15/5/10

Εριξαν μολότοφ σε κοιμητήριο...

Συνελήφθησαν, χθες 14.05.10 και κατά τις πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 21, 18 και 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις σχετικές με περιύβριση νεκρών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση του ν. περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, οι τρεις νεαροί μετέβησαν, την 03.50 ώρα, στη συμβολή των οδών Κ. Δημητρίου και Ζ. Καρέλλη, στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου με χρήση σπρέι, ανέγραψαν συνθήματα στο εξωτερικό τοιχίο του Εβραϊκού Κοιμητηρίου, στο οδόστρωμα, καθώς και στον τοίχο παρακείμενης μονοκατοικίας.
Στη συνέχεια, και ενώ η 18χρονη κατόπτευε τον γύρω χώρο, ο 17χρονος από κοινού με τον 21χρονο, εκσφενδόνισαν τρεις (3) βόμβες μολότοφ κατά του Κοιμητηρίου, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά.
Επιπλέον, συνελήφθη και τέταρτος ημεδαπός, ηλικίας 21 ετών, για υπόθαλψη εγκληματία και παρασιώπηση εγκλημάτων, καθώς γνώριζε τις προθέσεις και τα πράξεις των συνομηλίκων του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του τελευταίου (21 ετών), εντοπίστηκε ένα σπαθί, ενώ στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σπείρα 10 ατόμων στα χέρια της αστυνομίας

Απογευματινές ώρες της 12-5-2010, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δέκα (10) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας από 22 έως 30 ετών, κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «ληστεία», «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση», παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών», Ν. «περί Όπλων» και Ν. «περί Αλλοδαπών».
Οι ανωτέρω από τις αρχές του έτους, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών, είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών με χρήση σωματικής βίας, σε βάρος κυρίως γυναικών και κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στην πλατεία Ομονοίας και Μοναστηρακίου και τα υπόλοιπα τα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος.
Από την μέχρι τώρα προανάκριση προκύπτει ότι έχουν διαπράξει:
Οκτώ (8) ληστείες σε βάρος ατόμων.
Σαράντα δύο (42) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε.
Σε κατ΄οίκον έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα (4) γυναικεία περιδέραια.
Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 36,4γραμμαρίων.
Τέσσερα (4) φυσίγγια 9 mm.
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια.
Ένα (1) σπαθί.
Ένας (1) αποκωδικοποιητής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Είχε ρημάξει 18 αυτοκίνητα

Πρωινές ώρες της 11-05-2010 στην Αθήνα από Αστυνομικούς του Τ.Α. Μάνδρας, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, κατηγορούμενος για «διακεκριμένες κλοπές».
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς από την αρχή του έτους διέπραξε στις περιοχές της Μάνδρας και της Μαγούλας δέκα οκτώ (18) κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. από τα οποία αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα καθώς και άλλα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Ο νεαρός ήταν ... ζωηρός

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, συνέλαβαν στην Πάτρα έναν 26χρονο ημεδαπό, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ανωτέρω διακινεί ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στην πόλη των Πατρών. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




  • Ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 74,5 γραμ.


  • Κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2 γραμ.


  • Μία δίκυκλη μοτ/τα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από 24/03/2010 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και η οποία αποδόθηκε στον κάτοχό της.


  • Μία ζυγαριά ακριβείας.


  • Χρηματικό ποσό 380 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και


  • Ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο εμπορίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, ο δράστης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αντιστάθηκε σθεναρά με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψή του.

Φοβού τους επικίνδυνους

Η βλακεία και η ανοησία ενός αστυνομικού οργάνου δεν είχε όρια, κατά την χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερνογάν. Στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου είχε στηθεί το κέντρο τύπου, συνέλαβε δυο εκπροσώπους ξένων τηλεοπτικών μέσων με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ του Ελληνική ταυτότητα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου αλλά και ούτε ταυτότητα της Γ.Γ Τύπου και Πληροφοριών και άρα δεν γνώριζε αν είναι γνήσιες ή πλαστές. Ο αστυνομικός αυτός που τοποθετήθηκε στην πιο ακατάλληλη θέση, δεν είχε ξαναδεί ούτε την ειδική διαπίστευση,που δόθηκε ειδικά για την επίσκεψη του Ερνογάν και που είχαν κρεμασμένοι στο λαιμό τους ο Ουϊτίμ Βάνι Ανταποκριτής της κρατικής Αλβανικής τηλεόρασης και ο Αντώνη Ιμέρυ εικονολήπτης του μεγαλύτερου ιδωτικού Αλβανικού δικτύου. Το παράδοξο είναι πως η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ έγινε όταν οι ανταποκριτές έβγαιναν απο το Χίλτον και όχι όταν προσπάθησαν να μπούν. Και οι δυο ανταποκριτές μιλούν άψογα την Ελληνική γλώσσα. Στη ΓΑΔΑ βέβαια ο αρμόδιος αξιωματικός του 6ου ορόφου έμεινε με την απορία, σε σημείο που ρωτούσε τους δυο ξένους εκπροσώπους αν προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο. Τους ζήτησε ταπεινά συγνώμη και έδωσε εντολή με το ίδιο περιπολικό να μεταφερθούν πίσω στο Χίλτον, για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Το όργανο της τάξης βέβαια δεν είχε καμία επίπτωση αφού δεν έκανε ο ίδιος την προσαγωγή. Περιστατικά που θίγουν την εικόνα της αστυνομίας σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όταν βρέθηκαν στην τράπεζα Marfin τα τρια αθώα θύματα. Κάποιοι ένστολοι αντιμετωπίζουν εχθρικά την προσπάθεια καταγραφής των γεγονότων κυρίως απο τα τηλεοπτικά μέσα. Έχουν άραγε κάτι να κρύψουν;











14/5/10

Tροχαίο με τραυματίες τρία παιδιά στην Χαλανδρίτσα

Τρία παιδιά ηλικίας από 4 έως 5,5 ετών, και ένας ενήλικας είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες τροχαίου που σημειώθηκε πριν από λίγο στην Χαλανδρίτσα, στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Πατρών- Χαλανδρίτσας στο ύψος της Πλατανόβρυσης. Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων, επικράτησε πανικός στην περιοχή, καθώς το ένα από τα παιδιά παρουσίασε τάσεις εμετού.


Το κυνήγι των "Νεοτρομοκρατών"

Γράφει ο βασίλης χήτος




Eπίδειξη ισχύος κάνουν οι "Αντάρτες των πόλεων" με τα διαδοχικά χτυπήματα στις φυλακές Κορυδαλλού χθές το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, στην καρδιά της δικαιοσύνης στο δικαστικό μέγαρο. Με τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις-καρμπόν, τα προφυλακισμένα μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ με ηγέτη τον Νίκο Μαζιώτη, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μύνημα στις διωκτικές αρχές, πως δεν είναι μόνοι. Υπάρχουν δηλάδη ακόμη "σύντροφοι" έξω απο τις φυλακές, που πήραν ήδη τη σκυτάλη της μάχης και της αμφισβήτησης. Ανεξάρτητα απο το αν την ευθύνη για τα χτυπήματα θα πάρουν οι "Πηρύνες της Φωτιάς" ή άλλη ένοπλη οργάνωση, το νόημα είναι ένα. Και στη συμπρωτεύουσα υπάρχει ενιαίος φορέας των αποκαλούμενων "Νεοτρομοκρατών" που μέχρι τώρα έχει βγεί αλώβητος απο το κυνήγι των διωκτικών αρχών. Το ενιαίο μέτωπο είχε αποκαλύφθεί και τον περασμένο Απρίλιο όταν στην Αθήνα εντοπίστηκε πυρπολημένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης και το οποίο είχε κλαπεί απο τη Θεσσαλονίκη. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τώρα καλείται εκ νέου να σκιαγραφήσει το προφίλ των νέων ή και των παλιών αντιεξουσιαστών που έχουν πάρει τα όπλα και τις βόμβες ισχύος.

Φώτο απο τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης


Συλλήψεις για ναρκωτικά


Πρωινές ώρες της 13/5/2010, στο Αιγάλεω Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν ένας (1) άνδρας ημεδαπός, ηλικίας 42 ετών, ένας (1) άνδρας αλβανικής υπηκοότητας ηλικίας 28 ετών και μια (1) γυναίκα ρουμανικής υπηκοότητας ηλικίας 28 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και την χρησιμοποιούμενη, σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, οικία και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -95.135- γραμμ.
Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια.
Το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
2. Απογευματινές ώρες της 13/5/2010, στα Πατήσια, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθησαν δύο (2) άνδρες, αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 22 και 24 ετών για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ναρκωτικών.
Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -33.650- γραμμ.
ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους -505- γραμμ.
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ενας ελαφρία τραυματίας τελικά απο την έκρηξη

Δικηγόρος μετέφερε τον τραυματία στο σταθμό Πρώτων Βοηθειών της «Πύλης Αξιού», ύστερα από την έκρηξη στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ο τραυματίας είναι δικαστικός επιμελητής και έχει δύο τραύματα...στο πόδι, όχι ιδιαίτερα σοβαρά. Από ότι φαίνεται ο τραυματίας δεν πρόλαβε να φύγει από το κτήριο εγκαίρως.



Σε σακούλα μέσα στις ανδρικές τουαλέτες η βόμβα.Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε οτι ίσως υπάρχει και δεύτερη βόβμα.Τραυματίες δεν έχουν αναφερθεί

Πριν από λίγο είχαμε έκρηξη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Φώτο ντοκουμέντο ο κρατήρας που άνοιξε απο την έκρηξη







Οι ζημιές απο την βόμβα στον Κορυδαλλό







Eκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η βόμβα ισχύος που έσκασε χθες βράδυ στον εξωτερικό μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η βόμβα τοποθετήθηκε στον αριθμό 199 της Γρηγορίου Λαμπράκη. Απο το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια πολυκατοικιών αλλά και πολλών καταστημάτων.

Πολίτες σε ρόλο αστυνομικών

Δράστης είχε εισέλθει νωρίτερα σε Κατάστημα ΕΛ.ΤΑ στο Ηράκλειο (Εθν. Αντιστάσεως), με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή πιστολίου εξανάγκασε τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τις εισπράξεις του ταμείου.
Κατά την έξοδο του από το Κατάστημα, καταδιώχτηκε από πολίτες και με την συνδρομή Αστυνομικών-Δικυκλιστών, ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση και συνελήφθη.
Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία τσάντα που περιείχε:
· Ένα (1) πιστόλι μάρκας ARMS CORP BALTIMORE MD SAB ITALY ,διαμετρήματος 9 mm μετά γεμιστήρος που περιείχε (14) φυσίγγια.
· Το χρηματικό ποσό των 3,201 € προερχόμενα από τη ληστεία.
· Ένα καλσόν μαύρο, κομμένο και ένα καπέλο τύπου Τζόκευ χρώματος μαύρου.
Ο ανωτέρω πρόσφατα είχε συλληφθεί από το Τ.Δ.Ν. Ηρακλείου με άλλους δύο (2) αλλοδαπούς για εμπορία ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Οι έρευνες της Υπηρεσίας μας, συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλλεί αρμοδί

Με πέτρα ακινητοποίησε αυτοκίνητο και έκανε ληστεία

Στην Επαρχιακή Οδό Βιάννου – Συκολόγου Ηρακλείου, σε βάρος 47χρονης ημεδαπής,
άγνωστος δράστης εξανάγκασε παθούσα να ακινητοποιήσει το όχημα της, αφού πρώτα πέταξε πέτρα και κατέστρεψε τον ανεμοθώρακα αυτού. Στη συνέχεια κτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο την 47χρονη και με την ίδια βία αφαίρεσε τη τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.000 € και διέφυγε με δίκυκλη μοτ/τα σε άγνωστη κατεύθυνση. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, δράστης είναι ένας 40χρονος ημεδαπός ο οποίος αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από την παθούσα και συνελήφθη της 21.00 ώρα της 12-5-2010. Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν σε οικία και χώρους που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ø Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 10 cm
Ø Μία (1) δίκυκλη μοτ/τα, ιδιοκτησίας του, για την οπία είχε δηλώσει κλοπή την 2-10-2006 στο Α.Τ. Χερσονήσου.
Εξετάζεται δε η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία απεστάλλει αρμοδίως

6.000 ευρώ η πώληση

Την 13-05-2010 και ώρα 15.00΄ στο Νέο Ψυχικό Αττικής αστυνομικοί του Τ.Α. Άρτας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, ετών 20 γιατί αποπειράθηκε να πουλήσει σε αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή προσυμφωνημένη ποσότητα ηρωίνης βάρους (408) γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους (106) γραμμαρίων έναντι χρηματικού ποσού έξι χιλιάδων(6.000) ΕΥΡΩ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

Πνίγηκε 5χρονος στο Δήμο Συμπολιτείας

Ένα 5χρονο αγοράκι έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή του από πνιγμό στο Δήμο Συμπολιτείας. Ο μικρός βρισκόταν με τους γονείς τους σε σπίτι οικογενειακών φίλων. Ξέφυγε όμως από την προσοχή των γονιών του με αποτέλεσμα να πέσει στην πισίνα του σπιτιού και να πνιγεί.

Διάρρηξη τη νύχτα στο Δημαρχείο Ωλενίας

Άγνωστοι εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά και αποπειράθηκαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο που φυλάσσεται στο Ταμείο του Δήμου. Ωστόσο, η προσπάθεια τους δεν στέφθηκε με επιτυχία και λίγο αργότερα εγκατέλειψαν το Δημαρχείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φεύγοντας οι δράστες αφαίρεσαν ορισμένα έγγραφα του Δήμου. Η διάρρηξη καταγγέλθηκε το πρωί στην Ασφάλεια Πατρών και αστυνομικοί μέχρι και πριν λίγη ώρα ερευνούσαν τον χώρο.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της έκρηξης (φώτο)


13/5/10

Δέκα κιλών η βόμβα ισχύος

Περισσότερα απο δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης περιήχε -όπως ανέφερε στο Crimes on air Αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ- η βόμβα που έσκασε κάμποσα μέτρα μακριά απο τα κελιά των Νίκου Μαζιώτη και Σαράντου Νικητόπουλου, προφυλακισμένων μελών του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Στο σημείο του δρόμου δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας. Αποκλεισμένα πάντως εξακολουθούν να είναι και τα δυο ρεύματα της Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό. Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να βρούν υπολείμματα της βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε σακ βουαγιάζ έξω απο κάδο απορριμάτων. Απο τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, θα καταλήξουν στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν γι αυτό το κοκτέιλ βόμβας που θυμίζει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

Συνέχεια με φώτο απο το σημείο της έκρηξης


Επικίνδυνο χτύπημα


Δύο μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με πληροφορίες του "Crimes on air" o Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος. Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα επεσήμανε πως δεν πρόκειται για φάρσα. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή και ακούστηκε μέχρι του Παπάγου. Στο ίδιο σημείο είχε ξανατοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός τα τελευταία χρόνια. Η βόμβα έσκασε στον αριθμό 199 της Λ. Λαμπράκη και απο σπασμένα τζάμια τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά μια κάτοικος στο πόδι. Οι τρομοκράτες ωστόσο για άλλη μια φορά έπαιξαν με το χρόνο, αφού οι αστυνομικοί μόλις που πρόλαβαν να εκκενώσουν και να απομακρύνουν τους ενοίκους απο την πιο κοντινή πολυκατοικία.

Φώτο απο το σημείο της έκρηξης


Η στιγμή της έκρηξης

Αλλήλεγγύη στον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


Στη Λεωφόρο Λαμπράκη είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και όχι στην οδό Σολωμού στο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο μαντρότειχο των γυναικείων φυλακών. Η αστυνομία πρόλαβε και απέκλεισε την περιοχή. Το χτύπημα είναι συμβολικό και αποδίδεται πως έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης για τα προφυλακισμένα μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Έκρηξη στις φυλακές Κορυδαλλού

Έκρηξη σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφηνερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 21.50 και ανέφερε πως σε 27 λεπτά θα σκάσει βόμβα εξωτερικά του μαντρότειχου των φυλακών. Ο άγνωστος για να γίνει πιο πειστικός τηλεφώνησε και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Είχαν ρημάξει την Εύβοια 4 Αλβανοί

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε τετραμελής συμμορία, αποτελούμενη από τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2010 , διέπραξαν συνολικά ,στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ληλαντίων-Ευβοίας, τρεις -3- ληστείες, μια -1- απόπειρα ληστείας και τρείς-3- κλοπές-διαρρήξεις.
Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν:
1. Ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας που διαπράχθηκε την 21.30 ώρα της 22-4-2010 στον Αγ. Νικόλαο του Δ. Ληλαντίων-Ευβοίας, από τους οποίους, οι δράστες, αφού εισέβαλαν στο σπίτι των παθόντων, υπό την απειλή πυροβόλου όπλου και μαχαιριού, αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τραυμάτισαν με το μαχαίρι τον ένα παθόντα.
2. Απόπειρα ληστείας σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, φύλακα ελαιοτριβείου που διαπράχθηκε στο Μύτικα Δ. Ληλαντίων Ευβοίας, την 21/04/2010 και ώρα 23:00 επίσης με την απειλή όπλου και μαχαιριού, ο οποίος αντιλήφθηκε τους δράστες και στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει να μην εισβάλλουν στο ελαιοτριβείο, τον γρονθοκόπησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι, χωρίς να ολοκληρώσουν, χάρη στην αντίσταση του παθόντα, την πράξη τους.
3. Ληστεία σε βάρος τεσσάρων -4- Πακιστανών υπηκόων που διαπράχθηκε την 17-04-2010 και περί ώρα 23:00 , στο Βασιλικό Δ. Ληλαντίων Ευβοίας κατά την οποία οι δράστες, εισέβαλλαν στο σπίτι των παθόντων και ομοίως, με την απειλή πυροβόλου όπλου και μαχαιριών που έφεραν , αφαίρεσαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό εκατόν δεκαπέντε ευρώ (115 €) ευρώ.
4. Ληστεία, που διαπράχθηκε την 30-3-2010 και περί ώρα 00.45 στο Μύτικα Ληλαντίων Ευβοίας, σε βάρος ιδιοκτήτη παντοπωλείου, τον οποίο, αφού απείλησαν με ξύλινα ρόπαλα και μαχαίρι, αφήρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ (300 €).
5. Κλοπή διαρρήξεως σε σπίτι, στη θέση «Κάμπος» Βασιλικού Ληλαντίων Ευβοίας, μεταξύ της 10ης έως 12ης -4-2010, από το οποίο αφήρεσαν μία (1) τηλεόραση, δύο (2) ταμειακές μηχανές κουρτίνες, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και ένα μοτοποδήλατο μάρκας YAMAHA 50- cc .
6. Κλοπή διαρρήξεως σε κοντέινερ, νυκτερινή ώρα της 25/26-3-10 στον Αγ. Νικόλαο Ληλαντίων, από το οποίο αφήρεσαν βενζινοκίνητα εργαλεία κηπευτικής και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.
7. Κλοπή σε γεώτρηση νυκτερινή ώρα της 19/20-3-10 στη θέση «Κάμπος» Βασιλικού Ληλαντίων-Ευβοίας, από το οποίο αφήρεσαν μία -1- υποβρύχια αντλία και ένα ηλεκτρικό πίνακα.
· Οι παραπάνω δράστες, ενεργούσαν πάντοτε, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες και φέροντας γάντια.
· Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο κατάλυμα που διέμεναν οι δράστες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ληλαντίων-Ευβοίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κουκούλες, γάντια και τα μαχαίρια που χρησιμοποιούσαν, ενώ βρέθηκε και μέρος των κλοπιμαίων και των προϊόντων των ληστειών, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
· Σε βάρος των παραπάνω, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Με βαπόρι μετέφερε την ηρωίνη

Συνελήφθη στις 07:00 το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, μία 21χρονη απο την Αλβανία , για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών . Η σύλληψή της επιτεύχθηκε ύστερα από ορθή αξιολόγηση πληροφοριών , που είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία μας , σύμφωνα με τις οποίες η αλλοδαπή ταξίδευε απο Αθήνα, στο Ηράκλειο μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε στο Νησί μας. Ειδικότερα, η συλληφθείσα εντοπίστηκε κατά την άφιξή της με το πλοίο από τον Πειραιά, ακινητοποιήθηκε έξω απο το Λιμάνι Ηρακλείου όταν επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε Δ.Χ.Ε αυ/το (ΤΑΞΙ) και σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές της (γυναικεία τσάντα και βαλίτσα) , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πέντε(5) ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης μ.β (10.155)γραμμάρια.
- Ποσότητα ηρωίνης μ.β (520) γραμμάρια ηρωίνης.
- Χρηματικό ποσό (250,00) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
- Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθη ο 38χρονος Εγγλέζος

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη αλλοδαπός, ηλικίας 38 ετών, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 348Α Π.Κ., όπως τροπ. με Ν. 3727/08 «Πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου».

Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατήγγειλαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ανωτέρω συλληφθείς διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατόπιν αυτών, με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα στην οικία του συλληφθέντος όπου βρέθηκε στα ψηφιακά μέσα και στους Η/Υ σημαντικός αριθμός αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, γεγονός για το οποίο και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση.

Βιολόγος με παιδική πορνογραφία

Αποκάλυψη-σοκ. Βιολόγος που εργάζεται στου Παπάγου, σε ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών, βρέθηκε με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο βιολόγος που είναι Εγγλέζος, έπεσε στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε λίγα λεπτά θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Έβαλε τους γιούς του να κρύψουν το χασίς

Λαθρέμπορος ναρκωτικών στην Κέρκυρα, χρησιμοποίησε τους ανήλικους γιούς του για να κρύψουν έξι κιλά χασίς σε εκβολές ποταμού. Ο 42χρονος συνελήφθη στις 11.05.2010 με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης τόσο επάνω του όσο και στην οικία του βρέθηκαν συνολικής ποσότητας 852 γραμμαρίων και 137 διάφορα δισκία που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών. Από πληροφορίες όμως που συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια την επόμενη ημέρα βρέθηκε στις εκβολές του Ποταμού περιοχή Αλυκών Κέρκυρας , σάκος ο οποίος περιείχε: α.ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε εννιά επιμέρους συσκευασίες συνολικού βάρους έξι (6) κιλών περίπου κατ ʼ εκτίμηση (καθότι βρεγμένες )
β.είκοσι έξι (26) δισκία HIPNOSΤEDON
γ. τριάντα οκτώ (38) δισκία VULBEGAL
δ. και τριάντα δύο (32) δισκία LEXOTANIL Τον σάκο είχαν μεταφέρει και αποκρύψει στο σημείο που βρέθηκε οι ανήλικοι υιοί ηλικίας 16 και 17 ετών του ανωτέρω συλληφθέντα, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.


...Ευλογημένη κοκαίνη

Μέσα σε Ευαγγέλια και προσευχητάρια ήταν κρυμμένα δεκάδες κιλά κοκαΐνης, τα οποία μεταφέρονταν από... τη Λατινική Αμερική με προορισμό ιταλικό καθολικό μοναστήρι στο Μιλάνο. Αναλυτικότερα, μέλη της σπείρας από την Καλαβρία, ντυμένοι προσκυνητές, έδιναν τα ναρκωτικά στο φύλακα τα οποία ήταν κρυμμένα σε Ευαγγέλια και μικρά προσευχητάρια, ώστε να περνούν απαρατήρητα από τους τελωνειακούς. Ύστερα από τη σύλληψη του Κολομβιανού φύλακα, οι μοναχές εξεπλάγησαν, καθώς δεν είχαν υποπτευθεί τίποτα απολύτως. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 33 συλλήψεις και κατασχέθηκαν 80 κιλά ναρκωτικών. Επιπλέον, η σπείρα με το προφίλ της ενίσχυσης της ιχθυοκαλλιέργειας και των εξαγωγών ψαριού από την Αφρική έπαιρναν χρηματοδοτήσεις από το Fao, πρακτορείο του ΟΗΕ για τον επισιτισμό και τη γεωργία.

Σε τσουβάλι το χασίς

Την 12-05-2010 και ώρα 14,00΄, στο 117ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας (ένας 32χρονος και ένας 25χρονος) για κατοχή 15 κιλών και 463 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.
Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ότι υπήκοοι Αλβανίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA AVENSIS , διακινούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας, καθώς και σε όμορους νομούς, και ύστερα από συντονισμένες έρευνες και οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν (σε ανωτέρω τόπο και χρόνο) το ύποπτο όχημα με τους εν λόγω δύο (2) υπηκόους Αλβανίας και το ακινητοποίησαν για αστυνομικό έλεγχο. Στην έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου πέντε (5) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 175 γραμμαρίων και στην πόρτα του οδηγού ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαπέντε (15) εκατοστών. Από την προανάκριση που ακολούθησε και την εξέταση των δύο (2) κατηγορουμένων, προέκυψε ότι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, υπήρχαν και άλλα δέματα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθως, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και περί ώρα 16,00΄, ύστερα από υπόδειξη του 25χρονου Αλβανού, εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ένα (1) τσουβάλι με έντεκα (11) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 288 γραμμαρίων.
Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την προαναφερθείσα συνολική ποσότητα κάνναβης των 15 κιλών και 463 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε, προμηθεύτηκαν από άλλον υπήκοο Αλβανίας από άγνωστη περιοχή της Αθήνας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Νύχτα επεισοδίων στην Πάτρα

Επεισόδια είχαμε σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα. Συγκεκριμένα 50 άτομα του Αντιεξουσιαστικού Αγώνα πραγματοποίησαν στις 2 παρα τέταρτο το βράδυ πορεία στο κέντρο της Πάτρας, ενώ προκλήθηκαν επεισόδια στην πλατεία Όλγας όταν οι αντιεξουσιαστές άρχισαν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του κέντρου, να προκαλούν ζημιές με ξύλα στα χέρια σε καταστήματα και σταθευμένα αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να απομακρύνουν πανικόβλητοι τα αυτοκίνητά τους από το κέντρο. Ακόμη δεν έχουν γίνει αναφορές για περισσότερες υλικές ζημιές. Αργότερα, επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Όθωνος Αμαλίας και Νόρμαν μετά από συμπλοκές αλλοδαπών, ενώ η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές.