νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (υδραυλική πρέσα, σιδερένιες μεταλλικές πλάκες, ηλεκτρικοί αναδευτήρες κ.λ.π.)
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
4 . Πρωινές ώρες της 28/5/2010, στην Αθήνα και στον Πειραιά από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδν-ση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν, τρείς (3) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33, 35 και 40 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. , εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ηρωίνη βάρους -450- γραμμ.
· Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.170- γραμμ.
· Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα (4) φυσίγγια.
· Χρηματικό ποσό -480- ευρώ.
· Ένας (1) επιτραπέζιος ζυγός ακριβείας.
· Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
5. Απογευματινές ώρες της 28-05-2010, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού και του Τ.Α. Εξαρχείων, στην Αθήνα και στη Μεταμόρφωση, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) ημεδαπός διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -2.300- γραμμ.
· Κοκαΐνη βάρους -30,5- γραμμ.
· Χρηματικό ποσό -16.500- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πληθαίνουν οι πράσινες ταράτσες...


Αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Ζακύνθου συνέλαβαν 30χρονο άνδρα διότι ύστερα απο έρευνα που του έγινε βρέθηκε ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 4,5 γρ. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλια ινδικής κάνναβης που τα καλλιεργούσε στην ταράτσα της οικίας του μέσα σε γλάστρες.

Πιάστηκε το Αλβανικό Τέρας



Πενηντάχρονος καταζητούμενος Αλβανός που επί έξι χρόνια βίαζε τις ανήλικες θυγατέρες του, πιάστηκε στη Γλυφάδα, απο το Διοικητή Ασφαλείας Νίκαιας Δημήτρη Γιοβανίδη. Είναι ανατριχιαστικό άλλα στις 2 Απριλίου του 2009 η μία του κόρη γέννησε το παιδί του βιαστή και αιμομείκτη πατέρα της. Ο υπάνθρωπος βίαζε και τις δυο του κόρες απο την ηλικία των 8 και 9 χρόνων αντίστοιχα. Τις περισσότερες φορές απαιτούσε στο δωμάτιο της φρίκης να βρίσκεται και ο 3χρονος τότε γιός του. Σήμερα οι κόρες του είναι 15 και 16 ετών. Ο δράστης βίαζε τα παιδιά του απο το 2002 έως το 2008. Η μητέρα ενέδιδε στους εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς του όλα αυτά τα χρόνια. Ο μέθυσος απο τη στιγμή που έγινε η καταγγελία κρυβόταν, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα όπως "Φατός Γκαζέλι". Το τέρας θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Πειραιά στη μια το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.

Η 28χρονη είχε αδυναμία στις μαϊμούδες

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 28χρονη αλλοδαπή υπάλληλος εμπορικού καταστήματος, για μη νόμιμη διάθεση προϊόντων, λόγω παράβασης Νόμου «περί Σημάτων, Αθέμιτος ανταγωνισμός». Ειδικότερα, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πληρεξούσιος δικηγόρος επιχείρησης, η οποία εκπροσωπεί στη χώρα μας διεθνούς φήμης εταιρείες, Αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε κατάστημα, στην περιοχή της Περαίας. Διαπιστώθηκε ότι, στο εν λόγω κατάστημα, διατίθονταν προς πώληση 531 απομιμητικά προϊόντα (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αξεσουαρ) των θιγόμενων εταιρειών, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των σημάτων και διακριτικών γνωρισμάτων των ανάλογων γνήσιων ειδών. Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν υπο μεσεγγύηση σε εκπρόσωπο των εταιρειών.

Το τατουάζ και η χρήση του κόστισαν τη ζωή

Την 23.40΄ώρα της 28-05-2010,στο Κολωνό, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,4- γραμμαρίου. Οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κολωνού όπου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία. Κατά τη παραμονή του σε χώρο κράτησης του Α.Τ. Κολωνού, όπου βρισκόταν με άλλο κρατούμενο, ένιωσε αδιαθεσία και εκδήλωσε έντονους σπασμούς. Από τους Αστυνομικούς του Τμήματος εκλήθη άμεσα ασθενοφόρο το οποίο μετά από λίγα λεπτά της ώρας προσήλθε, με παρουσία ιατρού. Χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κρατούμενο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Νοσοκομείο. Κατά τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο κατέληξε.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στους Αστυνομικούς του Α.Τ. Κολωνού, προ της συλλήψεώς του είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να αντέξει το έντονο άλγος που του προκλήθηκε από πρόσφατη δερματοστιξία (τατουάζ) στο δεξί του χέρι.


Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση θανόντος.

Δυο οπαδοί της ΑΕΚ μαχαιρωμένοι

Άγρια επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Λαμία.Οι οπαδοί των δύο ομάδων, έφθασαν τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού το απόγευμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του χάντμπολ.Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.... περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στα γραφεία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.Αυτή την ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι στην πλατεία Λαού, στο κέντρο της Λαμίας περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται και από την άλλη πλευρά 200 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι περιμένουν ενισχύσεις

"Εγδυσαν" τους πελάτες κέντρου διασκέδασης στην Κορινθία!

Θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Βασιλείου στην Τενέα Κορινθίας όπου δύο αλλοδαποί με την απειλή όπλων και μαχαιριών λήστεψαν το προσωπικό και τους πελάτες που υπήρχαν στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα οι δύο αλλοδαποί (Αλβανικής Υπηκοότητας) βρίσκονταν αρχικά στο κατάστημα ως πελάτες. Όταν η ώρα πέρασε και είχαν μείνει πια λίγοι στο κατάστημα τότε οι δύο δράστες ο ένας με πιστόλι και ο άλλος με μαχαίρι απείλησαν όσους βρίσκονταν στο κέντρο προκειμένου να τους δώσουν ότι είχαν.
Από την ταμειακή μηχανή αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και από τους πελάτες πήραν χρήματα ακόμα και τα ρολόγια που φορούσαν. Στη συνέχεια βγήκαν από το κατάστημα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση για το συγκεκριμένο συμβάν έχει αναλάβει το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου.

Αρπαξε τα χρυσαφικά που φορούσαν στο λαιμό τους

Περιπέτεια για ηλικιωμένο ζευγάρι χθες το πρωί στην οδό Γκότση. Νεαρός που είδε το ζευγάρι να περπατά τους ακολούθησε και λίγο μετά τους επιτέθηκε με σκοπό να τους αρπάξει τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους. Ο νεαρός άνδρας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάφερε να βάλει στο χέρι τα χρυσαφικά και να εξαφανιστεί. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και λίγη ώρα μετά ο 24χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Αρπαξε 10.100 ευρώ φωνάζοντας ζήτω η Αλβανία


Ο δράστης της χθεσινής ληστείας αποδεικνύεται θρασύς αλλά και ιδιαίτερα τολμηρός, αφού λήστεψε την Τράπεζα που βρίσκεται ίσως στο κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας και μάλιστα σε ώρα αιχμής, στις 12 παρά δύο λεπτά το μεσημέρι.
Η ληστεία, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πατρίδα" διήρκησε μόλις 40 δευτερόλεπτα και οι ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται πλέον στα όσα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της τράπεζας που έχει ‘συλλάβει’ το δράστη κατά την έξοδό του από το κατάστημα.
Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι και κανείς απ’ ότι φαίνεται δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον άνδρα που είχε σταθμεύσει το μηχανάκι του, μικρού κυβισμού, στην πλατεία έξω από την τράπεζα Κύπρου. Ο άνδρας που καθόταν επάνω σε αυτό φορούσε μπλε μακρύ τζάκετ, τζιν παντελόνι και μποτάκια και στο κεφάλι του φέρεται να φορούσε λευκό κράνος.
Για πέντε λεπτά περίπου παρέμεινε στο ίδιο σημείο, προφανώς για να ελέγξει την κίνηση και εν συνεχεία, με γρήγορες κινήσεις κινήθηκε προς την τράπεζα, άνοιξε την πόρτα και κινήθηκε με γρήγορα βήματα στο ταμείο. Εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν μέσα στην τράπεζα ο διευθυντής, τέσσερις υπάλληλοι και μία πελάτισσα, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Ο δράστης όταν έφθασε στο ταμείο έβγαλε μέσα από το τζάκετ ένα πιστόλι, το έστρεψε στον ταμεία και του είπε: «Κάνε πίσω, τα χρήματα». Εν συνεχεία μπήκε μέσα στο χώρο του ταμείου, έσπρωξε τον ταμεία σε δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της τράπεζας και από το συρτάρι του ταμείου αφαίρεσε όλα τα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ. Ο ληστής έβαλε τα χρήματα και το όπλο μέσα στο τζάκετ και κινήθηκε στην έξοδο, φωνάζοντας: «Ζήτω η Αλβανία».
Βγήκε, επιβιβάστηκε στο μηχανάκι του, χρώματος βυσσινί, και κινήθηκε προς την πλατεία Λαζαράκη, εκεί που βρίσκεται το Δημαρχείο της πόλης και προφανώς έφυγε από τον πίσω δρόμο του Δημαρχείου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό από τους διερχόμε

28/5/10

Σαφάρι για αυτοσχέδιους αγώνες




Στo πλαίσιο ειδικών δράσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Αθηνών-Σουνίου και Λ. Βουλιαγμένης τις βραδινές ώρες της 27 προς 28-05-2010 πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση. Κατά τη διάρκεια της παραπάνω εξόρμησης από Αστυνομικούς-Τροχονόμους της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής :



· υποβλήθηκαν δεκατέσσερις (14) μηνύσεις για παραβάσεις, σε βαθμό πλημμελήματος,



· επιβλήθηκαν διακόσια ενενήντα πέντε (295) διοικητικά πρόστιμα,



· αφαιρέθηκαν εξήντα τρείς (63) άδειες ικανότητας οδήγησης, είκοσι μία (21) άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και είκοσι εννέα (29) ζεύγη πινακίδων.



· ακινητοποιήθηκαν δεκαπέντε (15) δίκυκλες μοτοσυκλέτες [φωτο]. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων.

Πυροβόλισαν στο κεφάλι κοριτσάκι

Κοριτσάκι στο Ζεφύρι τραυματίστηκε με σφαίρα πίσω απο το αυτί του, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Καραϊσκάκη 24. Όπως δήλωσε ο πατριός του 8χρονου δεν μπόρεσε να αντιληφθεί απο που προήλθε ο πυροβολισμός που έπεσε στις 8.50 το βράδυ. Το παιδάκι που δεν ανήκει σε οικογένεια Τσιγγάνων, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί.

Δεν έπιασε το θέατρο που έπαιξε για την απαγωγή του

Συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, 33χρονος ημεδαπός υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος κατήγγειλε ψευδώς την παράνομη κατακράτησή του από αγνώστους και την τέλεση ληστείας, κατά την οποία αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, από το ταμείο της επιχείρησης, όπου εργαζόταν.
Αναλυτικότερα, σήμερα (28-05-2010), ο 33χρονος παρουσιάσθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Ευόσμου, όπου κατήγγειλε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, τρία άτομα, με την απειλή όπλου, τον ακινητοποίησαν και αφού τον επιβίβασαν σε φορτηγό αυτοκίνητο, τον οδήγησαν στο εν λόγω πρατήριο, απ΄όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Στη συνέχεια, με το ίδιο όχημα, τον περιέφεραν για μικρό χρονικό διάστημα, ώσπου τον εγκατέλειψαν στην περιοχή της Ευκαρπίας.
Όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, προφασίστηκε ληστεία για να καλύψει ταμειακό έλλειμμα, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, υπεξαιρώντας από την επιχείρηση, το υποτιθέμενο κλαπέν χρηματικό ποσό.
Η Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ευόσμου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

55 σπίτια είχαν ξαφρίσει

Απογευματινές ώρες της 25-05-2010 στον Ασπρόπυργο Αττικής , από Αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 16, 19, 37 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» παράβαση του Ν. «περί όπλων» και Ν. «περί Ναρκωτικών».
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο εισέρχονταν σε οικίες και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει συνολικά πενήντα πέντε (55) κλοπές-διαρρήξεις οικιών στην Δυτική Αττική από τις οποίες :
· τριάντα πέντε (35) στην περιοχή Άνω Λιοσίων,
· δώδεκα (12) στην περιοχή Αχαρνών,
· πέντε (5) στην περιοχή Καματερού,
· δύο (2) στην περιοχή Κερατσινίου,
· μία (1) στην περιοχή Ασπροπύργου.
Μέσα στο όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Το χρηματικό ποσό των -2.300- ευρώ,
· ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 4,4 γραμμ.,
· ένα (1) πιστόλι μάρκας REMINGTON με γεμιστήρα,
· δέκα (10) φυσίγγια,
· Ηλεκτρονικές συσκευές
· Διάφορα κοσμήματα.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο ποσό των 350.000 ευρώ περίπου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
Προανάκριση-έρευνα διενεργήθηκε από το Τ.Α. Λιοσίων σε συνεργασία με την Υ.Α.Δ.Α.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών .

Γιατρός ο φαρσέρ

Γύρω στις 6 το απόγευμα ειδοποιήθηκε η αστυνομική διεύθυνση Αγρινίου για τοποθέτηση βόμβας στο υποκατάστημα της ALPHA bank στο Αγρίνιο.Ο χώρος γύρω απο την τράπεζα αποκλείστηκε και άρχισαν έρευνες οι οποίες έδειξαν οτι πρόκειται για φάρσα.Ταυτόχρονα με τις έρευνες στην τράπεζα η ασφάλεια Αγρινίου, έκανε έρευνες για τον άνθρωπο που πήρε τηλέφωνο για την τοποθέτηση της βόμβας ,οι οποίες τους οδήγησαν σε γιατρό ο οποίος υπηρετεί στο Αγρίνιο.Ο γιατρός παραδέχτηκε οτι αυτός έκανε το τηλεφώνημα δίχως όμως μέχρι αυτή την στιγμή να πεί τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Πούλησε ηρωίνη σε αστυνομικό


22χρονος Αλβανός συνελήφθη απο αστυνομικό του τμήμα δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου όταν προσπάθησε να του πουλήσει 1 κιλό ηρωίνη ύστερα απο συμφωνία.Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου το τελευταίο διάστημα έχει στο ενεργητικό του πολλές συλήψεις για ναρκωτικά και οι πληροφορίες του crimesonair είναι οτι βρίσκονται στα ίχνη μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών με μεγάλη δράση σε όλη την Ελλάδα.

Συλλήψεις real time σε παιδόφιλους

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, απένειμαν ειδικές πιστοποιήσεις σε δεκαοκτώ (18) Αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης. Οι πιστοποιήσεις αυτές απονεμήθηκαν μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών στην ψηφιακή διερεύνηση της παιδικής πορνογραφίας, που διακινείται μέσω του διαδικτύου ( internet ). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης των Η.Π.Α. Ειδικότερα οι ανωτέρω Αστυνομικοί πιστοποιήθηκαν στη χρήση ειδικού λογισμικού που εντοπίζει και παράλληλα ταυτοποιεί, σε πραγματικό χρόνο ( real time ), τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας ανά χώρα.

Κάνναβη απο την Αλεξανδρούπολη

Στην Αισύμη-Αλεξ/πολης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε δευτερεύουσα ημιτελή οικία 43χρονου, στον αύλειο χώρο της οποίας βρήκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους (1,7) και (0,9) γραμμαρίων, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, διενήργησαν έρευνα στην οικία του ιδίου στην Αλεξ/πολη, όπου βρήκαν:
α) τέσσερις (4) πλαστικές σακούλες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους (310), (240), (390) και (150) γραμμαρίων, αντίστοιχα, β) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5,1) γραμμαρίων και γ) μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5,9) γραμμαρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν (1.103,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Με το λεωφορείο μετέφερε τα ναρκωτικά 37χρονη

Στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, κατόπιν συλλογής, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ότι 37χρονη ημεδαπή διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ξάνθης, αυτή εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και σε νομότυπη έρευνα που έγινε εντός σακβουαγιάζ που έφερε η ίδια, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 3.770 γραμμαρίων καθώς και δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51,6 γραμμαρίων [φωτο].

Εκεί εκεί στη Νότια Αφρική

Μετά από αίτημα των τοπικών αρχών, η Ελληνική Αστυνομία θα μεταβεί στη Νότια Αφρική, προκειμένου να συνεργαστεί για ζητήματα ασφάλειας ενόψει της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον προσεχή Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, δύο (2) Έλληνες Αξιωματικοί (Αστυνόμος Α’ και Υπαστυνόμος Α’) θα συνεργαστούν με την τοπική αστυνομία. Ειδικότερα θα δραστηριοποιηθούν στη διαχείριση των Ελλήνων φιλάθλων, που θα μεταβούν στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στην άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και στο χειρισμό θεμάτων ασφάλειας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των αστυνομικών μέτρων, τα οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της Νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας, ενώ επιπλέον δεν θα φέρουν οπλισμό. Και στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες αποστολές Ελλήνων Αστυνομικών σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις ( EURO 2004, EURO 2008), με άριστα αποτελέσματα στη συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές των άλλων χωρών.

O Oυρουγουανός "τακίμιασε" με Αλβανούς ληστές

Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παγκρατίου, του Αστυνομικού Τμήματος Παγκρατίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Παγκράτι, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Ουρουγουάης ηλικίας 32 και 56 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψη τους, διέπραξαν ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ν. Κόσμο. Στη κατοχή των συλληφθέντων καθώς και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6.600 ευρώ (προερχόμενα από τη ληστεία) · Τρία (3) πιστόλια. · Μία (1) χειροβομβίδα. · Σφαίρες πιστολίου.


Ο 32χρονος συλληφθείς αλλοδαπός :


Α) ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραξε σωρεία κακουργηματικών πράξεων, στην οποία συμμετείχαν και δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, που συνελήφθησαν την 16-02-2010 ύστερα από συμπλοκή με Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/ΥΔΕΖΙ.ΤΜ.2Ο στην περιοχή του Βύρωνα. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί σε βάρος του, ένταλμα σύλληψης από τον Τακτικό Ανακριτή.


Β) από 01-02-2006 είναι δραπέτης, παραβιάζοντας εξαήμερη τακτική άδεια, που του χορηγήθηκε από την Δικαστική Φυλακή Λάρισας, όπου κρατείτο εκτίοντας ποινή κάθειρξης δέκα επτά (17) ετών και οκτώ (8) μηνών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και ποινή φυλάκισης πέντε(5) ετών για ληστεία και κλοπή.


Γ) Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι από τις αρχές του έτους 2009 μέχρι σήμερα έχει διαπράξει εννέα (9) ένοπλες ληστείες :


· Τέσσερις (4) σε βάρος τραπεζών στη περιοχή της Πάτρας.


· Μία (1) σε βάρος SUPER MARKET στη περιοχή της Πάτρας.


· Μία (1) σε βάρος καταστήματος πώλησης ενδυμάτων στη περιοχή της Πάτρας.


· Δύο (2) σε βάρος SUPER MARKET στην Αθήνα.


· Μία (1) σε βάρος καταστήματος πώλησης ενδυμάτων στην Αθήνα.


Ο 56χρονος συλληφθείς αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./ΥΔΕΖΙ/ΤΜΗΜΑ 2ο την 29/7/1996 για σύσταση συμμορίας και σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων ληστειών.

Δεν πρόλαβε να χαρεί τα κλοπιμαία

Συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 27-05-2010, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», 39χρονος αλλοδαπός, για «Ληστεία κατά συναυτουργία» και παράβαση «Ν. περί Όπλων».
Ειδικότερα, ο συλληφθείς, μαζί με δύο συνεργούς του, μετέβησαν στην περιοχή της Ανάληψης και έθεσαν υπό παρακολούθηση αλλοδαπή οικιακή βοηθό, ακολουθώντας την μέχρι την είσοδο της οικίας, όπου εργάζεται.
Εκεί, αφού την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και τη δέσμευσαν με κομμάτια υφάσματος, ερεύνησαν τον χώρο, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη.
Μετά την ενημέρωση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και βάσει της περιγραφής που δόθηκε από περίοικο, ο 39χρονος ληστής εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Στο αυτοκίνητο, όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στην οικία του εντοπίστηκε μία συσκευή εκκένωσης ρεύματος, την οποία κατείχε παράνομα.
Από το Τ.Α. Ανάληψης διενεργείται Προανάκριση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων συνεργών.
Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οπλοφόρος ο παππούς

Συνελήφθησαν, σήμερα (27.05.10) και περί ώρα 12.30΄ στον Πύργο Δυρού του δήμου Οιτύλου Λακωνίας, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 81, 41 και 40 ετών, για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας και σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο (2) σπίτια και ένα (1) ελαιοτριβείο στον Πύργο Δυρού των παραπάνω ημεδαπών, οι οποίοι διατηρούν στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών υλών.


Συγκεκριμένα βρέθηκαν :




  • Τέσσερα (4) εύχρηστα πιστόλια (0.380 mm , 9 mm )


  • Ένα (1) πολεμικό μονόκαννο τυφέκιο


  • Δύο (2) εύχρηστες χειροβομβίδες


  • Εννέα (9) κιλά και 245 γραμμάρια (9.245 kgr ) ζελατινοδυναμίτιδας


  • Εξήντα τρεις (63) πυροκροτητές


  • Δύο (2) δίκαννα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής


  • Έξι (6) γεμιστήρες διαφόρων διαμετρημάτων


  • Πεντακόσια είκοσι επτά (527) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (0.32 mm , 0.38 mm , 0.6.55 mm , 9 mm , 0.45 mm ,


  • Δέκα τρία (13) τεμάχια ηλεκτρονικού φιτιλιού με τους αντίστοιχους πυροκροτητές


  • Τριάντα τρία (33) περίπου μέτρα φυτιλιού


  • Μία (1) ξιφολόγχη


  • Ένα (1) στιλέτο


  • Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και ο σκοπός κατοχής της παραπάνω ποσότητας όπλων και εκρηκτικών υλών.


...Λουλούδια οι εμπρηστές

Εξιχνιάσθηκε η εμπρηστική ενέργεια , που έγινε την 25-05-2010 και ώρα 00.45, σε οικία μεταναστών στην παλιά πόλη των Χανίων , από άτομα τα οποία κινούμενα με δίκυκλες μοτοσικλέτες πέταξαν δύο (2) μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό (μολότοφ) στην είσοδο της οικίας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Από την προανάκριση, που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες είναι επτά (7) ημεδαποί, από τους οποίους ο ένας (1) είναι ανήλικος (17 ετών) και οι υπόλοιποι ενήλικες (από 18 έως 23 ετών). Οι ανωτέρω προσήχθησαν πρωινές ώρες σήμερα και εξεταζόμενοι ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην εμπρηστική ενέργεια. Ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στη πράξη αυτή για λόγους αντεκδίκησης εξαιτίας επεισοδίου που είχε προκαλέσει σε βάρος φίλου τους, πριν από μία εβδομάδα περίπου, αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στην οικία αυτή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί πρωινές ώρες αύριο, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Επιπλέον συνελήφθησαν δύο (2) εξ αυτών, γιατί σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία , όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα, ύψους 40 εκατοστών και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περίπου 2 γραμμαρίων. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των υπολοίπων δε βρέθηκε τίποτα σχετικό.

27/5/10

Οι ταχυδακτυλουργοί των πορτοφολιών

Μεσημβρινές ώρες της 25-05-2010, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, του Τ.Α. Εξαρχείων, του Τ.Α. Κολωνού και δύο (2) Ομάδων Π.Κ.Ε. πραγματοποιήθηκε στη Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, συντονισμένη κοινή επιχειρησιακή δράση. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά εβδομήντα δύο (72) αλλοδαποί εκ των οποίων εξήντα εννέα (69) υπήκοοι Ρουμανίας (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρείς (3) γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας Επίσης το απόγευμα της ιδίας συνελήφθη στη Καλλιθέα 26χρονος ημεδαπός, υπάλληλος εταιρείας SECURITY, που εργαζόταν για την φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ στην Πλ. Βικτωρίας, για συμμετοχή του στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, ενεργούσε έρευνα για την σύλληψη δραστών, κλεπτών πορτοφολιών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων, σε βάρος επιβατών στους συρμούς του Η.Σ.Α.Π. και του ΜΕΤΡΟ. Με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα είχε δοθεί η άδεια, και επί 20ήμερο, λαμβάνετο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, από το οποίο προκύπτουν τα πρόσωπα, η μεταξύ τους σχέση και οι κινήσεις τους στη Πλ. Βικτωρίας. Οι συλληφθέντες ανέπτυσσαν συστηματική και καθημερινή παράνομη δράση, σε ομάδες των 8 – 10 ατόμων και αφού εντόπιζαν, ακολουθούσαν το ανυποψίαστο θύμα τους, κατά τη διαδρομή του στους σταθμούς Η.Σ.Α.Π. και ΜΕΤΡΟ και του αφαιρούσαν προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια επέστρεφαν στη Πλατεία Βικτωρίας και πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού αφαιρούσαν το περιεχόμενο τους. Στο συγκεκριμένο κάδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πορτοφόλια. Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια, για τα οποία αναζητούνται οι νόμιμοι κάτοχοί τους. Ο ημεδαπός υπάλληλος της εταιρείας “SECURITY” παρείχε τουλάχιστον κάλυψη και πληροφορίες για τη παρουσία Αστυνομικών, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π. και ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από τις ομάδες των συγκατηγορουμένων του που διέπρατταν τις κλοπές των πορτοφολιών. Επίσης αναγνώρισε το σύνολο των λοιπών συγκατηγορουμένων του ως μέλη των συγκροτημένων ομάδων που ενεργούσαν τις κλοπές.



Μισό κιλό ηρωίνης απο ναυτικό


Συνελήφθησαν σήμερα (27-5-2010) και ώρα 06.15 στη παραλιακή οδό έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, δύο ημεδαποί, 27 και 28 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κατοχή - διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη 28χρόνος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι, μετέφερε μέσα σε σακίδιο μικρό δέμα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 500 γραμμαρίων. Το μικρό δέμα είχε παραλάβει νωρίτερα, έξω από το λιμάνι Ηρακλείου, από τον 27 χρόνο ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος είχε εξέλθει από πλοίο της γραμμής Πειραιά-Ηρακλείου όπου εργαζόταν, ως ναυτικός.





Η ετικέτα έκρυβε κάνναβη

Συνελήφθησαν την 26-5-2010 και ώρα 17.15΄ στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ένας ημεδαπός και μια ημεδαπή, ηλικίας 29 και 25 ετών αντίστοιχα. Οι προαναφερόμενοι προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου επισκεφτούν κρατούμενο αλλοδαπό άνδρα και από έλεγχο που έγινε σε διάφορα είδη διατροφής που προόριζαν γι’ αυτόν, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε ετικέτα φιάλης νερού, ποσότητα κάνναβης (0,5) γραμμ.


Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε:




  • Δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (1,5) γραμμ. ηρωίνης.


  • Μία (1) συσκευασία που περιείχε (1,9) γραμμ. κάνναβης.


  • Εβδομήντα εννέα (79) πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια KALASHNIKOV .


  • Έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων και τέσσερις (4) φορτιστές, τρεις (3) τηλεοράσεις και μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, ένα καταγραφικό φωνής και διάφορα στοιχεία τηλεφωνικών συνδέσεων και ένα μαχαίρι και διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων, οικιών, δικύκλων κ.λ.π. τα οποία προέρχονται από κλοπές.

Έψαχναν λίρες με ανιχνευτή


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 26-5-2010, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 27, 29 και 77 ετών, για “Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία”, “Παράβαση Νόμου Περί Όπλων” και “Παράβαση Νόμου Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”. Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή της Άνω Πόλης, προκειμένου να ερευνήσουν το εσωτερικό της για ανεύρεση χρυσών λιρών, με τη βοήθεια συσκευής ανίχνευσης μετάλλων. Περίοικος αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις τους, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να συνελήφθούν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο. Σε έλεγχο που έγινε στον 29χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκκένωσης ρεύματος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρισκόταν κοντά στον τόπο διάρρηξης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μία πτυσσόμενη ράβδος, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα λέιζερ-στυλό καθώς και η παραπάνω συσκευή ανίχνευσης μετάλλων .


Από το Τ.Α. Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου διενεργείται Προανάκριση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του προμηθευτή της συσκευής ανίχνευσης μετάλλων και της συσκευής εκκένωσης ρεύματος.

Kατάσχεσαν 46 διπλώματα για αυτοσχέδιους αγώνες

Στo πλαίσιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 26 προς 27-05-2010 ειδική εξόρμηση για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Αθηνών-Σουνίου και Λ. Βουλιαγμένης. Κατά τη διάρκεια της παραπάνω εξόρμησης από τροχονόμους του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής συνελήφθησαν τρία (3) άτομα τα οποία κατηγορούνται για: · Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Στέρηση της κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης. Στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.


Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας εξόρμησης :


· βεβαιώθηκαν εννέα (9) παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος,


· επιβλήθηκαν διακόσια πενήντα τρία (253) διοικητικά πρόστιμα,


· αφαιρέθηκαν σαράντα έξι (46) άδειες ικανότητας οδήγησης, τριάντα δύο (32) άδειες κυκλοφορίας, δεκαέξι (16) ζεύγη πινακίδων,


· ακινητοποιήθηκαν επτά (7) δίκυκλες μοτ/τες και


· κατασχέθηκε μία (1) μοτ/τα.

Συναγγαγές με πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν στο 1ο Χ/Μ της Επαρχιακής οδού Αρεόπολης Γερολιμένα, τρείς (3) ημεδαποί οι οποίοι κινούντο με Ι. Χ. Ε. αυτοκίνητο, για παράνομη κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη (καταστηματάρχη) από τον Γερολιμένα Λακωνίας σε συναλλαγή που είχε μαζί τους. Από άμεση κινητοποίηση Αστυνομικών δυνάμεων, Υπηρεσιών Α.Τ. Αρεόπολης και Γυθείου, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω δράστες και σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν τριάντα επτά (37) συνολικά πλαστά χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ, τα οποία οι δράστες κατείχαν από κοινού, καθώς και το χρηματικό ποσό των 350 Ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης στην κατοχή του ενός δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) χάπια XANAX , χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν προκύψει έξι (6) περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε συναλλαγές από τους εν λόγω δράστες πλαστά χαρτονομίσματα, εκ των οποίων πέντε (5) έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αρεόπολης και μία (1) στο Γύθειο. Ερευνάται πιθανή συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, καθώς και η προέλευση των χαρτονομισμάτων και η τυχόν διακίνηση τους από οργανωμένο κύκλωμα δραστών

Έπιασαν 72 πορτοφολάδες

H εγκληματική συμμορία των Ρουμάνων πορτοφολάδων του μετρό, έπεσε στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Όπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θουκυδίδης Σακαρέλος συνολικά συμμετείχαν 72 αλλοδαποί. Οι 69 είναι Ρουμάνοι και στη ... σύνθεση τους είχαν τρείς Βουλγάρες αλλά και έναν 26χρονο έλληνα που ήταν υπάλληλος εταιρείας SECYRITY η οποία και είχε αναλάβει τη φύλαξη του μετρό. Οι δράστες είχαν ως ορμητήριο κυρίως τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια.

Το όχημα έκρυβε Καλάσνικοφ

Kαλασνικοφόροι στην οδό Δεμερτζή στα Κάτω Πατήσια. Στην αστυνομία τηλεφώνησε κάτοικος της περιοχής και κατείγγειλε ύποπτες κινήσεις τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε σταυθμευμένο αυτοκίνητο. Όταν κατέφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα τους και δια της βίας άρπαξαν το αυτοκίνητο διερχόμενου οδηγού και εξαφανίστηκαν. Μέσα στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο τους οι αστυνομικοί μέσα σε σάκο βρήκαν ένα πολεμικό όπλο Καλάσνικοφ.

26/5/10

Φώτο απο την...πράσινη ταράτσα της Τούμπας




Επέστρεψαν στον τόπο του...εγκλήματος και πιάστηκαν

Ανήλικοι κλέφτες έκαναν άνω κάτω με τη δράση τους γνωστό κεντρικό κάτάστημα της Πάτρας στην οδό Ερμού. Ο ένας ανήλικος μπήκε στο κατάστημα και κάνοντας ερωτήσεις στους υπαλλήλους, τους απέσπασε την προσοχή. Την ίδια ώρα, ο δεύτερος Ρουμάνος, μέσα σε δευτερόλεπτα άρπαζε ένα κινητό και ένα πορτοφόλι και ο τρίτος της παρέας κρατούσε τσίλιες απέξω. Αναχώρησαν με λεία 500 ευρώ που είχε μέσα το πορτοφόλι και ένα κινητό. Όλα αυτά συνέβησαν χθες και όταν κατάλαβαν οι υπάληλοι τι είχε συμβεί, ήταν πολύ αργά. Σήμερα όμως, οι ανήλικοι Ρουμάνοι επέστρεψαν στην περιοχή και οι υπάληλοι οι οποίοι είχαν αποτυπώσει τις φυσιογνωμίες τους με τη βοήθεια και της κάμερας ασφαλείας του καταστήματος, κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους τρεις και να καλέσουν την αστυνομία. Το πορτοφόλι βρέθηκε πεταμένο σε ταράτσα γειτονικής πολυκατοικίας, χωρίς τα χρήματα, ενώ όπως είπε ο ανήλικος. το κινητό το είχαν πετάξει. Η δράση ανήλικων αλλοδαπών αποτελεί σοβαρό πονοκέφαλο για τους καταστηματάρχες, καθώς τα παιδιά συλλαμβάνονται, στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερα λόγω ηλικίας και επιστρέφουν με την ίδια όρεξη και την ίδια μέθοδο, αρπάζοντας ό,τι βρουν.

Ρατσιστική επίθεση στα Χανιά

Χθές και ώρα 00.45 στην πόλη των Χανίων, άγνωστα άτομα κινούμενα με δίκυκλα μοτοποδήλατα πέταξαν ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό σε πόρτα οικίας που κατοικούσαν αλλοδαποί μετανάστες, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά μικρής εστίας και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.


Απ όλα είχε ο καταυλισμός των Ρομά







Στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων, σήμερα 26-05-2010 και από ώρες 06:00 – 11:00 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κερκύρας της Ομάδας Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, παρουσία Εισαγγελέα και του Αστυνομικού Διευθυντή Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ¨ΡΟΜΑ¨, στο Λιβάδι ΡΟΠΑ Δήμου Παρελίων Κερκύρας.
Αποτελέσματα της επιχείρησης ήταν:
Ελέχθησαν : είκοσι (20) οικίες
Προσήχθησαν : τέσσερα (4) άτομα
Συνελήφθησαν: δύο (2) άτομα (για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις)
Κατασχέθηκαν: -Ένα (1) μεταλλικό δοχείο (σιλό), διαστάσεων 2,50 Χ 4,00, για την καύση του πλαστικού περιτυλίγματος καλωδίων (φωτο 1) -Δύο (2) μοτοσικλέτες -Δύο (2) κυνηγετικά όπλα -Μία (1) ζυγαριά ζυγίσεως βαρέως τύπου (φωτο 2) -Μία ηλεκτρογεννήτρια (φωτο 3) -Καλώδια χαλκού 800 κιλών περίπου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι από άνδρες της Ο.Ε.Π.Τ.Α. και βεβαιώθηκαν σαράντα (40) παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κερκύρας.
Για τα ανωτέρω κατασχεθέντα ενεργείται προανάκριση.

Δεν έβλεπε την τύφλα του ο αστυνομικός

Την 26-05-2010 και ώρα 02.15΄ στο 22,5 χιλ. Ε.Ο Κοζάνης – Λάρισας, Αστυνομικός υπηρετών στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, οδηγώντας Ε.Ι.Χ αυτ/το ενεπλάκει σε τροχαίο ατύχημα με έτερο Ε.Ι.Χ αυτ/το που οδηγούσε ημεδαπός, ηλικίας 35 ετών, με αποτέλεσμα το (β) όχημα να εκτραπεί της πορείας του προς τα αριστερά, να επιπέσει σε σταθερό αντικείμενο (κτίσμα της Δ.Ε.Η) και να τραυματισθεί ελαφρά ένας ημεδαπός, ηλικίας 21 ετών (συνοδηγός οχήματος ιδιώτη). Ακολούθως ο Αστυνομικός εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητηθείς βρέθηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων. Αμφότεροι οδηγοί υποβλήθηκαν σε έλεγχο μέθης και ο Αστυνομικός διαπιστώθηκε να ευρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ενώ το αποτέλεσμα για τον ιδιώτη οδηγό ήταν αρνητικό. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν Κοζάνης. Ο ανωτέρω αστυνομικός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης. Διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυνομικός τέθηκε στην κατάσταση της διαθεσιμότητας.

Σπείρα που είχε ρημάξει την νοτιοανατολική Αττική στα χέρια της αστυνομίας











Μεσημβρινές ώρες της 24-05-2010, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μία (1) αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας και ένας (1) ημεδαπός ,κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, για τις ίδιες παραβάσεις, τυγχάνουν και τέσσερις (4) άλλοι αλλοδαποί, προσωρινά κρατούμενοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι από τις αρχές του έτους 2010 είχαν διαπράξει εξήντα οκτώ (68) διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα διέρρηξαν :
Είκοσι (20) αυτοκίνητα στην περιοχή του Μαρκόπουλου.
Δώδεκα (12) αυτοκίνητα στην περιοχή της Αναβύσσου.
Δώδεκα (12) αυτοκίνητα στην περιοχή των Καλυβίων.
Οκτώ (8) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Επτά (7) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βάρης.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή της Κερατέας.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή του Λαυρίου.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βούλας.
Στη κατοχή τους καθώς και σε δύο (2) διαμερίσματα στους Αμπελοκήπους, που χρησιμοποιούσαν σαν αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.
Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 25-5-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.